תגובות לביקורת: Pioneer VSX-LX70 - בריון קשוח באריזה מבריקה
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46358
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1087
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1087
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

במידה והייתי עושה השוואה כזאת, היא הייתה מוזכרת בביקורת.
VSX-AX5Ai הינו רסיבר מצויין, אך על הנייר ה VSX-LX70 עובר אותו בכל פרמטר.
VSX-AX5Ai הינו רסיבר מצויין, אך על הנייר ה VSX-LX70 עובר אותו בכל פרמטר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

shaymomo,
התמקדתי בביקורת על סאונד בפורמט PCM.
פורמט זה נועד להעביר שמע בצורתו הדיגיטלית ללא שום דחיסה. בשל כך, הוא נחשב להרבה יותר מתקדם ואיכותי מאשר פסקול ב Dolby Digital או DTS.
DD ו-DTS משתמשים באלגוריתמי lossy להפחתת כמות הביטים הדרושה על מנת לקודד סיגנל אודיו. פורמט PCM חסר כל אלגוריתם שכזה.
נתון מעניין, Bitrate מקסימלי של פסקול Dolby Digital על כותר Blu-ray הינו 640kbps (עבור כותר DVD המספרים מעט נמוכים יותר). עבור פסקול DTS, ה-Bitrate הינו 1524kbps ועבור פסקול PCM על כותר Blu-ray המספר עומד על 27.648Mbps
בנוסף, ההבדלים בין הפסקולים בכותר הנבדק בביקורת נשמעו לאוזני מעבר למיקסינג מוצלח יותר.
התמקדתי בביקורת על סאונד בפורמט PCM.
פורמט זה נועד להעביר שמע בצורתו הדיגיטלית ללא שום דחיסה. בשל כך, הוא נחשב להרבה יותר מתקדם ואיכותי מאשר פסקול ב Dolby Digital או DTS.
DD ו-DTS משתמשים באלגוריתמי lossy להפחתת כמות הביטים הדרושה על מנת לקודד סיגנל אודיו. פורמט PCM חסר כל אלגוריתם שכזה.
נתון מעניין, Bitrate מקסימלי של פסקול Dolby Digital על כותר Blu-ray הינו 640kbps (עבור כותר DVD המספרים מעט נמוכים יותר). עבור פסקול DTS, ה-Bitrate הינו 1524kbps ועבור פסקול PCM על כותר Blu-ray המספר עומד על 27.648Mbps
בנוסף, ההבדלים בין הפסקולים בכותר הנבדק בביקורת נשמעו לאוזני מעבר למיקסינג מוצלח יותר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
האם ה-PCM מעביר גם 5.1 ערוצים ? ואם כן איך אני יודע שהרסיבר באמת מוציא 5.1 ? כשאני בוחר באופצייה של PCM (ב-DVD או ב-PS3 ) בתצוגה של הרסיבר תמיד מופיע PCM. מבחינת השמיעה, כשעובדים עם הפורמט הזה, לא מרגישים (אני לפחות....) את החלוקה של הסאונד ל- 6 ערוצים. תקנו אותי אם אני טועה.....
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מסכים באופן עקרוני,shaymomo כתב:כשאני צופה בסרט אני אוהב לשמוע ב 5.1 ערוצים אמיתי בדיוק כמו שהבמאי רצה שנישמע ללא תוספות ועיבודים למיניהם, ואת זה יכול לספק גם רסיבר ב 1500 ש"ח, עדיף את הכסף להשקיע במקרן או בטלויזיה טובה ורמקולים כמובן....
השאלה היא האם רסיבר ב 1500 שקלים יכול לתת לך הגברה מספקת לחדר בינוני ומעלה
וב THD סביר ( נגיד 0.05% לכל היותר ).
מסופקני ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

האם קיים כיום רסיבר ב 1500 ש"ח אשר יכול לתת אותה איכות ועוצמת הגברה, HDMI switching ובעל תמיכה בפורמטים החדשים?
כמובן שלא.
כמו שרשמתי בביקורת DD ו-DTS זה פאסה...
כמובן שלא.
כמו שרשמתי בביקורת DD ו-DTS זה פאסה...
- oferlaor
- מנהל

- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
זיו,
נהנתי לקרוא את המאמר,כתיבה יפה מאוד,ענייני וקונקרטי.
ישר כוח!
לגבי האזנה לפורמטי הסאונד החדשים,אני חייב לציין שהאימפקט שזה בפעם הראשונה פשוט מדהים.
חובה לנסות.
נהנתי לקרוא את המאמר,כתיבה יפה מאוד,ענייני וקונקרטי.
ישר כוח!
לגבי האזנה לפורמטי הסאונד החדשים,אני חייב לציין שהאימפקט שזה בפעם הראשונה פשוט מדהים.
חובה לנסות.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
משום מה חברות ההפקה חושבות ש DD ו DTS זה לא פאסה ועדיין כל הסרטים מקודדים ב DTS או DDziv_r כתב:האם קיים כיום רסיבר ב 1500 ש"ח אשר יכול לתת אותה איכות ועוצמת הגברה, HDMI switching ובעל תמיכה בפורמטים החדשים?
כמובן שלא.
כמו שרשמתי בביקורת DD ו-DTS זה פאסה......
ולגבי HDMI SWITCHUNG שווה לך להוסיף עוד 8500 ש"ח בשביל זה?
לכל הספקנים שבנינו
לימהה יש מבחר רסיברים בעלות החל מ 1300 ש"ח לדוגמה:
http://zap.co.il/model.asp?model_id=34184
- oferlaor
- מנהל

shaymomo,
אולי לא הבנת את כוונתו של זיו.
לבדוק DTS ו-DD כיום זה כמו לבדוק שלכל המכוניות יש מנוע... לכולם יש את זה, מה שמעניין כרגע זה הפורמטים החדשים.
יש הרבה הבדלים בין המודלים שאתה מדבר עליהם לבין מכשירי ה-HIGH END, שמוסיפים פונקציות משמעותיות נוספות (בפירוש לא סתם עוד מודים של DSP). אם הפונקציות הנוספות באמת לא חשובות לך, סבבה, הרווחת.
אולי לא הבנת את כוונתו של זיו.
לבדוק DTS ו-DD כיום זה כמו לבדוק שלכל המכוניות יש מנוע... לכולם יש את זה, מה שמעניין כרגע זה הפורמטים החדשים.
יש הרבה הבדלים בין המודלים שאתה מדבר עליהם לבין מכשירי ה-HIGH END, שמוסיפים פונקציות משמעותיות נוספות (בפירוש לא סתם עוד מודים של DSP). אם הפונקציות הנוספות באמת לא חשובות לך, סבבה, הרווחת.