ממשק, מישק או מנשק
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78862
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
במאמר האחרון של ניר סגיב נחשפתי לראשונה למונח "מנשק".
לתומי חשבתי שהמילה ממשק שבה השתמשתי כל השנים האחרונות היא בעצם לא עברית תקנית יותר.
מתברר שהאקדמיה העברית ממליצה על המונח מנשק.
אין ספק קשה לי עם המונח החדש הזה.
בקריאה של המאמר (אייפוד קלסיק - http://www.hometheater.co.il/article1086.ipod_classic) זה ממש קפץ לי לעין מיד.
http://www.safa-ivrit.org/form/minshak.php
ממשק מקבל טיפה פחות ממיליון HITS בגוגל (לעומת פחות מ-90,000 על מנשק וכ-2000 על מישק).
מנשק נשמע טיפה יותר מדי כמו אביזר שמשתמשים בו למטרות לא טהורות (הקונוטציה שלי היא בעיקר סרטים גרמניים ביום שישי בערב בערוץ SAT3...). מישק נשמע כמו מונח גאומטרי.
יתכן שזה משהו זמני ונתגבר על זה. הבעיה שלי היא שכאשר יש כבר מילה שנשמעת טוב ועובדת ואינה אנגלוסקסית במקורה, מדוע לנסות ולשנות אותה? הסיבה העיקרית שאני יכול לחשוב היא בכדי להביא את האקדמיה לעברית לכותרות. שהרי כיצד נדע שקיים גוף שכזה אם הוא לא ימציא לנו אין ספור גירסאות חדשות למילים שידענו ואהבנו ?
ננסה להשתמש במונח החדש אבל תרשו לי להתרפק על הימים הטובים שבהם "מעצבי ממשקי המשתמש" לא חששו ששם התפקיד שלהם יהווה קונוטציות מיניות בוטות...
לתומי חשבתי שהמילה ממשק שבה השתמשתי כל השנים האחרונות היא בעצם לא עברית תקנית יותר.
מתברר שהאקדמיה העברית ממליצה על המונח מנשק.
אין ספק קשה לי עם המונח החדש הזה.
בקריאה של המאמר (אייפוד קלסיק - http://www.hometheater.co.il/article1086.ipod_classic) זה ממש קפץ לי לעין מיד.
http://www.safa-ivrit.org/form/minshak.php
ממשק מקבל טיפה פחות ממיליון HITS בגוגל (לעומת פחות מ-90,000 על מנשק וכ-2000 על מישק).
מנשק נשמע טיפה יותר מדי כמו אביזר שמשתמשים בו למטרות לא טהורות (הקונוטציה שלי היא בעיקר סרטים גרמניים ביום שישי בערב בערוץ SAT3...). מישק נשמע כמו מונח גאומטרי.
יתכן שזה משהו זמני ונתגבר על זה. הבעיה שלי היא שכאשר יש כבר מילה שנשמעת טוב ועובדת ואינה אנגלוסקסית במקורה, מדוע לנסות ולשנות אותה? הסיבה העיקרית שאני יכול לחשוב היא בכדי להביא את האקדמיה לעברית לכותרות. שהרי כיצד נדע שקיים גוף שכזה אם הוא לא ימציא לנו אין ספור גירסאות חדשות למילים שידענו ואהבנו ?
ננסה להשתמש במונח החדש אבל תרשו לי להתרפק על הימים הטובים שבהם "מעצבי ממשקי המשתמש" לא חששו ששם התפקיד שלהם יהווה קונוטציות מיניות בוטות...
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
עופר יש הרבה מילים שלא נתפסו וכנראה גם זאת לא תיתפוס (לפי דעתי) .
אף אחד לא מדבר בשח רחוק (טלפון)או בודק כמה רבצגים (פיקסלים) יש לו במסך וגם קשה להאמין שכרוכית (@) היא לא יותר מגימיק.
פשוט יושבים שם אנשים שכל הרעיון של "עיברות" השפה יוצא מכל פרופורציה אצלם.
אם תשים לב , שרוב מטבעות הלשון שלהם לא ניתפסות.
אף אחד לא מדבר בשח רחוק (טלפון)או בודק כמה רבצגים (פיקסלים) יש לו במסך וגם קשה להאמין שכרוכית (@) היא לא יותר מגימיק.
פשוט יושבים שם אנשים שכל הרעיון של "עיברות" השפה יוצא מכל פרופורציה אצלם.
אם תשים לב , שרוב מטבעות הלשון שלהם לא ניתפסות.
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
מעולה אני הולכת לאמץ בחום את כל המילים האלה
רבצגים!!!!
רבצגים!!!!
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
אוזן אל תגזים , אני יכול לחשוב על בזבזנים הרבה יותר גדולים שלידם האקדמיה היא דמי כיס (מישהו אמר רשות השידור ?)Ozen כתב:אה, ה"אקדמיה"... הבזבוז הכי משווע של כספי המיסים......
שפה, כידוע, נקבעת על ידי השימוש בפועל בלבד. גם האקדמיה מקבלת את השימוש בפועל בסופו של דבר.
כל היוצאים מן הכלל גם בעברית תקנית, כמו בשפות אחרות, הם בעצם שיבושים וטעויות של תקופה מוקדמת יותר.
לא נראה לי שיש דרך חזרה מ"ממשק".
לא ממש מבין את ההשמצה של Ozen . האקדמיה (שכל תקציבה הוא כ 5 מיליון ש"ח) לא באה להילחם בהתפתחות הטבעית של השפה.
הרבה מהמילים שלה התקבלו בפועל, אחרות לא ,והיא קיבלה את השימוש שקיים בפועל כנכון. בכלל, המצאת מילים זה לא עיקר תפקידה.
לכל הדיעות, עברית זו לא שפה עם התפתחות נורמלית . עברית מודרנית זו שפה מומצאת על בסיס שפה עתיקה שחסרה אלפי שנים של התפתחות והיא רחוקה מלהדביק את הפער. בהחלט מוצדק שיהיה גוף רשמי שיתמוך בשפה, כל עוד הוא לא מתנגד להתפתחות טבעית על ידי שימוש בפועל, והוא לא.
אם רוצים משהו מוזר: לא ברור למה יש דבר כזה בצרפת לגבי השפה הצרפתית.
כל היוצאים מן הכלל גם בעברית תקנית, כמו בשפות אחרות, הם בעצם שיבושים וטעויות של תקופה מוקדמת יותר.
לא נראה לי שיש דרך חזרה מ"ממשק".
לא ממש מבין את ההשמצה של Ozen . האקדמיה (שכל תקציבה הוא כ 5 מיליון ש"ח) לא באה להילחם בהתפתחות הטבעית של השפה.
הרבה מהמילים שלה התקבלו בפועל, אחרות לא ,והיא קיבלה את השימוש שקיים בפועל כנכון. בכלל, המצאת מילים זה לא עיקר תפקידה.
לכל הדיעות, עברית זו לא שפה עם התפתחות נורמלית . עברית מודרנית זו שפה מומצאת על בסיס שפה עתיקה שחסרה אלפי שנים של התפתחות והיא רחוקה מלהדביק את הפער. בהחלט מוצדק שיהיה גוף רשמי שיתמוך בשפה, כל עוד הוא לא מתנגד להתפתחות טבעית על ידי שימוש בפועל, והוא לא.
אם רוצים משהו מוזר: לא ברור למה יש דבר כזה בצרפת לגבי השפה הצרפתית.
משה
כן, אז יש לה תפקיד, אבל רק מילה אחת במאה מצליחה לחדור לשפה, וכל השאר מציק.moco כתב:לא ממש מבין את ההשמצה של Ozen . האקדמיה (שכל תקציבה הוא כ 5 מיליון ש"ח) לא באה להילחם בהתפתחות הטבעית של השפה.
הרבה מהמילים שלה התקבלו בפועל, אחרות לא ,והיא קיבלה את השימוש שקיים בפועל כנכון. בכלל, המצאת מילים זה לא עיקר תפקידה....
יש לך סימוכין למספר שהזכרת עכשיו?Ozen כתב:כן, אז יש לה תפקיד, אבל רק מילה אחת במאה מצליחה לחדור לשפה, וכל השאר מציק.moco כתב:לא ממש מבין את ההשמצה של Ozen . האקדמיה (שכל תקציבה הוא כ 5 מיליון ש"ח) לא באה להילחם בהתפתחות הטבעית של השפה.
הרבה מהמילים שלה התקבלו בפועל, אחרות לא ,והיא קיבלה את השימוש שקיים בפועל כנכון. בכלל, המצאת מילים זה לא עיקר תפקידה.......
תראה, בגדול אפשר לראות את האקדמיה כהמשך לפועלו של בן-יהודה . האחרון כידוע המציא מילים על ימין ועל שמאל (יש אפילו שיר נחמד וידוע של ירון לונדון, בביצוע מתי כספי). לוליא אותו מבצע (המצאת שפה, למעשה) השפה שבה אנו מתכתבים כרגע בכלל לא הייתה קיימת.
גם המון מילים שבן יהודה המציא לא תפסו ונעלמו. אפילו אם אחוז ההצלחה הוא 1 מ 100 (שכאמור איני יודע מאיפה אתה מביא את זה), זה לא אומר שאין צורך להמציא מילים.
כל זה לא קרה כל כך מזמן.
אם אתה חושב שכיום העברית היא כבר שפה לגמרי נורמלית מבחינת עושרה ויציבותה, אז אתה פשוט טועה.
משה
Ozen,
נשאר לי רק לחזור על עצמי: אתה טועה עובדתית.
ride,
יש שני דברים מענינים/משעשעים במה שכתבת:
"אישית" - אימוץ מילים זה לא ממש החלטה אישית. מה , את המילים שמהם הרכבת את המשפט הנ"ל החלטת ביודעין לאמץ
גם מילים שאתה מתחיל להשתמש בהן בגיל מבוגר זה לא ממש עיניין של החלטה. אני מבטיח לך שאם כל עם ישראל יתחיל להגיד "מנשק" (לא שאני חושב שזה יקרה) אז גם אתה תדבר כך. אחרת, פשוט לא יבינו אותך. במקרה הזה המילה תישמע לך טבעית בדיוק כמו ש"ממשק" נשמע לך עכשיו.
"תמוהות" - ההבדל בין מילה "תמוהה" למילה "לא תמוהה" נובע רק ממה שאתה רגיל לשמוע. כמעט כל מילה מומצאית היא "תמוהה".
אלה שתופסות מפסיקות להיות "תמוהות", אלה שלא תופסות נשארות "תמוהות" לנצח.
"ממשק" היתה מאוד "תמוהה" לפני 20 שנה.
נשאר לי רק לחזור על עצמי: אתה טועה עובדתית.
ride,
יש שני דברים מענינים/משעשעים במה שכתבת:
"אישית" - אימוץ מילים זה לא ממש החלטה אישית. מה , את המילים שמהם הרכבת את המשפט הנ"ל החלטת ביודעין לאמץ
"תמוהות" - ההבדל בין מילה "תמוהה" למילה "לא תמוהה" נובע רק ממה שאתה רגיל לשמוע. כמעט כל מילה מומצאית היא "תמוהה".
אלה שתופסות מפסיקות להיות "תמוהות", אלה שלא תופסות נשארות "תמוהות" לנצח.
"ממשק" היתה מאוד "תמוהה" לפני 20 שנה.
משה