טוב לאחר שכבר החלטתי על מעבד Intel Core 2 Duo E6600 Box(שאבא שלי טוען שהוא יכול לתת לי מחיר טוב עליו דרך הספקים שלו),אני מחפש כרטיס מסך ולוח אם בעיקר לחיבור לטלווזית lcd,סרטים(מקווה שלתכני hd) ומשחקים,ולוח אם שיתאים לשניהם.
אשמח לעזרה\חוות דעת\הצעות בנוגע לכרטיס מסך ולוח אם,וגם חוות דעת לגבי המעבד שבחרתי.
תודה מראש!!!
נערך לאחרונה על ידי ps3mee ב 29/10/2007 19:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
לגבי המעבד..זה תלוי באיזה מחיר תשיג אותו...משום שכבר לא ממש מוכרים את המעבד משום שהוא כביכול "התיישן" ..אל תבין אותי לא נכון הוא מעבד מעולה וחזק אבל מבחינת אינטל הדור שלו כבר עבר ..אז תלוי בכמה כסף תשיג את המעבד כי יכול להיות שבאותו סכום תשיג מעבד טוב יותר...
לגבי הכרטיס מסך אם תוכל לומר אם אתה גיימר שרוצה להריץ משחקים חדשים חלק על הגדרות גבוהות עם כל הפילטרים או שאתה משחק במשחקים "צנועי גראפיקה "יותר..כמו פיפא,הנסיף הפרסי וכו' ולא משחקים זוללי משאבים
הצעת מחיר מהדילרים של אבא(מדובר בהצעה אישית,תפקידה הוא אישי ואני רק רוצה חוות דעת עליה)
מעבד של אינטל כפול ליבה כמובן: ie 6750 2.66 gh במחיר של 850 שקל(אפשרות להוספת 360 שקלים נוספים למעבד 3gh)
אני עדיין מתלבט בין כרטיסי מסך אבל יש לי כבר 3 אופציות:
win fast px8600 gt hdmi ב500 שקל.
win fast px8600 gts tdh ב-760 שקל.
ולוח של אינטל ב-455 שקל.
אשמח לעצות\ביקורות.
קח לוח של ASUS, לוחות מצויינים (אבל גם יקרים) ומה שלא יהיה אל תיגע בלוחות של ASROCK- מניסיון אישי כואב
כרטיס מסך: שמע סיפור: כשקניתי את המחשב שלי (ואני היום עוסק בסחר במחשבים) אמרתי למוכר "אני לא גיימר, אז אפשר לחסוך בכ. מסך, תן לי את הכי זול ופשוט שיש לך"
מאז עברו כמה חודשים ותפסה אותי השדרגת (והשעמום) אז התחלתי להביא משחקים, ואני גם מוריד בלי הפסקה סרטי HD .. הכרטיס מסך הפשוט והזול שעלה לי 150 ש"ח מריץ ה-כ-ל כמו גדול בלי תקיעות \ ריצודים \ קרטושים, שולח לLCD TV רזולוצייה 1360X768 ונותן תמונה אליפות.
תחשוב על זה כשהמוכר ינסה לדחוף לך כרטיס עם שם מפוצץ ומחיר עוד יותר מפוצץ כשתספר לו למה מיועד המחשב.
נערך לאחרונה על ידי kolokito ב 28/10/2007 20:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
גם לי יש את ה6600, אכן זה אחלה מעבד(או 4 מעבדים), לגבי כרטיס מסך הייתי ממליץ לך על
NVIDIA GEFORCE 8800GTS SLI 320MB DDR3 בדגש על הDDR3, של לדטק.
שנותן את התמורה הכי גבוהה לכסף שיש היום, קח גם בחשבון שאם יש לך ספק כוח מתחת ל600W או בכלל שלא תומך SLI אז תצתרך לקנות ספק חדש(אבל זה כבר כסף קטן יחסית לקנייה הזו),
ולגבי לוח אם
ASUS COMMANDO P965 - מצויין
או
Gigabyte GAP35TDQ6 - שתומך DDR3
אני הלכתי על הGigabyte בגלל הDDR3 ובהחלט מרגישים את ההבדל, חבר שלי הלך על הASUS, והוא גם מצויין,
קח בחשבון אחרי שנה שנתיים ה6600 יתחיל להתיישן לך ועם הבורד הזה יש לך אחלה אפשרות OC.
יש בורדים יותר זולים אבל אם אתה הולך על בורד שעולה פחות מ600 ,700 שקל היו לך הפתעות לא נעימות בדרך.
אני לא חושב שמדובר בכרטיס מסך שהוא ריאלי בשבילי,מבחינת מחיר ומבחינת צרכים שלי,4 מעבדים זה די מיותר להמרות שאני חושב על שניים במהירות 3gh,אני רק שואל האם כאדם שלא ניסה להפעיל אפילו לא משחק כבד אחד,כאדם שלא הוריד בעצמו סרטים וחומר ותמיד העדיף את הבלוקבסטר,האם שווה לי לקנות מחשב חייתי במיוחד?
noy84 כתב:גם לי יש את ה6600, אכן זה אחלה מעבד(או 4 מעבדים), לגבי כרטיס מסך הייתי ממליץ לך על
NVIDIA GEFORCE 8800GTS SLI 320MB DDR3 בדגש על הDDR3, של לדטק.
שנותן את התמורה הכי גבוהה לכסף שיש היום, קח גם בחשבון שאם יש לך ספק כוח מתחת ל600W או בכלל שלא תומך SLI אז תצתרך לקנות ספק חדש(אבל זה כבר כסף קטן יחסית לקנייה הזו),
ולגבי לוח אם
ASUS COMMANDO P965 - מצויין
או
Gigabyte GAP35TDQ6 - שתומך DDR3
אני הלכתי על הGigabyte בגלל הDDR3 ובהחלט מרגישים את ההבדל, חבר שלי הלך על הASUS, והוא גם מצויין,
קח בחשבון אחרי שנה שנתיים ה6600 יתחיל להתיישן לך ועם הבורד הזה יש לך אחלה אפשרות OC.
יש בורדים יותר זולים אבל אם אתה הולך על בורד שעולה פחות מ600 ,700 שקל היו לך הפתעות לא נעימות בדרך.
...
הרבה דברים לא נכונים אמרת פה..הבדל בין DDR2 ל3 לא מורגש בעודה אלה רק באוברקלוק וגם אז זה לא משתלם...הלוח שלקחת הוא לוח יקר מאוד שההבדל העיקרי בינו לבין לוחות זולים יותר הוא הקירור הצעבני שיושב עליו של98 אחוז מהאנשים אין צורך בו..
ולוחות אם שעולים פחות מ600 ש"ח נותנים כמעט בדיוק אותם ביצועים כמו לוח שיקר פי3 ..ההבדלים הם ביכולות האוברקלוק (שהם זניחות) ובפיצ'רים שנוספו כי בסופו של דבר זה אותו צ'יפסט כך ששיפור משעמותי לא יהיה אולי ואני מגזים בפראות גג 5 אחוז שיפור ביצועים בסטוק...
kolokito
שום כרטיס כיום שעולה פחות מ600 לא מסוגל בכלל להריץ משחקים חדשים במהירות מספקת אלה אם מורידים את הזולוציה,רמת הפירוט והפילטרים למינהם...
לגבי המעבד Q6600 עם 4 ליבות ,הוא די מוצלח,אבל נראה לי שזה מעבר לצרכים שלך.
תקרא סקירה מקיפה עליו: http://hwzone.co.il/reviews/q6600
אתה בהחלט יכול לקחת את המעבד שבחרת 6750
אם אתה לא גיימר רציני או מריץ אפליקציות כבדות אין סיבה ללכת על לוח יקר שמבוסס על P35 ,
תלך על לוח אם שמבוסס על ערכת שבבים 965 של אינטל למשל מבית אסוס P5B DELUXE קיים גם דגם עם WIFI, לוח מעולה שקטועם כל מה שצריך.
כרטיס מסך לדעתי מספיק לך לחסוך את השקלים וללכת על כרטיס שמבוסס על 8600GTS כרטיס מסך לא משנה של איזו חברה.
מנוע גרפי מעולה שלא קורע את הכיס.
אין צורך ללכת על לוחות מבוססים P35 מכיוון שDDR3 לא מחירו עדיין בשמיים ולא שווה את ההשקעה !
פלזן כתב:אם אתה לא גיימר רציני או מריץ אפליקציות כבדות אין סיבה ללכת על לוח יקר שמבוסס על P35 ,
תלך על לוח אם שמבוסס על ערכת שבבים 965 של אינטל למשל מבית אסוס P5B DELUXE קיים גם דגם עם WIFI, לוח מעולה שקטועם כל מה שצריך.
כרטיס מסך לדעתי מספיק לך לחסוך את השקלים וללכת על כרטיס שמבוסס על 8600GTS כרטיס מסך לא משנה של איזו חברה.
אין צורך ללכת על לוחות מבוססים P35 מכיוון שDDR3 לא מחירו עדיין בשמיים ולא שווה את ההשקעה !
...
באמת חבל ללכת על צ'יפסט ישן כשיש הדל בביצועים בין ה P35 ל 965 ואין שום הבדל במחיר...
כרטיס 8600GTS הוא כרטיס מבוזבז לטעמי לא מסוגל להריץ משחקים חדשים באיכות טובה ..וניר טען שהוא מתכנן כנראה גם לשחק אז ניתן לקחת כרטיס שיודע גם להריץ משחקים וגם לתמוך בHD
וP35 לא אומר שצריך DDR3 רק חלק קטן מהלוחות מגיע עם סלוטים לDDR3.
ניר,
כעקרון הייתי לוקח דבר כזה
לוח אם GIGABYTE P35-DS3L
מעבד INTEL E6750
זכרון-2GB 667 (המחירים בשפל כיום..ניתן להשיג 2GB 667 בכ350 ש"ח)
וכרטיס מסך הייתי ממליץ לך ללכת על 8800GT שעולה באזור ה1400 אך אם התקציב לא מאפשר אז תלך על 2600XT,8600GTS שמציגים ביצועים נחותים משמעותית מאוד...
פלזן כתב:אם אתה לא גיימר רציני או מריץ אפליקציות כבדות אין סיבה ללכת על לוח יקר שמבוסס על P35 ,
...
באמת חבל ללכת על צ'יפסט ישן כשיש הדל בביצועים בין ה P35 ל 965 ואין שום הבדל במחיר...
כרטיס 8600GTS הוא כרטיס מבוזבז לטעמי לא מסוגל להריץ משחקים חדשים באיכות טובה ..וניר טען שהוא מתכנן כנראה גם לשחק אז ניתן לקחת כרטיס שיודע גם להריץ משחקים וגם לתמוך בHD
וP35 לא אומר שצריך DDR3 רק חלק קטן מהלוחות מגיע עם סלוטים לDDR3.
ניר,
כעקרון הייתי לוקח דבר כזה
לוח אם GIGABYTE P35-DS3L
מעבד INTEL E6750
זכרון-2GB 667 (המחירים בשפל כיום..ניתן להשיג 2GB 667 בכ350 ש"ח)
וכרטיס מסך הייתי ממליץ לך ללכת על 8800GT שעולה באזור ה1400 אך אם התקציב לא מאפשר אז תלך על 2600XT,8600GTS שמציגים ביצועים נחותים משמעותית מאוד...
...
טוב תודה רבה לכולם על התגובות החלטתי לעלות את התקציב לעד 2500(באמת שעדיף 200 פחות)
אני אוהב משחקים אבל מעדיף אותם על הפליסטיישן(ובבקשה אל תהפכו את העניין לנושא השירשור),הפליסטיישן כרגע בתכנון אבל אני רוצה מחשב חדש ועמיד אני אבדוק את כל האפשרויות.
לגבי המעבד הדגם שחשבתי עליו הינו הדגם המתקדם יותר של ה-6750 ה-6850 שעולה כמו המעבד בעל הליבה המרובעת אך כנראה שעדיף עליו נכון לרגע זה,טוב רק נשאר לי לבקש עד המלצות(אם אפשר)
offirs כתב:לגבי המעבד Q6600 עם 4 ליבות ,הוא די מוצלח,אבל נראה לי שזה מעבר לצרכים שלך.
תקרא סקירה מקיפה עליו: http://hwzone.co.il/reviews/q6600
אתה בהחלט יכול לקחת את המעבד שבחרת 6750