מאמר על כנס הטלויזיה בראש פינה
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
http://computers.walla.co.il/?w=/4007/1187086
דבר אחד שאני חושב שהם טעו ובגדול (לא הכותבים, לדעתי זה מי שאמר את זה). כתוב שם שהטלויזיה בת 80 והאינטרנט רק בן 10...
אני אישית מחובר לאינטרנט כבר מעל 15 שנה (בערך מ-92 יתכן שלפני).
האינטרנט ככשלעצמה קיימת מ-69 בצורה כזו או אחרת...
אם אנשי הטלויזיה מלכלכים על האינטרנט, אז לפחות לדייק בעובדות.
דבר אחד שאני חושב שהם טעו ובגדול (לא הכותבים, לדעתי זה מי שאמר את זה). כתוב שם שהטלויזיה בת 80 והאינטרנט רק בן 10...
אני אישית מחובר לאינטרנט כבר מעל 15 שנה (בערך מ-92 יתכן שלפני).
האינטרנט ככשלעצמה קיימת מ-69 בצורה כזו או אחרת...
אם אנשי הטלויזיה מלכלכים על האינטרנט, אז לפחות לדייק בעובדות.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בוודאי שהם טעו. האינטרנט צמח מפרוייקט ARPANET של שנות ה 70. הרשת הפכה למסחרית ב 1988-1989 עם חיבור שירות הדוא"ל של MCI ןהדפדפן המודרני הראשון היה MOSAIC שהופץ ב 1992 או 1993. הכוונה שלהם כנראה הייתה שהאינטרנט כפי שאנו מכירים אותו הוא בן 10 וכאן הם די צודקים כי כל המרכיבים של הרשת הגיעו לבגרות ב1997 או 1998.
והטלוויזה בטח שלא בת 80. זה רק שהשידור המסחרי הראשון התרחש ב 1928. נדמה לי שהם הציגו את אליפות הכדור בסיס בארה"ב.
והטלוויזה בטח שלא בת 80. זה רק שהשידור המסחרי הראשון התרחש ב 1928. נדמה לי שהם הציגו את אליפות הכדור בסיס בארה"ב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
oferlaor
- מנהל

י-א,
כשאני התחלתי אז לא היה WEB עדיין... היה דואל, FTP, NEWS ו-GOPHER. התחברתי דרך חשבונות של עמיתים (ושל אשתי לעתיד) באוניברסיטאות שונות.
אני זוכר ראיון שהיה לי עם אדם די בכיר בחיל הקשר ב-92. הסברתי לו על האינטרנט ועד כמה חשוב שחיל הקשר יכנס לתחום הזה וילמד אותו לבוריו. הוא נפנף אותי ואמר שזה לא נראה לו סיפור רציני...
כשאני התחלתי אז לא היה WEB עדיין... היה דואל, FTP, NEWS ו-GOPHER. התחברתי דרך חשבונות של עמיתים (ושל אשתי לעתיד) באוניברסיטאות שונות.
אני זוכר ראיון שהיה לי עם אדם די בכיר בחיל הקשר ב-92. הסברתי לו על האינטרנט ועד כמה חשוב שחיל הקשר יכנס לתחום הזה וילמד אותו לבוריו. הוא נפנף אותי ואמר שזה לא נראה לו סיפור רציני...
אני זוכר שהיתה רשת אוניברסיטאית שנקראה X400 או X25 אני לא בטוח. אני השתמשתי ברשת הזו כשהייתי בשנות ה 80 באנגליה. הייתי מתחבר במודם בקצב 2400 קס"ש לאוניברסיטה בלונדון ואחי היה מתחבר כאן דרך מכון ויצמן והיינו מצ'טטים באנגלית עד שנמאס וכתבתי תוכנית קטנה שאיפשרה לצ'טט בעברית... זה היה ב 1987..
-
oferlaor
- מנהל

ב-89 או 90 כתבתי תוכנה לצ'יטוט על גבי רשת IPX (רשת מקומית של NOVELL).
אני זוכר שבזמנו הצעתי פרוייקט (העסקנו פרוייקטנטים מבתי ספר להנדסאים) לקבוצה שעבדנו בה לעשות מכשיר אינטרקום מבוסס IPX. כולם צחקו ואמרו בשביל מה צריך להעביר קול על גבי הרשת כשאפשר בקלות להשתמש בקוי טלפון.
כמה מהאנשים שפרשו מהיחידה שלי הקימו בזמנו את חברות ה-VOIP הראשונות...
אני זוכר שבזמנו הצעתי פרוייקט (העסקנו פרוייקטנטים מבתי ספר להנדסאים) לקבוצה שעבדנו בה לעשות מכשיר אינטרקום מבוסס IPX. כולם צחקו ואמרו בשביל מה צריך להעביר קול על גבי הרשת כשאפשר בקלות להשתמש בקוי טלפון.
כמה מהאנשים שפרשו מהיחידה שלי הקימו בזמנו את חברות ה-VOIP הראשונות...
עופר, אני מקווה שהוא שינה את דעתו מאז.oferlaor כתב:י-א,
אני זוכר ראיון שהיה לי עם אדם די בכיר בחיל הקשר ב-92. הסברתי לו על האינטרנט ועד כמה חשוב שחיל הקשר יכנס לתחום הזה וילמד אותו לבוריו. הוא נפנף אותי ואמר שזה לא נראה לו סיפור רציני......
תראה, האמת שמי שלא חזה את העתיד אז באותם שנים (ולא היו הרבה שחזו) אז באמת מה העניין בלהעביר קול על רשת מקומית??
אם זה היה מוצג אז שמדובר בפיתוח טכנולוגיה להעברת קול שתוכל לנוע על רשתות רחבות - זה כבר היה פותח הרבה עיניים וכיסים...
אם זה היה מוצג אז שמדובר בפיתוח טכנולוגיה להעברת קול שתוכל לנוע על רשתות רחבות - זה כבר היה פותח הרבה עיניים וכיסים...
-
oferlaor
- מנהל

י-א,
יפה, שכחתי את השם של החברה.
לגבי רשתות רחבות, לא היה את המושג הזה אז, אני מדבר על התקופה שלא היה עדיין 10BASET, אלא חיברו רשתות COAX מאוזנות (אוי זה היה עונש מהסרטים לזהות כבל תקול או בעיית איזון) לשרת מקומי של נובל בלבד. IPX לא היה ניתן לניתוב באותה תקופה בכל מקרה...
בכ"ז, חשבתי שזה יכול לפתור המון בעיות מעניינות, וטכנולוגית זה בהחלט היה בר ביצוע (אם כי לא ביעילות הנדרשת עם כיווץ כבד של VOIP).
יפה, שכחתי את השם של החברה.
לגבי רשתות רחבות, לא היה את המושג הזה אז, אני מדבר על התקופה שלא היה עדיין 10BASET, אלא חיברו רשתות COAX מאוזנות (אוי זה היה עונש מהסרטים לזהות כבל תקול או בעיית איזון) לשרת מקומי של נובל בלבד. IPX לא היה ניתן לניתוב באותה תקופה בכל מקרה...
בכ"ז, חשבתי שזה יכול לפתור המון בעיות מעניינות, וטכנולוגית זה בהחלט היה בר ביצוע (אם כי לא ביעילות הנדרשת עם כיווץ כבד של VOIP).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני זוכר שבשנת 1994 או 1996 היה לנו פרוייקט לחבר שתי רשתות נובל 3.1X שהיו מותקנות בשני אתרים מרוחקים. היינו צריכים לרכוש את ה TCP/IP stack מנובל בנפרד ולקח לנו התעסקות של שבועיים עד שהצלחנו לחבר את הרשתות דרך נל"נ של 64kbps. זאת כאשר הרשתות עצמן היו פרוסות בכל אתר על Thin Ethernet 10Base-T ושכל יום היינו חייבים להתפלל שאף אחד לא ינתק את המחשב שלו מהרשת כי זה היה גורם לניתוק כל התקשורת באתר.
בוא נגיד שרשת תקשורת מקומית לא הייתה בדיוק הרכיב האמין ביותר במשרד ושאני מבין את הספקנות לגבי VOIP באותה תקופה.
בוא נגיד שרשת תקשורת מקומית לא הייתה בדיוק הרכיב האמין ביותר במשרד ושאני מבין את הספקנות לגבי VOIP באותה תקופה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.