תגובות לביקורת: אייפוד קלאסיק
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46385
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5078 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1083
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1083
אחלה סקירה, תודה.
גם אני הצטיידתי באיפוד (קלאסיק 80G). אין ספק שהוא מגניב.
מספר דברים שקצת עיצבנו אותי:
1. התלות באי-טיון. למשל, רציתי להעביר מספר אלבומים ולאחר מכן למחוק אותם מהמחשב. התברר שהם גם נעלמו מהאי-פוד.
2. עברית. המון אלבומים מופעים כשורה ריקה.
3. הטיפול בתמונות. היתי רוצה לשמור את אלבומי התמונות שלי באיפוד. אבל הוא משנה פורמט ואינו מאפשר לקרוא אותם ישרות במחשב XP (ללא האי-טיון).
אבל בסך הכל מכשיר מגניב.
גם אני הצטיידתי באיפוד (קלאסיק 80G). אין ספק שהוא מגניב.
מספר דברים שקצת עיצבנו אותי:
1. התלות באי-טיון. למשל, רציתי להעביר מספר אלבומים ולאחר מכן למחוק אותם מהמחשב. התברר שהם גם נעלמו מהאי-פוד.
2. עברית. המון אלבומים מופעים כשורה ריקה.
3. הטיפול בתמונות. היתי רוצה לשמור את אלבומי התמונות שלי באיפוד. אבל הוא משנה פורמט ואינו מאפשר לקרוא אותם ישרות במחשב XP (ללא האי-טיון).
אבל בסך הכל מכשיר מגניב.
המלצה אישית : תקנו נגן אחר רק לא IPOD
מי שרוצה להיות "אסיר" של תוכנות של היצרן , של מכשיר מבוסס הרד דיסק שרגיש לטלטולים, של תוכנה שדואגת למחוק תכנים מבלי אפילו להודיע לך, שלתוכנה שעולה לאט ומעכבת עבודה במחשב ובכלל, של נגן יקר לעומת המתחרים - שיבושם לו ולכיסו. מימשק דבילי, מערכת ניווט מיותרת, קיטלוג שירים שמבלבל אותך לגמרי, מניעה מכוונת של העברת שירים הלוך ושוב מהמחשב ( טוב, התגברתי עם תוכנות אחרות אבל בכל זאת....
קניתי , התאכזבתי. מומלץ למי שאוהב לספר שיש לו...
קניתי , התאכזבתי. מומלץ למי שאוהב לספר שיש לו...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78888
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
עלי,
זה לא מפתיע - מי שהוא "היי טקיסט" (כלומר, שרוצה טכנולוגיה נטו), אז בד"כ הפתרונות של אפל לא יהיו לו מתאימים. היתרון ב-iPod הוא הפשטות והמנשק (מילה חדשה שלמדתי היום). זה מיועד לעבוד מול אנשים שלא ירצו להעביר תכנים חזרה למחשב...
זה לא מפתיע - מי שהוא "היי טקיסט" (כלומר, שרוצה טכנולוגיה נטו), אז בד"כ הפתרונות של אפל לא יהיו לו מתאימים. היתרון ב-iPod הוא הפשטות והמנשק (מילה חדשה שלמדתי היום). זה מיועד לעבוד מול אנשים שלא ירצו להעביר תכנים חזרה למחשב...
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
סקירה מעולה. לדעתי נקודת האכילס של המכשיר הוא תוכנת iTunes. אחת התוכנות הגרועות שנתקלתי בהן בPC. זה אולי עובד חלק על MAC אבל על PC זאת תוכנה כבדה מאוד, מסורבלת מאוד, לא אינטואיטיבית בכלל וממש מתגמדת לעומת ווינאמפ או מדיה פלייר.
אין ספק שהמכשיר החדש מעולה. לי יש את 5.5 וזו אחת הקניות הטובות שעשיתי בשנים האחרונות.
אגב אין שום בעיה עם טלטול HD. יוצא לי לטלטל אותו לא מעט והוא עובד חלק כבר כשנה.
אין ספק שהמכשיר החדש מעולה. לי יש את 5.5 וזו אחת הקניות הטובות שעשיתי בשנים האחרונות.
אגב אין שום בעיה עם טלטול HD. יוצא לי לטלטל אותו לא מעט והוא עובד חלק כבר כשנה.
Need more cowbell
- oferlaor
- מנהל

יש בעיה אבל:guypick כתב:אז לא הבנתי ..... יש בעיה עם האלבומים בעיברית או לא ?...
אם קנית בישראל, יש עדכון תוכנה (בחינם) שמאפשר לראות עברית. (יתכן שהתוכנה מגיעה מותקנת על האי-פוד ה"ישראלי")
אם האי-פוד הגיע מחו"ל, אתה יכול לקנות את התוכנה הנ"ל או למצוא תוכנה חינמית (שמסירה את האחריות). ללא תוכנה בזו, הוא לא יודע עברית.
התוכנה פותחה ע"י "ידע מחשבים" היבואנית הקודמת של אפל. לא ברור מה יקרה עם התוכנה תחת היבואנית החדשה (איי-דיגיטל)
- StonedJunglist
- חבר ותיק

- תגובות: 1190
- שם מלא: StonedJunglist
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 22 פעמים
משאר שגם IDIGITAL יעזרו לתמיכה.. הם הצהירו לאחר הקנייה שהם הולכים לעשות הכל לשפר ולתמוך בעברית בחובבי מכשירי APPLE - ועוד עכשיו הם ההשקה של הלאופרד בשוק הישראלי במחיר בסיסי לעומת הוויסטה יש סיכוי לראות עוד תמיכה מ-IDIGITAL.. אחלה של סקירה, כל הכבוד. 
יש כאן מישהו שיש לו גם אייפוד וגם SE ווקמן?
מסקרן אותי אם מישהו ביצע השוואה אחד לאחד בין האייפודים החדשים לבין הדגמים האחרונים של SE Walkman. (מבחינת איכות הצליל..)
W660 או W880..
תודה:)
W660 או W880..
תודה:)
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
סקירה מעולה, מקצועית ויסודית, כבוד.
לגבי אפל, מסכים אם מה שנאמר פה, העסק מאד מוגבל ומעצבן עם האיטיונז, ואי האפשרות להוסיף
שירים ממחשב אחר, פשוט שטות. זו אכן תוכנה כבדה ומעצבנת.
עם ה AMD שהיה לי עד לא מזמן היא הייתה מתקרשת כל הזמן, עשתה לי את המוות.
עם האינטל החדש, זה רץ בסדר, טפו טפו.
במק, משום מה, התוכנה קלילה ונעימה.
ב PC היא כבדה ולא כיפית.
"מעניין למה"...
לגבי הממשק, אין על אפל, נקי אסטטי מסודר, ברור וקל.
אני עברתי לננו/שפל. הקלאסיק גדול מדי בשביל כולה לנגן קצת MP3. נ
הייה מזוודה לסחוב אותו, לא פרקטי.
לגבי אפל, מסכים אם מה שנאמר פה, העסק מאד מוגבל ומעצבן עם האיטיונז, ואי האפשרות להוסיף
שירים ממחשב אחר, פשוט שטות. זו אכן תוכנה כבדה ומעצבנת.
עם ה AMD שהיה לי עד לא מזמן היא הייתה מתקרשת כל הזמן, עשתה לי את המוות.
עם האינטל החדש, זה רץ בסדר, טפו טפו.
במק, משום מה, התוכנה קלילה ונעימה.
ב PC היא כבדה ולא כיפית.
"מעניין למה"...
לגבי הממשק, אין על אפל, נקי אסטטי מסודר, ברור וקל.
אני עברתי לננו/שפל. הקלאסיק גדול מדי בשביל כולה לנגן קצת MP3. נ
הייה מזוודה לסחוב אותו, לא פרקטי.
האמת היא שהבעיה היחידה שלי עם אפל , זה שאם אתה באמת רוצה לשמוע טוב , ואז אתה משתמש עם פורמאט הלוסלסס שלהם , אתה מגיע לשעות בטריה מצחיקות . לי יש בעיה בבטריה כך שאני לא דוגמה , אבל משיטוטים ברשת מתברר שאנשים עם אייפוד חדש מנגנים איתו רק 6 שעות .
ולכול הקוטלים אני מציע שתמצאו נגן עם איכות קול טובה ממנו . אם כן אני אישית מחליף את שלי (רק שעדיין לא מצאתי)
ולכול הקוטלים אני מציע שתמצאו נגן עם איכות קול טובה ממנו . אם כן אני אישית מחליף את שלי (רק שעדיין לא מצאתי)
אני אישית לא אהבתי את מעמד "הביניים" שהוא הקלאסיק.
זא"ת להוציא עוד אייפוד בין הננו לבין ה TOUCH החדש.
הם יוכלי בקלות להוציא TOUCH עם לפחות 40GB במחיר שהוא מוצע עכשיו ולעשות ננו עם 60GB בעזרת FLASH DRIVES שעולים גרושים היום.
לדעתי אין שימוש מוצדק לראות וידאו בקלאסיק לכן היה כבר צריך להכחיד את הנגן הזה ולהשאיר את הננו,TOUCH והSHUFFLE
זא"ת להוציא עוד אייפוד בין הננו לבין ה TOUCH החדש.
הם יוכלי בקלות להוציא TOUCH עם לפחות 40GB במחיר שהוא מוצע עכשיו ולעשות ננו עם 60GB בעזרת FLASH DRIVES שעולים גרושים היום.
לדעתי אין שימוש מוצדק לראות וידאו בקלאסיק לכן היה כבר צריך להכחיד את הנגן הזה ולהשאיר את הננו,TOUCH והSHUFFLE
חייב לומר כמה דברים
ראשית רוב הטענות שיש לכם על האייפוד מגיעות מבורות וחבל שאתם לא שואלים לפני שאתם מחליטים שאתם יודעים משהו ואני אתן עכשיו תשובה קצרה לכל טענה שעלתה כאן:
1. אייטיונס לא מוחקת דברים מהאייפוד מתי שמתחשק לה, אפשר לעבוד עם אייטיונס ועם האייפוד במספק סוגים שונים של סינכרונים ואחד מהם (שהוא סינכרון אוטומטי) אכן אומר שהאייפוד הוא מראה של האייטיונס אבל אפשר גם שלא (בלחיצת כפתור אחת)
2
. לא חייבים לעבוד עם אייטיונס הכבדה, גם WINAMP יודעת לסנכרן את האייפוד בצורה מצויינת (והיא יודעת לעשות את זה מעל ל 3 שנים) ישנן עוד המון תוכנות שיודעות לעשות את זה לכל פלטפורמה (כולל OSX / WINDOWS וכמובן LINUX) - אני ממליץ לשקול את YAMIPOD שהיא תוכנה חימית שלא דורשת התקנה - מה שאומר שאם יש לכם אותה על האייפוד עצמו אתם מריצים אותה מהאייפוד עצמו ויכולים להעביר שירים לאייפוד ומהאייפוד מכל מחשב ועל כל פלטפורמה.
3. מנשק דבילי? אתה לא רציני - לומר על המנשק של אפל דבילי זה אומר שאתה לא מבין גדול במנשקים ואני בטח שלא בא לומר מה טוב ומה לא אבל מספיק לראות את מספר הפרסים שאפל זכתה בהם בכדי להבין שאם יש משהו שאפל יודעת לעשות זה מנשקים.
4. אין היום מכשירים בגדלים כאילו שמבוססים על FLASH - היחיד שיש כולל 32 גיגה ואני לא בטוח שהוא יצא ולכן אם אתה רוצה את כל המוסיקה שלך בכיס ובאיכות טובה אין לך ברירה אלה ללכת על דיסק קשיח - רגיש או לא רגיש זה כבר עניין אחר - אבל אני משתמש באייפודים יותר מ 3 שנים, חלקם נפלו לי מהיד על ריצפה וכביש והם עובדים מצויין - אכן רגיש אבל אם אתה רוצה הרבה מקום אין ברירה.
5. קיטלוג השירים לא מבלבל אם השירים שלך הגיע מדיסקים מקוריים או קנית אותם בחנויות מסודרות. (גם אם אתה מוריד את השירים שלך מהרשת אתה יכול למצוא אלבומים שכוללים לא רק את הקטלוג אלה גם את תמונת האלבום) אבל זו לא הנקודה של הקטלוג - הקטלוג מאפשר לך לקבל בלי שום מאמץ חלוקה של המוסיקה שלך בכל חיתוך אפשרי, אם זה לפי אמנים / סוגי מוסיקה / מלחינים / שנים / דברים שאתה אוהב / דברים שלא שמעת הרבה זמן / וכו' מבלי שאף שיר יתפוס יותר ממקום אחד.
אנחנו נמצאים בתקופה שהנק' הכי חשובה בה היא להיות מסוגלים לצרוך את המדיה שלנו בכל מקום ובכל דרך שנוחה לנו - זה מה שהקטלוג הזה עושה.
6. תמונות - שוב חוסר ידע, על ידי סימון V פשוט (זה אפילו נקרא copy original photos to ipod) האייטיונס יעתיק לך את התמונות המקוריות לאייפוד ותוכל לגשת אליהן מכל מחשב. אתה צריך לשמוח שהאייטיונס מקטין לך את התמונות כדי שלא יתפסו מקום וכדי שהאייפוד לא יבצע רנדור שלהן בישביל לחסוך זמן סוללה בזמן הצגת התמונות.
7. עברית - אכן אין עדיין עברית אבל iDigital מראים נכונות - בואו ניתן להם להנות מהספר בינתיים.
8. אייטיונס לא טובה - זה עניין של טעם - אבל כמו שאמרתי WINAMP עובדת עם האייפוד מהקופסא - פשוט להוריד ולהנות (כולל רשימות חכמות וכל מה שאתם רוצים)
הערה אחרונה - עלי, חבל שהיתה לך חוויה לא טובה עם האייפוד אבל לבוא ולומר כאן בפורום הזה שאייפוד זה למי שרוצה לומר שיש לו זה בדיוק כמו לומר לך שאתה מאילה שרוצה לבוא ולומר שאין לו. על כל אוהב אפל יש לפחות שונא אפל אחד - כאן ב HT יש אנשים שנמצאים מעל השטויות האילו ומנסים לבחון את כל העולם הזה בעיניים בלתי משוחדות.
לפני שתאמרו שאני APPLE FAN BOY אני ממליץ אותכם להכנס ולראות מה אני כותב למי שנכנס לפורום אייפוד בתפוז (שאני מנהל) ורוצה לקנות אייפוד, לשאול את החברים שלי שקנו נגנים לאחרונה ולראות מי מבינייהם קנה אייפוד ומי קנה IRIVER או SANSA.
אני מאמין שאין נגן מושלם יש נגן שהכי מתאים למישהו - אני מכוון שהצלחתי בסקירה להעביר מה אני אוהב באייפוד (וגם מה לא)
בתקווה שנצליח להסתכל מעבר לחומות ה PR שכל החברות (ובמיוחד אפל) מנסות לשים לנו מול העיניים.
יצא ארוך -
ראשית רוב הטענות שיש לכם על האייפוד מגיעות מבורות וחבל שאתם לא שואלים לפני שאתם מחליטים שאתם יודעים משהו ואני אתן עכשיו תשובה קצרה לכל טענה שעלתה כאן:
1. אייטיונס לא מוחקת דברים מהאייפוד מתי שמתחשק לה, אפשר לעבוד עם אייטיונס ועם האייפוד במספק סוגים שונים של סינכרונים ואחד מהם (שהוא סינכרון אוטומטי) אכן אומר שהאייפוד הוא מראה של האייטיונס אבל אפשר גם שלא (בלחיצת כפתור אחת)
2
. לא חייבים לעבוד עם אייטיונס הכבדה, גם WINAMP יודעת לסנכרן את האייפוד בצורה מצויינת (והיא יודעת לעשות את זה מעל ל 3 שנים) ישנן עוד המון תוכנות שיודעות לעשות את זה לכל פלטפורמה (כולל OSX / WINDOWS וכמובן LINUX) - אני ממליץ לשקול את YAMIPOD שהיא תוכנה חימית שלא דורשת התקנה - מה שאומר שאם יש לכם אותה על האייפוד עצמו אתם מריצים אותה מהאייפוד עצמו ויכולים להעביר שירים לאייפוד ומהאייפוד מכל מחשב ועל כל פלטפורמה.
3. מנשק דבילי? אתה לא רציני - לומר על המנשק של אפל דבילי זה אומר שאתה לא מבין גדול במנשקים ואני בטח שלא בא לומר מה טוב ומה לא אבל מספיק לראות את מספר הפרסים שאפל זכתה בהם בכדי להבין שאם יש משהו שאפל יודעת לעשות זה מנשקים.
4. אין היום מכשירים בגדלים כאילו שמבוססים על FLASH - היחיד שיש כולל 32 גיגה ואני לא בטוח שהוא יצא ולכן אם אתה רוצה את כל המוסיקה שלך בכיס ובאיכות טובה אין לך ברירה אלה ללכת על דיסק קשיח - רגיש או לא רגיש זה כבר עניין אחר - אבל אני משתמש באייפודים יותר מ 3 שנים, חלקם נפלו לי מהיד על ריצפה וכביש והם עובדים מצויין - אכן רגיש אבל אם אתה רוצה הרבה מקום אין ברירה.
5. קיטלוג השירים לא מבלבל אם השירים שלך הגיע מדיסקים מקוריים או קנית אותם בחנויות מסודרות. (גם אם אתה מוריד את השירים שלך מהרשת אתה יכול למצוא אלבומים שכוללים לא רק את הקטלוג אלה גם את תמונת האלבום) אבל זו לא הנקודה של הקטלוג - הקטלוג מאפשר לך לקבל בלי שום מאמץ חלוקה של המוסיקה שלך בכל חיתוך אפשרי, אם זה לפי אמנים / סוגי מוסיקה / מלחינים / שנים / דברים שאתה אוהב / דברים שלא שמעת הרבה זמן / וכו' מבלי שאף שיר יתפוס יותר ממקום אחד.
אנחנו נמצאים בתקופה שהנק' הכי חשובה בה היא להיות מסוגלים לצרוך את המדיה שלנו בכל מקום ובכל דרך שנוחה לנו - זה מה שהקטלוג הזה עושה.
6. תמונות - שוב חוסר ידע, על ידי סימון V פשוט (זה אפילו נקרא copy original photos to ipod) האייטיונס יעתיק לך את התמונות המקוריות לאייפוד ותוכל לגשת אליהן מכל מחשב. אתה צריך לשמוח שהאייטיונס מקטין לך את התמונות כדי שלא יתפסו מקום וכדי שהאייפוד לא יבצע רנדור שלהן בישביל לחסוך זמן סוללה בזמן הצגת התמונות.
7. עברית - אכן אין עדיין עברית אבל iDigital מראים נכונות - בואו ניתן להם להנות מהספר בינתיים.
8. אייטיונס לא טובה - זה עניין של טעם - אבל כמו שאמרתי WINAMP עובדת עם האייפוד מהקופסא - פשוט להוריד ולהנות (כולל רשימות חכמות וכל מה שאתם רוצים)
הערה אחרונה - עלי, חבל שהיתה לך חוויה לא טובה עם האייפוד אבל לבוא ולומר כאן בפורום הזה שאייפוד זה למי שרוצה לומר שיש לו זה בדיוק כמו לומר לך שאתה מאילה שרוצה לבוא ולומר שאין לו. על כל אוהב אפל יש לפחות שונא אפל אחד - כאן ב HT יש אנשים שנמצאים מעל השטויות האילו ומנסים לבחון את כל העולם הזה בעיניים בלתי משוחדות.
לפני שתאמרו שאני APPLE FAN BOY אני ממליץ אותכם להכנס ולראות מה אני כותב למי שנכנס לפורום אייפוד בתפוז (שאני מנהל) ורוצה לקנות אייפוד, לשאול את החברים שלי שקנו נגנים לאחרונה ולראות מי מבינייהם קנה אייפוד ומי קנה IRIVER או SANSA.
אני מאמין שאין נגן מושלם יש נגן שהכי מתאים למישהו - אני מכוון שהצלחתי בסקירה להעביר מה אני אוהב באייפוד (וגם מה לא)
בתקווה שנצליח להסתכל מעבר לחומות ה PR שכל החברות (ובמיוחד אפל) מנסות לשים לנו מול העיניים.
יצא ארוך -
- oferlaor
- מנהל

אגב, הייתי רוצה לצאת כאן בהתנצלות על השמטת הלינק לבלוג של ה-IPOD מהמאמר
http://www.hebrew-ipod.blogspot.com/
http://www.hebrew-ipod.blogspot.com/