אלבום נדיר לפוגה הבלתי גמורה של באך

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
Tsfir פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280
הצטרף: יוני 2006
מיקום: נס ציונה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב לכולם,

לשמחתי , לפני כשבוע התקשרו קרובי משפחה אשר להם אוסף תקליטים ושאלו אותי האם אני מעוניים לקבל את האוסף שכן אין להם שימוש עקב תקלות חוזרות ונשות במכשיר הפטיפון שברשותם. כמובן שהצעתי לעזור בתיקון הפטיפון אך תשובתם היתה שמכיוון שלהם מכשיר CD הם אינם מעוניינים התעסקות נוספת עם הפטיפון. קבענו את להפגש בשבת.

היום הגענו לביקור לבבי, שכלל אירוח בקומפוט פירות טעים ושיחה מעניינת על היסטוירה, תזונה וחיים...
לבסוף הביקור הגענו לשלב המרגש - אוסף התקליטים
האוסף כולל כ - 50 תקליטים של מוזיקה קלאסית ועוד כעשרה תקליטים מוזיקה פופולרית משנות השמונים. לפי מצב הקליטים שנבדקו והושמעו נראה שהאוסף הוחזק בתנאים נאותים ונשמר כהלכה כמה שאפשר.

האוסף הנוכחי כולל כמה הקלטות היסטוריות, חלקם מפאת גילם חלקם מפאת התוכן אך ללא ספק התוספת היום מעשירה ומגוונת אותו במיוחד .
בין יתר התקליטים האוסף כולל גם את האלבום המפורסם -

Columbia
Bach
Art of The Fugue
Roth String Quartet,
Masterworks Set M206

לא צריך להרבות במילים על היצירה המדהימה - הפוגה הבלתי גמורה - שנחשבת בעיני רבים יצירת המופת של Bach מבחינת העושר והמורכבות המוזיקלית שלה (למרות שאינה שלמה).
. הקלטה היסטורית זו נערכה בשנת 1934 ע"י קולומביה רקורדס (למיטב הבנתי לאחר האיחוד עם CBS לפי הסמל המכיל גם את עיגול התוים של קולומביה רקורדס ולצידו סמל הרמקול של CBS) תחת הלייבל המיטולוגי "The Royal Blue Label".
מבעד לחשיבותו בתחום האספנות הפריט בעל חשיבות רבה בתחום המוזיקה הקלאסית. מבעד למאפיינים מיוחדים באופן הביצוע של היצירה והכלים המוזיקליים שבה היא נוגנה , כידוע Bach אף פעם לא סיים את הפוגה האחרונה, אך בעזרת המלחין Roy Ellsworth Harris וחברו Mary D H Norton בוצע היצירה במלואה כולל הסיומת של Sir - Donald Francis Tovey’s שבזמנו אמר שזוהי העבודה המוצלחת ביותר שיצר . רבעית המיתרים שביצעה ת היצירה - Roth Quartet - תחת שרביטו של מר הריס.

משקלו של הכולל של האלבום הוא כ4.5 ק"ג.
האלבום מכיל 10 תקליטים דו צדדים במשקל כ 400 גרם אחד.
אורך ההקלטה - 76:15 דקות.
איני יודע מהו החומר המקורי שנעזרו בו להדפסת האלבום שברשותי אך המגע עם התקליט מרגיש כמו לגעת בצלחת חרסינה - קשה ושביר.

לצערי איני מסוגל לשמוע את האלבום שכן להפתעתי נשמע צפצוף גיכול להעיר אור על פשר הצליל הצורם לא מצאתי סיבה אפשרית מעבר לבעיות המקובלות להקלטות רבות השנים. אשמח לקבל עזרה אם משהוא מכיר או יודע את פשר הרעש הצורם והאם ניתן לנקות את הסאונד מהצליל הצורם.
8O

בתודה,
צפיר

לינקים :
העברה לדיסק שנחשבת איכותית במיוחד http://www.divine-art.com/CD/27804info.htm
קצת על ההיסטוריה הארוכה של קולומביה רקורדס http://en.wikipedia.org/wiki/Columbia_Records#The_1960s
המלחין רוי הריס http://en.wikipedia.org/wiki/Roy_Harris

מספר תמונות של האלבום :
האלבום
 האלבום
נערך לאחרונה על ידי Tsfir ב 28/10/2007 6:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: בנימינה
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

זכית! ישר למכונת שטיפה! :)

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
הצטרף: אוקטובר 2006
מיקום: אשדוד
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

תענוג לקרוא.
נראה כי מדובר בתקליטי 78 והם שבירים ביותר ויש לאחסנם בזהירות רבה מאוד, הם לא יוצרו מויניל שהוא חומר גמיש (אז הפולמיר עוד לא היה ידוע כלכך), אלא מחומר שנקרא "שלאק" ועוד חומרים נוספים.
אורך נגנה משוער של צד אחד הוא 2-4 דקות, אני משער שהאיכות איננה טובה בכלל.
ייתכן ואולי ראש המותאם לתקליטי 78 (ויש כאלה ראשים מיוחדים), ישפר מאוד את איכות הצליל כיוון שראש מודרני אינו מתאים כלכך לתקליטים אלו.
The Black Wax

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
הצטרף: יוני 2006
מיקום: מרכז
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

אם אלה אכן תקליטי "78" (צריך להיות כתוב עליהם) הרי שאין להשמיעם בשום אופן בפטיפון רגיל עם ראש רגיל (המיועדים לתקליטי "33" ו-"45" בלבד) - זה יהרוס גם את התקליטים העתיקים וגם את הראש, ולא תשמע שום דבר!
כדי לנגנם אתה חייב פטיפון עם מהירות 78 ומחט מיוחדת המתאימה להם; גם משקל המחט הנדרש להם הוא גבוה מזה של תקליטים מודרניים, סביב ה-3-4 גרם ולעתים יותר.

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
הצטרף: דצמבר 2004
מיקום: תל אביב
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

סיפור יפה ומעניין.....

שליחה #5 

(Y)

כבר אמרו לך שאתה צריך מחט ל78.

אתה מאתגר אותי לחפש אצל אמא שלי בבית אם יש מציאות גם חחחחחחחח

למיטב זיכרוני לא אמצא משהו ממש מיוחד.

אבל נשארו שם המון תקליטי 45 של דלידה הצרפתיה אני זוכר שהם מאוד אהבו......
פסטיבלי סאן רמו המיתולוגיים..........
חזנות באידיש........

עכשיו אתם מבינים מאיפה הגעתי לרוק כבד חחחחחחחח

מה שכן.......... זוכר שיש להם את היצירה הנהדרת של רוול שמאוד אהבתי... " השוק הפרסי " או בולרו..............בעצם יש להם את שניהם. אני רק לא זוכר מי חיבר את מה ואני מערבב שמות נראה לי חחחחחח

אם הם 78..... " אכלתי " אותה כי אין לי בטורנס שלי לצערי.

רפי_א

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”