אלמנט חשוב מאוד במשחקים הוא כרטיס מסך עם יכולת תלת מימד חזקה, ולכן אני מציע לך 2 אופציות (באופצייה הראשונה תצטרך גם זכרון חדש):
1. לוח אם התומך במעבדי AMD מסוג AM2 - המחיר בסביבות 400-500 ש"ח, מעבד כפול ליבה Athlon 64 של AMD במהירות 4200 במחיר של קצת יותר מ-400 ש"ח, 2 ג'יגה של זכרונות DDR2 במהירות 667 מגהרץ במחיר של כ-400 ש"ח, והכי חשוב - כרטיס מסך מבוסס הצ'יפסט של ATI מסוג HD 2600 XT (חשוב שיהיה XT בשביל כוח התלת מימד) במחיר של כ-600 ש"ח. כלומר, עמדנו בתקציב של בערך 2000 ש"ח.
2. המחשב הנוכחי שלך יכול לנגן תכני H264 באיכות 720P ללא בעייה (למשל, סרטי HDDVD-RIP או כל פרקי הסדרות האמריקאיות שניתן להוריד בצורת קבצי MKV). לכן, תוכל עקרונית להישאר עם הלוח והמעבד הקיימים ורק לקנות כרטיס מסך חזק הנכנס לחריץ AGP (אותו יש במחשב שלך). הכרטיס גם יסייע לך לנגן תכני HD כבדים יותר ע"י קידוד *חלקי* בחומרה. אפשר למשל לשקול את הכרטיס הזה בכ-1000 ש"ח, כלומר חצי מהתקציב שלך:
http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=492372
אני לא מומחה גדול בנושא, אבל אני מאמין שעם שידרוג כרטיס המסך בלבד תוכל לשחק בהרבה משחקים כולל החדשים ביותר, שבהם אולי תהיה התפשרות קטנה בהגדרות הביצועים שלהם, ועדיין יהיה כיף מאוד לשחק בהם.
חסרון: לא תוכל להעביר אותו ללוח אם מהחדשים שנמכרים היום, שבהם יש חריץ PCI-E ולא AGP.