מחיר הפלזמות לא יירד; הבשורה החדשה: ה-DLP
קראתי בעיון את הכתבה,וכפי ששמוליק ציין,המותג הנ"ל לא מוכר (לפחות לי).
כולנו יודעים שחלק מן החוויה בקניית מוצר חדש הוא בעצם קניית המותג עצמו.......
כך שאינני יודע אם הישראלים ינהרו אחרי המותג הזה ולא יעדיפו לרכוש מותגים מוכרים "ויוקרתיים" יותר כמו סוני,או טושיבה.
כולנו יודעים שחלק מן החוויה בקניית מוצר חדש הוא בעצם קניית המותג עצמו.......
כך שאינני יודע אם הישראלים ינהרו אחרי המותג הזה ולא יעדיפו לרכוש מותגים מוכרים "ויוקרתיים" יותר כמו סוני,או טושיבה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
פרופילו מוכרים מאוד.
האמת מורכבת הרבה יותר, ברור שהוא מושקע בהקרנה אחורית ולכן הוא יעדיף לנסות לשכנע שזו הטכנולוגיה המובילה.
האמת היא שיש יצרנים מועטים של LCD ושל פלאזמה, אך יחסית קל להיות יצרן DLP.
אין מה להשוות, כמובן, בין הקרנה אחורית לבין LCD ופלאזמה. מה עוד שאני לא חושב שהמחירים ישארו במקומם.
בכל מקרה, יתכן שמה שהוא אומר יהיה נכון בטורקיה, בגלל נושא העלויות, אבל חוששני שזה שטויות בהיבט העולמי.
האמת מורכבת הרבה יותר, ברור שהוא מושקע בהקרנה אחורית ולכן הוא יעדיף לנסות לשכנע שזו הטכנולוגיה המובילה.
האמת היא שיש יצרנים מועטים של LCD ושל פלאזמה, אך יחסית קל להיות יצרן DLP.
אין מה להשוות, כמובן, בין הקרנה אחורית לבין LCD ופלאזמה. מה עוד שאני לא חושב שהמחירים ישארו במקומם.
בכל מקרה, יתכן שמה שהוא אומר יהיה נכון בטורקיה, בגלל נושא העלויות, אבל חוששני שזה שטויות בהיבט העולמי.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
עופר - למה אתה בדיוק מתכוון?oferlaor כתב: אין מה להשוות, כמובן, בין הקרנה אחורית לבין LCD ופלאזמה....
האם ה-DLP גרוע יותר או טוב יותר?
אני מכיר כמה חברים בארה"ב שקנו DLP ומרוצים מאוד..
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- oferlaor
- מנהל

יש גם אנשים שמרוצים ממסך טלויזיה 14" שקולט ב-RF. אני לא לוקח אותם בתור דוגמא.
מקרן אחורי זה לא להיט בעיני.
היחיד שהתלהבתי ממנו זה 3DLP של חברת SIM2 ברזולוצית 1920 על 1080P.
מקרן אחורי זה לא להיט בעיני.
היחיד שהתלהבתי ממנו זה 3DLP של חברת SIM2 ברזולוצית 1920 על 1080P.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

מוטי,
הקשתות הן פונקציה של גלגל צבע. ב-3DLP אין קשתות ועם 5x מהירות גלגל הקשתות נעלמות.
אכן יש שיפור משמעותי באיכות מקרן DLP אחורי מהדור האחרון, אבל זה עדיין די גרוע ביחס לטכנולוגיות אחרות.
ראיתי בשנים האחרונות לא מעט מקרנים אחוריים, מבוססי DLP וגם מבוססי LCOS (למשל DILA של JVC) ולמרות שזה נראה סביר, מדובר עדיין במפלצות ששוקלות המון, עדינות להפליא, עם בעיות כיווניות קשות (בגלל אופי הזכוכית הקדמית), אופטיקה עדינה (נסה להעביר את זה מחדר לחדר) ומפלצתיות בגודל.
עם כניסת מסכי LCD זולים יותר ברזולוציה 1080P, אין למכשירים הללו זכות לחיים.
הקשתות הן פונקציה של גלגל צבע. ב-3DLP אין קשתות ועם 5x מהירות גלגל הקשתות נעלמות.
אכן יש שיפור משמעותי באיכות מקרן DLP אחורי מהדור האחרון, אבל זה עדיין די גרוע ביחס לטכנולוגיות אחרות.
ראיתי בשנים האחרונות לא מעט מקרנים אחוריים, מבוססי DLP וגם מבוססי LCOS (למשל DILA של JVC) ולמרות שזה נראה סביר, מדובר עדיין במפלצות ששוקלות המון, עדינות להפליא, עם בעיות כיווניות קשות (בגלל אופי הזכוכית הקדמית), אופטיקה עדינה (נסה להעביר את זה מחדר לחדר) ומפלצתיות בגודל.
עם כניסת מסכי LCD זולים יותר ברזולוציה 1080P, אין למכשירים הללו זכות לחיים.
אפרופו איכות תמונה ב DLP (גם אני מסכים שהיא נחותה מ LCD),
לדעתי האיכות הטובה ביותר היום היא עדיין ה CRT (או שק"ק בלעז) למרות ש ה LCD מתחיל להתקרב.
לדעתי האיכות הטובה ביותר היום היא עדיין ה CRT (או שק"ק בלעז) למרות ש ה LCD מתחיל להתקרב.
תחומי עיניין: וידאו דיגיטלי, MPEG2 , MPEG4, H.264
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס
Liron
אני משתמש במסך CRT של NEC ברזולוציה גבוהה ורואה סרטי HDTV (מהמחשב) באיכות שלדעתי היא לא פחות ממדהימה.
הבעיה שהמסך הוא רק 21 אינטש וגם ככה הקופסא עצמה ע נ ק י ת (כמעט נשבר השולחן שמחזיק את המסך)
מה שנכון, שהדור הנוכחי של LCD הוא ברמה הרבה יותר גבוהה מבעבר.
אני משתמש במסך CRT של NEC ברזולוציה גבוהה ורואה סרטי HDTV (מהמחשב) באיכות שלדעתי היא לא פחות ממדהימה.
הבעיה שהמסך הוא רק 21 אינטש וגם ככה הקופסא עצמה ע נ ק י ת (כמעט נשבר השולחן שמחזיק את המסך)
מה שנכון, שהדור הנוכחי של LCD הוא ברמה הרבה יותר גבוהה מבעבר.
תחומי עיניין: וידאו דיגיטלי, MPEG2 , MPEG4, H.264
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לא יפה לצחוק על אנשים מסכנים שלא יכולים להרשות לעצמם יותר מ 21 אינטשMartinHSabag כתב:חחח......21".........ח
גם אתה עם משקפת ?...
וחוץ מזה, קניתי את המסך לפני 5-6 שנים והתחלתי להנות מ HD הרבה לפני שחלק מהאנשים פה ידעו בכלל מה זה
pop_up
כל השיפור שכולם מחפשים ב LCD הוא רק בשידורי טלוויזיה, המסכים של החברות המובילות שיצאו בשנה האחרונה מציגות תמונה מדהימה בקולנוע ביתי ו HD , בהשוואות מול מסכי CRT של חברות מעולות כגון לווה ה LCD לא התקשו להציג תמונה שעולה בשתי דרגות על ה CRT.
כל השיפור שכולם מחפשים ב LCD הוא רק בשידורי טלוויזיה, המסכים של החברות המובילות שיצאו בשנה האחרונה מציגות תמונה מדהימה בקולנוע ביתי ו HD , בהשוואות מול מסכי CRT של חברות מעולות כגון לווה ה LCD לא התקשו להציג תמונה שעולה בשתי דרגות על ה CRT.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: