עזרה בהתאמת פונו סטייג'

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
skook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 510
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

בס"ד

שלום וברכה לכולם

ערכתי את הבקשה מחדש.
אני דיי חדש בעסק היוקרתי אבל לא חדש בכלל בעידן הסאונד ..
בכל מקרה אני נורא שמח שיש אפשרות לעזור לי פה.
אוקיי אני אדם חובב תקליטים הרבה שנים
יש לי מחשב סלרון עם ג'יגה זיכרון וכרטיס קול מובנה בלוח אם (אסוס)
קניתי לפני כמה שנים מערכת קולנוע בייתית זולה מאוד ביחס למונח סטריאו יוקרתי .כי אני פשוט אוהב את הסראונד
הפטיפון שלי הוא bsr p163 אנגלי חזק וכבד כמו שור
באותו זמן הייתי מחוסר תקציב ולכן קניתי קדם לפטיפון מגבר הכי פשוט וזול שיש
שיתחבר לרסיבר פיוניר vsx - d511 והיום שאני רוצה להעביר את התקליטים למחשב אני ניתקל בבעיית סאונד רצינית
לכן אני צריך עזרה במציאת קדם לפטיפון עד 1000 ש"ח שיסייע לי בהקלטה נקייה ישירות למחשב.
למישהו אולי יש בבית פטיפון usb ? אם כן אשמח לדעת אם פשוט שווה לקנות את זה במקום פונו סטייג' חדש .

אשמח לעזרה
בתודה
בנימין
נערך לאחרונה על ידי skook ב 26/10/2007 12:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

TAsraf
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

קודם כל,איך חיברת אותו למחשב? ולאיזה חיבור?

אתה אמור בעקרון לקחת כבל RCA לבננה קטנה ולחבר ל Line IN של המחשב וההגברה לא ממש גבולית כשאני מחבר את המיקסר שלי למחשב זה 2 קווים לפני הסוף וזה עדיין מאוד "רועש"

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

נראה לי שבעיית הסאונד שלך היא קודם כל מהפטיפון, שרמתו נמוכה מאד.
מעבר לזה, לא ברור משאלתך איך בדיוק אתה רוצה לחבר, ומה ניסית עד כה.
נסה לפרט ולהבהיר יותר.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #4 

למה אתה מתכוון כשאתה אומר שאתה רוצה להעביר את התקליטים למחשב? האם רק להאזין להם במחשב? האם להקליט אותם כדי לאחסן אותם על פורמט דיגיטלי?
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

קיימים מספר מגברי פונו בתקציב שלך, כגון CREEK, פרוג'קט ועוד אך אני, כמו עמיתי לפורום, לא חושב שהבעייה שלך נובעת בלעדית מהמגבר פונו...
The Black Wax

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

1. אם וכאשר הפטפון וה-PHONO STAGE מחוברים למערת השמע הביתית הכל תקין והצליל נשמע בסדר?
2. האם אתה מבחין בבעיה רק כאשר הפטפון וה-PHONO STAGE מחוברים לכרטיס הקול במחשב?

תנסה לענות על השאלות הנ"ל ולאחר מכן אפשר יהיה להמשיך ב-FAULT FINDING.
חנן,

תחי המחרשה !!!

skook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

chalmh כתב:1. אם וכאשר הפטפון וה-PHONO STAGE מחוברים למערת השמע הביתית הכל תקין והצליל נשמע בסדר?
2. האם אתה מבחין בבעיה רק כאשר הפטפון וה-PHONO STAGE מחוברים לכרטיס הקול במחשב?

תנסה לענות על השאלות הנ"ל ולאחר מכן אפשר יהיה להמשיך ב-FAULT FINDING.
...
תודה על תשובה.
מה שהתכוונתי זה שבכל מיקרה ברגע שאני רוצה לשמוע את הפטיפון ברסיבר יש רעש עמום שנישמע כמו מתח. כניראה מקדם מגבר.
שאלתי גם לגביי הפטיפון usb שמוכרים.
הם זה הכי שווה לסאונד הכי נקי ישירות למחשב?
אני רוצה להעביר תקליטים כדי לשמור אותם על מורמט mp3 וגם לעשות קצת כסף מהמרות .
תודה.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

ערב טוב בנימין.

1) כאשר ה-PHONO STAGE מחובר לרסיבר ללא הפטפון, האם הרעש קיים?
2) לגבי שמירת האוסף שלך על פורמט דיגיטלי שהוא איכותי משהו, לא הייתי ממליץ לך על הפורמט MP3. אני עצמי כבר עוסק בהמרה של האוסף שלי ואיני משתמש בפורמט זה. אני דוגל בשיטה של שמור את המידע בפורמט המפורט ביותר שהציוד מאפשר לך. תמיד ניתן לכווץ לפורמטים נחותים. אני דוגם את ההקלטה ב-96KHZ ו-24BIT.
3) בכדי להתחיל בכלל עם ההמרות, אתה חייב שהפטפון שלך יהיה תקין וכדאי מאוד שלא יסבול מרעשים מסוגים שונים. אני מפנה אותך למאמר רקע באתר שמטפל בשדרוג הפטפון כפי שאני עשיתי. http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0
4) לא הייתי ממליץ לך להשתמש עם פטפון USB לצורך המרת האוסף מכיוון שנתקלתי במיקרופונים דינמיים הפועלים דרך ה-USB והאות מלווה ברעשי רקע שנובעים כנראה מאיכות ההמרה ואיכות הכבל. בכל מקרה, אין לי ניסיון עם פטפון USB שהוא "האנטי" של אודיו אנלוגי. נכון גם ההמרה היא לא טלית שכולה תכלת אנלוגית, אבל שימור המידע ברזולוציות גבוהות של המרה הן בבחינת הרע במיעוטו.
5) מכיוון שלמיטב הבנתי מדבריך אתה מחפש את הסאונד הכי נקי, האם אחרי שתמיר את התקליט לפורמט דיגיטלי אתה מתכוון "לנקות" אותו מרעשים שריטות וכל שאר מרעין בישין? אם כן אתה תזדקק גם לתוכנה ברמה סבירה וציוד "מעט" איכותי. זכור ברקע - לא תוכל להגיע בעזרת ציוד ירוד לרמה נאותה של המרה שאפשר יהיה ליהנות ממנה. גם יקשה עליך להגיע לרמת "הפקה" כמו של אולפן הקלטות אבל זה כבר ענין אחר של במה אתה מסתפק.
6) לגבי עשיית "כסף" מהעניין, השמר מפני עבירות על זכויות יוצרים. כל עוד אתה עושה זאת לשימוש עצמי ופרטי מתקליטים שבבעלותך ללא אופי מסחרי, הכל בסדר. מעבר לכך יש בכך משום הפרת זכויות יוצרים ודומני שזהו גם "גזל" על פי דתנו.
7) אני עובד כרגע על מאמר נוסף שעוסק בדיוק בהמרה של תקליטים לפורמט דיגיטלי. התאזר בסבלנות עד אשר יצא לאור באתר זה אי"ה .
8) סדר חשיבות הציוד למיטב הבנתי הוא: א - פטפון (אני קצת סקפטי לגבי ה-BSR שלך במצבו כיום). ב - PHONO STAGE עם יחס אות לרעש טוב מאוד (-80dB לפחות). איזון מושלם של ה-RIAA פחות מטריד מכיוון שניתן לאזן לאחר ההמרה בעזרת התכנה. ג - כרטיס קול (במחשב) באיכות מעל לממוצע (לפחות DAC/ADC של 24BIT). ד - אזניות טובות או לחליפין רמקולים ברמה טובה ומאוזנים. אין כאן כוונה שתתחיל לרכוש פריטים ברמת סטודיו אבל בכדי להגיע לתוצאה טובה חייבים ציוד סביר לביצוע המשימה.

בהצלחה.
חנן,

תחי המחרשה !!!

skook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

chalmh כתב:ערב טוב בנימין.

1) כאשר ה-PHONO STAGE מחובר לרסיבר ללא הפטפון, האם הרעש קיים?
2) לגבי שמירת האוסף שלך על פורמט דיגיטלי שהוא איכותי משהו, לא הייתי ממליץ לך על הפורמט MP3. אני עצמי כבר עוסק בהמרה של האוסף שלי ואיני משתמש בפורמט זה. אני דוגל בשיטה של שמור את המידע בפורמט המפורט ביותר שהציוד מאפשר לך. תמיד ניתן לכווץ לפורמטים נחותים. אני דוגם את ההקלטה ב-96KHZ ו-24BIT.
3) בכדי להתחיל בכלל עם ההמרות, אתה חייב שהפטפון שלך יהיה תקין וכדאי מאוד שלא יסבול מרעשים מסוגים שונים. אני מפנה אותך למאמר רקע באתר שמטפל בשדרוג הפטפון כפי שאני עשיתי. http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0
4) לא הייתי ממליץ לך להשתמש עם פטפון USB לצורך המרת האוסף מכיוון שנתקלתי במיקרופונים דינמיים הפועלים דרך ה-USB והאות מלווה ברעשי רקע שנובעים כנראה מאיכות ההמרה ואיכות הכבל. בכל מקרה, אין לי ניסיון עם פטפון USB שהוא "האנטי" של אודיו אנלוגי. נכון גם ההמרה היא לא טלית שכולה תכלת אנלוגית, אבל שימור המידע ברזולוציות גבוהות של המרה הן בבחינת הרע במיעוטו.
5) מכיוון שלמיטב הבנתי מדבריך אתה מחפש את הסאונד הכי נקי, האם אחרי שתמיר את התקליט לפורמט דיגיטלי אתה מתכוון "לנקות" אותו מרעשים שריטות וכל שאר מרעין בישין? אם כן אתה תזדקק גם לתוכנה ברמה סבירה וציוד "מעט" איכותי. זכור ברקע - לא תוכל להגיע בעזרת ציוד ירוד לרמה נאותה של המרה שאפשר יהיה ליהנות ממנה. גם יקשה עליך להגיע לרמת "הפקה" כמו של אולפן הקלטות אבל זה כבר ענין אחר של במה אתה מסתפק.
6) לגבי עשיית "כסף" מהעניין, השמר מפני עבירות על זכויות יוצרים. כל עוד אתה עושה זאת לשימוש עצמי ופרטי מתקליטים שבבעלותך ללא אופי מסחרי, הכל בסדר. מעבר לכך יש בכך משום הפרת זכויות יוצרים ודומני שזהו גם "גזל" על פי דתנו.
7) אני עובד כרגע על מאמר נוסף שעוסק בדיוק בהמרה של תקליטים לפורמט דיגיטלי. התאזר בסבלנות עד אשר יצא לאור באתר זה אי"ה .
8) סדר חשיבות הציוד למיטב הבנתי הוא: א - פטפון (אני קצת סקפטי לגבי ה-BSR שלך במצבו כיום). ב - PHONO STAGE עם יחס אות לרעש טוב מאוד (-80dB לפחות). איזון מושלם של ה-RIAA פחות מטריד מכיוון שניתן לאזן לאחר ההמרה בעזרת התכנה. ג - כרטיס קול (במחשב) באיכות מעל לממוצע (לפחות DAC/ADC של 24BIT). ד - אזניות טובות או לחליפין רמקולים ברמה טובה ומאוזנים. אין כאן כוונה שתתחיל לרכוש פריטים ברמת סטודיו אבל בכדי להגיע לתוצאה טובה חייבים ציוד סביר לביצוע המשימה.

בהצלחה.
...

בס"ד

חן חן על ההשקעה בתשובותך.
לגביי החיבור של הפטיפון ישירות לרסיבר כמובן שלא שומעים טוב כי אין לי מצב phono ברסיבר לכן הצטרכתי בקדם מגבר.
לגביי הציוד.
בכל מיקרה אני בשלבים של קניית ציוד לסטריאו יקר ולכן חשבתי להתחיל עם פונו סטייג' כי עיקר המוזיקה בביתי היא על גבי תקליטים.
מה שמוביל אותי לשאלה הבאה שלך. איך הייתי רוצה את הסאונד בסופה של המרה.
בהיר ומלוכך. אני יסביר את עצמי
אני אוהב את הסאונד המלוכלך כמו כל חובב תקליטים. מצב שני לא רוצה את הסאונד העמום לא מעוניין בלנקות יותר מידי. פשוט אשמח שזה יכנס למחשב בצורה הבהירה ביותר.
אני מוד אשמח לראות כתבה אחת ולתמיד בנושא ההמרה.
אם לך זה יוצא טוב אני אשמח ללמוד. אם זה ידרוש כסף אז לא תהייה לי בריירה.
אני רק יוסיף עוד נקודה אחת אחרונה לגביי תחילת השאלה שלי.
כשהתחלתי לחפש קדם לפטיפון חדש. נתקלתי בכתבה שהייתה כאן באתר על פונו סטייג' של
EAR 834P DELUXE שעולה 6900 ש"ח . אז זה הבהיל אותי וגרם לי לחשוב שאם אני ארצה איכות המרה/האזה אז אפילו בפרט הזה אני אצטרך להשתעבד לבנק.
תודה על העזרה .

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

התכוונתי איך הרסיבר נשמע כשקדם המגבר מחובר ללא הפטפון (הכניסות של קדם המגבר לא מחוברות לפטפון ואילו היציאות של קדם המגבר כן מחוברות לרסיבר)?
בין אם אתה מנקה את הסיגנל או לא, רצוי לשמור על סטנדרט הקלטה הטוב ביותר במסגרת האפשרות הטכנית והתקציבית. אני בטוח שתוכל למצוא PHONO STAGE טוב במסגרת תקציב סבירה כגון ה-CAMBRIDGE AUDIO שעלותו היא כמה מאות שקלים (כמדומני). ה-BSR צריך להיות ממש תקין, אחרת יתלוו רעשיו להקלטה. פטפון סביר מבחינה מכנית וראש מגנטי טוב יתנו לך תוצאות יפות. אני סבור שתוכל למצוא פטפון ביד שניה עם או בלי ראש שיוכל לשרת את המטרה.
חנן,

תחי המחרשה !!!

skook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

chalmh כתב:התכוונתי איך הרסיבר נשמע כשקדם המגבר מחובר ללא הפטפון (הכניסות של קדם המגבר לא מחוברות לפטפון ואילו היציאות של קדם המגבר כן מחוברות לרסיבר)?
בין אם אתה מנקה את הסיגנל או לא, רצוי לשמור על סטנדרט הקלטה הטוב ביותר במסגרת האפשרות הטכנית והתקציבית. אני בטוח שתוכל למצוא PHONO STAGE טוב במסגרת תקציב סבירה כגון ה-CAMBRIDGE AUDIO שעלותו היא כמה מאות שקלים (כמדומני). ה-BSR צריך להיות ממש תקין, אחרת יתלוו רעשיו להקלטה. פטפון סביר מבחינה מכנית וראש מגנטי טוב יתנו לך תוצאות יפות. אני סבור שתוכל למצוא פטפון ביד שניה עם או בלי ראש שיוכל לשרת את המטרה.
...

בס"ד

מודה לך על העזרה.
כולי צפייה לכתבה המסכמת.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”