התחדשתי בסמסונג LA46M81
אני לא אוהב את הרעיון שהכבלים יהיו בולטים מתחת למסך (או יהיו באיזה צינור בולט)עצה קטנה, תתלה על הקיר יראה הרבה יותר טוב....
ביצוע של חציבה בקיר להכנסת צינור דורשת צביעה ואצלי בגלל סוג הצבע הקיים זה ידרוש
צביעה של מפלס שלם.
עם שידורים רגילים זה פשוט תלוי באיזה ערוץ אני רואה ומה אני רואה (יש לי יס)נראה מדהים איך היא מתמודדת עם שידורי טלויזיה?...
*בערוצי הסרטים רואים סביר רק בתנאי שהסרט 16:9
*בערוצי התוכן של יס (כל Yes משהו) רואים באיכות טובה מאוד
*בערוצי 10 ו 22 יחסית רואים טוב (הופתעתי לטובה יחסית לדברים שכתבו על הערוצים האלה)
*ערוץ 11 .... בו נוותר
הבעייה היותר גדולה היא בערוצי הספורט
*ערוצי ספורט1, ספורט2 (כל אלה שמשדרים את הליגה הישראלית והאנגלית) רואים פשוט זוועה !! אתה בקושי מזהה את הכדור
*ערוצי ספורט 5 וחבריו רואים בסדר אבל לא יותר מזה
אני חייב לציין תופעה מוזרה שאני נתקל בה. בשעות הערב האיכות יורדת לעומת השידורים בשעות היום !
נראה לכם שהם מורידים את האיכות בערב בגלל כמות המשתמשים ?
(המסך הזה הוא מסך קלאסי לבדיקת איכות השידורים הרגילים, כל הפרעה או פיקסל לא במקום זה מאוד בולט על המסך)
כמובן שהמסך משמש בעיקר לתוכן HD שמגיע מה HTPC
עוד מחכה שיתחילו לשדר בו תוכן HD
אגב בקשר למתוק הזה הסרטים מצוירים שאנחנו שמים לו נראים מעולה על המסך
לדעתך מה עדיף סמסונג או טושיבה...
עצם זה שקניתי סמסונג אז התשובה די ברורה
באמת בדקתי גם את הטושיבה 47WL68 שהיא FULL-HD וגם זולה מהסמסונג
רק מה בשידור HD ההבדל, לטעמי (ויש לי הרגשה לטעם כל מי שיתבונן), הסמסונג טובה בהרבה
בלי קשר אומנם אבל ההטושיבה פשוט טלויזייה מכוערת
שלא לדבר על שמנה (47 קילו !!!!) מה הם הכניסו פנימה פיל קטן !!!
ועוד דבר אחרון בקשר לטושיבה לפי הפרסום שלה הטלוזייה יודעת לקבל אות 1080i אבל לא 1080p
(כך זה רשום "יכולת קליטת אותות שידור 1080i שהן אותות High Definition.") רק מה
בנוסף הם רושמים את הדבר הבא "רזולוציית טלוויזיה דיגיטלית: 1080p ,480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i."
עכשיו שמישהו יסביר לי אם המסך לא יודע לקבל אות 1080p אז מה זה עוזר שיש לו רזולוציית דיגיטלית של 1080p ?
קודם כל תתחדש ! \osherov כתב:לדעתך מה עדיף סמסונג או טושיבה...
עצם זה שקניתי סמסונג אז התשובה די ברורה![]()
באמת בדקתי גם את הטושיבה 47WL68 שהיא FULL-HD וגם זולה מהסמסונג
רק מה בשידור HD ההבדל, לטעמי (ויש לי הרגשה לטעם כל מי שיתבונן), הסמסונג טובה בהרבה
בלי קשר אומנם אבל ההטושיבה פשוט טלויזייה מכוערת![]()
שלא לדבר על שמנה (47 קילו !!!!) מה הם הכניסו פנימה פיל קטן !!!
ועוד דבר אחרון בקשר לטושיבה לפי הפרסום שלה הטלוזייה יודעת לקבל אות 1080i אבל לא 1080p
(כך זה רשום "יכולת קליטת אותות שידור 1080i שהן אותות High Definition.") רק מה
בנוסף הם רושמים את הדבר הבא "רזולוציית טלוויזיה דיגיטלית: 1080p ,480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i."
עכשיו שמישהו יסביר לי אם המסך לא יודע לקבל אות 1080p אז מה זה עוזר שיש לו רזולוציית דיגיטלית של 1080p ?...
ב. לשאלתך המסך קולט 1080P אבל הוא לא ישדר את זה ב 1080Pאלא יוריד את האיכות ל 1080I כך שזה מצוין ,אם אתה תשים לו סרט תומך אך ורק 1080P מסך יקלוט את זה וישדר לך 1080I במקום כלום !
לא הבנתי,לשאלתך המסך קולט 1080P אבל הוא לא ישדר את זה ב 1080Pאלא יוריד את האיכות ל 1080I כך שזה מצוין ,אם אתה תשים לו סרט תומך אך ורק 1080P מסך יקלוט את זה וישדר לך 1080I במקום כלום !...
למי המסך בדיוק משדר ?
האם התכוונת צורת ההצגה של הווידאו על המסך ?
חשבתי שכל מסכי ה LCD מציגים תמונה בשיטת Progressive scan
לי יש את המסך הזה כבר חודש ואני מלקק ממנו דבש. בניגוד למה שנאמר כאן התמונה מעולה, גם בשידור בפורמט רגיל. העניין הוא שהמסך הזה לא מותח טוב את התמונה
( מבחינתי זו בכל ללכונה מיותרת - עוד לא ראיתי מסך שמותח כמו שצריך) ואני כמובן רואה תכנים של 4:3 עם שני פסים בצדדים. גם שידורי הספורט נקלטים הייטב, אם כי הכל תמיד תלוי באיכות המקור.
כשעוברים ל DVD התמונה פשוט מ-ד-ה-י-מ-ה.
אגב, אני יושב 6 מטר מהמסך ובניגוד למה שקראתי בפורום הזה לא הייתי קונה מסך כזה למרחק קרוב יותר. אם יושבים במרחק 3 מטר מה M81 - התמונה פשוט זוועתית.
( מבחינתי זו בכל ללכונה מיותרת - עוד לא ראיתי מסך שמותח כמו שצריך) ואני כמובן רואה תכנים של 4:3 עם שני פסים בצדדים. גם שידורי הספורט נקלטים הייטב, אם כי הכל תמיד תלוי באיכות המקור.
כשעוברים ל DVD התמונה פשוט מ-ד-ה-י-מ-ה.
אגב, אני יושב 6 מטר מהמסך ובניגוד למה שקראתי בפורום הזה לא הייתי קונה מסך כזה למרחק קרוב יותר. אם יושבים במרחק 3 מטר מה M81 - התמונה פשוט זוועתית.
העניין הוא שהיתרון היחיד שיש למסכים ה FULL-HD זה בשידור תוכן HD ככלל ותוכן 1080pו 1080i כפרטאגב, אני יושב 6 מטר מהמסך ובניגוד למה שקראתי בפורום הזה לא הייתי קונה מסך כזה למרחק קרוב יותר. אם יושבים במרחק 3 מטר מה M81 - התמונה פשוט זוועתית....
כדי להרגיש את ההבדל בשידור נניח של 1080p צריך לשבת קרוב למסך (בערך 2-3 מטר למסך 47 אינצ')
בגלל מרחק הישיבה שלך המאוד רחוק אתה לא תרגיש בהבדל בשידור 1080p או 1080i
מה שאתה אומר נכון לגבי שידור טלויזיה רגיל שהוא בארצנו נכון להיום לא משהו !