המלצות לכרטיס קול

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

ברשותי רמקולים wharfedale diamond 9.1 ורסיבר ק"ב של JVC (דיי מעאפן). מכיוון שאני לא זקוק לקולנוע ביתי וגם ככה הרסיבר חצי מת אז החלטתי ללכת על רסיבר סטריאו (המגבר המיועד הוא denon pma500 אך גם זה נתון לשינויים).

הבעיה - המוזיקה שאני שומע היא (לרוב) מקובצי MP3 במחשב, והבנתי שבתצורה הנוכחית (כרטיס קול onboard של חברת realtek) הכרטיס לא יספק את הסחורה.

לכן אני אשמח לשמוע המלצות על כרטיסים ומחיריהם - וכמובן עלות מול תועלת.

תודה רבה :D

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

כרטיס קול טוב שיש לו אפשרויות (מודי פעולה) לפעילות מיוחדת בתחום השמע ל-HIFI. כרטיס כזה מותקן אצלי במחשב. זהו כרטיס של CREATIVE שנקרא SOUND BLASTER X-FI FATALITY.
http://www.soundblaster.com/products/x-fi/
אני משתמש בכרטיס הזה בעיקר לצורך הקלטה של התקליטים שלי והמרתם למדיה דיגיטלית.
כנס לקישורית וקרא על האפשרויות שלו (והן רבות) והמפרט. בין היתר יש לו CRYSTALIZER מיוחד עבור השמעת קבצי MP3 שמאפשר הפקת צליל יותר חי מאשר שמיעת הפורמט כמו שהוא.
לגבי המחיר, אני לא יודע כמה הוא עולה בארץ (הנחה פרועה - עד 1600ש"ח), כי אני הבאתי אותו מחו"ל לפני כ-7 חודשים (170$ במבצע ב-FRY'S).
שווה כל סנט ואתה תהנה ממנו.

בהצלחה.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

ofek4490
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

שתי הכרטיסים המובילים בתחום הם:
1. E-MU 1212M
ו-ESI JULIֲ
ממליץ בחום שניהם שמים הרבה דגש על סאונד על הנייר ה-E-MU 1212M טוב יותר אבל ה-ESI מתמודד לא רע ואם אני לא טועה הוא גם מעביר AC3 בניגוד ל-E-MU שניהם ייצרו הבדל שבין שמים וארץ לכרטיס המובנה מדבר מניסיון
אם לא חשוב לך העברת AC3 אז כדאי לשקול אופציה שניה שהיא האיכותית יותר שהיא קניית כרטיס קול פשוט בעל יציאה דיגיטאלית + DAC טוב שנותן דגש גדןל אך ורק על הסאונד ואינו מושפע מזרמים במחשב

מה התקציב?
מה היינו עושים בלי מוזיקה?

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #4 

כבעליו של E-MU 1212M - ממליץ בכל פה ... (Y)
לו הייתי רוטשילד ...

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

כרגע התקציב קצת לא ברור, אבל אני מאמין שבסביבות ה700 שקל. מה גם שכנראה תהיה לי אפשרות להביא מארצות הברית שכפי שראיתי שם המחירים קצת פחות משוגעים.

מה לגבי כרטיס ה m-audio audiophile 2496 ?

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #6 

מחירו של ה- E-MU 1212M בארץ גבוה יותר מתקציבך ( חדש עולה כ-1600 ש'ח כמדומני ) - נסה לבדוק מחיר בחו''ל .
לו הייתי רוטשילד ...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #7 

ואני מהמר שלא תשמע שום הבדל בין קריאטיב אודיג'י 2 לכל הכרטיסים שהוזכרו לעיל.
כרטיס נהדר ואיכותי, שישמע מצויין בסטאפ שלך.

ממליץ לך לנסות (ולחסוך הרבה כסף, כי תוכל למצוא אודיג'י 2 בחצי מהתקציב שלך!)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #8 

עם מערכת כמו שלך באמת בזבוז להשקיע בכרטיס רציני. סביר להניח שהאודיג'י 2 יספיק כמו שאמר לפניי מוטי.

עם זאת, במערכת טובה יותר, ההבדל בין הכרטיסים השונים הוא שמיים וארץ. ואני אומר את זה מניסיון אישי שלי עם כל הכרטיסים האילו ועוד רבים.

ofek4490
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

כדאי לקרוא שוב את ההודעה של פותח השירשור שימו לב שהוא הולך להחליץ את הרסיבר הקיים שברשותו למגבר 2 ערוצים של דנון לכן הוא צריך כרטיס קול בעל יציאות אנלוגיות טובות ואפשר להגיד שבתחום הזה האודיג'י 2 לא מגרד את האצבע הקטנה של ה-E-MU 1212M
לכן המלצתי נשארת בעיניה לך על ה-E-MU 1212M או על ה-ESI JULIA ואם תרצה רמה גבוהה יותר לך על DAC כמו הזאולו שיש לאנטולי גם זול וגם טוב
ניתן להשיג אותו פה:
http://www.audiomagus.com/component/opt ... Itemid,27/
שים לב שישנם גם אחרים לא רעים בכלל וגם זולים כמו ה-DAC707 Super Pro

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אבל אם תסתכל שוב תראה שיש לו diamond 9.1. עם כאלה רמקולים קשה לי להאמין שזה יהיה שווה את זה.

אני מדבר מהמון ניסיון כי היה לי את ה-אודיג'י 2 ZS ואת ה-1212M, ואת ה-0404, ואת ה-JULIA, ואת ה-RAZER, ואת האודיופיל, ואת ה-XONAR (שעדיין אצלי) ועוד כמה כרטיסים.

ofek4490
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

חס וחלילה לא מזלזל :D
רק אומר שלדעתי יהיה שינוי גם עם הרמקולים שיש לו שדרך אגב לא רעים בכלל אם יצא לך לשמוע זכו ברמקול השנה באירופה
ודבר נוסף מבחינתי הכרטיס הוא כמו מקור כלומר CDP שיש להשקיע בו גם כן כי לדעתי יכולים להיות לך את הרמקולים הכי טובים בעולם אבל אם לא יהיה לך נגן טוב הם אף פעם לא ישמעו כמו שהם צריכים ולא תצליח להוציא מהם את המיטב צריך ליצור סינרגיה בין כל הרכיבים
לכן אני חושב שהמערכת מכבדת את קניית הכרטיס שישמש גם לעתיד לשידרוג הבא ואפילו ישפר את הרמה של המערכת ולא יהיה לצוואר בקבוק אם יקנה את האודיג'י 2
זו דעתי ושוב ממש לא מזלזל אנטולי יש הרבה כבוד :wink: (f)

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

לא אמרתי חס וחלילה שזלזלת :)

סך הכל אני אומר שעם הרמקולים האלה לא שווה לדעתי. שמעתי את כל הסדרה הזו של דיימונד 9 ולדעתי יש להם עוד כמה רמות לעלות לפני שבאמת תוכל להשקיע בכרטיסים רציניים. במיוחד ב-9.1.

אם הוא רוצה להוציא 500 שקל יותר בשביל שדרוג עתידי זה הגיוני כמובן. אבל נכון לעכשיו סביר להניח שהבדל מורגש לא יהיה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #13 

anatoli15 כתב: סך הכל אני אומר שעם הרמקולים האלה לא שווה לדעתי. שמעתי את כל הסדרה הזו של דיימונד 9 ולדעתי יש להם עוד כמה רמות לעלות לפני שבאמת תוכל להשקיע בכרטיסים רציניים. במיוחד ב-9.1.
...
אנטולי, כל מילה בסלע (Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

תודה על התגובות.

אני מאמין שאולי במצב הנוכחי לא יהיה הבדל. באופן כללי אני לא אוהב לקנות דברים שמתאימים ל"עכשיו". יכול להיות שכרגע כמו שאמרתם ההבדל בין כרטיס אודיג'י לבין כרטיס julia לא יורגש. אבל יתכן שמחר אני אחליט לקנות זוג רמקולים חדש שכן יצטרך כרטיס טוב יותר מהאודיג'י, ואז זה באמת חבל לשדרג פעמיים.

בכל אופן החלטתי ללכת על e-mu1212 שאזמין מהאינטרנט.

ו anatoli15, אשמח אם תחווה חוות דעתך על ההבדל בין ה 1212 ל julia. כי על פניו, שני הכרטיסים נמצאים באותה קטגורית מחיר (בין 130-150 דולר בארה"ב), למרות שבארץ מחיר ה 1212 כפול...

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

מבחינת סאונד, הצליל של ה-1212 קצת יותר אנאליטי וטיפה יותר מפורט. הג'ולייה קצת יותר נעים בצליל שלו.

עם זאת, זה משהו שבאמת צריך חתיכת מערכת כדי שזה יגרום להבדל משמעותי.

מעבר לזה, הדרייברים של ESI יציבים יותר, ונוחים יותר מאשר של ה-1212. אומנם לי אישית לא היו בעיות מיוחדות עם ה-1212M, אבל עצם העובדה שהוא חייב לעבור ל-preset נפרד לכל תדר דגימה מבחינתי זה חיסרון עצום. היו לי לפעמים שירים של 96kHz וכל פעם שאחד מהם הופיע ברשימת הניגון הייתי חייב להחליף הלוך חזור את הפריסט.

אפשרות אחרת היא לרכוש את ה-SB3 במבצע של בזק (נראה לי שעוד יש את המבצע) זה אחלה של מכשיר במחיר הזה.

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

ומה היתרון בלקנות SB3 ?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

שהוא עולה בערך 700 שקל עכשיו ב-18 תשלומים. הוא נוח מאוד ועם שלט אלחוטי. הוא נשמע דיי טוב (בערך כמו ה-1212M לדעתי), הוא זמין בארץ.

החיסרון הוא שהוא חייב לעבוד עם המחשב ועם התוכנה שלו. משחקים וסרטים אי אפשר להעביר דרכו.

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

תודה על העצות.

בינתיים נראה שאני אמשיך להתלבט בין הג'וליה ל1212...

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

זה יותר שאלה של מה אתה מעדיף. איכות קול קצת יותר גבוהה. או כרטיס קצת יותר נוח ואמין.

ofek4490
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

פסלת את האפשרות של קניית DAC?
שים לב ללינק שנתתי לך מקודם נמצאים שם כמה DACים לא רעים שיהיו לא פחות טובים מהכרטיסים שהוצעו ואם לא יותר זאת מכיוון שהם אינם מושפעים מזרמים במחשב

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”