HD595 ואכזבה גדולה (אבל רויזיה בהתרשמות הראשונית בהתהוות)

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
lambda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

בינתיים...
קניתי אותן בתקוה שיתנו תמורה סבירה לפחות לעומת המחיר הלא שפוי שלהן בארץ,
כאוזניות "אול ראונדר" שלא זקוקות למגבר.
הייתי רוכש את הAKG K601 כנראה ללא הצורך במגבר.
כל מה שמעניין אותי הוא האזנה למוסיקה, בעיקרון כל הסוגים, בעיקר קלאסי וג'אז.
אז כך: כשקיבלתי אותן לפני 5 ימים התפלאתי מהיובש של הצליל, עם נטייה די חזקה לשריקה בקצוות הגבוהים בקטעים מסוימים.
יובש סגור לא נעים וכמעט מחניק (איפה האיוורור המפורסם?!), נטיה לשריקה שלפעמים מחררת את הגולגולת, מדיומים ווקאליים ממש חצציים... מה זה לא נעים.
התפתיתי לזרוק אותן לפח.
חוברו למקורות מאוד בינוניים יש לומר, מגבר טיאק ונגן מעפן, וכרטיס הקול של ה
P4P800 הישנה שלי...
אתמול קיבלתי את הM-AUDIO REVO5.1 ,וציפיתי לשיפור מסוים... איפה!
ד"א הכרטיס הזה גם לא משהו, אפשר אולי לומר שהוא יותר "נקי" מזה של הלוח, אבל זהו נקיון רדוד וללא הרבה קונטרסט.
יש איזה בחור בHEAD-FI , בעל חוש הומור מפותח, שטען שהאזנה ל595 היא כמו "לזיין גוויה". כנראה שיש בזה משהו.
אז אינני יודע אם האוזניות שקיבלתי הן דפוקות, או אלה האוזניים שלי שרגישות מדי למדיומים גבוהים ולגבוהים, או שהאוזניות באמת זקוקות להרצה משמעותית של מאות שעות (אבל כדי להשתנות עד כדי כך?), אני עכשיו נמצא במצב של תיסכול גדול.
ואל תגידו לי שצריך לחבר ליציאה הדיגיטלית של הכרטיס DAC ומגבר ולרוץ לקנות את הDT880 .
לא בא בחשבון...
נערך לאחרונה על ידי lambda ב 25/10/2007 23:01, נערך 2 פעמים בסך הכל.

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

אל תתבאס זה קורה לכולם אם האוזניות הראשונות שלו. מה שכן אנני יכול להגיד לך שאם מגבר די בסיס ה 595 נשמעות טוב יחסית, תן להם זמן לעבוד הן יקבלו צריבה וגם האוזן שלך תקבל צריבה . גם אני כשה קיבלתי את ה880 שלי לפני שנתיים היתה לי הרגשה כזו והיום אחרי שנתיים של שימוש אני מאוד אבל מאוד אוהב אותן, לפעמים אפילו אני פוסל סתם אוזניות חדשות כי הן לא נישמעות דומה לשלי.
וד"א ה595 הם אחד הדגמים היותר מוצלחים של סנייזר לדעתי.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

lambda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

ד"א אלה לא ממש האוזניות הראשונות שלי... משום מה לא ממש התייחסתי ברצינות
לזוג ה HD455 הישנות שלי, שבסופו של דבר הפיקו צליל די מאוזן וטבעי.
לעומתן ה595 נשמעות כאלו ששופכים חצץ על אספלט. מוזר...

MegaHerz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

מהניסיון שלי לוקח זמן מה להתחיל להנות מאוזניות חדשות אבל אחרי זה קשה להפרד מהן.
לדעתי לא הכול אבוד, תן לזה קצת זמן.

lambda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אתן לזה זמן, ממילא אין לי כל כך ברירה...
מנגד יתכן גם שהאוזניות האלו שקופות ונאמנות מאוד למקור, נומר ניטראליות, ולכן הקלטות לא טובות או ציוד ממוצע מינוס
פשוט לא עוברים טוב, גם זה יתכן.
עדיין, ההברות "השורקות" די שורקות, מה שתמוה בזנהייזר.
תודה על התגובות...

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #6 

איפה קנית? אולי תוכל להחליף אותן בK601, כי תאכלס ההתרשמות שלך לא תשתנה אחרי זמן.
תשקיע עוד טיפה על מגבר כניסה וזהו.
בדרך כלל הברות שורקות באוזניות היי-פידליטי נובעות מהגברה לא מספיקה.

lambda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

ב electrophoto . אני בספק אם יקחו בחזרה אוזניות אחרי מעל 50 שעות האזנה...
מעבר לכך יש לאוזניות האלה גם איכויות לא מעטות, שאני כבר עכשיו יכול להתרשם מהן.
ןזה נכון שצריך להתרגל לסאונד מסוים, וה 595 ללא ספק זקוקות להרבה שעות צריבה.
בניגוד למה שחשבתי, הן לא ממש אוזניות "קלות", לפחות לאוזניי, מעין מיזוג די מפתיע של זן וגרדו.
כך ש... כנראה שאקנה אוזניות נוספות מתישהו, אבל זה זה יהיה הBEYER DT880 או K701.
די מסכים עם הביקורת של הבחור הזה מהד-פי, שבתחילה לא סבל את ה595 וטען שהן בסה"כ
אוזניות "מולטימדיה" טובות :
"The midrange on the other hand...under the grit and grain and dryness you will find some brilliant texture and modulation that smacks of HD-650. The treble also has better extension with the HD-595 over the HD-650 and there isnt SIBILANCE. Resolution is still down compared to the HD-650...the grain just detracts from the resolving powers of this headphone. Detail is there...sounds a LOT enhanced and this is probably the reason for the grain and gritty edge to the sound...

Listening to a string instrument with the HD-595 is extremely layered where the HD-650 would sometimes smooth over."

(רק שאת ה sibilance אני כן שומע. אולי אבל קצת פחות, מעניין כמה העניין הזה הוא סובייקטיבי...)

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #8 

גם לי יש ה-595,ואפשר להגיד עליהן הרבה דברים-אבל "סאונד יבש"?? השתמשתי
בהן במשך שנתיים (כרגע העיקריות שלי הן AKG K340) ומאוד נהניתי מהן,לפי האוזניים שלי
הסאונד שלהן גדול ומלא,ועם בס קצת מנופח..אבל יבש? עוד לא פגשתי מישהו שהאזין לדגם הזה וטען "לסאונד יבש" מהן..נו טוב..

lambda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

ובכן אני כנראה לא היחיד, מתוך הד-פי:
As for the grain - its still there...always has been and will be. I have a feeling that the true definition of "grain" and "grit" has either not been understood by Andrea - OR - he just doesnt hear it and find it offensive. The rest of my setup has improved vastly since the last time I heard these headphones and I must say that there is still audible grit and grain.

As for dryness - this seems to be exactly what Andrea etc. love about these headphones. The perceived "neutrality" for the lack of a better word. The HD-650 is syrupy - a sign of a more lacking. Bass lacks the authority that the HD"well-put-together" driver/driver mounting/driver housing. This is what turned me off from the HD-595s.

.
מוכרח לומר שאת "הבס המנופח" אני לא ממש שומע... הרבה אנשים דוקא מתלוננים על חוסר בס.
אבל הדברים השתפרו לא מעט מבחינתי, ולאוזניות האלו יש מה להציע. בסוגים מסוימים של מוסיקה קשה לי אפילו לחשוב על סאונד יותר מדויק ונאמן, למשל עם הקלטות כבר ישנות של טום ווייטס או ליאונרד כהן...

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”