בניית HTPC חדש - כמה לקחים חשובים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

בימים האחרונים בניתי HTPC חדש ועל הדרך למדתי כמה לקחים שחשבתי שיהיה נכון לשתף עם חברי הפורום.

רציתי לבנות HTPC "אידאלי": קטן, שקט ותומך בניגון כל הפורמטים האפשריים, אפילו התובעניים ביותר, כדוגמת H264 ב-1080p.

לגבי ה"קטן", התחבבתי "על הנייר" על המארז GMC AV-S7. המפרט שלו מרשים ביותר ואחרי שדיברתי עם הבחור מפלונטר הזמנתי אותו ללא היסוס. סה''כ היה לי כבר לוח אם mATX עבור Socket 939, כרטיס מסך 8500GT וזכרונות DDR, חשבתי להשלים את העסק עם מעבד X2 ולסגור את הבסטה.

הדבר הראשון שגיליתי היה שהמארז מגיע ללא ספק. נאלצתי להזמין ספק מיוחד, לא מאוד איכותי (כי אין) בעוד 400 ש''ח. בנוסף גם הזמנתי כונן Slot DVD כי כונן רגיל לא נכנס לתוכו.
כשכבר קיבלתי את המארז, גיליתי עוד כמה הפתעות לא נעימות:
1. למארז אין (לא קיים בארץ ואולי בכלל) מתאם PCI Express! פשוט אין! :@ :@ :@ זה שם אותי בדילמה קשה כי, למרות שללוח שהיה לי יש יציאת DVI, ה-chipset שלו (6150) לא מסוגל להתמודד עם HD. לבסוף הגעתי להחלטה הקשה לקנות לוח AM2 המבוסס על chipset 7050pv, מעבד 5000+ EE וזכרונות DDR-II. פתאום ההוצאה שלי קפצה כמעט כפליים ממה שתכננתי.
2. המאוורר של הספק ממוקם בחלקו העליון ולא בגבו. כיוון שהמארז כל-כך דק, המאוורר למעשה מסתובב מול הפאנל העליון של המארז כאשר הוא צמוד אליו למרחק של מילימטרים בודדים. לא נראה לי שהוא מקרר ככה משהו, אולי אפילו מחמם יותר ממה שמקרר. בשיחה עם פלונטר הם אמרו לי שאין ספקים בנוים אחרת בגודל הזה. מה שמצחיק הוא שלמארז יש פתחים עיליים, אבל לא באיזור הספק! אולי פשוט אצטרך לקדוח שם כמה חורים כדי להקל על העסק. פאשלה נוספת הייתה בכך שכונן ה-DVD הגיע בלי הברגים המיוחדים לקיבוע במארז (פלונטר מבטיחים לשלוח לי השבוע בדואר).
3. ועכשיו להפתעה הכי לא נעימה: מסתבר שה-chipset 7050 פשוט לא מספק את הסחורה! ב-XP MPEG2 מנגן כמו שצריך אבל H264 לא מקבל שום האצה! המעבד קופץ ל-100% והצפיה בלתי אפשרית! חרשתי כבר את כל הפורומים האפשריים ונראה אחד מהשניים: או ש-NVIDIA עדיין לא עשו דרייברים ראויים ל-7050, או שהשבב הזה פשוט לא מתוכנן לתמוך בניגון H264 ב-bitrate גבוה ו-1080p. נכון שבאתר שלהם כתוב שחור על גבי לבן:
[left]
High-Definition H.264, VC-1, and MPEG-2 Hardware Acceleration*
Smoothly playback all H.264, VC-1, and MPEG-2 video with minimal CPU usage so the PC is free to do other work.
[/left]
אבל שום דבר לא מפריע להם להגיד אחר כך שהם לא התכוונו לתמיכה מלאה ב-FULL HD אלא ב-720p. הרי 720p זה גם HD, הלא כן? יש הרי כבר דוגמא של 8500GT שבזמן ההשקה NVIDIA טענו שמבחינת האצת HD זהה ל-8600 אבל בפועל כל המבחנים שנעשו עד עכשיו מוכיחים שזה לא כך, למרות ש-NVIDIA עדיין לא הודו בזה רשמית.
רק על ידי המהרה משמעותית של המעבד (ל-3200MHz!) הצלחתי להגיע למצב שניגון סרט בלו-ריי שמקודד ב-H264 1080p עם bitrate בסביבות 30-40Mpbs לא מקרטע, אבל זה אפשרי רק הודות לקירור מיים ששמתי שם, אחרת העסק היה נשרף לכל הרוחות. כמובן שאני ממש הייתי מעדיף לא להשאיר את העסק ככה, אבל בינתיים אני לא רואה שום פתרון שיאפשר לי להשאר עם המארז הזה.

ניסיתי דבר נוסף והוא להתקין את VISTA. כידוע, במקרה של 8600/8500 NVIDIA שיחררו בהתחלה דרייברים שתומכים בהאצת H264 בחומרה רק ל-VISTA ובאיחור של חודשים עבור XP.
אז המצב ממש לא השתפר, להיפך, נהיה יותר גרוע, שכן ב-VISTA אפילו ניגון של MPEG2 לא עובד כמו שצריך, כנראה בגלל באג בדרייבר. הכל עובד כשורה כשמנטרלים האצת חומרה, אבל אז שוב חוזרים לבעית ה-CPU אם כי לא בצורה כה חריפה כמו במקרה של H264.

מה המסקנה? בשלב הזה פשוט אסור לבנות HTPC שלא מכיל כרטיס מסך המאיץ בחומרה את הפיענוח של H264. הכרטיס היחיד של NVIDIA שתומך בזה היום בצורה מלאה ובלי בעיות זה 8600. אני לא מתמצא בעולם של ATI, לדעתי גם שם יש פחות או יותר סוג אחד, מקסימום שניים של כרטיסים שתומכים בזה כמו שצריך.
זה אומר גם שאין שום תועלת בלקנות לוחות אם "עם יציאת HDMI" וכד' כי בסוף עדיין צריך כרטיס מסך. אף אחד לא שם מעבד חזק בתוך HTPC שיתחמם, יחמם את המכשירים סביבו וירעיש, וקירור HTPC במים זה לא פתרון להמונים.
וזה גם אומר שאסור לקנות מארז שלא מאפשר שימוש ב-PCI Express.
לקח נוסף מהסיפור של הספק: עד שיהיו ספקים נורמאליים בגודל הזה, כנראה צריך להתרחק מהמארזים הדקים במיוחד.

amir_b
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 268
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

חברה תלמדו !

מארז קטו זה רק יפה (אולי) אבל לא מתאים למחשב !!!

איך שאני רואה את זה הכל מתחיל ונגמר במארז !

וגם מארז גדול זאת לא ערובה להצלחה !

תבדקו טוב מה אתם קונים !! תקראו ביקורות !!
תעשו שיעורי בית !!

אל תזלזלו במארז !
המארז הוא אחד החלקים החשובים ביותר ב HTPC שאנשים נוטים להזניח אותו ....

לבחור המסכן - צר לי שלמדת בדרך הקשה ....
טוב שפרסמת את מה שעברת שאחרים לא יפלו .....

אמיר

kobyb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 763
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

אולי פלונטר יקבלו את המארז והספק בחזרה ותעבור ל Antec NSK2400 שמגיע עם ספק.
There is no spoon

kobyb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 763
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #4 

אולי גם זה יעזור? - PCI Express X16 riser card with 7cm of flexible cables
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 8&lang=heb
There is no spoon

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

kobyb,

הם התקשרו היום והציעו בדיוק את זה. לצערי, זה לא יעזור:
1. הגובה של החלק שמוברג למארז (החלק ה"עומד" שלתוכו מכניסים את הכרטיס במצב מאוזן) לא מתאים לגובה הפתח בגב המארז (יותר נמוך).
2. הכרטיס הזה אמור להיות בצד שמאל בעוד שה"עוגן" במארז נמצא בצד ימין...

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #6 

לגבי ספק הכח - יש ספק מתאים והוא עולה כ-30$ בארה"ב:
http://www.pcalchemy.com/product_info.p ... x35-retail

ניסית לחפש PCI-E RISER ב-EBAY? אולי יש שם משהו שיעזור...

אני לפני מספר שנים רכשתי את המארז של HIPPER שהוא דק יותר בכ-2 ס"מ!!! מהמארז הזה...דיי מדהים.
כמובן שרכישת החומרה היתה מלווה בהמון!!! בדיקות מול REVIEWS על המארז כדי לקנות את הלוח הנכון. (מדובר בלוח AGP...)
אם אחליט לשדרג אותו אני צריך לחפש את ה-PCI-E RISER שמתאים לו.

אורן.

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

תראו, אני לא רוצה לוותר על המארז הזה כל-כך בקלות...
אז עשיתי הערב את הדבר הבא: הוצאתי את הספק (שהיה מקור החום והרעש העקרי) ובמקומו שמתי ספק רגיל ANTEC NEO 480W. כמובן שהספק הזה נמצא מחוץ למארז(!), אבל גם ככה יש לי את המשאבה והרדיאטור של מערכת הקירור במים מאחור.
ההיגיון הוא פשוט: מה שנמצא מאחור מחוץ למארז לא מעניין! כי המארז בתוך שידה ורואים אותו רק מלפנים.
קיבלתי מחשב שקט להפליא: יש לו רק שני מאווררים 12 סמ' איטיים (של הרדיאטור ושל הספק) וזהו! עכשיו אני מריץ אותו כמה שעות בתדר 3200MHZ ב-100% CPU כדי לבדוק עמידות. עדיין לא בתוך השידה, אבל בינתיים התוצאה די מעודדת. מה שקיבלתי זה מחשב שעונה לדרישות המאוד תובעניות הבאות:
1. מסוגל לנגן כל סוג של מדיה (כולל H264 "קשה") דרך יציאת DVI.
2. גובה המארז פחות מ-7 סמ'.
3. שקט לחלוטין.
כמובן שהמבחן האולטימטיבי יהיה ניגון סרט H264 בתוך השידה. אולי לצורך העניין אצטרך לשים מאוורר קטן או שניים (איטיים, כמובן) גם בתוך המארז כי כעט יש שם 0 זרימת אוויר וזה לא בריא לחלקים שלא מקוררים במים (כונן קשיח והזכרונות).
כמובן, מצבי היה טוב יותר אילו יכולתי לשים כרטיס 8600 במערכת. במקרה כזה גם הייתי חוסך כסף (לא הייתי קונה את הרכיבים החדשים אלא משתמש באלה שכבר היו לי) וגם לא הייתי צריך לעשות OVERCLOCKING. עדיין, כדי לקבל משחב שקט לחלוטין, הייתי צריך להוסיף למעגל הקירור במיים את כרטיס המסך כדי להוריד ממנו את המאוורר.
המסקנה הזאת נובעת מהניסיון שיש לי כבר עם כרטיסי מסך עם ובלי מאוורר במחשב HTPC אחר המבוסס על פלטפורמת INTEL MOBILE שתיארתי כאן לפני כמה חודשים: אם משתמשים בכרטיס מסך ללא מאוורר (כמובן, במארז דק מאוד), הוא מתחמם וגורם למסך כחול וכד' (ראיתי שהטפרטורה שלו עולה ל-110 מעלות ויותר). לעומת זאת, כשיש כרטיס עם מאוורר, ברגע שהוא נכנס לפעולה (ניגון סרט H264 "קשה") קצב הסיבוב שלו מתגבר ומתחילים לשמוע אותו.
בקיצור, אני עוד אשחק עם זה, לא בא לי בינתיים לוותר לגמרי על הרעיון.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #8 

מה המסקנה? בשלב הזה פשוט אסור לבנות HTPC שלא מכיל כרטיס מסך המאיץ בחומרה את הפיענוח של H264. הכרטיס היחיד של NVIDIA שתומך בזה היום בצורה מלאה ובלי בעיות זה 8600. אני לא מתמצא בעולם של ATI, לדעתי גם שם יש פחות או יותר סוג אחד, מקסימום שניים של כרטיסים שתומכים בזה כמו שצריך.
זה אומר גם שאין שום תועלת בלקנות לוחות אם "עם יציאת HDMI" וכד' כי בסוף עדיין צריך כרטיס מסך. אף אחד לא שם מעבד חזק בתוך HTPC שיתחמם, יחמם את המכשירים סביבו וירעיש, וקירור HTPC במים זה לא פתרון להמונים.
...
mpogr, ממש היה לי צר לשמוע על התלאות שעברת...

אולם אני חייב לחלוק על הקביעה הנחרצת שחייבים כרטיס מסך עם קידוד H.264 בחומרה. אני גם נורא רציתי מארז קטן, אולם בסוף הלכתי על Antec Fusion (נחשב מארז גדול לעומת זה שקנית),
מעבד +AMD Athlon64 X2 4200 בגירסת ה-65 וואט, מאוורר איכותי למעבד של ThermalTake, ולוח אם עם כרטיס מסך מובנה ללא קידוד חומרה. הוא מנגן מצויין תכני H.264, ללא קרטועים, וה-HTPC שקט וקריר.

asp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 134
נתן תודות: 0

שליחה #9 

אני מנגן H264 עם כרטיס 6150 בלי שום בעיה.
אתה יכול למצוא את ההסברים של OferL על איך עושים את זה. הכל עניין של קודקים.
לגבי ספק הכח שקיבלת, נראה לי שמישהו בפלונטר התבלבל ונתן לך ספק כח לא מתאים...

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

asp כתב:אני מנגן H264 עם כרטיס 6150 בלי שום בעיה.
אתה יכול למצוא את ההסברים של OferL על איך עושים את זה. הכל עניין של קודקים.
לגבי ספק הכח שקיבלת, נראה לי שמישהו בפלונטר התבלבל ונתן לך ספק כח לא מתאים...
...
קראתי את המדריך של OferL וכמובן גם ניסיתי את COREAVC. לא עוזר בגרוש.
תשמע, יש כנראה סרטים שאפילו COREAVC שובר את שניו עליהם. אם אני פותח את הקובץ הראשי של BLU-RAY ROCKY BALBOA ב-ZOOMPLAYER עם COREAVC ו-VMR9 הוא מגיע ל-100% CPU על AMD 5000 בתדר הרגיל שלו 2600MHZ. רק ב-3200MHZ הוא מסוגל לנגן את הסרט הזה בלי קרטועים וגם אז ה-CPU הוא כ-87% בממוצע ובשיא מגיע קרוב מאוד ל-100%. למען האמת, לא ראיתי הבדל גדול בין הביצועים של הקודק הסטנדרטי של CYBERLINK לבין COREAVC על הסרט הזה.
מה אני אגיד לך, באותו SETUP של קודקים על מחשב (שים לב!) QUAD CORE 2 DUO שרץ בתדר (תחזיק חזק!) 3500MHZ(!) ה-CPU נע בסביבות 40%!
כך שיש סרטים ויש סרטים.
תנסה את הסרט הזה ואז נדבר.
חוץ מזה, COREAVC לא עוזר עם רוצים לנגן את החומר כ-BLU-RAY לכל דבר (עם תפריטים, כתוביות וכו').

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

חברה, בעניין האצת H264 בחומרה, כמה מילים.
יש כיום רק כרטיסים בודדים (8600 וכד' של NVIDIA ו-2900 של AMD) שתומכים בצורה מלאה בהאצת H264 בחומרה.
זה בשום פנים ואופן לא אומר שכרטיסים אחרים לא תורמים כלום לנגינת חומרים H264 בתוכנה כמו-POWERDVD!
כדי להבין את זה אני ממליץ בחום לקרוא את הכתבה הזאת ובפרט להסתכל על הגרף הבא:תמונה
רואים בבירור שככל שהכרטיס יותר חזק, כך הוא משאיר פחות עבודה למעבד, למרות שאף אחד מהכרטיסים האלה לא תומך בהאצת H264 בצורה מלאה.
הגרף הבא מדגים שהדרישות למעבד יורדות בהתאם להעלאת החוזק של כרטיס המסך:תמונה
הסיבה לכך מוסברת בתרשים הבא:תמונה
כמובן, שכרטיס כמו 8600 עוזר הרבה יותר, כמו שרואים פה:תמונה
אבל, עדיין, כרטיסי מסך אחרים תורמים את חלקם ומורידים משמעותית את הדרישות למעבד.
פתרונות ה-IGP (לפחות אלה של NVIDIA), כנראה, לא בנויים בצורה שעוזרת משמעותית לפיענוח H264, ולכן המסקנה שלי היא שצריך כרטיס מסך, ואם כבר, אז כדאי 8600.
שוב, כל הניתוח הזה מבוסס על העולם של NVIDIA ובהחלט יכול להיות שבעולם AMD המצב הוא שונה בתחלית. אם כך הדבר, יש כיום ל-AMD ייתרון תחרותי מאוד משמעותי שהם לא מצליחים לנצל.
מה שמרגיז במיוחד זה הטענות ה"לא מבוססות" והמטעות (ואפשר גם למצוא מילים יותר חריפות לזה) של NVIDIA לגבי האצת H264 על ידי 7050PV. :@ :@

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #12 

למה אתה מתעקש דווקה על המארז הזה GMC?

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

משהו פה בגרפים לא סביר...
אני מריץ כל סרט בלוריי או H264 רגיל בכל ביטרייט אפשרי עם 7600GT וE6600 עם POWERDVD והCPU שלי על לא יותר מ60%
אם אני עושה אוברקלוק ל-3.2GHZ אז הוא גם לא עובר את ה50%...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #14 

חברים, האצה בחומרה זה דבר נחמד אבל זה לא תמיד מתאים לתנאי הארץ. למי שעוד לא שם לב, כל פילטר שמתווסף למפענח מבטל את ההאצה ומחזיר את העבודה למעבד.

במילים אחרות - אין האצה בחומרה כאשר מריצים כיתוביות חיצוניות או מבצעים postprocessing.

אין גם האצה מלאה בחומרה כאשר לא משתמשים בנגן התומך במלוא הפונקציות של הכרטיס, כרגע זה אומר בעצם רק PowerDVD 7.X ואני מסרב להתקין את התוכנה הזאת לאור היכולת המופלאה שלה לחרבש כל מחשב שבאומללותי התקנתי אותה עליו.

אז מה קורה אם כך? כפי שאמר היהודי - זה תלוי מי שואל, למה ומתי. אצלי על מעבד כפול ליבה Athlon X64 4200 פיענוח H.264 ב 720P גוזל בין 40 ל 70 אחוזים משתי הליבות בממוצע. על ה HTPC השני שבו יש Intel Duo 6600 אני מגיע ל 30 עד 60 אחוזים גם כן, כך שזה ממש לא נורא. 1080i מגיע לממוצע של 80 אחוזים שזה פחות סימפטי.

הבעיה כמובן שהעסק די מתחמם ואני ממש לא בטוח שהייתי ממליץ לשלב מעבדים כפולי ליבה, בעיקר לא של AMD, במארזים קטנים התקועים בארוניות.

כך שלסיכום, מה שאני למדתי מניסיוני בהרכבת מחשבי HTPC זה ששכרטיס המסך הרבה פחות חשוב מבחירת מארז גדול, שקט ומאוורר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

zovirax כתב:למה אתה מתעקש דווקה על המארז הזה GMC?
...
אתה יכול להציע לי מארז אחר בגובה 67 מ''מ (כולל רגליות)?
נערך לאחרונה על ידי mpogr ב 24/10/2007 20:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

אור כתב:משהו פה בגרפים לא סביר...
אני מריץ כל סרט בלוריי או H264 רגיל בכל ביטרייט אפשרי עם 7600GT וE6600 עם POWERDVD והCPU שלי על לא יותר מ60%
אם אני עושה אוברקלוק ל-3.2GHZ אז הוא גם לא עובר את ה50%...
...
תשמע, מעבד INTEL CORE 2 DUO בתדר 3.2GHZ זה פצצה של מכונה! רק לשם השוואה, בכלים כמו SANDRA המעבד E6700 (שהוא רץ בתדר 2.66GHZ) שווה ל-AMD 6400 שרץ ב-3.2GHZ! כל מעבד INTEL ב-3.2GHZ אמור להיות שווה ערך ל-AMD באיזה 4 ג'יגה לפחות! והוא גם יתחמם פחות מ-AMD באותו התדר.
ואל תזלזל ב-7600! הכרטיס הזה בקטע של וידאו פחות או יותר שווה ערך ל-7900, אז, אם תסתכל טוב בגראפים, תראה שהכל מסתדר יופי!

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

Catskinner כתב:חברים, האצה בחומרה זה דבר נחמד אבל זה לא תמיד מתאים לתנאי הארץ. למי שעוד לא שם לב, כל פילטר שמתווסף למפענח מבטל את ההאצה ומחזיר את העבודה למעבד.

במילים אחרות - אין האצה בחומרה כאשר מריצים כיתוביות חיצוניות או מבצעים postprocessing.

אין גם האצה מלאה בחומרה כאשר לא משתמשים בנגן התומך במלוא הפונקציות של הכרטיס, כרגע זה אומר בעצם רק PowerDVD 7.X ואני מסרב להתקין את התוכנה הזאת לאור היכולת המופלאה שלה לחרבש כל מחשב שבאומללותי התקנתי אותה עליו.

אז מה קורה אם כך? כפי שאמר היהודי - זה תלוי מי שואל, למה ומתי. אצלי על מעבד כפול ליבה Athlon X64 4200 פיענוח H.264 ב 720P גוזל בין 40 ל 70 אחוזים משתי הליבות בממוצע. על ה HTPC השני שבו יש Intel Duo 6600 אני מגיע ל 30 עד 60 אחוזים גם כן, כך שזה ממש לא נורא. 1080i מגיע לממוצע של 80 אחוזים שזה פחות סימפטי.

הבעיה כמובן שהעסק די מתחמם ואני ממש לא בטוח שהייתי ממליץ לשלב מעבדים כפולי ליבה, בעיקר לא של AMD, במארזים קטנים התקועים בארוניות.

כך שלסיכום, מה שאני למדתי מניסיוני בהרכבת מחשבי HTPC זה ששכרטיס המסך הרבה פחות חשוב מבחירת מארז גדול, שקט ומאוורר.
...
כל אחד והרגלי הצפיה שלו. אני, למשל, כלל לא משתמש בכתוביות חיצוניות. לרוב אני צופה ב-BLU RAY או HD DVD (העתקים מלאים ולא מקודדים מחדש באיזה X264) או קבצי TS של סדרות, שוב, ללא דחיסה נוספת (אלה יכולים להיות MPEG2 ב-720P או 1080I או H264). מה שאתה כותב על ה-SETUP שלך שאתה יכול לצפות בו בלי בעיה בתוכן 720P - סבבה, אבל לי זה לא מספיק! אני רוצה לצפות בחומר המקורי והוא, כמו שכבר כתבתי למעלה, יכול להיות קשה לפיענוח גם למחשב-על אם אין האצת חומרה בכרטיס המסך.

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

pixies כתב:
...
mpogr, ממש היה לי צר לשמוע על התלאות שעברת...

אולם אני חייב לחלוק על הקביעה הנחרצת שחייבים כרטיס מסך עם קידוד H.264 בחומרה. אני גם נורא רציתי מארז קטן, אולם בסוף הלכתי על Antec Fusion (נחשב מארז גדול לעומת זה שקנית),
מעבד +AMD Athlon64 X2 4200 בגירסת ה-65 וואט, מאוורר איכותי למעבד של ThermalTake, ולוח אם עם כרטיס מסך מובנה ללא קידוד חומרה. הוא מנגן מצויין תכני H.264, ללא קרטועים, וה-HTPC שקט וקריר.
...
איזה CHIPSET יש בלוח שלך? אני מוכן להמר שזה לא של NVIDIA, ופה בדיוק קבור הכלב...

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #19 

http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=18003
גם לו אין אפשרות לשים כרטיס מסך.
אבל הוא יותר זול מ GMC ויש לו ספק כוח

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

mpogr כתב:תראו, אני לא רוצה לוותר על המארז הזה כל-כך בקלות...
אז עשיתי הערב את הדבר הבא: הוצאתי את הספק (שהיה מקור החום והרעש העקרי) ובמקומו שמתי ספק רגיל ANTEC NEO 480W. כמובן שהספק הזה נמצא מחוץ למארז(!), אבל גם ככה יש לי את המשאבה והרדיאטור של מערכת הקירור במים מאחור.
ההיגיון הוא פשוט: מה שנמצא מאחור מחוץ למארז לא מעניין! כי המארז בתוך שידה ורואים אותו רק מלפנים.
קיבלתי מחשב שקט להפליא: יש לו רק שני מאווררים 12 סמ' איטיים (של הרדיאטור ושל הספק) וזהו! עכשיו אני מריץ אותו כמה שעות בתדר 3200MHZ ב-100% CPU כדי לבדוק עמידות. עדיין לא בתוך השידה, אבל בינתיים התוצאה די מעודדת. מה שקיבלתי זה מחשב שעונה לדרישות המאוד תובעניות הבאות:
1. מסוגל לנגן כל סוג של מדיה (כולל H264 "קשה") דרך יציאת DVI.
2. גובה המארז פחות מ-7 סמ'.
3. שקט לחלוטין.
כמובן שהמבחן האולטימטיבי יהיה ניגון סרט H264 בתוך השידה. אולי לצורך העניין אצטרך לשים מאוורר קטן או שניים (איטיים, כמובן) גם בתוך המארז כי כעט יש שם 0 זרימת אוויר וזה לא בריא לחלקים שלא מקוררים במים (כונן קשיח והזכרונות).
כמובן, מצבי היה טוב יותר אילו יכולתי לשים כרטיס 8600 במערכת. במקרה כזה גם הייתי חוסך כסף (לא הייתי קונה את הרכיבים החדשים אלא משתמש באלה שכבר היו לי) וגם לא הייתי צריך לעשות OVERCLOCKING. עדיין, כדי לקבל משחב שקט לחלוטין, הייתי צריך להוסיף למעגל הקירור במיים את כרטיס המסך כדי להוריד ממנו את המאוורר.
המסקנה הזאת נובעת מהניסיון שיש לי כבר עם כרטיסי מסך עם ובלי מאוורר במחשב HTPC אחר המבוסס על פלטפורמת INTEL MOBILE שתיארתי כאן לפני כמה חודשים: אם משתמשים בכרטיס מסך ללא מאוורר (כמובן, במארז דק מאוד), הוא מתחמם וגורם למסך כחול וכד' (ראיתי שהטפרטורה שלו עולה ל-110 מעלות ויותר). לעומת זאת, כשיש כרטיס עם מאוורר, ברגע שהוא נכנס לפעולה (ניגון סרט H264 "קשה") קצב הסיבוב שלו מתגבר ומתחילים לשמוע אותו.
בקיצור, אני עוד אשחק עם זה, לא בא לי בינתיים לוותר לגמרי על הרעיון.
...
בינתיים המחשב שרד יום שלם ב-TORTURE TEST של 100% CPU בחדר עם חלון פתוח, דלת סגורה וללא מזגן, כאשר יחד איתו יש באותו החדר עוד שני מחשבים אחד מהם QUAD ב-3.5GHZ שמריץ SETI (קרי - גם 100% CPU). כשנכנסתי לחדר בשעה 6 בערב היה שם 31 מעלות ואפשר היה להחנק בשניות :D אני חושב שזאת הדמיה לא רעה לתנאי השידה שהמחשב עתיד לעמוד בתוכה.
טמפרטורת המעבד הגיעה בשיא ל-70 מעלות והטמפרטורה של VREG ל-94(!), כך שממש שמחתי ששמתי קירור מיים גם עליו.
עכשיו אני הולך להתקין עליו את XP בחזרה ולשים בארונית. מי יודע, אולי יום אחד תצא גירסת דרייבר של NVIDIA שתפתיעה וכן תאפשר האצת חומרה ל-H264 (שהובטחה בקולי קולות) ואז אוכל להוריד OVERCLOCKING.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”