רכישת מסך פלזמה - ייעוץ והתלבטויות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
amir77a פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

לאחר שהשקעתי כמה שעות בקריאת מאמרים ואשכולות כאן באתר, אשמח לשמוע דעתכם בהתלבטות שלי.
המטרה הנה לרכוש מסך פלזמה "42 עם רמקולים מובנים. אני מחובר ל-HOT. השימוש הצפוי 80%-90% מהזמן טלוויזיה (ערוץ לולי למבינים בלבד!!! ) והיתרה לסרטים.

ביקרתי במס' חנויות (בעיקר רשתות עד כה) ואני די מבולבל וחושש מכל התחמנויות של המוכרים.

בשקם אלקטריק למשל המליצו לי מאד על הפיליפס 9956 (פיקסל פלוס) שנראתה ממש טוב באותו רגע. ואז בחנות אחרת הסתבר לי שמדובר בדגם שכבר לא מיוצר והם פשוט מתפטרים משאריות מלאי. (כמובן שהיה מבצע רק לאותו יום - מה שגרם לי לנפנף את המוכר).

לאחר מכן הייתי בסנסור. שם ראיתי אחת ליד השנייה את המסכים: LG PX3, פיליפס 9956, 5320, טושיבה w48 וסוני כלשהי (היו עוד מסכים פשוטים ולא מעניינים).
המוכר (האדיב מאד ולטעמי מקצועי מאד) בילה עימי חצי שעה עד שעה במעבר על הפרמטרים השונים של המסכים. הוא הוביל אותי להמלצה על ה-LG כתמורה הטובה ביותר לכסף מבחינת פרמטרים של כניסות, ניגודיות, יכולות כיוון ואיכות תמונה. נראה גם (לפחות לפי מה שהוצג לי בחנות) שההמרה של ה-LG משידור של 4:3 לתמונה של 16:9 היא הטובה ביותר.

קראתי כאן ולמדתי מידע נוסף חשוב בדבר החשיבות של עיבוד התמונה עקב איכות השידורים הלא מדהימה בישראל בכלל וב-HOT בפרט. ה-Demo שהוצג לי בסנסור היה DVD מוקלט של "ארץ נהדרת" - וזה נתן אינדיקציה מסויימת לגבי שידור טלוויזיה אמיתי.

האם ההתלהבות מה-LG הגיונית או שמא ישנם מסכים טובים יותר בקבוצת המחיר? למי מהמסכים הללו (או אחרים) מעבד תמונה טוב יותר, שיאפשר לי לראות שידורי טלוויזיה באיכות הטובה ביותר?

בנוסף פתחתם לי את העיניים כאן בנוגע ל-HDTV. מסך כמו הפנסוניק (שלא ראיתי אותו, אלא רק כאן שמעתי עליו) שתומך כבר ב-HDTV עולה כ-19K האם שווה להשקיע? ראיתי גם שלמסכים האהובים כאן (NEC, Pioneer וכד') ישנם נתונים על הנייר פחות טובים כגון יחס קונטרסט של 1:3000 אשמח לסדר בעניין.

בנוסף ביקרתי גם ביריד של "חבר" - שם ישנה נציגות של א.ל.מ. (מאד לא מקצועית אגב) המותג המומלץ על ידם הוא סמסונג (מעניין למה...) D5S שנראה לי פחות טוב מה-LG או מסך יקר יותר - דגם S5H שהוא כבר ברזולוציה של 1024x768 - האם זה נקרא HDTV???.

אשמח לקרוא את הגיגיכם ודעתכם.

תודה.
אמיר.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

שלום אמיר

אם קראת את המאמרים והשירשורים הרבים בנושא בטח כבר הבנת ש:

1. פלזמות או כל ציוד אודיו ווידאו לא קונים מרשתות שמוכרות גם מזגנים ומכונות כביסה, אלא רק מחנויות מקצועיות שמתמחות בנושא.
2. המוכרים בחנויות אלו עובדים על עמלות ומפעם לפעם חברה מסוימת מעלה את העמלה על מוצר מסוים ופתאום זה המוצר המומלץ ביותר וגם הם מסדרים את זה כך שהמוצר הזה יהיה הבולט ביותר.
3. ה 9956 כבר לא מיוצרת ומעבד התמונה שלה הוחלף במעבד מתקדם יותר, אבל לא תמיד זה שיקול אם לקנות או לא.
כל הפלזמות החדשות מהחברות הטובות עושות מתיחה טובה לתמונה וקשה לראות הבדלים.
האם ראית את המסכים של פיוניר , נק ופנסוניק ?
לדעתי היום שווה כבר להשקיע בפלזמה HD השאלה היא מה התקציב.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

היי אמיר, בנוסף למה שנאמר ע"י קודמי, כל מסך שיש לו לפחות 720 שורות הוא HD.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

amir77a פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

1. עד כה (עד קריאת התוכן כאן באתר) לא ייחסתי חשיבות למסכים של Panasonic. אבדוק זאת.
2. ייתכן שאשקול מסך HD,. התקציב עומד על כ-17K וזה קצת בעייתי לתקציב זה.
3. למי מהמסכים מעבד תמונה טוב יותר לצפייה בשידורי טלוויזיה רגילים?
4. מרטין - לא כ"כ הבנתי את ההערה. לכאורה לפי זה כל מסך "42 עם רזולוציה של 852x480 תומך ב-HD ???
5. מה אומר לי במפרט הטכני שיש לי רשימה של Supported Video Formats? לדוגמא במסך של פיליפס 5320 רשום נתון של 1920x1080, אך ב-Panel resolution רשום 852x480?

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

1. לפנסוניק מסכים מצויינים
2. אכן ב 17000 שח אין HD.
3. צריך לראות אבל המומלצים זה הנק פנסוניק פיוניר ופיליפס.
4. מסך עם 480*852 הוא לא HD
5. זה אומר שהרזולוציה היא 480*852 אבל תוכל לצפות בתכנים של HD ברזולוציה של 1080*1920

amir77a פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

1. ה-HD הזול ביותר הוא הפנסוניק ב-19.5K לערך.
2. היכן כאן באתר מפורטות החנויות המומלצות?
3. לפנסוניק (וגם לנק והפיוניר) יש אמנם רזולוציה גבוהה אך יחס קונטרסט של 1:3000 האם זה לא פוגע באיכות התמונה?
4. האם יש ממיר של HOT שמומלץ יותר - כלומר יתן איכות תמונה טובה יותר מהאחרים?

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אכן תחום ה HD מתחיל בסביבות ה 20000 שח ולדעתי עם קצת מאמץ אפשר להשיג גם את הנק XR3 במחיר הזה.
יחס הקונטרסט הזה מספיק בהחלט וכשתסתובב בחנויות תראה שהם נראות טוב יותר מפלזמות שמתהדרות ביחס של 1:10000 .
לגבי חנויות מומלצות תעשה חיפוש באינדקס הקישורים שבתפריט התחל, לגבי ממירים של הוט תעשה חיפוש בפורומים.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #8 

את הXR3 אפשר להשיג מתחת ל19K וזה מחיר שבהחלט שווה לרכוש אותה ולא להתפשר על מסך שלא תומך בHD.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”