איזה כיף, לא יאמן המגברון הקטנטן הזה. הזמנתי זוג רמקולים אותו קניתי בארה"ב דרך היבואן המקומי (והקנדי) והוא הגיע אתמול.
חיברתי אחד לאבא של אישתי כמתנת יום הולדת, ורצתי הבייתה כל עוד נפשי בי. בבית מיד חיברתי אותו לזוג הרמקולים הקידמיים שלי FOCAL SIB XL , את הרמקולים לסטיריאו אני בונה ב- DIY והמשלוח עדיין לא הגיע מארה"ב. (כמה נחמד שהדולר נמוך).
נראה כמו צעצוע המגברון אבל שמחברים אותו פתאום ה- XL (רמקול די נציל 90-92 DB) אתה לא מאמין. ניגנתי על חצי עד שליש מהעוצמה וזה היה מספיק.
התחלתי בקלסיקות "וריאציות של גולדברג" של אשכנזי, "סונטה לאור ירח" של רובינשטיין (הכוונה למבצעים כמובן. ומדהים כאילו שמו לי פסנתר בחדר. הקופסה הקטנה מדגישה באסים בדיוק במידה הראויה ומנגנת מיד ו- HIGH בצורה מדוייקת ומשביעת רצון. ובכלל מוציאים באסים (אוקטבות נמוכות של פסנתר) לא רעים בכלל (אני לא בטוח שאני צריך SUB).
עברתי מיד ל- ניק קייב, איזה קול יש לבחור. והמגבר בשלו , ממשיך להיות מדוייק וחם, סוף סוף הבנתי מה ההבדל בין מגבר חם יותר לקר, המגבר ONKYO 605 החדש שלי פשוט קריר לעומתו (בפורמט DIRECT). (ניתקתי את ה- SUB כמובן).
עברתי לטרייסי צ'פמן ושוב קול נשי, אמיתי וללא שמץ של מתכתיות. ממש נהנתי לשמוע שוב את האלבום.
DIRE STRATES (מקווה שלא טעיתי) באלבום BROTHERS IN ARMS נשמע מעולה , מדוייק ומאוד "אמיתי". מאוד מפורט ושוב אותו דגש על הבאס שאין באונקיו.
אבל. ויש אבל. כאשר האונקיו מחובר ב- DIRECT ה- TA נשמע יותר טוב עם יותר נוכחות בבאס, מרגיש יותר חם, הקולות יותר אמיתיים (אותו מקור חובר בדיגיטאלי ל-אונקיו , ובאנלוגי ל- TA - אני יודע שזה לא אותו הדבר אבל לא ניסיתי להיות נורא מדוייק).
וגם ב- MODE של STEREO לאחר הקליברציה של ה- אונקיו עם המיקרופון היה נראה לי שאני מצליח למקם פחות טוב את הנגנים ושהבמה קצת יותר "מעורפלת". כאילו הרגשתי שאני יותר שומע את הקול מאיזור הרמקול מאשר מהחלל שבין הרמקולים.
אז אתמול שמעתי מוזיקה (אני מתבייש להגיש עד 4 לפנות בוקר), פשוט חזרתי ל- CD ישנים והם נשמעו מעולה. פשוט היה לי כיף.
קמתי בבוקר ו- 10 דקות אחרי שהתעוררתי קיבלתי טלפון מאבא של אישתי. האיש בן 78 אבל צעיר ברוחו, הוא התקשר לספר לי שהוא האזין כל הלילה למוזיקה שלו (רק קלאסית) עד שהשכנים התקשרו ב- 1:30 בלילה ואמרו לו שהם לא מצליחים לישון בגלל המוזיקה (והם גרים בבית פרטי עם גינה). הרבה עוצמה יש למגברון עם הרמקולים הנכונים! הוא הודיע לי שזו אחת המתנות הטובות ביותר שהוא קיבל ושהוא עומד להאזין לכל (!!!!) אוסף הדיסקים שלו שוב מחדש. ושהוא רוצה עוד מגבר אחד לסלון. ואנחנו מדברים על מישהו שהשנת 60 , כן כן 1960 או 1959 שמע מוזיקה עם מגברי QUAD II עם רמקול אלקטרוסטאטי של QUAD ה- ESL 57.
יאלה נחזור לעבוד,
והעיקר תהנו מהמוזיקה שאתם שומעים