הפרעות בתמונה בעת חיבור מחשב לטלויזיה

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
liorlior1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.

לאחר שניסיתי לחבר את המחשב שלי לטלויזיה בסלון, הכול עובד אך עדייון מופיעות מין הפרעות כאלו בצורה אופקית על המסך, דמוי שלג נורא חלש שמפריע לחדות של התמונה.

המערכת שבניתי בנויה מהדברים הבאים:

כרטיס מסך geforce 4 mx + tv out
כאבל s-video to rca
מאריך rca to rca (באורך 10 מטר)
מעביר בין rca to scart

אני אתחיל מזה שאולי זה נראה מסובך אבל זה רק כדי שאוכל לראות את המחשב בטלויזיה תוך כדי שליטה בממיר בכבלים. ( ניסיתי קודם לכן לחבר ישירות את את הrca לכניסת rca שיש לי בטלויזיה ועדיין היו לי את אותן הפרעות).

בקיצור תעזרו לי !! בבקשה ! אני רוצה לראות תמונה חלקה וחדה אבל לא יודע מה לעשות עוד כדי לשפר את איכות השידור.

תודה לעוזרים !

ShayGTi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1491
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

CRT או LCD?
אם CRT, אז יכול להיות שפשוט תצטרך לנתק כל מה שלא קשור לחיבור המחשב מהטלויזיה ואז תראה חלק.
אצלי למשל בCRT היו שני סקארטים, אחד היה מחובר עם מתאם וכבל SVIDEO למחשב והשני היה מחובר בSCART לממיר הוט.
כשהממיר היה מחובר אז בחיבור מחשב הייתי רואה פסים קטנים כאלה וקצת שלג כמו שאתה מתאר, ברגע שניתקתי את החיבור, התמונה הפכה חדה ולא היו שום הפרעות.
תנסה ותחזור לעדכן.

liorlior1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

קודם כל תודה על המענה המהיר...

דבר שני, שכחתי לציין שכבר ניסיתי כל דבר אפשרי מבחינת חיבורים... תחילה חיברתי בלי המתאם SCART וחיברתי את הקצה השני של המאריך RCA ישירות לטלויזיה ועדיין ראו אותו דבר, אחרי זה חיברתי כמו שאמרת את החיבור SCART ישירות לטלויזיה במקום איפה שהממיר היה מחובר, גם זה הניב אותן תוצאות.

נראה כאילו השידור מקבל הפרעות ממשהו ואני לא יודע ממה... עובדה כאשר הממיר בכבלים מחובר לטלויזיה דרך חיבור SCART רואים חלק. אז מצד אחד זה שיערתי שזה אולי הכרטיס מסך מה שלא נראה לי מצד שני יש לי בכרטיס גם יציאת TV-OUT של s-video וגם composite וניסיתי את שניהן ועדיין הייתה אותה תוצאה...

ShayGTi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1491
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

אז אני חושב שזה פשוט האורך שגורם להפרעות האלה...אין מה לעשות.
יש באפשרותך לקצר את האורך בין המחשב לטלויזיה?

liorlior1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

הבעייה היא לא הקיצור כאבל, הבעייה היא שהמחשב ממקום יחסית רחוק מהטלויזיה לכן אני חייב כאבל מספיק ארוך שיגיע. חוץ מזה בדירה הקודמת שלי היה לי כאבל קצת שונה אבל אותו אורך וראו חלק !

יכול להיות שיש איזה שדה מגנטי שבוקע ממכשירים חשמלים או אנטנת כבלים שיכול לגרום לזה ?

ilanzi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8

שליחה #6 

גם אצלי היו בעיות כאלה - היו הפרעות כשהייתי מחבר לטלוויזיה בו זמנית את המחשב ואת האנטנה.
הבעיות נפתרו באופן מוזר אחרי שחיברתי (בתוך המחשב) את כונן ה - CD לכרטיס הקול.
כנראה זה נתן ל"הפרעות" נתיב מועדף לברוח אליהן.
שמעתי מחבר שבעיה דומה נפתרה אצלו אחרי שטכנאי של הכבלים הגיע והתקין עבורו מבודד (איזולטור).

*והכי חשוב* כיום אני משתמש במעביר אלחוטי מהמחשב לטלוויזיה - וכל הבעיות האלה נעלמו לחלוטין!

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”