שאלה לגבי צריבה
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אמנם לא קל לצרוב LCD, אבל זה לא שהוא מחוסן לגמרי.
גם ל- LCD יש את הגבול שלו..
גם ל- LCD יש את הגבול שלו..
...
אני ראיתי פעם אחת צריבה של מסך LCD למחשב.
בעבודה שלי השאירו כל הלילה את המסך דולק ובבוקר השולחן עבודה פשוט נצרב על המסך. ממש כמו פלאזמה.
בעבודה שלי השאירו כל הלילה את המסך דולק ובבוקר השולחן עבודה פשוט נצרב על המסך. ממש כמו פלאזמה.
תחזית לבחירות הקרובות :
פלאזמה 100% מהקולות
LCD רק 0% מהקולות
המנצח הברור והבלתי מעורער :
הפלאזמה !!!

פלאזמה 100% מהקולות
LCD רק 0% מהקולות
הפלאזמה !!!
הצריבה תהיה אם הטלוויזייה תהיה 8 - 9 שעות על אותה התמונה. כלומר - התמונה תהיה סטטית. דרך אגב, מסקרן אותי איפה היה השומר מסך של אותו LCD שנצרב. כעיקרון צריבה היא תופעה מצטברת. הסכנה הגדולה היא בעיקר שהלוגואים בצד הימני עליון של המסך יצרבו. התופעה נפוצה הרבה יותר בפלזמות מאשר ב LCD אם כי בדגמים האחרונים של הפלזמות המצב השתפר.
קראתי פעם הודעה בפורום על משהו שקנה טלוויזית פלזמה (לא זוכר בדיוק את הדגם אבל נדמה לי שזה היה פיוניר 4270) ואחרי חצי שנה היתה לו צריבה של הלוגו של ערוץ 2 ושל ערוץ 10 ביחד. לכן חשוב גם
לא להשאיר את הפלזמה דלוקה ולעזוב אותה כמה שעות על אותו ערוץ (בעייה למי שאוהב להירדם עם הטלוויזיה פתוחה). בד"כ, יש מנגנונים שמכבים את הטלוויזיה אוטומטית אחרי כמה שעות של אי שימוש אולם לא תמיד הם מופעלים כברירת מחדל ויש להפעיל אותם ידנית. אני בטוח שחיפוש על המילה "צריבה" תעלה את כל המידע שאתה מחפש.
יום טוב (ומקווה שלא תהיה לך צריבה),
בברכה,
עידו.

קראתי פעם הודעה בפורום על משהו שקנה טלוויזית פלזמה (לא זוכר בדיוק את הדגם אבל נדמה לי שזה היה פיוניר 4270) ואחרי חצי שנה היתה לו צריבה של הלוגו של ערוץ 2 ושל ערוץ 10 ביחד. לכן חשוב גם
לא להשאיר את הפלזמה דלוקה ולעזוב אותה כמה שעות על אותו ערוץ (בעייה למי שאוהב להירדם עם הטלוויזיה פתוחה). בד"כ, יש מנגנונים שמכבים את הטלוויזיה אוטומטית אחרי כמה שעות של אי שימוש אולם לא תמיד הם מופעלים כברירת מחדל ויש להפעיל אותם ידנית. אני בטוח שחיפוש על המילה "צריבה" תעלה את כל המידע שאתה מחפש.
יום טוב (ומקווה שלא תהיה לך צריבה),
בברכה,
עידו.
נכון הLCD היתה כל הלילה ללא שומר מסך. אבל זה מראה שגם לLCD יש אפשרות צריבה. אגב, לפי מה שראיתי הצריבה בLCD הרבה יותר חמורה מאשר בפלאזמה. בפלאזמה איכשהו רואים את התמונה הצרובה מאוד חלש ובLCD שראיתי הצריבה היתה כל כך חזקה שגם שהעברתי לתמונה אחרת ראו את הצריבה בולטת יותר מהתמונה
תחזית לבחירות הקרובות :
פלאזמה 100% מהקולות
LCD רק 0% מהקולות
הפלאזמה !!!

פלאזמה 100% מהקולות
LCD רק 0% מהקולות
הפלאזמה !!!
לא הצבע השחור צורב, אלא שהכוונה שחלק התמונה שמואר (מלבד הפסים) מפעילsaragani כתב:אני לא חושב שהפסים השחורים שבצדדים עלולים לגרום לצריבה
כי זה בסה"כ צבע שחור סטנדרטי
זה לא איזה צבע ..נניח צהוב בוהק שננעל לפרק זמן ארוך![]()
(זאת לפחות התאוריה שלי....לפי מה שאני חושב)...
את הפיקסלים, הדוהים עם השימוש, ואז הפיקסלים באזור הפסים נשארים "חדשים"
והתופעה שהם יהיו בהירים יותר בתמונה של מסך מלא.
כלומר במסך אפור אחיד מלא, תראה תופעה של שני פסים של אפור בהיר יותר
במקום שצפית הרבה מאוד שעות בפסים שחורים.
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon