Optoma
במהלך בדיקות לבחירת מקרן שאני עורך בימים אלו ניתקלתי בשתי רמות שונות של מחיר
למקרן האופטומה.
קיימים שני דגמים , H31 ו H30A, כאשר הH31 מתומחר משמעותית נמוך יותר.
ב"סטראו סטאר" שם ביקרתי היום נאמר לי שה H31 מיועד לשוק האמריקאי ומקבל NTSC כברירת מחדל ואילו ה H30A מיועד לשוק הארופאי ומקבל PAL כברירת מחדל, ולמרות ששניהם יעבדו טוב בארץ ה H31 עושה המרה לאות PAL בשידור ולכן איכות התמונה שלו תהיה נחותה לשוק הישראלי.
יש למישהו מידע על הנתון הזה ?
למקרן האופטומה.
קיימים שני דגמים , H31 ו H30A, כאשר הH31 מתומחר משמעותית נמוך יותר.
ב"סטראו סטאר" שם ביקרתי היום נאמר לי שה H31 מיועד לשוק האמריקאי ומקבל NTSC כברירת מחדל ואילו ה H30A מיועד לשוק הארופאי ומקבל PAL כברירת מחדל, ולמרות ששניהם יעבדו טוב בארץ ה H31 עושה המרה לאות PAL בשידור ולכן איכות התמונה שלו תהיה נחותה לשוק הישראלי.
יש למישהו מידע על הנתון הזה ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מעבר למה שנאמר לי בעל פה על ידי שני אנשי המיקצוע , לא ידוע לי.
בפורום אחר קיבלתי תשובות חד משמעיות שאין "חיה" כזו והכל אינטרסים שיווקיים.
האמת שאני קצת מבולבל בעניין.
במקביל שלחתי email לאופטומה בבקשה להבהרות בעניין.
בפורום אחר קיבלתי תשובות חד משמעיות שאין "חיה" כזו והכל אינטרסים שיווקיים.
האמת שאני קצת מבולבל בעניין.
במקביל שלחתי email לאופטומה בבקשה להבהרות בעניין.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
קניתי לפני חודש את ה-H31.
אני כבר יכול להרגיע אותך שתמונה שתקבל מיס תהיה גרועה בכל מקרה מכיוון שהשידור מכווץ וכנ"ל כנראה מהכבלים. אם אתה מקפיא את התמונה אתה ממש יכול לראות את הריבועים.
לעומת זאת מה-DVD התמונה נראית חלקה ויופה (כנראה צריך לחכות לשידורי HD ביס).
ובגלל שמקרן מיועד לסרטים ולא לטלויזיה (לפחות עבורי, כי אותי ממש מפחיד חיים יבין ב-''100) אז מבחינתי אין שאלה כזו.
אני כבר יכול להרגיע אותך שתמונה שתקבל מיס תהיה גרועה בכל מקרה מכיוון שהשידור מכווץ וכנ"ל כנראה מהכבלים. אם אתה מקפיא את התמונה אתה ממש יכול לראות את הריבועים.
לעומת זאת מה-DVD התמונה נראית חלקה ויופה (כנראה צריך לחכות לשידורי HD ביס).
ובגלל שמקרן מיועד לסרטים ולא לטלויזיה (לפחות עבורי, כי אותי ממש מפחיד חיים יבין ב-''100) אז מבחינתי אין שאלה כזו.
תגובה לעניין מאופטומה אירופה
Dear Dror,
The ThemeScene H30A, has undergone some localization to optimize it for PAL regions.
The H31 is optimized for NTSC, 60 HZ regions.
Should you require any further information, please let me know.
Best Regards
Mike Gregory
Account Manager
Optoma Europe Ltd
Dear Dror,
The ThemeScene H30A, has undergone some localization to optimize it for PAL regions.
The H31 is optimized for NTSC, 60 HZ regions.
Should you require any further information, please let me know.
Best Regards
Mike Gregory
Account Manager
Optoma Europe Ltd
עוד שתי תגובות , הפעם מאופטומה ארצות הברית.
שימו לב שהם לא סגורים על העניין ביניהם.
1.
Dror,
Both models of projector should have the same PAL compatibility. However, I would not recommend buying a projector for use in Israel from any company who purchased the projector from the United States. If either of the companies in Israel have projectors for sale that they purchased from our European or Asian offices, then it should be ok.
Thomas Brock
Optoma Technology, Inc.
2.
Hi Dror,
The H31 and H30A meet the same PAL standard.
I recommend that you purchase the H31, it will provide you with a better picture over the H30.
Hope this helps.
Regards,
David T.
שימו לב שהם לא סגורים על העניין ביניהם.
1.
Dror,
Both models of projector should have the same PAL compatibility. However, I would not recommend buying a projector for use in Israel from any company who purchased the projector from the United States. If either of the companies in Israel have projectors for sale that they purchased from our European or Asian offices, then it should be ok.
Thomas Brock
Optoma Technology, Inc.
2.
Hi Dror,
The H31 and H30A meet the same PAL standard.
I recommend that you purchase the H31, it will provide you with a better picture over the H30.
Hope this helps.
Regards,
David T.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
,תגובה אחרונה מאופטומה ובזה אסיים את העניין, לקחתי מקרן בהשאלה למספר ימים להתרשמות אישית.
Hi Dror,
All of our native products are designed for the 60Hz, NTSC market, and this is true of TI’s DLP chips.
We go to some lengths to ensure that excellent 50Hz, performance is achieved. This is partially down to regulating the speed of the colour wheel. This can be seen during fast moving passages of film especially sport.
The other main difference is in the PAL / NTSC formats (rather than the speed of the refresh rate), although I am not technical enough to go into detail.
Suffice to say, the differences are there to see, and you get the benefit of having your product serviced locally, whereas an H31 would have to be returned to the USA for service.
Best Regards
Mike
Optoma Europe Ltd
Hi Dror,
All of our native products are designed for the 60Hz, NTSC market, and this is true of TI’s DLP chips.
We go to some lengths to ensure that excellent 50Hz, performance is achieved. This is partially down to regulating the speed of the colour wheel. This can be seen during fast moving passages of film especially sport.
The other main difference is in the PAL / NTSC formats (rather than the speed of the refresh rate), although I am not technical enough to go into detail.
Suffice to say, the differences are there to see, and you get the benefit of having your product serviced locally, whereas an H31 would have to be returned to the USA for service.
Best Regards
Mike
Optoma Europe Ltd
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
גם כאן, זה לא יותר מניסיון התחמקות.
נושא הסינכרון של גלגל הצבעים הוא MUST ולא יכול להיעשות "טוב יותר או טוב פחות".
הוא חייב להיות מסונכרן בדיוק לתדר של התמונה, אחרת לא רק שיהיו הבהובים אלא הצבעים לא יהיו במקום.
בקיצור, כמו שאמרתי, היה רגוע.
נושא הסינכרון של גלגל הצבעים הוא MUST ולא יכול להיעשות "טוב יותר או טוב פחות".
הוא חייב להיות מסונכרן בדיוק לתדר של התמונה, אחרת לא רק שיהיו הבהובים אלא הצבעים לא יהיו במקום.
בקיצור, כמו שאמרתי, היה רגוע.