ביקור לילי אצל אייל פור

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

"עליך לנוח שלושה ימים בבית על מנת שהשפעת תחלוף", כך ציווה עליי הרופא במבט חמור סבר.
אך טלפון מידידי עופר צפריר, שינה מעט את תוכניותיי: "אנחנו נוסעים הלילה לאייל, אני רוצה לשמוע את ה-"נוטינגהאם" אז תביא תקליטים, ואני ממתין לך בקוצר רוח!", זינקתי ממיטתי, שתיתי כדור להורדת חום, ותוך פחות משעה התייצבתי ליד ביתו של עופר, ושנינו יחד נוסעים,שוב, אל תוך הלילה האפל כשהרכב דוהר בכביש מספר 1 העולה ירושליימה.
האפיק העונתי, אפיק ים סוף, שלח זרוע חמימה ויבשה לעבר הרי יהודה וירושלים, סהר דקיק ניתלה מעל העיר, בתי הקפה והפאבים, בואכה "עמק רפאים", עמוסי אנשים יפים, ובמזג אוויר נעים באופן יוצא דופן לעונה, ירושלים יפה מתמיד ותחנת הרוח ב- "ימין משה" צופה על הנעשה ממעל, ואנו שמנו פעמינו לביתו של אייל אשר בדרך חברון.
מטרה אחת היתה למפגש זה: לשמוע את פטפון ה-"ספייס-דק" של נוטינגהאם, כיוון שידידי עופר צפריר נמצא בהילוך חמישי של שדרוג הסט-אפ שלו, וברצונו לצרף מקור אנלוגי מכובד.
מטרתי היתה לבדוק "הכצעקתה"?
מייד עם כניסתנו לדירה, נדהמנו מכמות הציוד אשר נערם לו בכל פינה, בד בבד ארונות מלאי תקליטים נדירים מכל הסוגים בירכו את בואנו ואייל היה סבלני ולבבי כתמיד...
הסטאפ הורכב מפטפון של חברת נוטינגהאם האנגלית, דגם "ספייס דק",
בעל ציור זעיר של כוכב צדק בחזיתו, מאובזר בזרוע של "נוטינגהאם" וראש מעולה (!) מסוג MC של חברת SHELTER דגם 91, (שלימים הוחלף בראש האגדי - SHELTER 901), מוגבר ע"י מגבר פונו שפורפרתי (EAR834 - לרגע לא חשבתי אחרת), פרה של CARY האמריקני, שפורפרתי כמובן, כנראה דגם SLP98, כל הציוד מחווט בכבלים מסדרת העל של XLO, ספק מתח מיוצב ואיכותי באופן יוצא דופן, של ISOL8, זוג מגברי מונובלוק דיגיטליים חדשים לחלוטין (טרם סיימו "הרצה"), של NUFORCE, ורמקולים של DEVOR FIDELITY דגם "GIBBON8", וכן פלטות סופגות של "ברייטסטאר", ומעמד אימתני, ספק מפלצתי המשולב קונוסי ברזל בגימור מבריק ומדפים אקריליים שקופים וכבדים, בחדר אשר טופל אקוסטית ברמה גבוהה.
מייד עם כניסתנו אייל הניח סדרת תקליטי ג'אז, הנשמעים פשוט מצויין, אולי מושלם, בסט-אפ הזה!
ביקשנו לשמוע מוסיקה קצת שונה, ואייל הניח על הפלטה אלבום של ג'ניפר וורנס, הזועקת "FIRST WE'LL TAKE MANHATTAN", נשמע מדוייק, מפורט, מוסיקלי להפליא, הבמה מצויינת, אך עם זאת חשתי, כי החלק "הקדמי" של הסט-אפ, מגברי הפאוור של NUFORCE שטרם סיימו הרצה, ואולי גם הרמקולים, שמרו על פאסון מאופק מידי.
לאורך כל הערב, תחושה זו ליוותה אותי וגם את עופר: פטפון על, אין ספק! אפילו לא צל צילו של ספק! הוא בעל יכולות פנומנליות! אך חלק מהסט-אפ מצנן את "התלהבותו " של הפטפון ומחזיר אותו למוד סטרילי, נקי, מדוייק אך מעט חסר נשמה. זה מודגש היטב בסגנון מוסיקה שאינו ג'אז או קלאסי.
שמענו את AIR, אלבומם האחרון "פוקט סימפוני", ושוב - כל פרט ופרט נשמע מפורט בבמה רבת מימדים, כלי ההקשה הגיבו לקצב בדיוק רב, הפטפון חרישי מאין כמוהו, ועם זאת חושף כל גרוב בתקליט עד כדי סחיטת כל המידע הגלום בו, והעלאתו מעלה ולצדדים, אך לקראת הסוף, במעלה הדרך של זירמת האלקטרונים החשמליים, והסט-אפ הוריד הילוך באופן מכוון ומאופק כאילו היה שוטר ביום הכי עמוס במרכז בנקוק.
המשכנו עם "EAGELS" -"מלון קלפיורניה", רמת הפירוט יוצאת דופן מחד, אך עבודת הבאס הסופר-מורכבת הקיימת בשיר, הורידה הילוך וירדה לשוליה של הבמה.
כך קרה גם עם היצירה המורכבת מאוד של GENESIS , "שפך הנהר פיפת", נתגלה עולם חדש וקסום של פרקשן, אך שוב, עבודת באס שהיא מהותית ביצריה, הורידה הילוך ביחס לשטף הכלים הרבים שם, למרות מיקומו המדוייק של כל כלי וכלי.
שמענו גם את בילי ג'ואל, וגם את "רוקסי מיוזיק", "אבאלון" שם יש דגש על עבודת כלי הקשה ו-משחק של "שטיח" סינתי, עובר בהצלחה כיוון ששמעתי גוון חדש לצליל ההקשה שלא שמעתי במקום אחר, אך הבאס נותר מעט עקר.
חזרנו לקלאסי וג'אז:
"WELL TEMPREDED", של באך, תקליט של CBS MASTER WORKS ארה"ב, הביא את הפסנתר למרכז הבמה והמקול הגיב באופן דינמי תוך שיתוף פעולה מדהים עם הפטפון.
שמענו אלבום ג'אז שהוקלט LIVE בפאב בסטוקולהום, שוב, הסט-אפ כאן נתן את הביצוע הטוב ביותר שלו, נקודה! ברקע נשמעו היטב קולות של מזיגת יין ובירה ונקישות קריסטל של מגע הבקבוק בכוס, ואפילו נשמעו היטב שיחות של אנשים ברקע, כל זאת לא פגם בעבודת הקונטרבאס והסקסופון החם שפעם ישירות למרכז הסלון. כאן הרגשתי ממש את טיפות הזיעה של הרכב הג'אז המצויין הזה, שאיני זוכר את שמו.
ביקשנו מאייל לבדוק אפשרות לערוך שינוי בסט-אפ (אולי להחליף את מגברי המונו הדיגיטליים- אולי סטריליים מידי של NUFORCE ), במשהו אחר, אולי שפורפרתי, או לבדוק אפשרות של שינוי הרמקולים, אך השעה היתה מאוחרת, וזהו תהליך הדורש זמן רב, ובטח לא במצב בו בנותיו של אייל נמצאות, בחדר הסמוך, בשנת חלומות עמוקה במיוחד..
לאחר הפסקת קפה קצרה, חזרנו ושמענו עוד מספר תקליטים, ובכלל זה "FRIDAY NIGHT IN SAN FRANCISCO", ושוב - בתוצאה מעולה, בעיקר שמדובר בכלים אקוסטיים היוצרים מוסיקת ג'אז עתירת נשמה או קלאסי.
בשלב זה אייל ציין בפני את העובדה כי חברת "PROJECT", מדפיסה או מייצרת מטעמה, מספר כותרי תקליטים 180 גרם באיכות יוצאת מן הכלל, ורכשתי ממנו עותק של "ערב שישי בסאן פרנסיסקו" של אל דימיולה וחבריו, בהדפסה שכזו.
אייל עומד בפני קבלת משלוח גדול מאוד אשר יכלול ציוד חדש של גראם-סלי, פטפון מסוג חדש של נוטינגהם המתאים לדרג ה-ENTRY (ותאמינו או לא - גם ברמת האנטרי מדובר בפטפון מהטובים שיש כיום בארץ - אך טרם שמעתי את ה-SME!).
אם אסכם את הפוסט הארוך אומר שוב: לא הופתעתי, הפטפון עמד בכל הציפיות שלי ממנו ואף הרבה מעבר לכך! מדובר בפטפון נדיר באיכותו, מפורט ומדוייק מאין כמוהו, בעל צליל עשיר נקי ושקט, בעל אפשרויות שדרוג רבות, זהו פטפון שנחשב לכזה שרוכשים (למרות מחירו הלא זול - אך לא אפרסם כאן מחירים), ונשארים עימו! הלהט להחליף ולשדרג יצנן כל צורך כזה מכיוון שהצורך הוא אינו-רציונלי!
לגבי הדיבור וה-NUFORCE: דיבור נשמע פנטסטי במוסיקה קאמרית, או ג'אז והוא לא רמקול לכל סוג מוסיקה, וזו דעתי.
ה-NUFORCE - זוג המונובלוקים האדמדמים, נמצאים בהרצה, אך באופן כללי התרשמתי כי מודבר במגבר מטכנולוגיה חדשה ויוצאת דופן של הגברה דיגיטלית, אך אולי עקב היותם חדשים, חסרה בהם מעט נשמה, הם מאופקים וסטריליים מידי, אך שוב, זו דעתי גרידא!
נפרדנו לשלום מאייל, השעה כבר התקרבה לאחת אחר חצות, ירושליים נמה את שנתה, חומות העיר העתיקה האירו את דרכנו, דרך שכונת "100 שערים", הנראית כאילו הזמן עצר מלאכת 100 שנים, חרדים רכובים על אופניים הרימו גבה עת חלפנו על פניהם, ונהג מונית ידידותי ובעל חיוך חם ורחב, הראה לנו את הדרך הקצרה ביותר לכביש מספר 1, וכך נסתיים לו לילה קסום נוסף במסגרת מסעותינו אחר הצליל האנלוגי המושלם.
התמונות אגב, צולמו בדרך לאייל ובחזרה, מתנצל מאוד על איכותן, הן צולמו באופן ספונטאני ע"י מצלמת הסלולר שלי..
נערך לאחרונה על ידי roeek ב 19/10/2007 16:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

תמונות נוספות

שליחה #2 

בכדי לספוג מעט מן האווירה, החלטנו פשוט לעצור את הרכב, ולצלם, בדך לאייל וממנו...
את חווית הסאונד קשה להעביר בתמונה, אך שמץ מחווית הלילה הירושלמי, אפשר גם אפשר!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

יופי של סקירה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

(Y) כיף לקרוא.
מעניין שהגעתי לאותה מסקנה בדיוק לגבי כל הגברה דיגיטאלית ששמעתי עד כה.

shaysharon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

כל הכבוד על הפוסט!
נהניתי לקרוא (Y)

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

אנלוגי דוחה שפעת.

שליחה #6 

אכן טלפון אחד, וידידי רועי חיש מיד מוכן ומוזמן למטרה! גם כשהיא רחוקה.... :D

ירושלים יפה מתמיד ולילות הסתווי רק מיטיבים עימה.אווירה הפאבים והמסעדות משרה צביון של שלווה ורוגע...
האנשים שם נחמדים {באמת}.. ומסבירי פנים, מובילים אותך בכיף ליעד המבוקש בחן וחום ירושלמי אופייני כל כך לעיר.
{בדרך חזרה העברנו בינינו הרהורים על מעבר מיידי}.... בכל אופן באנו במטרה
לשמוע את הנוטינגהאם לא? שסיקרן אותי וגם את רועי -ממבט ראשון רואים שמדובר על פטפון מהרמות היותר גבוהות.
איכות גימור, חומרים, לוק נוצץ - רק עושים טוב עם הפטפון הזה. לגבי היכולות שלו? את הבמה אני מעדיף להשאיר
לרועי שמכיר את הנושא קצת יותר ממני. אני רק יכול להוסיף שמה ששמעתי היה סאונד משובח מפורט ואוורירי.

את הסט אפ עצמו אני לא כל כך רוצה לנתח{הרי לא לשם כך הלכנו}.... למרות שאני מכיר את הרמקולים של DEVOR
על שתי הוורסיות שלו, כמובן שיש לרמקולים האלה יתרונות בולטים וגם חסרונות{לטעמי}... אבל בדברים שהרמקול הנ"ל מצטיין, אני חייב לומר שזה נעשה בצורה כמעט מושלמת ומעוררת כבוד.
מספיק היה לשמוע את קטע הג'אז שמוקלט ב LIVE באיזה פאב אפלולי,בשביל להרגיש כל רחש וכל מזיגה של בירה
והשקת הכוסות אחת בשנייה הייתה כל כך ריאליסטית...אני הרגשתי שאני נמצא באיזה פאב אירי - ולוגם להנאתי בירה לצליליו הענוגים של סקסופון שניגן ברקע. (b)

כמובן תודה לאייל פור על האירוח הלבבי!
:קפה:

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #7 

(Y) היטבתם לתאר את החוויה (Y)
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #8 

כבעליו של ספייס-דק כזה אני מסכים שהוא לא פחות ממופלא. לגבי המגברים הדיגיטליים - אני ממליץ בחום לא לעשות הכללות לגבי כל הז'אנר, יש מספיק אקזמפלרים שלא עונים לתאור הנ"ל

sammm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

היי רועי,
תודה עלהסקירה המרתקת. (Y)

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #10 

מבלי להיכנס להכללות כאלה או אחרות - גם אני חשתי את אותה תחושת "הקרירות" שצוינה כאן
מצד הדיגיטלי. {חשוב לציין שהמגברים לא עברו הרצה}....אבל את אותה תחושה חשתי גם אצלי בבית, למרות שזה היה מחובר לפרה מנורות.

מצד שני, כן התרשמתי לטובה {עד כמה שהספקתי}...מהמגברים הדיגיטליים של אבי רבינוביץ' עם מקור משודרג
של ניים אודיו. אבל זאת הייתה התרשמות מאוד קצרה עקב בעיית חשמל אצלי בבית{ תופעה מוזרה כשלעצמה, שמצריכה דיון בנפרד}
שמנעה ממני האזנה יסודית יותר -אבל הרשמים החיוביים נשארו.
:קפה:

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #11 

נהניתי לקרוא , סקירה יפה (Y)

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

אין על ירושלים במיוחד בסתיו

שליחה #12 

וסקירה יפה .
השבוע ביקרתי אצל אודיופיל בעיר הקודש והזדמן לי להקשיב להשוואה בין פטיפון מודרני טוב לבין הפרויקט האחרון שלו והוא emt 950 במצב כמעט חדש לחלוטין.
כמה יפה שאנשים יכולים להגשים את חלומם הצנוע בכמה אלפי דולרים בודדים.
אני לקחתי ממנו את המנוע הפטיפון החדש שלי (הוא קנה אותו לפטיפון המודרני ,אבל ה EMT שינה אצלו את סידרי העדיפות), במקום שיצרן המנועים ישלח אלי אחר "ביד שניה",
והחלפנו בין הפרה שלי לכסף שלו.

רק דבר אחד היה פחות נחמד. נותני דוחות החניה בירושלים כנראה עובדים שעות נוספות.
בקיצור, ,,,,וגם תרמתי לרווחה הכלכלית של עיר הקודש.
כדאי להגיע לעיר הקודש. :lol:

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #13 

חוויה לשמה - כיף לקרוא סקירות כאלה ... (Y)
לו הייתי רוטשילד ...

Tsfir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280

שליחה #14 

נהנתי לקרא את הסקירה. ממש מעביר תחושה אודיופילית שלמה, על כל מגוון התחושות המוזיקליות ונלוות.
רועי - החלמה מהירה (f)
בהצלחה עופר בשידרוג.

exupgh12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469

שליחה #15 

תענוג לקרא, אומנם אני לא מתחבר לאודיו אנלוגי אבל אני בהחלט יכול להבין אנשים המתרגשים משמיעה של רכיב מובחר.

חוץ מזה אצלי כול ביקור בירושלים הוא מאין חויה של "קפיצה קטנה לחו"ל". מאז שהעברתי חלק משרותי הצבאי בעיר תמיד יש לי צביטה קטנה בלב כאשר אני מגיע לביקור.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #16 

רועי
תודה על הסיפור החביב!
בזכותך רכשתי את הדיסק של AIR.
(Y)

roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

איתי_הגיתי כתב:רועי
תודה על הסיפור החביב!
בזכותך רכשתי את הדיסק של AIR.
(Y)
...
תודה רבה לאיתי ולכולם על התגובות המאוד חיוביות.. (Y)
לא ציינת איתי איזה אלבום של AIR רכשת?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”