מגבר לרמקולים מורל אוקטב
שמעתי את האוקטב דרך מגבר Yamaha RX-V2700.
למגבר יש 140 W לערוץ.
בסה"כ אהבתי את הצליל מאוד, (השוותי לרמקולים אחרים מדפיים).
שני דברים קצת מדאיגים אותי, והייתי רוצה לשמוע את דעתכם:
1) לתחושתי, התחום הנמוך היה קצת חסר. לא דרמטי (אני לא אוהב רמקולים שמגזימים ומוסיפים 'צבע') אבל משהו הציק לי
2) כשרציתי לשמוע בעוצמה קצת יותר גבוהה (לא היסטרי, אבל 'למלא את החדר') - הגעתי לסביבות מחצית העוצמה של המגבר (0 db).
האם שני הדברים קשורים?
האם המגבר לא מספיק חזק?
האם מגבר יותר 'ערס' (כמו שמישהו הגדיר כאן) יעשה הבדל דווקא בתחום הנמוך?
האם הרמקולים מתאימים לחדר בגודל 6X4?
או - האם זה סוג של היפוכונדריה בגלל שקראתי יותר מדי דברים בפורום?
תודה.
למגבר יש 140 W לערוץ.
בסה"כ אהבתי את הצליל מאוד, (השוותי לרמקולים אחרים מדפיים).
שני דברים קצת מדאיגים אותי, והייתי רוצה לשמוע את דעתכם:
1) לתחושתי, התחום הנמוך היה קצת חסר. לא דרמטי (אני לא אוהב רמקולים שמגזימים ומוסיפים 'צבע') אבל משהו הציק לי
2) כשרציתי לשמוע בעוצמה קצת יותר גבוהה (לא היסטרי, אבל 'למלא את החדר') - הגעתי לסביבות מחצית העוצמה של המגבר (0 db).
האם שני הדברים קשורים?
האם המגבר לא מספיק חזק?
האם מגבר יותר 'ערס' (כמו שמישהו הגדיר כאן) יעשה הבדל דווקא בתחום הנמוך?
האם הרמקולים מתאימים לחדר בגודל 6X4?
או - האם זה סוג של היפוכונדריה בגלל שקראתי יותר מדי דברים בפורום?
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. החלל שלך לא קטן. ככזה, צפוי שרמקול מדפי, כמו האוקטאב, עם מיד-וופר יחסית קטן, לא יימלא את החדר בבאס.
אין ממש קשר להגברה כאן, אלו פשוט הנתונים של הרמקול.
2. לאוקטאב יצא יחידת באס, אשר משמשת כסטנד לרמקול, שקול להוסיף אותו או להוסיף סאב-וופר.
3. אם אתה מוצא נקודה בה העוצמה היא כזו שמעל לעוצמה שבד"כ תשמע עם המגבר שלך, אז אתה לא צריך יותר מבחינת "עוצמה".
אין ממש קשר להגברה כאן, אלו פשוט הנתונים של הרמקול.
2. לאוקטאב יצא יחידת באס, אשר משמשת כסטנד לרמקול, שקול להוסיף אותו או להוסיף סאב-וופר.
3. אם אתה מוצא נקודה בה העוצמה היא כזו שמעל לעוצמה שבד"כ תשמע עם המגבר שלך, אז אתה לא צריך יותר מבחינת "עוצמה".
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
המורל אוקטב הוא רמקול קצת קשה לדחיפה.
על מנת להפיק מהם את המירב המלצתי לחברם למגבר בעל זרם חזק יותר מהימהה 2700
נסה לבדוק עם רסיבר של sunfire או מהסדרות הגבוהות יותר שך דנון - לדעתי תקבל תוצאה טובה בהרבה.
לגבי הבאס, כמו שנאמר לפני בחלל החדר שלך רמקול בגודל של האוקטב יתקשה למלה בבס - בדוק אותו בשילוב עם יחידות הסאב האופציונאליות תגלה שהחיבור בינהם מושלם
נסה לבדוק עם רסיבר של sunfire או מהסדרות הגבוהות יותר שך דנון - לדעתי תקבל תוצאה טובה בהרבה.
לגבי הבאס, כמו שנאמר לפני בחלל החדר שלך רמקול בגודל של האוקטב יתקשה למלה בבס - בדוק אותו בשילוב עם יחידות הסאב האופציונאליות תגלה שהחיבור בינהם מושלם
אני חייב שמישהו יסביר לי את הסיפור עם הזרם.exupgh12 כתב:המורל אוקטב הוא רמקול קצת קשה לדחיפה.
...
למה מדברים על זרם - למגבר יש הספק מסויים. למי איכפת איך זה מתחלק בין זרם למתח?
דרך אגב - אני לא בטוח שהצליל של דנון לטעמי. נשמע מתכתי - אבל שמעתי רק פעם אחת, על KEF.
לגבי הסאב של מורל - זה הופך את הרמקול לגדול, מבחינה חזותית. אני מחפש משהו עם חתימת מכ"מ קטנה. חוץ מזה - יקר. במחירים האלו יש מתחרים לא פשוטים למורל.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אתה חושב כמו מהנדס..MartinHSabag כתב:אם הוא יעמוד על סטנד, אז מבחינת שטח ריצפה, מה זה משנה אם זה רמקול רצפתי או מדפי?
לגבי השאלה על מגברים, יש מאמר בנושא....
אז ככה - זה שמבחינת שטח ריצפה זה אותו הדבר - זה נכון, אבל זה לא משנה מבחינה עיצובית. מה שמשנה זה איך זה נראה בעיניים. כמה זה בולט. רמקול Full Size בולט מאוד, ותופס "נפח" משמעותי.
בסה"כ, למורל ללא הסאב יש עיצוב מאוד מודרני ו'נקי', ואם הולכים על צבע ניטרלי (לבן) זה עדיין לא משהו שאפשר להתעלם ממנו, אבל זה גם לא ה- Center Piece בסלון. זה עוד רהיט יפה ומיוחד. וגם - נשמע לא רע בכלל (אם-כי אומרים כאן שהוא צריך מגבר 'ערס', וזה לא מתאים לי לסלון
האמת שבהשמעה האחרונה השוותי את המורל לJMLab Focal 807 שנשמעים לדעתי מצוין, אבל הם.. נו אני אגיד את זה - מכוערים אש.. רובוטריקים.
אני אחפש את המאמר,תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
כן.MartinHSabag כתב:את אלו קראת?
...
מאוד אהבתי את המאמרים. אני גם מאוד אוהב את הצליל של הרמקולים - לדעתי במחיר הזה הם הכי טובים (לי). זה גם ציונות - אני אוהב לפרגן לישראלים שמגיע להם.
לגבי המבחן ללא הסאב - קשה לי לעשות את ההשלכה למגבר שאני מדבר עליו - הוא יהיה יותר טוב או פחות טוב מהבחינה של 'דחיפת הרמקול' ?
בזמן ההשמעה בחנות, בשלב מסוים המגבר נכבה באמצע כי הוא חשב שיש קצר.
המוכר אמר לי שבאחד הרמקולים החוטים נגעו - אני לא 100% בטוח.. מצד שני - הווליום היה על 0db - המגבר הזה יכול יותר.
מצד שלישי - בחנות בנס ציונה יש להם מגבר יותר חלד (לפחות על הנייר).
בקיצור - לא יודע.
לגבי גודל החדר - לא כל החדר משמש סלון. הרמקולים יהיו על הצלע הארוכה (6 מ)
אני בהחלט מתכנן סאב, אבל משהו בסביבות הגודל של Sunfire D-10
לגבי הקובץ המצורף - אני לא מתאר בו את כל הרמקולים, כי זה לא קשור כרגע (בעיקרון - סנטר באמצע, סימטרית 3 רמקולים על הקיר של הספה, סאב - בנישה, מסך - על הקיר מול ספה). הספה - להמחשה בלבד, לא לפי קנה מידה.
-
- חלקי