יש לי בעיה של קליטה בלילה כשחלק מבני הבית סוגרים את דלת המעבר בין הסלון לחדרי השינה. הקליטה מאוד חלשה ולפעמים מתה עד שהיא מגיעה לסלון (על יד דלת המעבר האות עדיין קיים).
ראיתי כמה פתרונות אפשריים לשיפור הקליטה, אבל חלק מהם לא אפשריים (להעביר את הראוטר האלחוטי אי אפשר. הוא גם מעביר רשת קווית ונקודות הגישה בקיר נמצאות במקום מאוד לא אטרקטיבי, אבל קבוע).
פתרון אחד שמאוד מצא חן בעיני הוא להשתמש במעצים אות. נכנסתי לזאפ וראיתי מה המחירים אבל לא מצאתי חנויות שאני אוהב לקנות מהן. אני לא יודע כמה לסמוך על החנויות שהופיעו אז אני מעדיף להשתמש במעצים אות כאפשרות שניה.
עוד אופציה היא להשתמש בחלקים שכבר יש לי. יש לי סוויטץ' (שכבר לא בשימוש תודות לראוטר האלחוטי) ואמור להיות עוד ראוטר קווי איפשהו בבית.
יש דרך להשתמש בסוויטץ' בחדר עם נקודות הגישה בקיר (אין צורך בתקשורת אלחוטית בחדר הזה) ולשים את הראוטר האלחוטי בחדר העבודה, שם יש שימוש נרחב בתקשורת אלחוטית?
ניסיתי לעשות את זה בהתחלה אבל הגעתי למחסום כאשר שני המחשבים הניידים דיברו ביניהם, אבל לא עם שני המחשבים האחרים.
הבעיה היא שיש תקשורת רבה מאוד בין כל לפטופ למחשב נייח אחר כך שהמצב הזה לא הגיוני.
פספסתי משהו אולי? יש אולי אפשרות להגדיר את הראוטר האלחוטי לעבוד כשלוחה של הסוויטץ' כך שכל המחשבים יהיו ברשת אחת? הראוטר הוא של חברת 3com, לצערי דגם אני לא יודע כי אני לא מוצא את החוברת והקופסה. (השם שלו הוא OfficeConnect Wireless 54Mbps 11g Cable/DSL לפי תפריט הראוטר)
הסוויטץ' הוא של Edimax, למרות שאני בספק שזה צריך לשנות.
תודה לכל העוזרים