כשחושבים על זה יש רק סיבה אחת שהMVE1 כל כך ממולצת פה..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
כיול CONTRAST / BRIGHTNESS (אחד המאמרים הראשונים באתר):
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... cle&sid=26
הסבר על SHARPNESS (כולל TEST PATTERN עם הסבר).
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=313
לגבי כיול צבע, אין כל טעם בהסבר ללא פילטר מתאים (שמגיע עם הדיסק כיול).
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... cle&sid=26
הסבר על SHARPNESS (כולל TEST PATTERN עם הסבר).
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=313
לגבי כיול צבע, אין כל טעם בהסבר ללא פילטר מתאים (שמגיע עם הדיסק כיול).
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
המוכר בחנות, שם אני מתכוון כנראה לקנות את המסך (מדובר בחנות מקצועית לקולנוע ביתי, לא האסטרונאוטים האלה מטרקלין חשמל, שקם ודומיהם) הסביר לי כך:
כל המכשירים ברמה הזו-NEC VR5, PANASONIC PW7, PHILIPS 5320- הינם איכותיים מאוד, אבל הם נחשבים כמוצרים ביתיים. לעומתם, הפיוניר MVE1 זה כבר מכשיר מקצועי לכל דבר! והכוונה היא גם מבחינת האפשריות הנרחבות הכלולות בו, וגם מהבחינה של העוצמה שלו כ"סוס עבודה". לדבריו, המסך הזה של פיוניר יכול לשמש אפילו כלוח נחיתות וטיסות בנמל התעופה, כשהוא עובד ברציפות שעות על שעות, ללא שום קושי!
ובכל זאת, עופר ומרטין, שאלה לי אלכם- בסיטואציה שאתם נניח הולכים היום לקנות פלסמת EDTV בתקציב של עד 17K ,אז עם היד על הלב- במה אתם הייתם בוחרים?
(אני לא לוקח את זה כהמלצה, פשוט מעניין לשמוע את דעתכם האישית. ועופר, אני יודע שהנושא הזה כבר נטחן עד דק, וכבר כתבת פעם שמי מעוניין לדעת מה אתה מעדיף אז שיחזור אחורה ויחפש בהודעות הקודמות, אבל תמיד הצבעת על כמה מועמדים, לא בחרת באחד שהוא מבחינתך האיכותי ביותר...)
כל המכשירים ברמה הזו-NEC VR5, PANASONIC PW7, PHILIPS 5320- הינם איכותיים מאוד, אבל הם נחשבים כמוצרים ביתיים. לעומתם, הפיוניר MVE1 זה כבר מכשיר מקצועי לכל דבר! והכוונה היא גם מבחינת האפשריות הנרחבות הכלולות בו, וגם מהבחינה של העוצמה שלו כ"סוס עבודה". לדבריו, המסך הזה של פיוניר יכול לשמש אפילו כלוח נחיתות וטיסות בנמל התעופה, כשהוא עובד ברציפות שעות על שעות, ללא שום קושי!
ובכל זאת, עופר ומרטין, שאלה לי אלכם- בסיטואציה שאתם נניח הולכים היום לקנות פלסמת EDTV בתקציב של עד 17K ,אז עם היד על הלב- במה אתם הייתם בוחרים?
(אני לא לוקח את זה כהמלצה, פשוט מעניין לשמוע את דעתכם האישית. ועופר, אני יודע שהנושא הזה כבר נטחן עד דק, וכבר כתבת פעם שמי מעוניין לדעת מה אתה מעדיף אז שיחזור אחורה ויחפש בהודעות הקודמות, אבל תמיד הצבעת על כמה מועמדים, לא בחרת באחד שהוא מבחינתך האיכותי ביותר...)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

נו מרטין בחייאת, יש מצב שבתשובה שלך אתה תחסוך לי כמה אלפים של שקלים...

- oferlaor
- מנהל

הפאנל של ה-MVE1 הוא זהה לפאנל של ה-VP4 וה-VR5. מבחינה אופטית (פילטרים) הוא יותר טוב, אם כי השחורים פחות טובים מהפנסוניק.
כאמור, לכל אחד מהמודלים יש יתרון על האחרים, הם כולם סוסי עבודה, ובתור אחד שטחן כל אחד מהם, לא הייתי חושש לרכוש אף אחד מהם.
אם המוכר רוצה להשתמש ב-MVE1 בתור פלטפורמה לנחיתת מסוקים, אז מי אני שאעצור בעדו...
לדעתי האישית, אגב, ה-MVE1 נותן תמונה נהדרת, עקומת גאמה מושלמת ושחורים לא רעים. הטענה העיקרית שלי לגבי הפאנל הזה הוא המחיר שגבוה ממה שאני חושב שראוי למסך מסוג זה. אלמלא המחיר הגבוה, הייתי ממליץ עליו בכל הזדמנות.
כאמור, לכל אחד מהמודלים יש יתרון על האחרים, הם כולם סוסי עבודה, ובתור אחד שטחן כל אחד מהם, לא הייתי חושש לרכוש אף אחד מהם.
אם המוכר רוצה להשתמש ב-MVE1 בתור פלטפורמה לנחיתת מסוקים, אז מי אני שאעצור בעדו...
לדעתי האישית, אגב, ה-MVE1 נותן תמונה נהדרת, עקומת גאמה מושלמת ושחורים לא רעים. הטענה העיקרית שלי לגבי הפאנל הזה הוא המחיר שגבוה ממה שאני חושב שראוי למסך מסוג זה. אלמלא המחיר הגבוה, הייתי ממליץ עליו בכל הזדמנות.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

באמת המחיר זה הפקטור שמרתיע אותי לגבי הפיוניר. אמנם מרבית חוות הדעת על המכשיר הן מצוינות, אבל בכל זאת מדובר בהבדל של כ-3K לעומת האחרים!
אני לא בטוח ששווה לשלם את ההפרש הזה עבור מוצר שייתן לי כמעט אותה תמורה כמו היתר...
דרך אגב, לגבי המחסור בחיבורים בפנסוניק- נאמר לי שיש אפשרות לחבר את כל המכשירים (ממיר של הכבלים, וידאו, ממיר אנלוגי של צלחת לווין, וכ') לרסיבר שלי (DENON AVR-1803), ואז לצאת בכבל אחד למסך. בצורה כזו השלט של הרסיבר ישלוט למעשה על המסך, כשהמעבר בין מכשיר אחד למשנהו מתבצע ע"י לחיצת כפתור אחד (סאונד ותמונה ביחד).
השאלה, האם זה באמת נכון, או במילים אחרות, האם הרסיבר אכן מהווה פתרון טוב עבור החוסר בחיבורים של המסך?
אני לא בטוח ששווה לשלם את ההפרש הזה עבור מוצר שייתן לי כמעט אותה תמורה כמו היתר...
דרך אגב, לגבי המחסור בחיבורים בפנסוניק- נאמר לי שיש אפשרות לחבר את כל המכשירים (ממיר של הכבלים, וידאו, ממיר אנלוגי של צלחת לווין, וכ') לרסיבר שלי (DENON AVR-1803), ואז לצאת בכבל אחד למסך. בצורה כזו השלט של הרסיבר ישלוט למעשה על המסך, כשהמעבר בין מכשיר אחד למשנהו מתבצע ע"י לחיצת כפתור אחד (סאונד ותמונה ביחד).
השאלה, האם זה באמת נכון, או במילים אחרות, האם הרסיבר אכן מהווה פתרון טוב עבור החוסר בחיבורים של המסך?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
גישה לחוות דעת וכו'
למרטין היקר
א. כלל לא התכוונתי להיות קנטרן ו/או ציני אלא באמת עניני ועובדה כי גם אחרים פחות או יותר
רוצים " לסחוט " דעה יותר קונקרטית שתעזור להם בהתלבטות אמיתית
סה"כ מדובר בלהשתחרר מלא מעט כסף וזה מאד טבעי או/אולי ישראלי לרצות לקבל את
" התמורה " וכו
אני בתומי חושב שהערכה מקצועית ומסקנות שוות לכל נפש כפי שנהוג בעתונות חו"ל כלל
לא מזיקים ואפשר לאמץ, לנסות, אולי אף לדחות אך לא בציניות מנפנפת, זה דווקא לא מקצועי
כך שבסכום אין צורך לשלוח חיצם אלי בכוון קרא בזאפ
נפרד כידידים ואשמח להמשיך לקרוא את דעותיך
א. כלל לא התכוונתי להיות קנטרן ו/או ציני אלא באמת עניני ועובדה כי גם אחרים פחות או יותר
רוצים " לסחוט " דעה יותר קונקרטית שתעזור להם בהתלבטות אמיתית
סה"כ מדובר בלהשתחרר מלא מעט כסף וזה מאד טבעי או/אולי ישראלי לרצות לקבל את
" התמורה " וכו
אני בתומי חושב שהערכה מקצועית ומסקנות שוות לכל נפש כפי שנהוג בעתונות חו"ל כלל
לא מזיקים ואפשר לאמץ, לנסות, אולי אף לדחות אך לא בציניות מנפנפת, זה דווקא לא מקצועי
כך שבסכום אין צורך לשלוח חיצם אלי בכוון קרא בזאפ
נפרד כידידים ואשמח להמשיך לקרוא את דעותיך
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

ההסבר שלך מעניין, מרטין, אבל מה עושים אם יש לי מספר גדול של מכשירים אותם אני צריך לחבר?
המכשירים הם:
ממיר של HOT
ממיר אנלוגי של צלחת לווין
DVD
וידאו
ומדי פעם-מחשב
המכשירים הם:
ממיר של HOT
ממיר אנלוגי של צלחת לווין
DVD
וידאו
ומדי פעם-מחשב
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
bernar,
1. תראה לי מגזין בחו"ל שהוא אובייקטיבי ולא מתפרנס מפרסומים אצלו.
2. אני מודע מאוד לצורך של אנשים שיגידו להם מה לקנות, זה מסיר מהם אחריות, אך אנחנו לא רוצים להיכנס לפינה הזו, לפחות לא בשלב הזה. הסיבה לכך היא שללא ביקורת רצינית (כולל בדיקות עם ציוד מעבדה) הדיעה שלנו לא טובה יותר משלך.
3. אנחנו מנסים להעלות את המודעות של החשיבות של הכיול באותה מידה שחשוב למקם את הרמקולים נכון כדי לקבל מהם את המיטב ולא "סתם לזרוק אותם בחדר".
אנחנו כבר הרבה זמן חושבים איך לשלב משהו בסגנון ביקורת של AUDIOREVIEW באתר שלנו, רק שטכנית זה מאוד מסובך.
אם יש תוכניתן PHP בקהל, שמוכן לעזור נשמח.
1. תראה לי מגזין בחו"ל שהוא אובייקטיבי ולא מתפרנס מפרסומים אצלו.
2. אני מודע מאוד לצורך של אנשים שיגידו להם מה לקנות, זה מסיר מהם אחריות, אך אנחנו לא רוצים להיכנס לפינה הזו, לפחות לא בשלב הזה. הסיבה לכך היא שללא ביקורת רצינית (כולל בדיקות עם ציוד מעבדה) הדיעה שלנו לא טובה יותר משלך.
3. אנחנו מנסים להעלות את המודעות של החשיבות של הכיול באותה מידה שחשוב למקם את הרמקולים נכון כדי לקבל מהם את המיטב ולא "סתם לזרוק אותם בחדר".
אנחנו כבר הרבה זמן חושבים איך לשלב משהו בסגנון ביקורת של AUDIOREVIEW באתר שלנו, רק שטכנית זה מאוד מסובך.
אם יש תוכניתן PHP בקהל, שמוכן לעזור נשמח.
- oferlaor
- מנהל

bariko,
זה טכנית נכון (כלומר, אפשר לעשות זאת), אבל אין לך חיבורי SCART RGBS ברסיבר, נכון?
כלומר, אתה חייב לרדת ל-SVIDEO. מה שאומר שמבחינת איכות תמונה הפסדת לא מעט.
בנוסף, הרעש ברסיבר, רוחב הסרט במיתוג שלו והעובדה שאתה מוסיף עוד רכיבים בשרשרת בהחלט לא מוסיפים לאיכות האות...
זה טכנית נכון (כלומר, אפשר לעשות זאת), אבל אין לך חיבורי SCART RGBS ברסיבר, נכון?
כלומר, אתה חייב לרדת ל-SVIDEO. מה שאומר שמבחינת איכות תמונה הפסדת לא מעט.
בנוסף, הרעש ברסיבר, רוחב הסרט במיתוג שלו והעובדה שאתה מוסיף עוד רכיבים בשרשרת בהחלט לא מוסיפים לאיכות האות...
- oferlaor
- מנהל

bernar,
מה שאתה אומר זה שבעצם אנחנו נקבע לכולם מה הם יקנו.
הבעיה היא שאם לכולם היה את אותו הטעם, אז זה היה קל מאוד.
העובדה היא שכאשר אתה לוקח 4 אנשים להשוות מסכים, כל אחד מוצא משהו שהוא אוהב ולא אוהב בכל מסך - ויוצא שכל אחד מעדיף אחד אחר...
המטרה שלנו היא להצביע לך על יתרונות וחיסרונות של כל מסך ומסך.
בסופו של דבר, לא אנחנו צריכים לתת לך את התשובות עם כפית - אלא אתה צריך לחשוב מה מתאים לך ומה חשוב לך יותר - מחיר, איזה זה נראה, רמקולים מובנים, יחס קונטרסט, וכו'.
העובדה היא שגם כאשר אנחנו נחרצים לגבי משהו, רבים מעדיפים להחליט אחרת (וזה ליגיטימי לחלוטין) - ע"ע רמקולים מובנים.
מה שאתה אומר זה שבעצם אנחנו נקבע לכולם מה הם יקנו.
הבעיה היא שאם לכולם היה את אותו הטעם, אז זה היה קל מאוד.
העובדה היא שכאשר אתה לוקח 4 אנשים להשוות מסכים, כל אחד מוצא משהו שהוא אוהב ולא אוהב בכל מסך - ויוצא שכל אחד מעדיף אחד אחר...
המטרה שלנו היא להצביע לך על יתרונות וחיסרונות של כל מסך ומסך.
בסופו של דבר, לא אנחנו צריכים לתת לך את התשובות עם כפית - אלא אתה צריך לחשוב מה מתאים לך ומה חשוב לך יותר - מחיר, איזה זה נראה, רמקולים מובנים, יחס קונטרסט, וכו'.
העובדה היא שגם כאשר אנחנו נחרצים לגבי משהו, רבים מעדיפים להחליט אחרת (וזה ליגיטימי לחלוטין) - ע"ע רמקולים מובנים.
השוואות והערכות
עופר היקר
ראשית כל מחמאות
ואני באמת מתכוון לכך בתום לב
אני מאד מעריך את העבודה שאתם עושים בפורום
אבל פעמים היא אף נתפסת על ידי כעבודה סזיפית לחזור פעם אחר פעם בעצם על אותם הדברים
ו בכל זאת לא להיות טיפה יותר נחרצים
קראתי בימי חלדי כך וכך כתבי עת ובקורות לקהל צרכנים בנושאים שלנו
המתיימרים להיות לפחות אובייקטיביים בלתי תלויים וכו'
כאשר מדובר במוצרים שהם פחות או יותר באותה רמה
כגון פלסמה 42 בדגמים עדכניים של מספר חברות טפוס נאמר EDTV או לחלופין HDTV
של פנסוניק NEC פיוניר פיליפס
אפשר להצביע על יתרונות חסרונות "בצועים" ערך כספי וכו'
לערוך מעין השוואה שתהיה כעין נכס צאן ברזל שלכם שאפשר בלינק להפנות את הקורא אליו
כן בנושא חיבורים מקובלים ממירים וכו
הרי באמת כפי שציינתי בכל רגע נתון מישהו פתאום מגלה את אמריקה ומתחיל לשאול אתכם שאלות
מותר הצעת יעול, לא?
ראשית כל מחמאות
ואני באמת מתכוון לכך בתום לב
אני מאד מעריך את העבודה שאתם עושים בפורום
אבל פעמים היא אף נתפסת על ידי כעבודה סזיפית לחזור פעם אחר פעם בעצם על אותם הדברים
ו בכל זאת לא להיות טיפה יותר נחרצים
קראתי בימי חלדי כך וכך כתבי עת ובקורות לקהל צרכנים בנושאים שלנו
המתיימרים להיות לפחות אובייקטיביים בלתי תלויים וכו'
כאשר מדובר במוצרים שהם פחות או יותר באותה רמה
כגון פלסמה 42 בדגמים עדכניים של מספר חברות טפוס נאמר EDTV או לחלופין HDTV
של פנסוניק NEC פיוניר פיליפס
אפשר להצביע על יתרונות חסרונות "בצועים" ערך כספי וכו'
לערוך מעין השוואה שתהיה כעין נכס צאן ברזל שלכם שאפשר בלינק להפנות את הקורא אליו
כן בנושא חיבורים מקובלים ממירים וכו
הרי באמת כפי שציינתי בכל רגע נתון מישהו פתאום מגלה את אמריקה ומתחיל לשאול אתכם שאלות
מותר הצעת יעול, לא?
- oferlaor
- מנהל

bernar,
זה בעצם מה שאנחנו עושים במאמרים.
הבעיה היא שאין גם לנו השוואות מלאות בין כל המסכים. אותם דברים שאני טוחן בפורומים רלוונטים גם עבורי. ההתרשמות שלי מה-LG, למשל, היא על בסיס ראיה במצב שבו היא לא היתה מכויילת... לכן, אני לא מרגיש בנוח יותר מדי לשוחח על המסך הזה כי התרשמותי אינה יסודית מספיק בכדי לתת משהו מעבר להתרשמות כללית.
בכל מקרה, קיבלתי את ההערה. ננסה לחשוב על משהו.
זה בעצם מה שאנחנו עושים במאמרים.
הבעיה היא שאין גם לנו השוואות מלאות בין כל המסכים. אותם דברים שאני טוחן בפורומים רלוונטים גם עבורי. ההתרשמות שלי מה-LG, למשל, היא על בסיס ראיה במצב שבו היא לא היתה מכויילת... לכן, אני לא מרגיש בנוח יותר מדי לשוחח על המסך הזה כי התרשמותי אינה יסודית מספיק בכדי לתת משהו מעבר להתרשמות כללית.
בכל מקרה, קיבלתי את ההערה. ננסה לחשוב על משהו.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אתה צודק, עופר. באמת אין ברסיבר הזה חיבורי SCART, אבל האם לא קיימים מתאמים היודעים להפוך בין חיבורים?
בכל אופן, השאלה שלי הייתה,האם יש אפשרות לחבר למסך הפנסוניק באופן ישיר את כל המכשירים שציינתי, בו זמנית?
כי אם הדברים של מרטין נכונים, אז ממילא אין טעם לבצע את כל החיבורים דרך הרסיבר, מפני שאז אקבל תמונה גרועה, גם דרך מקורות איכותיים...
ואולי בכלל אפשר לחבר חלק מהמכשירים דרך הרסיבר וחלק ישירות למסך? האם זה יכול להיות הפתרון האידיאלי?
בכל אופן, השאלה שלי הייתה,האם יש אפשרות לחבר למסך הפנסוניק באופן ישיר את כל המכשירים שציינתי, בו זמנית?
כי אם הדברים של מרטין נכונים, אז ממילא אין טעם לבצע את כל החיבורים דרך הרסיבר, מפני שאז אקבל תמונה גרועה, גם דרך מקורות איכותיים...
ואולי בכלל אפשר לחבר חלק מהמכשירים דרך הרסיבר וחלק ישירות למסך? האם זה יכול להיות הפתרון האידיאלי?