כשחושבים על זה יש רק סיבה אחת שהMVE1 כל כך ממולצת פה..

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
pashpash2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

כידוע באתר הזה ממליצים בעיקר על הMVE1 מבין הEDTV וכשחושבים על זה, זה רק בגלל שההשוואה היחידה שלה זה הנק VR5 שהיא ממש לא משהו לדעתי לפחות..
הרי אתם כל הזמן אומרים שאפשר להשוות רק בין מסכים מכויילים וזה קיים רק בעולם הדיגיטלי ובעולם הדיגיטלי יש רק שני EDTV שזה הנק והפיוניר MVE1 אז רק על פי זה אתם ממליצים על הפיוניר..ואיזו מין תחרות זו מול הVR5?

תקנו אותי אם אני טועה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #2 

pashpash2,

מי "ממליצים"?

האתר עצמו אינו ממליץ על פלאזמות.

יש כאן אוסף של דעות, כל אחד יכול להמליץ על מה שבא לו.

אני, אגב ראיתי לא מעט מסכים ואישית אני לא מתלהב במיוחד מה-MVE1. זכור לי מקרים בודדים שבהם המלצתי עליו, וגם אז זה בגלל מישהו או משהו ספציפי.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

פשפש,

אני ממליץ על ה-MVE1 בחום, וזה לאחר בדיקה ארוכה שאני ביצעתי כשרכשתי את הפלזמה שלי.
ראיתי המון טלויזיות במקומות שונים.

בקשר להכוונה הזו של "טלויזיות בודקים רק מכויילות" - הרי שאני מסתייג מכך בכל תוקף!
לדעתי זו הנחייה לא נכונה ואפילו מטעה.

הסברתי בעבר, ואני אסביר שוב: אמנם זה נכון שכיול הטלויזיה יתן לך את התפוקה הכי טובה ממנה, אבל אתה חייב לשאול את עצמך האם אתה באמת יודע, מסוגל ומתעתד לכייל את הפלזמה שלך. אני מאמין ש-99% מהאנשים לא יעשו שום שינוי, למעט משחקי CONTRAST ו-BRIGHTNESS. גם אני לא שיניתי כלום.

לכן, אני דווקא חושב שהכי טוב להשוות פלזמות כשהן במצב FACTORY DEFAULT, אולי מכסימום לשחק עם השלט מעט ולכוון את מה שאתה מסוגל ויודע לכוון.

תחת התנאים האלה, השוואתי המון טלויזיות. ה-MVE1 בלטה בצורה משמעותית מעל כולן.

העובדה, אגב, שהרבה אנשים ממליצים עליה כאן, רק מחזקת את דעתי בנושא.
מאוד פשוט לראות כמה שהיא מתבלטת מעל כולן. וזה ממש לא משנה לי אם זה בגלל שפיוניר לקחו מסך של NEC, שיפרו את הזכוכית, וסידרו שה-PRESET יתנהג בצורה מסוימת שהיא יותר בולטת לעין. אני שמח שהם עשו את זה כי הם הצליחו להוציא מהמסך הרבה יותר, לטעמי.

וזו השורה התחתונה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #4 

כמו ש moti_r ממליץ על הפיוניר אני ממליץ על הנק ה VR5 מבדיקות שעשיתי היא הטובה ביותר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

moti_r,

אני מאוד מסתייג לגישה שלך.

אנחנו לא מתעניינים ב-99% שלא נוגעים אפילו ב-Contrast/Brightness שלהם. הם לא יגיעו לכאן לאתר והם לא מעניינים אותי בכלל. מדובר באותם אנשים שמסוגלים לצפות בתמונה בקומפוזיט עם שלג, כאשר הערוץ לא בדיוק מכוון.

זה בדיוק האנטי-תזה של האתר - המאמץ להוציא את המקסימום מהתמונה או מהאודיו שלך.

זה כמו להגיד שבהשוואות עם אודיו אסור להשתמש ב-ROOM CORRECTION כי מרבית האנשים לא ישתמשו בזה, או כשבודקים אודיו צריך לבדוק עם רמקולים דפוקים כי זה מה שהרוב ישתמשו...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #6 

עופר,

אני יודע שאתה מסתייג מהגישה שלי, ואנחנו מייצגים שתי גישות שונות לחלוטין.
אני באמת לא חושב שמותר להשוות ציוד אודיו עם RC. לדעתי זו גישה פסולה ולא נכונה.

אתה תמליץ לי על רמקול מסוים, כי עם RC שעולה 1000$ הוא נשמע מעולה, אבל בלי ה-RC, יש רמקול אחר באותו תקציב שנשמע הרבה יותר טוב.

ומה אז?

אז לפחות תבוא ותסייג: ספר לי שהרמקול הזה, בשילוב עם RC ב-1000$, נותן את התמורה הכי טובה בעולם.
נו שוין.
אני מניח שמרטין, לצורך הענין, בנקודה הזו היה פועל כך - הוא היה דואג לספר לכולם שהוא השתמש ב-RC ב-1000$, כי ברור לו שזו נקודה קריטית בשרשרת.

לעומת זאת, כשאתה מדבר על פלזמות אתה מכניס את ה-"RC" פנימה בלי ליידע את הקוראים. אתה מכייל אותן ומשתמש במומחיות שלך, שאין לרוב האנשים, ועל סמך הכיול הזה אתה מגיע למסקנות. שלא תבין אותי לא נכון, עופר, זה לא שאני טוען שאתה פועל לא נכון. לשיטתך - אתה צודק במאה אחוז. אבל אתה מוכרח לקחת בחשבון שהרבה מאוד אנשים, במיוחד הלא מבינים, קוראים את ההמלצה שלך כמומחה, ופועלים על פיה. קח בחשבון שהם לא יכיילו לעולם, ולמען האמת זה גם לא נראה להם חשוב במיוחד.

העובדה שאתה מנסה למצב את האתר כאתר למומחים בלבד - לדעתי היא שגויה מיסודה.
אתה אולי *רוצה* שכך האתר יהיה, אך מה לעשות ורוב האנשים הם הדיוטות. אני למשל, לא מומחה גדול לוידאו. ואני גם לא רוצה להתמחות בתחום. אמנם אני מבין יותר מהממוצע, אך מעט בלבד.

אז מה? האתר הזה לא מדבר אלי (לפחות בנושא הוידאו?)

העובדות בשטח מראות אחרת.

אולי הפתרון הוא באמצע - כשאתה ממליץ על פלזמה, דאג להסביר שדרוש כיוון מדוקדק כדי להגיע לתוצאות שאתה מדבר עליהן.
בהמלצה שכתבתי על הפיוניר (תוך ההשוואה מול ה-VR5 וה-PW7) כתבתי במפורש שלא כיילתי כלום.
לדעתי ההמלצה שלי פגעה בטעם גדול יותר של אוכלוסיה בכלל, וגם של האתר הזה בפרט.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

moti_r,

דעותינו חלוקות, וכנראה שישארו כך.

אני טוען שקליברציה, אפילו הבסיסית ביותר, לא צריכה להיות נחלתם של מומחים או וידאופילים.

מאמצי בכיוון הזה היא שלכל אחד יהיה לפחות דיסק DVE ושהוא יבצע קליברציה בסיסית לפחות.

לגבי אלה שרוצים לדעת מה המסך שבו ניתן להגיע לתמונות הטובות ביותר, זו התשובה שאני נותן להם...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #8 

מעולה, אז אנחנו למעשה מסכימים (Y)

בהנתן והאדם מעוניין ויודע לעשות קליברציה בסיסית, בכל דרך שהיא, אזי המלצתך תקפה.
אך חובה עלינו לוודא שהאדם אכן עומד בתנאים האלה, לפני יעוץ כלשהו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

מוטי,

לא כאשר שואלים לדעתי. אני מקפיד לקחת בחשבון את כל הפרמטרים ולנסות ולשקלל אותם.

זו אחת הסיבות שאני פחות נחרץ לגבי מודל ספציפי גם כאשר מנסים בכוח לחלץ שם מודל בכדי לרכוש אותו.

אני רואה כיום 3-4 מכשירים שהם הטובים מסוגם בהתבסס על שקלול יכולתם מבחינה טכנית, תמונה, אופציות, כיול ומחיר.

דווקא ה-MVE1 לא ברשימה הזו שלי בעיקר בגלל המחיר שלה (שהוא טיפה יותר ממה שהייתי מצפה לתמחור).

ולמי שרוצה את הרשימה, הוא יכול בקלות לערוך חיפוש אחורה, אין לי כוח לחזור על אותו סיפור בכל שרשור...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

מוטי, אני מבין בהחלט את התיזה שלך אבל לא מסכים איתה.

דווקא הדוגמא של RC היא לא כל כך טובה, הדוגמא היותר טובה שעולה לי בראש היא של מיקום הרמקולים בחדר.
נניח מישהו קונה רמקולים טובים אבל תוקע אותם בפינות החדר (כי הוא לא מבין, לא בגלל אילוצים אחרים) וזה נשמע סבבה (יחסית לשמיעה ברמקולים של הטלויזיה הישנה בת 20 שנה), אבל לו היה שם אותם במקום נורמאלי בחדר היה שומע לא רק יותר טוב אלא היה גם מגלה שבאותו מחיר או אפילו פחות, היה מקבל סאונד אפילו טוב יותר.

אתה הקונצספט הזה אנחנו מנסים להעביר להנחיל.

יתרה מזו, אפילו בנושא ה-DVE שעפר ציין שאנחנו מנסים להסביר שחיוני לכל אחד שאכפת לו איך הוא רואה (למי שלא אכפת אז זבש"ו), אנחנו אפילו עובדים על פתרון ידידותי יותר וכמובן זול יותר עבור חברי האתר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #11 

מוטי

עד כמה שאני זוכר, ה-MVE1 במצב DEFAULT נתנה תמונה עם הרבה BANDING , אמת ?
במצב זה התמונה לא ממש הלהיבה אותך, ואפילו היית מעדיף את הפנאסוניק. היית צריך את הטיפ של עפר כדי לצאת ממצב DEFAULT, לשנות משהו כדי להקטין משמעותית את בעית ה BANDING , ורק אז יכולת להגדיר בלב שלם, שמבחינתך, ה MVE1 זה מסך הפלאזמה הטוב מסוגו.

בראיה שלי, זה בדיוק תפקיד האתר. להעלות ברמה את אלו שלא ממש מומחים בנושא, לתת טיפים חשובים, להסביר הבדלים בין המוצרים ובעיקר כיצד ועל מה להסתכל כשמנסים להשוות בין מסכים.
פשוט לגרום לקונה תחושה שהוא לא קנה מה שדחפו לו אלא מה שהוא חושב שמתאים לו.

הנחמד הוא, שדווקא הסקירה היפה שאתה כתבת, תואמת לדעתי את רוח האתר ולא בדיוק את הגישה שאתה מייצג. הסברת איך נראו המסכים במצב שהחברה קבעה וציינת איך אפשר לשנות מהותית את איכות התמונה ע"י משחקים בפרמטרים בצורה כזאת שיכולה לשנות העדפה של מסך אחד על פני השני.

מי שרוצה לעבוד במצב DEFAULT יכול ללכת לחנות, להסתכל ולקנות מה שנראה לו הטוב ביותר וזהו, לא צריך HOMETHEATER .
מוטי

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #12 

הי מוטי,

אולי לא הבהרתי את עמדתי טוב, ולכן אנסה לחדד.
כמובן שכל טיפ שיכול להפוך מסך (או כל מוצר אחר) לטוב יותר עבור משתמש ספציפי הוא מבורך, ואכן צריך כל אחד שמתייעץ כאן לקחת כל טיפ ולשקלל אותו בתהליך הרכישה הסופי.

אבל מאוד חשוב לוודא מהו הטיפ הזה, והאם אותו אדם יכול להשתמש בו.

לומר למישהו: אם תלחץ X Y Z, תגיע למסך סודי ושם תשנה את הפרמטר - אז תוכל לקבל טלויזיה עדיפה בהרבה - זה דבר מפוקס, שניתן לביצוע ע"י 99% מהאוכלוסיה המעוניינת בכך.

אך לומר "מוכרחים לכייל את הטלויזיה" - זה משהו אמורפי לחלוטין שאינו אומר לי ולרבים אחרים דבר וחצי דבר קונקרטי. יתרה על כך - גם אם הייתי מבין בתחום ומסוגל לכמת לכדי פעולות ספציפיות את ההנחיה האמורפית הזו - הרי שאני זקוק למכשור יקר וציוד יעודי שאין לי (ראה את הכתבה של עופר לגבי הציוד בו הם השתמשו לכיול הפלזמות...).

לכן ה"טיפ" הזה, או ההנחיה הזו - אינם קבילים עלי.

ביום שתהיה אפשרות נהירה ופשוטה לכיול טלויזיות, כזו שכל הדיוט כמוני (וכמו 99% מתושבי האתר) יוכל להשתמש בה - אזי הטיפ הזה של עופר יפול תחת הקטגוריה שלי, ומבחינתי אם יוכח שלאחר כיול כזה טלויזיה X נראית יותר טוב מאשר במצב DEFAULT - הרי שהמצב שונה לחלוטין. גם שם, אגב, כל קורא יחליט לעצמו האם הוא מעונין לנסות את השינוי או לא.

ולסיכום: אני מסכים שהאתר שואף וצריך לשאוף לתקשר עם קוראים שמעוניינים לשפר ככל הניתן, אך אני טוען שאי אפשר לתת טיפים והכוונות סתומות ובלתי-שמישות ע"י מירב האוכלוסיה.

damn
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21

מסכים לחלוטין עם MOTI_R

שליחה #13 

סליחה שאני מתפרץ לחילופי הדברים, אבל אני ממש מסכים עם MOTI_R.

עופר, בין אדם שקונה פלזמה בגלל שהיא זולה וכתוב ELECTRA וזה נשמע איכותי, לבין אדם שמבצע קליברציה מתחוכמת במשך שעות לפלזמה שלו, יש הבדל - יש טווח אנשים בין שתי העמדות הקיצוניות הללו.

אני מניח שאכן לאדם שקונה פלזמה לפי המחיר בלבד וקונה מוצרי מדבקה ולא אכפת לו מאיכות אין מה לחפש באתר הזה, ואתה יודע מה, הוא גם לא ייכנס לפה בחיים. כמו שאני לא נכנס לאתרים של קולקציות בחו"ל לפני שאני קונה ג'ינס.

מצד שני, אם שואלים בפורום "מה דעתכם על התמונה של הפלזמה"? זה לא חוכמה לענות - צריך לכייל ולראות, משום שרובנו, כמו שמוטי-ר אמר, לא מסוגלים בשום צורה לכייל פלזמות וגם, לא נעשה את זה לעולם בבית.

אז למה אנחנו באתר הזה? כי הנושא מעניין אותנו, מי יותר ומי פחות, אחרת לא היינו משחיתים זמן כדי לקרוא הודעות שעוסקות בסוגי כבלים (תאמין לי, את רוב האנשים זה ממש לא מעניין). אנחנו מעוניינים לדעת יותר, להבין את מה שסביבנו בתחום, וכנראה שנקנה משהו אז נתייעץ המון פעמים באתר, אבל מה לעשות, לכל אחד הגבולות שלו, ורוב האנשים כאן, לא יעזור, לא ישקיעו שעות בכיול פלזמה, כל עוד זה דורש ציוד יקר.

אם יש אנשים שהם מקצוענים ועושים את זה אני מברך אותם כמובן, והכי חשוב, וזו לדעתי המטרה הראשונית של האתר הזה, אשמח להשתמש בידע שלהם על מנת לדעת מי הפלזמה שבתנאים מכוילים יצאה הכי טוב. אבל אי אפשר כל פעם שעובר אורח שואל באתר איך פלזמה X מול Y להגיד לו שצריך לכייל - זו תשובה לו פרקטית, זה כמו לא לענות בכלל.

עליכם להבין שלא כל מי שגולש באתר הזה מתעניין ומוכן להשקיע זמן כמו שאתם מוכנים. אתם הכי מקצוענים, וזה נפלא, ולכן חשוב שתמשיכו לתת ביקורת ורעיונות, רק אל תצפו שכל האנשים יהיו ברמת עניין כמו שלכם או יכולת.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

מוטי,

צעד 1: רכוש DVE PAL באמזון או ב-לייזר קלאב
צעד 2: עבור למסך CONTRAST BRIGHTNESS ותשתמש ב-TEST PATTERNS בשביל לכייל אותם
צעד 3: כייל עוצמת צבע

זהו, כיול ראשוני בוצע. אם זה לוקח יותר מ-5 דקות, תחזור אלינו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

מי שקיצוני הוא אתם.
אף אחד לא אמר שחייבים ציוד מקצועי.
כן הייתי מצפה מהחנויות להשתמש בזה כדי שהתחרות בין המסכים תהיה הוגנת, אבל בבית מספיק דיסק כיול כמו DVE או AVIA.

את המודעות לכייל בהירות, ניגודיות וצבע אנחנו מנסים להעלות. מרבית האנשים מדליקים את המסך וזהו.

אני מבין היטב את הנקודה שלכם, שאם לא ייצא לכם ללכוון אז התמונה ללא הכיול היא מה שקובעת, אולם אנחנו מנסים להסביר שמה שאתם רואים בחנות ללא כיול היא הטעיה.
זה כמו שישמיעו לכם שני רמקולים, אבל אחד מהם משמיעים לכם חזק יותר.
האם זו השוואה נכונה?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #16 

מה סדר גודל המחיר של הדיסקים הנ"ל ?
והאם מדובר בדיסק אשר מוכנס למכשיר הדי וי די בעזרתו מבצעים כיול בסיסי למסך ?
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #17 

בסביבות 40$ באמזון.
וכן הוא מוכנס לכונן הDVD ומשם אתה פועל לפי הוראות הכיול.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #18 

עופר,

ראשית - זו הפעם הראשונה שאני רואה הוראות כאלה לביצוע כיול ראשוני. אני יודע שאני נודניק בענין, אך אתה צריך להבין כמה חשובה הנקודה הזו (האמת שזה נשמע לי כל-כך מוזר, שהלכתי עכשיו לחפש מדריך נבוכים כאן באתר ולא מצאתי... אז או שבאמת לא קיים, או שהחיפוש לא משהו :-))

מעבר לכך - האם כזה כיול פשוט אכן יחשוף את ההבדלים המהותיים בין הפלזמות?
ואם כן - מה ההבדל בין כיול כל כך פשוט לכיול המקצועי שאתה ביצעת? ומדוע לבצע כיול מקצועי כל כך?

מרטין - מה לעשות וברוב החנויות לא רק שלא יתנו לך לכייל את הטלויזיות, אלא שבחלק מהן אפילו DVD שלך לא נותנים לך לדחוף (ראה שק"מ ואל"מ, למשל).

חברים, בואו נהיה קונסטרוקטיביים:
1. אני מציע שתפרסמו מדריך פשוט לכיול הפלזמה.

2. אני מציע שמישהו כאן יערוך סופסוף השוואה אמיתית, בין מספר טלויזיות מובילות (עופר, למשל ה-4 עליהן אתה מדבר), ויראה את ההבדלים ביניהן לפני ואחרי כיול, כדי שכל השיחה הזו תהיה רלוונטית ותהווה אינסנטיב אמיתי לאנשים לכייל את הפלזמה.

3. אני מציע שלהבא, כאשר מישהו ממליץ על פלזמה, הוא יוודא שהקורא מבין האם ההמלצה מותנית בכיול *כלשהו* (בסיסי או לא בסיסי), או שמתבססת על השוואה פשוטה של מצב DEFAULT.

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #19 

moti_r

אני ממש מסכים עם מה שכתבת לגבי מה לכייל.
אני חושב שאנחנו משתמשים במונחים לא אחידים. בא נשתמש באותם מונחים כי גם אני במושג כיול התייחסתי בדיוק למה שאתה רוצה להתייחס.

נראה לי שזה רק עניין של הרגל, שינוי CONTRAST , BRIGHTNESS ו- COLOR אצל הרוב מקבל את המושג כיוון, אצלי (ואני מניח אצל עוד כמה) המושג הוא כיול. כשאתה מכוון את הנתונים להשיג מצב ידוע אתה בעצם מכייל. למעשה המושג כיול צריך לכלול את כל הפרמטרים שמאפשרים שינוי באיכות התמונה, בין עם שינוי הפרמטר קל או מסובך.

הפרמטר החשוב ביותר זה ה CONTRAST. תפקיד ה CONTRAST הוא לסחוט את המקסימום תחום דינמי שהמסך מאפשר, כלומר, תמונה שמכילה אות וידאו שרמתו 100% (לבן), יגרום למסך להקרין את התאורה המקסימלית האפשרית ולעומתו אות וידאו שרמתו 0% (שחור), לגרום למסך "להקרין" את השחור ביותר האפשרי.
הגדלת ה- CONTRAST מגדילה את החלק הבהיר של התמונה ומחשיכה את החלק הכהה שלה. הלבנים נעשים יותר לבנים והשחורים יותר שחורים, כל זה במגבלות המסך כמובן. לפעמים הגדלת ה CONTRAST גורמת לשיפור השחור אבל למריחת הלבן (או להפך), ולשם כך הוסיפו את ה BRIGHTNESS. ה – BRIGHTNESS מזיז את נקודת האמצע של ה CONTRAST וזה מאפשר לווסת ולהשוות את הקטימה בלבן ובשחור.

כיוון פרמטרים אלו נעשה בנוחיות עם דיסק מתאים אבל בהחלט ניתן לכוון עם תמונה סטטית סבירה כשה DVD במצב PAUSE.
ה COLOR מוסיף או מוריד רווית צבע. הכיוון שלו משפיע בכל רמת התאורה ובצורה שווה. כשאין ציוד, מכוונים אותו בדרך כלל לקבל צבע הכי קרוב למציאות. כמו שאנחנו יודעים הרוב מוסיפים צבע (בעיקר בחנויות) כי כך התמונה פשוט יותר מרשימה.

ברור ששלושת הכיוונים האלו הם המשפיעים החזקים ביותר על איכות התמונה.
לדעתי אפשר להגדיר ששלושת הכיוונים הנ"ל הם כיול בסיסי להבדיל ממצב DEFAULT שזה מצב המסך לאחר כיוון בבית חרושת.

כמובן שיש עוד משתנים ברי כיוון כמו שינוי גאמה , כיוונים ל CONTRAST ו BRIGHTNESS לכל צבע בנפרד, הגדרת תחום הצבע, יחסיות בין בצבעים ועוד כהנה וכהנה משתנים שהייתי מגדיר אותם ברמות כיול אחרות מה שמצריך ציוד מדויק יותר.

כמו שכתבתי בהתחלה אני מסכים איתך שהשוואת המסכים תעשה ללא נגיעה ברמה הגבוהה של הכיול, אבל לדעתי אין טעם להשוות מסכים אם לא נערך להם כיול בסיסי, ואני מניח שלזה התכוונת מההתחלה.

אז בא לא נשתמש במושג DEFAULT אלא במושג כיול בסיסי (או כל שם אחר שנראה לך) כדי להבדיל בין נגעתי או לא נגעתי בכיווני המסך.
מוטי

bernar
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39

איזו פלסמה

שליחה #20 

לווכוח המתקיים כאן לגבי השוואת פלסמות

אני מאד מעריך מקצוענות ידע וכו'

אבל רבותי במחילה מכם לפעמים ואנא אנא אל תכעסו עלי זה כבר על גבול הפלצנות

כי רוב האנשים הקונים ומתענינים בפלסמות ורוצים באמת את הטוב והאיכותי אין בידם הכלים הקשורים לבחון כמהנדס אלקטרוניקה מיומן
לכך קיימים בחו"ל מדורים כתבי עת אתרים דוגמת כאן שבהם אותם אנשי מקצוע מייעצים מחווים את דעתם אובייקטיבית כמה שאפשר גם נותנים ציונים דרוגים וכו'

בקיצור מעיזים...

ולא מסתייגים ונדמה כי מפחדים חלילה להביע את דעתם

אז רבותי המכיילים במשתמשים בממבו ג'מבו באולטרה מקצועי
דברו ישר
ולא שיש לנחות רק בעולם הדיגיטלי וזהו

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”