ק"ב ל YES וסרטים מהמחשב. יש טעם?
שלום למומחים בפורום
זאת הפעם הראשונה שאני עוסק בנושא הזה לכן אני צריך הכוונה
אני רואה בעיקר YES וסרטים/סדרות שאני מוריד במחשב.
המחשב מחובר לטלויזיה ב svideo. יש לו גם 2 יציאות אודיו (שקעי בננות) אחת ל 2 ערוצים קדמיים ואחת 2 אחוריים. לטלויזיה מחוברים רק הקידמיים.
גם אם אני רואה בכלל DVD זה דרך הכונן במחשב (אין לי אפילו מכשיר DVD...)
לאור התכנים שאני כרגע רואה (YES וסרטים מהאינטרנט דרך המחשב...) האם יש טעם בכלל לקנות מערכת סרואנד קולנועית? (רסיבר + 5.1 רמקולים)
האם זה ישמע משמעותית יותר טוב מסטראו רגיל?
האם YES וסרטים שבד"כ מורידים בתוכנות שיתוף מכילים מידע של 4 ערוצים...?
האם DVD שאני מנגן בכונן המחשב יצא כ 4 ערוצים אל יציאות שתארתי והאם אפשר לחבר אותם לרסיבר כך שתהיה חווית סראונד אמיתית?
תודה
זאת הפעם הראשונה שאני עוסק בנושא הזה לכן אני צריך הכוונה
אני רואה בעיקר YES וסרטים/סדרות שאני מוריד במחשב.
המחשב מחובר לטלויזיה ב svideo. יש לו גם 2 יציאות אודיו (שקעי בננות) אחת ל 2 ערוצים קדמיים ואחת 2 אחוריים. לטלויזיה מחוברים רק הקידמיים.
גם אם אני רואה בכלל DVD זה דרך הכונן במחשב (אין לי אפילו מכשיר DVD...)
לאור התכנים שאני כרגע רואה (YES וסרטים מהאינטרנט דרך המחשב...) האם יש טעם בכלל לקנות מערכת סרואנד קולנועית? (רסיבר + 5.1 רמקולים)
האם זה ישמע משמעותית יותר טוב מסטראו רגיל?
האם YES וסרטים שבד"כ מורידים בתוכנות שיתוף מכילים מידע של 4 ערוצים...?
האם DVD שאני מנגן בכונן המחשב יצא כ 4 ערוצים אל יציאות שתארתי והאם אפשר לחבר אותם לרסיבר כך שתהיה חווית סראונד אמיתית?
תודה
- kolokito
- חבר ותיק

- תגובות: 1945
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום וברוך הבא 
קודם כל זה תלוי בתקציב ובחדר. אם אתה מתכוון לקנות מערכת מדבקה ב199 ש"ח עם סטליטיים פשוטים שנשמעים רע אז לא כדאי כי סביר להניח שהסאונד מהTV עדיף.
אם אתה יכול לרכוש משהו שישמע טוב יותר מהTV אז כמובן שכן- ולו רק למען שדרוגים עתידיים (שדרגת היא מחלה קשה וידועה בקרב חברים באתר- ומדבקת מאוד.... ראה הוזהרת
)
יש ממירים של יס המצוידים ביציאת SPDIF דרכה ניתן לקבל סראונד אמיתי בסרטי DVD BOX
כמו כן, אתה יכול להוסיף למחשב (במחיר זעום) כרטיס קול עם יציאה דיגיטלית ולקבל סראונד גם מהכונן במחשב. אבל שוב, הכל שאלה של תקציב ומגבלות החדר
קודם כל זה תלוי בתקציב ובחדר. אם אתה מתכוון לקנות מערכת מדבקה ב199 ש"ח עם סטליטיים פשוטים שנשמעים רע אז לא כדאי כי סביר להניח שהסאונד מהTV עדיף.
אם אתה יכול לרכוש משהו שישמע טוב יותר מהTV אז כמובן שכן- ולו רק למען שדרוגים עתידיים (שדרגת היא מחלה קשה וידועה בקרב חברים באתר- ומדבקת מאוד.... ראה הוזהרת
יש ממירים של יס המצוידים ביציאת SPDIF דרכה ניתן לקבל סראונד אמיתי בסרטי DVD BOX
כמו כן, אתה יכול להוסיף למחשב (במחיר זעום) כרטיס קול עם יציאה דיגיטלית ולקבל סראונד גם מהכונן במחשב. אבל שוב, הכל שאלה של תקציב ומגבלות החדר
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
ועכשיו הוא עובד על השניה... סתתםם 
Silence speaks louder than words
- compman112
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2593
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

בדרך כלל היא אופטית. תציץ מאחורה ותבדוק.
אשמח לקבלת תגובות קצת יותר ענייניות...
(מלבד התגובה הראשונה)
אני לא משתמש ב DVD BOX
ממה שאני מבין, התכנים האלה (יס רגיל וסרטים שמורידים באינטרנט) הם במקרה הטוב סטריאפונים בלבד ואין טעם למערכת 5.1
האם זה נכון?
לגבי השאלות שנשאלו:
תקציב - אין לי בעייה פהץ בואו נאמר 8K בתור התחלה
גודל סלון - 4X7
תודה.
(מלבד התגובה הראשונה)
אני לא משתמש ב DVD BOX
ממה שאני מבין, התכנים האלה (יס רגיל וסרטים שמורידים באינטרנט) הם במקרה הטוב סטריאפונים בלבד ואין טעם למערכת 5.1
האם זה נכון?
לגבי השאלות שנשאלו:
תקציב - אין לי בעייה פהץ בואו נאמר 8K בתור התחלה
גודל סלון - 4X7
תודה.
- kolokito
- חבר ותיק

- תגובות: 1945
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
זה לא נכון.lumi כתב: ממה שאני מבין, התכנים האלה (יס רגיל וסרטים שמורידים באינטרנט) הם במקרה הטוב סטריאפונים בלבד ואין טעם למערכת 5.1
תודה....
1. אם אתה מוריד סרט ושומע סטריאו זה לא אומר שהרסיבר לא יכול לזהות 5.1. תתפלא לשמוע כמה פעמים ראיתי סרט ששוקל 700 מ"ב בסטריאו במחשב- כי חשבתי שכך הוא מקודד. אבל אז כשצרבתי והכנסתי לנגן DVD הרסיבר זיהה וניגן DD.
2. אם יהיה לך רסיבר ו5.1 ערוצים, אתה גם תעדיף לחפש מראש סרטים כאלה
8K זה תקציב שיכול להרכיב מערכת טובה מאוד ברמת כניסה, וגם הסלון שלך נח.
תודה kolokito
1. האם אני צריך לצרוב את הסרט בפורמט DVD כמו שיש בספריות או מספיק לצרוב קובץ AVI/DIVX כדי להנות מ 1.5
(בהנחה שהקובץ שהורדתי מכיל 5.1)
2. מה צריך להיות במחשב וברסיבר (מבחינת כרטיסים/חיבורים) כך שאוכל לנגן את הקובץ ישירות מהמחשב שמחובר לרסיבר ללא צורך בצריבה ולהנות מ 5.1?
אני אפתח עץ נפרד לגבי המלצות למערכת בתקציב 8K
1. האם אני צריך לצרוב את הסרט בפורמט DVD כמו שיש בספריות או מספיק לצרוב קובץ AVI/DIVX כדי להנות מ 1.5
(בהנחה שהקובץ שהורדתי מכיל 5.1)
2. מה צריך להיות במחשב וברסיבר (מבחינת כרטיסים/חיבורים) כך שאוכל לנגן את הקובץ ישירות מהמחשב שמחובר לרסיבר ללא צורך בצריבה ולהנות מ 5.1?
אני אפתח עץ נפרד לגבי המלצות למערכת בתקציב 8K
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

lumi,
1. מספיק AVI, אין צורך בהמרה ל-DVD.
2. צריך כרטיס קול עם יציאה דיגיטלית, וכניסה דיגיטלית פנויה ברסיבר. צריך להתקין קודק מתאים כמו AC3FILTER, שהוא בד"כ חלק מחבילת קודקים כמו Klite או Cole2K.
3. סליחה על הדאחקות, צוחקים איתך ויקטור
kolokito,
אני ממש מופתע ממה שרשמת על קובץ 700 מגה שמכיל DD. אתה בטוח שהרסיבר היה על auto-surround? הכי בטוח זה לבדוק את הקובץ ב-GSpot.
1. מספיק AVI, אין צורך בהמרה ל-DVD.
2. צריך כרטיס קול עם יציאה דיגיטלית, וכניסה דיגיטלית פנויה ברסיבר. צריך להתקין קודק מתאים כמו AC3FILTER, שהוא בד"כ חלק מחבילת קודקים כמו Klite או Cole2K.
3. סליחה על הדאחקות, צוחקים איתך ויקטור
kolokito,
אני ממש מופתע ממה שרשמת על קובץ 700 מגה שמכיל DD. אתה בטוח שהרסיבר היה על auto-surround? הכי בטוח זה לבדוק את הקובץ ב-GSpot.
כרגע אין סרטים ב-DD ביס אבל כדי לבדוק את היציאה הדיגיטלית אתה יכול להיכנס לערוץ 144 YES IMPACT .amitgba כתב:מישהו יודע מתי יש ביס סרט עם דולבי דיגיטל?...
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
None but ourselves can free our minds