מחפש המלצות למערכת קולנוע בייתי/HTPC

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Holograph פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בוקר טוב,

עברתי סוף סוף דירה והגיע הזמן לבנות מערכת ק"ב חדשה ועצבנית במידה הראוייה. מצטער מראש אם התיאור התמציתי להלן נותן רושם של כפיות טובה, פשוט השתדלתי לצרף מראש כמה שיותר פרטים. תודה מראש על כל סוג של עצה או עזרה :-)

חדר: סלון גדול (אין לי מידות מדוייקות עדיין, אבל שטח הסלון עצמו הוא כ25 מ"ר, והוא משותף למטבח בגודל דומה). מרחק הישיבה יהיה להערכתי הגסה 2.5-3 מ' מהמסך. אני מקווה לסיים את הסידורים והנקיונות מחר ואז גם יהיו לי מדידות של ממש.

ציוד קיים: מסך Pioneer PDP4280XA. יש גם את מערכת הקולנוע הישנה, אבל אני מעוניין להחליפה - הרכיב היחידי הרלוונטי הוא רסיבר Denon AVR1705, וככל הנראה אעביר אותו לחדר אחר.

על הפרק: רמקולים קדמיים, סנטר, אחוריים, רסיבר, סאב, HTPC ו-upscaling DVD.

תקציב: כ20,000 ש"ח לכל העסק, מעט גמיש. הקצבתי למערכת הסאונד עצמה כ-15,000 ש"ח.

אני מאוד לא מעודכן במה שקורה בשוק; אם זה נותן מושג יותר מוגדר על מה אני מחפש, המערכת האחרונה שממש ריגשה אותי בצליל כללה זוג Paradigm Monitor 9 V2, סנטר Paradigm CC370 ומגבר Pioneer VSX908 (אם אני זוכר נכון). הייתי שמח מאוד לשמוע מוצרים בכיוון הכללי הנ"ל. המערכת תשמש רוב הזמן להצגת סרטים, ועוצמה מקסימלית אינה שיקול של ממש (בדרך כלל אני מאזין בעוצמה בינונית).
כמקור אני מעוניין גם בנגן DVD upscaling טוב (רוב הסרטים שלי הם ב-DVD), ומתכנן להרכיב HTPC לצורך ניגון תכני HD. כשארכיב מפרט ראשוני אוסיף הודעה בפורום המתאים, אבל אודה על כל הערה רלוונטית בכל מקרה.

אשמח מאוד לעצות על מוצרים שכדאי לבחון (כרגע על הכוונת: רמקולים של Paradigm ו-Klipsch), כמו גם איפה ניתן לבחון אותם. אני ממוקם בהרצליה ונייד למדי.

תודה מראש!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”