PANASONIC PT-AX200U האם מישהו מכיר?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3436
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 220 פעמים

שליחה #1 

האם מישהו מכיר את המקרן הנ"ל? הבנתי שזה מקרן שיצא לא מזמן לשוק
....

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

יצא לא מזמן, אבל עדיין לא הגיע לארץ...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

זה המחליף של ה AX100. קיבל ביקורת טובה מאוד ב Projectorcentral:

http://www.projectorcentral.com/panason ... jector.htm

מחיר הרחוב שלו בארה"ב הוא 5000 ש"ח, כולל שנתיים אחריות:

http://www.projectorcentral.com/Panason ... prices.htm

המחיר הנוכחי שלו בישראל (של החנות "רואים עולם"), הוא 16,000 ש"ח, כולל שנה אחריות:

http://www.konimolam.co.il/Product.asp?productid=268

יש לציין ש"רואים עולם" הם יבואן מקביל, והמחיר של היבואן הרשמי בד"כ גבוה יותר. בנוסף, "רואים עולם" טוענים שהמחיר שלהם הוא מחיר היכרות בלבד, כך שמי שמעוניין צריך להזדרז לפני שהמבצע יסתיים.

yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

נועם,
האם לפי דעתך ה HC3100/HC1100 עדיפים על המקרן הזה?
....

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

תלוי מאיזו בחינה.

היתרון של ה HC3100/HC1100 על ה AX200 זה קונטרסט/שחורים טובים יותר.

היתרונות של ה AX200 על ה HC3100/HC1100 הם שאין לו בכלל Screen door effect, בלי קשר למרחק שאתה יושב. זה חשוב למי שרוצה לשבת קרוב. בנוסף ל AX200 יש Zoom/Lens shift נדיבים שמאפשרים למקם אותו כמעט בכל מקום בחדר. ה Zoom הגדול מאפשר ללכת עם Constant Image Height. לבסוף מכיוון שה- AX200 הוא מקרן LCD, אין לו את בעיית הקשתות (למרות שכאשר צפיתי ב HC3100, לא התרשמתי שמדובר בבעיה חמורה, לפחות עבורי).

אני ממש קרוב לקניה, ואם אבחר בסוף ללכת על 720p, ה AX200 הוא נכון לעכשיו הבחירה שלי (ביבוא מחו"ל כמובן), בעיקר מכיוון שאני מעוניין לשבת קרוב בלי לראות SDE, ומעוניין לבצע Constant Image Height.

yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

גם אני חשבתי על קנייה בחו"ל, אם אתה מעוניין אולי אפשר לחסוך בדמי המשלוח.
....

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

נצל"ש...

noam23- עוד לא קנית מקרן?! לגבי 720p לעומת 1080p: חוץ מעניין ה SDE שם יש יתרון ל- 1080p שים לב שמקרני 720p לא התדעכנו ברמת הפאנל כבר שנתיים(!) מאז עברנו כבר 2 דורות של 1080p בכל הטכנולוגיות (SXRD, D-ILA, 3LCD, DLP). הדבר מתבטא בעיקר ב CR טוב משמעותית.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

גם אני חשבתי על קנייה בחו"ל, אם אתה מעוניין אולי אפשר לחסוך בדמי המשלוח.
...
בהחלט אפשרי. מתי אתה מעוניין להזמין ?
noam23- עוד לא קנית מקרן?!
...
חיכיתי ש CEDIA תעבור. כעת אני רואה שמחירי 1080 ישארו דומים למחירים של שנה שעברה.
לגבי 720p לעומת 1080p: חוץ מעניין ה SDE שם יש יתרון ל- 1080p שים לב שמקרני 720p לא התדעכנו ברמת הפאנל כבר שנתיים(!) מאז עברנו כבר 2 דורות של 1080p בכל הטכנולוגיות (SXRD, D-ILA, 3LCD, DLP). הדבר מתבטא בעיקר ב CR טוב משמעותית.
...

אני יודע. למרות שמקרן 1080 היה מושלם מבחינתי ממספר בחינות, אני פשוט לא מסוגל לשלם פי 2.5 עבורו.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

ProjectorCentral פירסמו מבחן ראש בראש של ה AX200 מול ה AE2000 (המחליף 1080p של ה AE1000):

[left]Meanwhile, many of your are asking for comments on how the Panasonic AX200 compares to the 1080p projectors, and the Panasonic AE2000 in particular. Since I referred to the AX200 as the "poor man's 1080p projector" it warrants further comment.

First, the AE2000 is showing as a magnificent projector, clearly the best home theater projector Panasonic has ever made. It is performing extremely well against the other 1080p models we have in house, and will be one of the strongest 1080p products of the fall season. Now, when we set it up against the AX200, here is what we find. First, in terms of resolution, the AX200 displays 1080p source material almost as cleanly as does the AE2000. In many scenes viewed side by side, especially those with lower inherent contrast, it is virtually impossible to tell which picture is coming from a 720p projector and which is from the 1080p model. In short, the compression of the 1080p signal into the 720p native pixel matrix on the AX200 is accomplished with surprisingly little loss of detail. This runs contrary to what you might expect, since the 1080p models are selling for several times the price of the 720p's. So you get the impression that loads of extra picture detail is what you are paying for when you buy a 1080p projector. This is not really the case. You do get a little bit more detail, but it is not nearly as significant as you might expect.

So, why pay the extra money? The truth is that the AE2000 smokes the AX200 in dynamic range. The black levels and contrast of the AE2000 are much better than those of the AX200. And the extra contrast gives the picture better definition, color saturation, and elegance, especially with material that is inherently high in contrast that pushes the limits of the projectors. Ultimately the AE2000 is head and shoulders above the AX200, in a completely different performance class. For the true videophile, it is no contest, and there is a clear reason to spend the bigger bucks for the genuine 1080p model.

Nevertheless, if you are on a smaller budget and want a picture that looks almost like full 1080p resolution, the AX200 does a truly astounding job at delivering the image detail from Blu-ray, HD DVD and HDTV. In buying the AX200 instead of the AE2000, you are primarily sacrificing contrast, deeper black levels, and the corollary effects of apparent image sharpness and improved three-dimensionality that come with higher contrast. But for the money, it is a bargain--you get almost 1080p resolution at a fraction of the price. [/left]

yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

למעשה אני יכול כבר עכשיו, אני מתחיל בשיפוץ דירה שרכשתי כך שזה יכול להתאים לי להזמין כבר עכשיו
....

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

המקרן בעיקרון מגיע עם שנתיים אחריות, אך ייתכן והשנה השנייה לא תקיפה עבור אנשים הגרים מחוץ לתחומי ארה"ב (נמצא בבירור). אני בודק כעת אפשרויות שונות להרחבת האחריות שתהיה גם בארץ, ותכלול גם את הנורה.

אפשרות אחת כבר יש, חברת MACK מוכנה תמורת $260 לבטח מקרנים של לקוחות בישראל (כאשר התיקון יתבצע בישראל), למשך 4 שנים על המקרן, ו 3 שנים על הנורה (עד שתי החלפות נורה). ניתן לקנות את האחריות על הנורה בלבד עבור $89.

אזרה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

נועם אתה הולך על LCD?

לזה אני קורא חדשות!

האמת שהזום ועוצמת הארה מאוד מפתים. אבל יצא לך בכלל לראות אותו בפעולה?

אני ראיתי את ה1000 לעומת ה3000 . לדעתי המציבושי אכל בלי מלח את הפנאסוניק.
למעט שתי התכונות המפתות שציינתי למעלה.

יש מצבים שהתכונות האלה מאוד חשובות. אבל האם התכונות האלה מאוד חשובות בשבילך??

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

נועם אתה הולך על LCD?

לזה אני קורא חדשות!
...
אכן. אני לא שלם עם זה לחלוטין, אבל לא מוצא אופציה אחרת, מלבד להמתין שמקרני 1080 יפלו במחיר, אך נמאס לי להמתין.
אני ראיתי את ה1000 לעומת ה3000 . לדעתי המציבושי אכל בלי מלח את הפנאסוניק.
...
אתה מתכוון שראית את הפנסוניק AX100 מול המיצובישי HC3000 ?

כן, אני יודע ש 720p DLP נותן קונטרסט טוב יותר מאשר 720p LCD, וכל מה שבא איתו (שחורים, Shadow Detail, חיות צבעים ועוד).

אין לי שום צורך בעוצמת ההארה הגבוהה של ה AX200, להיפך, מבחינתי זה מינוס כי המקרן מתחמם יותר.

ישנן שתי סיבות בגינן אני שוקל ברצינות את ה AX200:
1. חוסר מוחלט ב Screen Door Effect.
2. זום ענק.

שתי התכונות הללו חשובות לי מכיוון שאני מתכוון ללכת עם מסך בפורמט 2.35:1 (סינמהסקופ), אשר שם אותי במרחק של 1.25 פעמים רוחב המסך. מהמרחק הזה לא קיים אף מקרן 720p אשר מסוגל להציג תמונה ללא Screen Door Effect, מלבד המקרנים של פנסוניק עם Smoothscreen. ראיתי את ה HC3100 אצל ליאור, וממרחק קרוב כמו שאני מעוניין לשבת, ניתן להבחין בפיקסלים ברקעים בהירים מסוימים בסרט.

אני צריך זום גדול מכיוון שע"מ להציג סרט של 1.85:1 על המסך הזה (שהוא כאמור 2.35:1), אני צריך להשתמש בזום ע"מ להקטין את התמונה שתיכנס בגובה של המסך. רק מקרני LCD הם בעלי זום גמיש מספיק ע"מ לעשות את זה. בצורה הזו, התמונה של סרט 1.85:1 תהיה באותו הגובה של התמונה מסרט 2.35:1, אך הראשון יתפוס פחות רוחב על המסך (בדיוק כמו שקורה בקולנוע). כל הבלאגן הזה הוא ע"מ שאוכל לצפות בסרטי סינמהסקופ על מסך ענק המתאים להם, ובסרטים שאינם סינמהסקופ על מסך קטן יותר, לו הם נבנו (מסך ענק לסרטי 1.85:1 פשוט לא נעים לעין).
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 21/10/2007 21:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #14 

יש ל 200 זום חשמלי? אחרת כל התאוריות האלה.... אתה יודע...

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אין לו זום חשמלי אבל אני לא צריך זום חשמלי. ל AX200 יש Lens shift ענק, כך שאני יכול למקם אותו על מדף מאחורי עמדת הצפייה, בגובה שיאפשר גישה נוחה לשינוי הזום.

כמובן עדשה אנמורפית הייתה פיתרון אלגנטי יותר, אבל במחירים המתחילים באזור ה $1000 (עבור עדשות לא משהו, שפוגעות באיכות התמונה), אני אוותר.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

סליחה, אבל זה פתרון עם ציון נמוך... :lol:
לגשת למקרן כל פעם שמשתנה היחס, זה לא נשמע טוב.
אבל אתה יודע מה אתה עושה...
אגב, יש דרך לשפר את האנסי קונטרסט עם איזה פילטר ND או משהו?
קראתי בתפוז שם את החברה מדברים על זה אבל אין לי חשק להציק להם עם שאלות של newbie...
תן איזה שעור בנושא...
:lol:

אזרה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #17 

נועם

כן התכוונתי לפאנאסוניק 100 .

שחורים,Shadow Detail, וחיות צבעים אינם דברים שאפשר להקל בהם ראש.

בקשר sde אני לא חושב שתראה אותם ממרחק צפיה של 1.25 מהמסך , ממרחק כזה אני רואה פיקסלים אך ורק בתרגום .(אבל אולי הראיה שלך חדה משלי)

בקשר לסרטי סינמהסקופ כנראה שאתה צודק , הנושא בהחלט לא מקבל את ההתיחסות הראויה לו. אני חושב שחצי מהסרטים שאני רואה הם 1-2.35 . ודבר בהחלט מבאס אותי שהמסך נהיה כ"כ קטן . אצלי (כרגע) בגלל גודל החדר אני נאלץ לצפות עם זום פתוח עד הסוף ,תמיד.
אבל אם אתה לא חייב לפתוח את הזום תמיד (בהנחה שגודל החדר שלך מאפשר את זה). למה שלא תצפה פשוט ב1.78 בזום סגור, וב2.35 זום פתוח ?

(~) (~) (~)

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

סליחה, אבל זה פתרון עם ציון נמוך...
לגשת למקרן כל פעם שמשתנה היחס, זה לא נשמע טוב.
אבל אתה יודע מה אתה עושה...
...
מבחינה פרקטית, שינוי הזום לוקח בדיוק 5 שניות, הרבה פחות מלהכין את הפופקורן. צריך להסתכל על הדברים בפרופורציות (ודרך אגב גם עם עדשה אנמורפית, אתה בד"כ צריך לגשת למקרן ולהזיז אותה ע"מ לעבור מיחס אחד לשני).
אגב, יש דרך לשפר את האנסי קונטרסט עם איזה פילטר ND או משהו?
קראתי בתפוז שם את החברה מדברים על זה אבל אין לי חשק להציק להם עם שאלות של newbie...
תן איזה שעור בנושא...
...
תן לי את הקישור לאשכול. בעיקרון עם פילטר ND אין אפשרות לשנות את ה ANSI contrast, ולא את ה On/Off contrast כל מה שהוא עושה זה להוריד את הבהירות של התמונה. אם אתה רוצה לשפר את ה ANSI contrast, אתה צריך בראש ובראשונה לטפל בקירות בהירים בחדר, הצמודים למסך.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

ND FILTER לא יכול לשפר את היחס בין השחורים ללבנים (שזה בעצם הקונטראסט) אלא פשוט מנמיך את הכל, גם את השחורים וגם את הלבנים.
זה טוב כאשר המקרן בהיר מאוד. אתה מקבל שחורים יותר עמוקים ולבנים טיפה פחות בוהקים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

ND יפחית את כמות האור הכללית, ויגרום למקרן להיות שחור איפה שהוא היום אפור.
לפנה יש עודפי לומנס, כך שאולי זה יתן איזה שיפור.
לא "משפר אנסי" אמיתי, אבל אולי "מסיר את האפור המגעיל הזה"?
הרשת מלאה ב ND...:
רן שכתב בתפוז על הסוני 60/שארפ 21, ב AVS:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... p=11901615
הסבר מיקרי שמצאתי על פילטרים לשיפור הקונטרסט:
http://www.smartavtweaks.com/FAQ.html
רד לפיסקה :
Q: What about using an Neutral Density filter with the SONY? Isn’t that as good as a CC filter?

http://www.bhphotovideo.com/c/product/4 ... older.html

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”