*חדשות* USENET תחת התקפה של ה RIAA!

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
OOkladek פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 229
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

חברים כמה שאנשי USENET רצו שהרשת תישאר מתחת לראדר של החברות הגדולות עושה רושם שהן מתחילות לתקוף גם אותה.

http://torrentfreak.com/the-riaa-attacks-usenet-071016/

יום עצוב בהחלט.

good__one
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 702
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #2 

בטח זה בגלל המדריך של dragonflyXXL...
אמנם אני לא מחובר ל-USENET, אבל בכל מה שהפוך ל-RIAA אני תומך.

אכן, יום עצוב :(

Mendelson
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

דוקא עכשיו כשלקחתי את המדריך של dragonfly והתכוננתי להורדה הראשונה שלי . מזל שלא הספקתי לשלם כלום .
לפי המאמר זה נראה מאוד מסריח . בית הפמשפט בארה"ב יכול לדרוש מהאתר גם את רשימת כל הלקוחות שהשתמשו בשרותים האלה בעבר , כולל מה הורידו ואז זה יכול להיות מסריח מאוד עוד יותר .
אני אישית לא היתי סומך על ההורדה דרכם , במיוחד עכשיו כש-RIAA שמו את כל החיישנים עליהם .

OOkladek פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

Mendelson האמת שה End user פחות פגיע בנושא הזה, החברות שמספקות לנו את השירות הן אלה שיכולות להיפגע.
למען האמת כל חברה שמציעה שירותי USENET, שאני מכיר, לא שומרת שום נתונים על המשתמשים שלהם וכך אי אפשר לדעת מה כל אחד הוריד וכמה.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #5 

אוי ואבוי!
נצטרך לראות YES כמו כולם??
נתפלל שזה יעבור.

Mendelson
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אני עובד בתחום אבטחת המידע ויודע טוב את הכללים . אני יודע שכמשתמשים ביתיים ותמימים מבלי לקחת בחשבון את הסיכונים מורידים תכנים על ימין ועל שמאל בכל מיני צורות . כל עוד אתה לא חשוד בעבירה ותלונה נשלחת כנגדך במשטרה , בלי שום קשר לסוג התלונה , אז הכל בסדר .
כשמתנהלת נגדך חקירה משטרטית או פלילית וכל העדויות רלונטיות , תאמין לי , אין דבר יותר פשוט משוטר לגשת לספק האינטרנט שלך ולהוציא דיוח מדויק , שניה אחרי שניה על מה שעשית באינטרנט וזה כולל לא רק הורדות אלא אפילו מיילים שקראת או לא קראת ומיד מחקת . ראיתי לפני כמה ימים בערוץ 22 חלק מסדרה על "האח הגדול" וחושב שגם שם דיברו על זה .
כשאתר כמו usenet.com יעמוד תחת חקירה , החוקרים יוציאו ממנו את כל המידע , כולל לקוחות , תכנים , מי הוריד וכמה . אני לא חושב שיפצלו את החקירה גם כלפי גורמים פרטים ויתרכזו רק בחברה עצמה אבל מבחינת יכולת , לחוקרים או שוטרים יש את היכולת הזו להוציא את כל הנתונים וזה ממש לא מסובך לעשות את זה . כולנו חשופים הרבה יותר ממה שחושבים .
OOkladek כתב:Mendelson האמת שה End user פחות פגיע בנושא הזה, החברות שמספקות לנו את השירות הן אלה שיכולות להיפגע.
למען האמת כל חברה שמציעה שירותי USENET, שאני מכיר, לא שומרת שום נתונים על המשתמשים שלהם וכך אי אפשר לדעת מה כל אחד הוריד וכמה.
...

OOkladek פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

Mendelson אתה מפספס את הנקודה שלי, הנקודה היא שלא המשתמש הוא שעל הגרדום אלה חוות השרתים.

נ.ב.
נעלבת בצורה כלשהיא? נראה שנכנסת למצב מגננה.

נ.נ.ב
לא נראה לי שהמוסד ירדוף אותנו בארץ. ידוע כמה פשוט לתפוס אנשים שמתמשים לדוגמא ב EMULE ולעקוב אחריהם, USENET זה כבר נושא יותר בעייתי ובנוסף לכל זה בית המשפט לא יגבה בחיים את המהלכים שצריך לבצע על מנת לתפוס משתמשי USENET, לפחות בארץ.

Mendelson
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

OOkladek ,
בכלל לא . אני גם חושב שהיום בו המשתמשים עצמם יהיו על הכוונת עוד רחוק . אני דיברתי רק על היכולות וכוחות של בית המפשט שאם מחליט לחשוף את כל אלה שהורידו אפילו ביט אחד של חומר פירטי , האמצעים קיימים .
לבינתיים בגלל שהusenet.com על הכוונת , לא היתי עושה מנוי רב חודשי באחת החברות שנותנות שירותים בתחום הזה .
בגדול אני גם לא מבין איך זה קרה . ראיתי כבר כמה מאמרים בכמה אתרים שדיברו על זה שהשיטה חוקית וכשרה . נאמר שם שusenet.com הם רק מפעילי השירות ולא אחראים על התכנים אז עכשיו לא מבין איך פתאום מאשימים אותם על אחריות בשיתוף תכנים לא חוקים .

shayhe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 410
שם מלא: שי
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #9 

Mendelson כתב:דוקא עכשיו כשלקחתי את המדריך של dragonfly והתכוננתי להורדה הראשונה שלי . מזל שלא הספקתי לשלם כלום .
לפי המאמר זה נראה מאוד מסריח . בית הפמשפט בארה"ב יכול לדרוש מהאתר גם את רשימת כל הלקוחות שהשתמשו בשרותים האלה בעבר , כולל מה הורידו ואז זה יכול להיות מסריח מאוד עוד יותר .
אני אישית לא היתי סומך על ההורדה דרכם , במיוחד עכשיו כש-RIAA שמו את כל החיישנים עליהם .
...
עד היום מי שהוריד חומר לא נתבע או נתפס, אלו ששיתפו נדרשו לשלם פיצוי.
כידוע המשתמש הממוצע אינו משתף חומר ב usenet.

Mendelson
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

צודק לחלוטין . עד היום גם RIAA התעלם מהתכנים הלא חוקים שרצו דרך הusenet . עד היום . יכול להיות שמהיום זה ישתנה . זה כבר השתנה שRIAA שמה עין על usenet.com ואולי שהם לא יסתפקו בזה כמו עד אותו יום שהמשתף הפרטי הראשון בביטטורנט נתבע .
רק חבל לי על המדריך המסודר הזה של dragonflyxxl .עד שהורדתי את כל התוכנות . דוקא היום בא ל-RIAA האלה לעשות את זה .
shayhe כתב:
Mendelson כתב:דוקא עכשיו כשלקחתי את המדריך של dragonfly והתכוננתי להורדה הראשונה שלי . מזל שלא הספקתי לשלם כלום .
...
עד היום מי שהוריד חומר לא נתבע או נתפס, אלו ששיתפו נדרשו לשלם פיצוי.
כידוע המשתמש הממוצע אינו משתף חומר ב usenet.
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #11 

הכיוון רע, נראה לי שזה בלון ניסוי של ה-RIAA.

השאלה אם הם יכולים לעקוב אחרי כל מה שרץ ברשתות האלה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #12 

אגב, RIAA מתעסק אך ורק עם מוזיקה - MPAA אחראי על סרטים!

yonezet
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #13 

השערתי: לא ישפיע עלינו באחוז.
ה RIAA בד"כ נלחם בחסרי ישע, מפעילים פרטיים, אנשים בודדים ללא אמצעים.
USENET זאת מעצמה חזקה עם הרבה כסף.
ב "USENET" אי אפשר לגעת, זה קיים שנים, יש אנשים שבאמת משתמשים בזה בתור קבוצות דיון ודנים בפוליטיקה דרך OUTLOOK EXPRESS.
לדעתי הם גם לא ילחמו בחברות הנותנות גישה ל USENET (כמו GIGANEWS, NEWSHOSTING וכו'), ואם כן, הם יוותרו מהר.
בל נשכח שיש גם ספקי אינטרנט שמאפשרים גישה ל USENET, בעיקר בחו"ל.
בכל מקרה, לדעתי המקסימום שהם יצליחו לעשות, אם בכלל, זה לגרום לסגירת אתרים שנותנים קישורים ל NZB, או לחסום משתמשים מארה"ב לגישה מאתרים כאלה. אני לא רואה סיבה אמיתית לדאגה - קשה מאוד להאמין.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #14 

yonezet כתב:השערתי: לא ישפיע עלינו באחוז.
ה RIAA בד"כ נלחם בחסרי ישע, מפעילים פרטיים, אנשים בודדים ללא אמצעים.
USENET זאת מעצמה חזקה עם הרבה כסף.
ב "USENET" אי אפשר לגעת, זה קיים שנים, יש אנשים שבאמת משתמשים בזה בתור קבוצות דיון ודנים בפוליטיקה דרך OUTLOOK EXPRESS.
לדעתי הם גם לא ילחמו בחברות הנותנות גישה ל USENET (כמו GIGANEWS, NEWSHOSTING וכו'), ואם כן, הם יוותרו מהר.
בל נשכח שיש גם ספקי אינטרנט שמאפשרים גישה ל USENET, בעיקר בחו"ל.
בכל מקרה, לדעתי המקסימום שהם יצליחו לעשות, אם בכלל, זה לגרום לסגירת אתרים שנותנים קישורים ל NZB, או לחסום משתמשים מארה"ב לגישה מאתרים כאלה. אני לא רואה סיבה אמיתית לדאגה - קשה מאוד להאמין.
...
אני רואה את זה בדיוק הפוך ממך.
1. "usenet זו מעצמה עם הרבה כסף" - אין שם הרבה כסף, ולRIAA/ MPAA יש הרבה יותר כסף.
2. "ב-usenet אי אפשר לגעת" - אפשר לגעת, ובקלות אפילו. בגלל שביוזנט יש ישות משפטית ברורה אשר מספקת שירות, הרי שהיא ברת תביעה במידה והיא לא מורידה תכנים לא חוקיים ממסד הנתונים שלה.
המשפט האחרון הוא לא המצאה שלי, הוא נאמר על ידי יותר מבית משפט אחד, בארה"ב ומחוצה לה.

ברגע שחברה כמו Giganews מקבל מכתב מבעל זכויות יוצרים אשר מצביע על תכנים המאונדקסים אצלה ואשר הוא זה שמחזיק בזכויות היוצרים שלה, יש לה שתי אפשרויות:
1. להוריד את האינדוקס - ואז היא לא נושאת בשום אחריות משפטית (שכן היא לא יכלה לדעת מי הוא בעל זכויות היוצרים בכל יצירה ויצירה)
2. לא להוריד את האינדוקס ולהסתכן בתביעה (שכן אז חלה עליה חובת הורדה).
You are never fully dressed without a smile

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה #15 

חברים קצת פרופורציות ופחות היסטריה בבקשה. בוא נצמד לעובדות לרגע:

ה-RIAA הגיש תלונה נגד חברת Usenet.com - ספק שירות פרמיום (אפילו לא גדול במיוחד או בין הגדולים שבהם) שכמוהו יש עשרות (אם לא מאות) אחרים.

נא לא להתבלבל במושגים - לא מדובר כאן במתקפה כוללת נגד כל שרתי וספקי הרשת. לא מדובר כאן ברשת עצמה. :!:
אני מסכים עם ההערכה של עופר שכנראה מדובר בניסוי כלים ולדעתי משהו שבישלו כבר מאז פסק הדין במשפט עם גרוקסטר.
נכון לכרגע החברה מסרבת לשתף פעולה ולמיטב ידעתי לא מחזיקה רישומים או לוגים.

אם יש משהו שלמדתי כאן זה שבמערכת המשפט האמריקאית כל אחד יכול להגיש תביעה נגד כל אחד אחר ובכל עניין שהוא. זה עדיין לא אומר שבזה זה מסתיים.
תנו לזה להגיע לבית המשפט ואז נראה איפה הם עומדים.
זה בוודאי לא אומר שמחר הרשת נסגרת. מדובר בתהליך שלוקח חודשים ואפילו שנים, וכמו שכבר אמרתי יש עשרות ספקים כמוהם שלא יעמדו מן הצד ויחכו לתוצאות בלי להגיב.

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016

שליחה #16 

אני רוצה להכנס להיסטריה ואני עוצר עת עצמי
כי אני חושב על זה, עם כל הכסף שמגלגלת usenet, התותחים הכבדים ששולפת riaa די קטנים לעומת usenet בשונה בתביעות נגד אזרחים קטנים חסרי אמצעים.
למרות שriaa ביחס לusenet הם ענקיים אשכרה, זה חתיכת נסיון מפחיד.
אבל אני אישית חושב שכלום לא יקרה כי כאשר מסתכלים על זה, לא usenet ולא newshosting ולא אף חברה אחרת עוברת על החוק, אף אחת מהן לא מספקת אשכרה תוכן לא חוקי, כל השרתים ביחד מספקים תוכן לא חוקי, ולהפיל את כל האשמה על usenet זה בדיחה.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #17 

אולי אני מסתכל קצת יותר מדי קדימה,
אבל באין אלטרנטיבה אחרת, חוקית או לא, להוריד את ה- bit דרך הרשת, המהלך האחרון של ה- RIAA ( אם יהיו לו שיניים ), עלול להטיל צל גדול על כל עולם ה- Stremerים בתצורתם הנוכחית...
מעניין יהיה לעקוב אחר כל העניין בטווח של כמה חודשים, עת יושקו דור הנגנים החדש, ואיך זה ישפיע..
...

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

tevel3 כתב:אני רוצה להכנס להיסטריה ואני עוצר עת עצמי
כי אני חושב על זה, עם כל הכסף שמגלגלת usenet, התותחים הכבדים ששולפת riaa די קטנים לעומת usenet בשונה בתביעות נגד אזרחים קטנים חסרי אמצעים.
למרות שriaa ביחס לusenet הם ענקיים אשכרה, זה חתיכת נסיון מפחיד.
אבל אני אישית חושב שכלום לא יקרה כי כאשר מסתכלים על זה, לא usenet ולא newshosting ולא אף חברה אחרת עוברת על החוק, אף אחת מהן לא מספקת אשכרה תוכן לא חוקי, כל השרתים ביחד מספקים תוכן לא חוקי, ולהפיל את כל האשמה על usenet זה בדיחה.
...
לא הבנתי אם אתה ציני או לא אבל...

ראשית - למה כולם חושבים ש-usenet זו מעצמה שמגלגלת טונות של כסף? אם אני משלם לאיזו חברה 19.99 לחודש אז הם בטח שוחים בכסף? דמי המנוי הולכים ברובם חזרה לתשתית של הספקים. שרתים עולים כסף. bandwidth בנפחים שאנחנו מדברים עליהם עולה (המון) כסף. חומרה ומערכות לניהול המאגרים עולים כסף. אחרי שכל התשתיות משולמות לחברות האלו נשאר מעט מאוד כסף בכיס אז לא הייתי בונה עליהן להעמיד סוללת עורכי דין סופרסטארים מול הבריונים של ה-RIAA.

שנית - נסו לראות את התמונה הגדולה. מדובר בטקטיקה לכל דבר ובמקום להתחיל לשקשק צריך לדעת לקרוא בין השורות ולנסות להבין למה נעשה המהלך הזה.

המטרה הראשונה והעיקרית במהלך הזה - לעשות כמה שיותר כותרות וכמה שיותר גדולות. שימו לב: אפילו בחירת החברה שאותה הם תובעים לא הייתה מקרית. הרי לא מדובר בספק גדול בליגה של הגדולים כמו GN או NH, אז למה דווקא לתקוף אותם? בגלל השם שלהם.

השאיפה היא שכמה שיותר מקורות לחדשות יצליחו לפספס את ההבחנה בין שתי הישוייות האלה וירוצו עם כותרת כמו "ה-RIAA נגד Usenet", כך שזה יראה כאילו הם תובעים את כל הרשת גם אם למעשה הם תובעים רק חברה אחת.
רוב האנשים הרי מזפזפים וקוראים רק כותרות ולא ידעו לקלוט את ההבדל בין usenet.com לבין usenet הרשת, וככה בלי להתאמץ יותר מדי הם גם מוציאים שם רע לכל שאר הרשת וגם משיגים אפקט הרתעה שבחיים לא היו משיגים אם היו רצים אחרי חברה שנקראת astraweb או giganews.

ודבר אחרון - עדיין מוקדם לדעת אבל ככל שאני קורא יותר על העניין נראה לי שהדיון הולך להיות מעניין, אם כי קשה לי להאמין שהשלב הבא במהלך כזה הוא להגיע למשתמשים (בעיקר כי ניתן לאתר פרטי משתמשים דרך רשימות של תשלומים אבל לא ממש ניתן להוכיח כיצד או מה הם עשו ברשת כיוון שאין לוגים).

אני די מקווה שזה יגיע לבית משפט כי אז זה באמת ידרוש מהבריונים של ה-RIAA להתאמץ ולעבוד קשה כדי להוכיח שאכן נעברה כאן עבירה - משימה לא קלה למרות שפסק הדין במשפט גרוקסטר עובד לטובתם. עד כמה זה הולך לעזור להם קשה לדעת אבל לדעתי הם יעדיפו להשאיר את הדיון בתקשורת ומחוץ לבית המשפט ולנצל את אפקט הפחד עד למקסימום.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #19 

ליתר ביטחון אפשר לעבור להורדה ב-SSL...

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

guyezra כתב:ליתר ביטחון אפשר לעבור להורדה ב-SSL...
...
ככה זה נראה. עכשיו יותר מתמיד...

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”