על מה בדיוק משפיע כיוון הDISTANCE ברסיבר?
כשאתה יושב מול המסך הסנטר בדיוק מולך והרמקולים הקדמים מימינו ושמאלו
כלומר המרחק שלך מהסנטר קצר יותר מהמרחק שלך מהרמקולים בצדדים
כמו כן סביר להניח שהרמקולים האחוריים עוד יותר קרובים אליך
צריך שגלי הקול צריך יגיעו אליך יחד באותו הרגע בדיוק מכול הרמקולים אבל בגלל שלדוגמא הסנטר יותר קרוב אליך מאשר הקידמיים חזית הגל הבוקעת ממנו תגיע אליך מוקדם יותר מאשר חזית הגל של הרמקולים הקדמיים בהפרש של מספר מילי שניות.
הסקיו הזה בין הרמקולים יגרום לכך שהאימאג' המתקבל לא יהיה מושלם אלא מפוזר והוא יתפזר יותר ככל שהסקיו גדל . לכן כדי להנות מהסוראונד כמו שהתכוון המשורר צריך לדאוג שלא יהיה סקיו .
אימאג' - למי שלא מבין אני אתן דוגמא להמחשה :
נניח שעומד אדם ומדבר אם תעצום את העיניים תוכל "לדעת" איפה הוא עומד במרחב אתה תוכל להצביע בדיוק למקום בחלל החדר שלך בו הוא "עומד" ומדבר. זה נקרא אימאג' או תמונה
מרוכזת. כאשר האימאג' מתפזר (בגלל הרבה סיבות ה סקיו זו רק סיבה אחת) יהיה קשה יותר
להבחין איפה הוא נמצא . אם שומעים מוזיקה רב ערוצית ועוצמים את העיניים אפשר ממש לקבל תחושה איפה עומד כל נגן בלהקה על הבמה כאשר האימאג' הוא טוב .
בסטריאו למשל ו זה ממש ממש מורגש ואחד הניסויים החביבים עלי זה ו לשים באמצע רמקול שלא מחובר לכלום ואם האימאג' טוב אתם תהיו מוכנים להשבע שהקול בוקע מהרמקול הזה. בסטריאו זה הרבה יותר פשוט לקבל אמאג' מרוכז מאשר בסוראונד .....
לכן כדי לבטל את הסקיו המגבר נותן לך אפשרות להכניס את המרחק של כל רמקול או רק את הפרשי המרחקים (תלוי במגבר - תקרא בספר) ע"מ שהוא יוכל לפצות ולתקן את הזמנים כך שכל חזיתות הגל יגיעו אליך יחד.
יש גם סקיו שנובע מאורכים שונים של החוטים של הרמקולים אולם סקיו זה נמדד במיקרו שניות
או פיקו שניות ולכן הוא זניח לעומת הסקיו שנגרם בגלל התפשטות גלי הקול שנמדד במילי שניות.
אמיר
כלומר המרחק שלך מהסנטר קצר יותר מהמרחק שלך מהרמקולים בצדדים
כמו כן סביר להניח שהרמקולים האחוריים עוד יותר קרובים אליך
צריך שגלי הקול צריך יגיעו אליך יחד באותו הרגע בדיוק מכול הרמקולים אבל בגלל שלדוגמא הסנטר יותר קרוב אליך מאשר הקידמיים חזית הגל הבוקעת ממנו תגיע אליך מוקדם יותר מאשר חזית הגל של הרמקולים הקדמיים בהפרש של מספר מילי שניות.
הסקיו הזה בין הרמקולים יגרום לכך שהאימאג' המתקבל לא יהיה מושלם אלא מפוזר והוא יתפזר יותר ככל שהסקיו גדל . לכן כדי להנות מהסוראונד כמו שהתכוון המשורר צריך לדאוג שלא יהיה סקיו .
אימאג' - למי שלא מבין אני אתן דוגמא להמחשה :
נניח שעומד אדם ומדבר אם תעצום את העיניים תוכל "לדעת" איפה הוא עומד במרחב אתה תוכל להצביע בדיוק למקום בחלל החדר שלך בו הוא "עומד" ומדבר. זה נקרא אימאג' או תמונה
מרוכזת. כאשר האימאג' מתפזר (בגלל הרבה סיבות ה סקיו זו רק סיבה אחת) יהיה קשה יותר
להבחין איפה הוא נמצא . אם שומעים מוזיקה רב ערוצית ועוצמים את העיניים אפשר ממש לקבל תחושה איפה עומד כל נגן בלהקה על הבמה כאשר האימאג' הוא טוב .
בסטריאו למשל ו זה ממש ממש מורגש ואחד הניסויים החביבים עלי זה ו לשים באמצע רמקול שלא מחובר לכלום ואם האימאג' טוב אתם תהיו מוכנים להשבע שהקול בוקע מהרמקול הזה. בסטריאו זה הרבה יותר פשוט לקבל אמאג' מרוכז מאשר בסוראונד .....
לכן כדי לבטל את הסקיו המגבר נותן לך אפשרות להכניס את המרחק של כל רמקול או רק את הפרשי המרחקים (תלוי במגבר - תקרא בספר) ע"מ שהוא יוכל לפצות ולתקן את הזמנים כך שכל חזיתות הגל יגיעו אליך יחד.
יש גם סקיו שנובע מאורכים שונים של החוטים של הרמקולים אולם סקיו זה נמדד במיקרו שניות
או פיקו שניות ולכן הוא זניח לעומת הסקיו שנגרם בגלל התפשטות גלי הקול שנמדד במילי שניות.
אמיר
תודה על התשובה המפורטת עכשיו אני יודע ה המשמעות של זה
אבל מה שכן עדיין לא שמתי לב להבדל כששיניתי את ההגדרות שיהיו
קיצוניות מצד לצד
אם כרגע המרחק של הרמקולים הקדמיים הוא 2 מטר ממני בהגדרות זה מכוון על 2 מטר
שיניתי למינימום של 0.3 ואני שומע אותו דבר
את כל הרמקולים שיניתי וניסיתי מרחקים שונים וזה נשמע אותו דבר בכולם
זה נראה כאילו יש את הפונקציה הזאת אבל היא לא ממש עובדת
כמו כן יש גם הגדרה של גודל החדר אולי גם זה קשור?
מה הבדיקה הטובה ביותר כדי לכוון את המרחקים ושאשים לב לשינוי?
תודה שוב
קיצוניות מצד לצד
תודה שוב
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
יכול להיות שמשהו לא מוגדר טוב, אבל גם יכול להיות שהכל מוגדר טוב ואתה פשוט לא מבחין בהבדל, כי הוא די קטן. הקול עובר 300 מטר בשניה, והבדל של 3 מטר זה השהיה של מאית שניה. אולי לא תרגיש הבדל כזה בסתם ניסוי, אבל כמו ש-amir_b הסביר, זה יכול בהחלט להרוס את האימג'.
Silence speaks louder than words
אתה יכול לשנות גם את המרחק לשני הרמקולים ל-30 מטר,master_D כתב:תודה על התשובה המפורטת עכשיו אני יודע ה המשמעות של זה
קיצוניות מצד לצד
תודה שוב...
זה לא מה שיגרום לך לשמוע הבדל (אם כי יקרה משהו אחר ועל כך אפרט)
מה שאתה צריך לעשות הוא להגדיר רמקול ימין ושמאל בצורה שונה לחלוטין
ואם אתה יושב בערך המרחק שווה מהם ואז תרגיש מעין הד.
כיוון המרחקים האבסולוטי חשוב בקטע של סנכרון קול ותמונה
(אם למשל תכוון את שני הרמקולים הקדמיים ל-30 מטר (ערך בלתי אפשרי בד"כ ברסיברים
אבל נגיד) ואתה יושב שני מטרים מהם, תשמע את הקול עשירית שנייה לפני התמונה
הקשורה לו ... למשל תשמע פיצוץ ותראה אותו על המסך מייד אחרי.
כיוון מרחקים יחסי משפיע על הסנכרון בין הרמקולים, יציאת אימג' משכנע ומדויק יותר
ואף אפקטים יותר מדויקים וממוקדים.
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תודה שוב...
לעצום את העיניים ולהקשיב !
אם יש לך HTPC עם כרטיס של Realtek יש שם דוגמא של מקור צליל שמסתובב מסביבך
ולהמחשה יש אנימציה של המאזין ונקודה שמסתובבת סביבו כדי שתבין מה אתה אמור לשמוע.
כאשר תוכל עם עיניים עצומות להצביע עם האצבע למקור הקול ללא לההסתכל במסך זה אומר שיש לך אימאג' מושלם .
אם אתה חייב להיעזר במסך זה אומר שהאימאג' שלך מפוזר .
כמו שאמרתי הסקוי הוא רק אחד הדברים שמשפיעים על איכות האימג'
וכשהוא מכוון נכון אפילו אם אתה לא מרגיש (כי זה קשה) האימג' יותר ברור .
יכול להיות שאצלך האימאג' מפוזר לגמרי אז כמובן שבמקרה כזה המשחק עם הסקיו בטל בשישים !
אבל אם תכוון למרחקים הנכונים גודל החדר וכו' ותבין גם את ההגדרות לפי הספר כי זה שונה ממגבר למגבר אז תדע שלפחות את התרומה של ה סקיו לאימאג' המפוזר ביטלת.
אמיר
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

יפה! איפה אפשר למצוא תוכנה כזאת בלי קשר לכרטיס ההוא?amir_b כתב:אם יש לך HTPC עם כרטיס של Realtek יש שם דוגמא של מקור צליל שמסתובב מסביבך ולהמחשה יש אנימציה של המאזין ונקודה שמסתובבת סביבו כדי שתבין מה אתה אמור לשמוע....
אין לי מושג .....MetalliJoe כתב:יפה! איפה אפשר למצוא תוכנה כזאת בלי קשר לכרטיס ההוא?amir_b כתב:אם יש לך HTPC עם כרטיס של Realtek יש שם דוגמא של מקור צליל שמסתובב מסביבך ולהמחשה יש אנימציה של המאזין ונקודה שמסתובבת סביבו כדי שתבין מה אתה אמור לשמוע.......
יש לי את התוכנה שהזכרת במחשב אבל המחשב שלי לא מחובר לרסיבראם יש לך HTPC עם כרטיס של Realtek יש שם דוגמא של מקור צליל שמסתובב מסביבך
ולהמחשה יש אנימציה של המאזין ונקודה שמסתובבת סביבו כדי שתבין מה אתה אמור לשמוע.
...
אני לא בטוח שהכרטיס קול שלי יכול להוציא 5.1 אולי אני טועה וזה שהוא מתחבר לרסיבר זה מספיק?
קראתי בחוברת ומדובר על זה ממש בקצרה אני מבין שהמרחק מתייחס למרחק הצפייה מהרמקולים ולא למרחק הרמקולים מהרסיבר נכון? יש לי Yamaha 457
במידה ודרך המחשב אני לא יכול לבצע את הבדיקה יש איזה סרט מומלץ שיכול לעזור?
תודה על ההסברים שנתתם כאן לגבי זה אחרי שהבנתי אני חושב שבאמת כדי לכוון את זה
ולא להשאיר את ברירת המחדל של הרסיבר
אז אשמח לקצת עזרה בכיוון ההגדרות
תודה
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

תחבר דיגיטלית ותגדיר הגדרות נכונות בקודקים, והכל יהיה בסדר מבחינת הסראונד.
נכון.אני מבין שהמרחק מתייחס למרחק הצפייה מהרמקולים ולא למרחק הרמקולים מהרסיבר נכון?...
רק תשים לב : ברסיברים מסויימים מגדירים מרחק מוחלט ובאחרים מגדירים מרחק יחסי , כלומר רק את הפרשי המרחקים האלה :
(מאזין-קדמי) פחות (מאזין סנטר) ו (מאזין-אחורי) פחות (מאזין קדמי) יש גם רסיברים שזה מוגדר ב יחידות זמן במקום יחידות אורך (1mS=30.5cm )
התוכנית שדיברתי עליה היא סתם דוגמא שקפצה לי באותו רגע לראש כדי להמחיש מה זה אימאג' אני מניח שיש דוגמאות הרבה יותר מקצועיות למטרה זו .
אני מניח שאנשים שעוסקים באקוסטיקה כמקצוע יודעים הרבה יותר.
ולא צריך להשתגע ! רק תכניס את המרחקים כמו שצריך וזהו .
אמיר
איר אני יודע למה הרסיבר שלי מתייחס ע"פ הדגם שלי?
אני חושב שהכוונה למרחק הרמקולים זה נקרא SP DISTANCE
ההפרשים הם בין 0.3 מינימום למעל 4 מטר מקסימום
אין איזה סרט שאפשר לבדוק איתו פשוט לשים קטע מסויים ולכוון לפיו?
נ.ב לא משתגע פשוט רוצה לכוון כמו שצריך
תודה
אני חושב שהכוונה למרחק הרמקולים זה נקרא SP DISTANCE
ההפרשים הם בין 0.3 מינימום למעל 4 מטר מקסימום
אין איזה סרט שאפשר לבדוק איתו פשוט לשים קטע מסויים ולכוון לפיו?
נ.ב לא משתגע פשוט רוצה לכוון כמו שצריך
תודה
צריך להיות מתועד בספר.אני מבין שהמרחק מתייחס למרחק הצפייה מהרמקולים ולא למרחק הרמקולים מהרסיבר נכון?...
צריך להיות בספר תרשים עם ההגדרות של המרחקיםאני חושב שהכוונה למרחק הרמקולים זה נקרא SP DISTANCE...
לא יודע, גם אם יש קשה מאוד להבחין בזה - רק תבין את ההגדרות בספר תמדוד את המרחקים עם מטר ותכניס את המספרים.אין איזה סרט שאפשר לבדוק איתו פשוט לשים קטע מסויים ולכוון לפיו?...
בספר של הרסיבר שלי זה מאוד מפורט וברור עם ציורים .
אמיר
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

נו, ברור שמדובר במרחקים מהרמקולים למאזין! למי אכפת מה המרחק לרסיבר?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78862
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
חשוב לציין שהאפקטים של קדימה ואחורה (5.1) תלויים בכך שהמרחק בין הרמקולים למאזין הם כולם זהים.
מכיוון שפרקטית זה לא המקרה, התיקון חייב להתבצע ברסיבר.
ללא תיקון כזה, יהיה הפרש פאזה לא מדוייק בין הצלילים ופשוט לא תקבלו את מלוא האימפקט של האפקטים התלת מימדיים שבוצעו במקור.
מכיוון שפרקטית זה לא המקרה, התיקון חייב להתבצע ברסיבר.
ללא תיקון כזה, יהיה הפרש פאזה לא מדוייק בין הצלילים ופשוט לא תקבלו את מלוא האימפקט של האפקטים התלת מימדיים שבוצעו במקור.