זו הסיבה שבשנים האחרונות דבקתי ב- MCE ו VMC (למרות שניסיתי כמעט את כל השאר), זו גם הסיבה ש- SAGE ו MP (מדיה פורטל) לא היו אופציות למרות הפיצ'רים הלכאורה מתקדמים יותר.
סך הכל אני מאוד מרוצה מ- VMC יש לה כמה יתרונות אדירים:
1. EPG שקוף, לפחות למנויי יס
2. באופן כללי לא דורשת כמעט הגדרות, רק לסמן סיפריות ללמד את הבלאסטר ולעבודה
3. גרפיקה ואנימציה מצויינות
4. יציבות מעולה
5. בעזרת תוסף (WebGuide) אפשרות לשלוט על ההקלטות והמדריך בצורה נוחה מאוד דרך ה- WEB
מה שדוחף אותי לפזול לתוכנות אחרות מדי פעם זה:
1. חוסר אפשרות ל- placeshifting בצורה נורמאלית (כלומר לצפות בשידור חי ממחשב אחר)
2. מערכת יחסית סגורה, אין הרבה אפשרויות להתאמה אישית
3. הפלאגאין mymovies הוא דיי מעפן ולדעתי הפונקציונאליות שלו הכרחית
4. אפשרויות ה- seek גרועות וחסרות ברמה שאי אפשר לתאר
עם יציאת הסקין החדש בשם XFACE שנראה בתמונות מיליון $ החלטתי לתת ל- MP עוד ניסיון.
אני חייב לציין שההתקנה עברה דיי חלק, לקח קצת זמן עד שמצאתי איך בדיוק לחבר את ה- EPG עם ה- TV Server ולכוון את השלט והבלאסטר אבל בסוף הכל הסתדר.
אפרט מעט את הרשמים שלי
יתרונות:
1. הפלאגאין של ה- IR Server פשוט מדהים, רמת השליטה בפעולות השלט (בתוך ומחוץ ל- MP) פשוט מרשימה ולמישהו עם שלט אוניברסאלי זה יהלום
2. My TV Series, אחלה של דבר, עובד מעולה וממש כיף לשימוש
3. My Movies/Videos החיבור עם IMDB הרבה יותר טוב משל פלאגאין My Movies של MCE, עובד אחלה ומוצא יותר דברים אוטומטית
4. אפשרויות הגדרות ברמה עמוקה הרבה יותר מ- MCE/VMC החל מבחירת מקודדים ועד איזה view תראה כברירת מחדל בכל מודול
5. אהבתי את ה- fade in/out בניגון מוזיקה, נותן הרגשה של מוצר מקצועי
חסרונות:
1. לצערי האפליקציה מאוד לא יציבה (יחסית ל- MCE לפחות), זה יכול להתבטא בתקיעות אמיתיות שדורשות את סגירת התוכנית אך לרוב מדובר בתקיעות של מספר שניות. גם העברת ערוצים דרך ה- TV Server תוקעת הרבה פעמים את הסטרים וצריך לעשות פעולה כלשהי (כמו ללחוץ 15 שניות קדימה או אחורה) בשביל לשחזר אותו.
יש לציין שמדובר במחשב יחסית חזק.
2. לא כל כך קריטי עבורי אבל אין ספק שהאפליקציה הזאת לא קלה להתקנה וקינפוג. אני מסתבר הסתדרתי אבל אני לא מתפלא לראות את כל השירשורים בנושא בפורום...
3. למרות אפשרויות הקינפוג של הקודקים (שלא יורדים לרמה מספקת לדעתי כמו לדוגמה ב- zoomplayer) זה לא עובד ב- 100% ויש שם תוצאות שקשה לצפות. כלומר זה דיי באמצע, לא כמו media player ולא כמו zoomplayer מה שדיי מקשה בסופו של דבר על הקינפוג.
4. אני לפחות לא הצלחתי לצפות בהקלטות שבוצעו עם VMC למרות שכל נגן אחר לא מתקשה בכך.
לסיכום:
אחרי כשבועיים של עבודה עם MP כמדיה סנטר עיקרי יש לי רגשות מעורבים.
התוכנה הפתיעה אותי לטובה עם הפלאגאינים המעולים והגרפיקה אבל איכזבה אותי מבחינת היציבות/מהירות.
אני מתכנן פירמוט בשבוע הבא, אני עוד לא סגור ש- MP תשרוד אותו...
נתחדש ונהנה!
תמונות: