עזרה בחיבור פטיפון ישן
מצאתי פטיפון ישן של אבא שלי
SANYO TP B2
חיברתי אותו לרסיבר KENWOOD KRF V50500
לכניסת PHONO כבלים (שחור ולבן)
ועוד כבל קטן שנראה כמו פרסה קטנה לכניסה עם בורג מסתובב.
הבעיה היא שאני לא שומע כלום,רק קול בס עמום כזה.
כשאני שם את האוזן קרוב למחט אני שומע חלש את המוסיקה מתנגנת.
מה יכולה להיות הבעיה?
SANYO TP B2
חיברתי אותו לרסיבר KENWOOD KRF V50500
לכניסת PHONO כבלים (שחור ולבן)
ועוד כבל קטן שנראה כמו פרסה קטנה לכניסה עם בורג מסתובב.
הבעיה היא שאני לא שומע כלום,רק קול בס עמום כזה.
כשאני שם את האוזן קרוב למחט אני שומע חלש את המוסיקה מתנגנת.
מה יכולה להיות הבעיה?
אהבנתי שקדם מגבר זה רק לרסיברים שאין להם כניסת PHONO,אני טועה ?
אם כן היכן ניתן לרכוש כזה וכמה עולה בערך?
רק רציתי להדגיש שאני לא שומע חלש ברמקולים.
אני שומע שהמחט מנגנת את התקליט אפילו כשהפטיפון לא מחובר לרסיבר,כשאני מצמיד את האוזן למחט.
ברמקולים אני שומע קול בס עמום שמתגבר כשאני מגביר את הווליום ואין קשר למוסיקה בכלל.
אם כן היכן ניתן לרכוש כזה וכמה עולה בערך?
רק רציתי להדגיש שאני לא שומע חלש ברמקולים.
אני שומע שהמחט מנגנת את התקליט אפילו כשהפטיפון לא מחובר לרסיבר,כשאני מצמיד את האוזן למחט.
ברמקולים אני שומע קול בס עמום שמתגבר כשאני מגביר את הווליום ואין קשר למוסיקה בכלל.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אם אתה יכול לצלם את הפנל האחורי (שיאפשר לקרוא את שמות החיבורים) שלח תמונה. אתה בטוח שיש לך כניסת PHONO? או אולי חיברת לכניסה אחרת? לא מצאתי ברשת את ה-USER MANUAL.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
הצליל החלש שאתה שומע עם הצמדת האוזן למחט הוא נורמלי ונשמע בכל פטיפון.
אם על הכניסה כתוב PHONO אז זו כניסת פטיפון ואין צורך בקדם מגבר חיצוני.
במקרה כזה ייתכן שיש תקלה בפטיפון (בעיקר בכבלים המחברים בין הראש לבין הכניסה ברסיבר) או בכניסה המיועדת לו ברסיבר עצמו. אם אתה יכול לחבר לשם פטיפון אחר או לחילופין לחבר את אותו פטיפון לרסיבר/מגבר אחר, זה יעזור לך לבודד את התקלה.
אם על הכניסה כתוב PHONO אז זו כניסת פטיפון ואין צורך בקדם מגבר חיצוני.
במקרה כזה ייתכן שיש תקלה בפטיפון (בעיקר בכבלים המחברים בין הראש לבין הכניסה ברסיבר) או בכניסה המיועדת לו ברסיבר עצמו. אם אתה יכול לחבר לשם פטיפון אחר או לחילופין לחבר את אותו פטיפון לרסיבר/מגבר אחר, זה יעזור לך לבודד את התקלה.
צדקת,קניתי היום 2 "בננות" RCA והחלפתי אותן עםdragon כתב: במקרה כזה ייתכן שיש תקלה בפטיפון (בעיקר בכבלים המחברים בין הראש לבין הכניסה ברסיבר)...
הישנות ושומעים עכשיו בסדר.
למרות שיש ברקע קול בס עמום עדיין
ומדי פעם יש צלילים צורמים כחח... כחחח... כאלה.
כלומר לא שומעים חלק.
יכול להיות שזה המחט?
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
האם הבס העמום הוא בתדר אחיד (50HZ) ומונוטוני או משתנה בעצמתו ובתדר?
אם זה מה-50HZ, אז אולי יש איזו בעיית לולאה בסגירת מעגלי הסיכוך והארקות בין המכשירים.
ה"כחח" יכול להיות באמת ממחט פגומה או מלוכלכת מאוד. בן כמה שנים הראש של המחט? ראשים גם מתבלים כעבור מספר שנים וצוברים לכלוך. הייתה לי תופעה דומה של "כחח" עם הראש הישן של ה-JVC (שהיה כבן 20 ואפילו המחט היתה תקינה).
אתה יכול לבדוק את ענין הראש והמחט ע"י חיבור מיקרופון דינמי במקום הפטפון. אם אתה שומע את כל התופעות שתארת גם עם המיקרופון אזי הבעיה אינה נעוצה בפטפון.ייתכן שעצמת המיקרופון לא תהיה חזקה, אבל תוכל לשמוע מספיק חזק כדי להבחין באיכות הצליל. שים לב שמיקרופון המחובר לכניסת PHONO נוטה להשמיע צלילים נמוכים מודגשים בגלל תיקון עקומת ה-RIAA.
תבדוק גם בתוך הפטפון עצמו את טיב החיבורים אל הזרוע ואל הראש עצמו.
אם זה מה-50HZ, אז אולי יש איזו בעיית לולאה בסגירת מעגלי הסיכוך והארקות בין המכשירים.
ה"כחח" יכול להיות באמת ממחט פגומה או מלוכלכת מאוד. בן כמה שנים הראש של המחט? ראשים גם מתבלים כעבור מספר שנים וצוברים לכלוך. הייתה לי תופעה דומה של "כחח" עם הראש הישן של ה-JVC (שהיה כבן 20 ואפילו המחט היתה תקינה).
אתה יכול לבדוק את ענין הראש והמחט ע"י חיבור מיקרופון דינמי במקום הפטפון. אם אתה שומע את כל התופעות שתארת גם עם המיקרופון אזי הבעיה אינה נעוצה בפטפון.ייתכן שעצמת המיקרופון לא תהיה חזקה, אבל תוכל לשמוע מספיק חזק כדי להבחין באיכות הצליל. שים לב שמיקרופון המחובר לכניסת PHONO נוטה להשמיע צלילים נמוכים מודגשים בגלל תיקון עקומת ה-RIAA.
תבדוק גם בתוך הפטפון עצמו את טיב החיבורים אל הזרוע ואל הראש עצמו.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!