דילמה: KTV LCD 47 או SAMSUNG PLASMA 50 Q91H?
שלום לכולם,
אני עומד בפני קנית טלויזיה וצריך עזרה.
מרחק צפיה כ-3.3 מטר, נראה לי ש-42" זה הגודל מתאים, אבל אנשים כותבים כאן שעדיף
ללכת על הגדול ביותר שאפשר (בגבול ההגיוני כמובן). הנחה שלי היא שאני עובר לדירה
גדולה יותר עוד 4-5 שנים ולא נראה לי שאחליף טלויזיה במעבר. תקציב הוא 12-15K.
שימושים:
כרגע HOT, בזמן הקרוב ביותר צלחת לווין פרטית דרך מחשב HTPC, כלומר הכל דרך מחשב
ברזולוציה המירבית. לרוב רואים סרטים, לא ממש חובבי ספורט.
ידוע לי שפלזמות מתאימות יותר לשידורי טלויזיה ואני רואה שאנשים כאן ממליצים בחום על
50" של סמסונג Q91H. כצת מפריע לי שהוא לא FULL-HD.
אופציה אחרת שחשבתי היא 47" LCD של KTV עם פאנל של LG FULL-HD עם ניגודיות
של 1:1600. אני הייתי רוצה משהו לתווח ארוך, לכן FULL-HD קוסם לי יותר, אבל הניגודיות
של Q91 בטח יראה מדהים יותר.
אז קודם כל האם 47-50" לא יהיה גדולל מדי לדעתכם למרחק של 3.3 מטר?
ודבר שני על איזה מסך מבין השניים הייתם ממליצים?
האם Q91 יודע להראות 1080p?
תודה.
אני עומד בפני קנית טלויזיה וצריך עזרה.
מרחק צפיה כ-3.3 מטר, נראה לי ש-42" זה הגודל מתאים, אבל אנשים כותבים כאן שעדיף
ללכת על הגדול ביותר שאפשר (בגבול ההגיוני כמובן). הנחה שלי היא שאני עובר לדירה
גדולה יותר עוד 4-5 שנים ולא נראה לי שאחליף טלויזיה במעבר. תקציב הוא 12-15K.
שימושים:
כרגע HOT, בזמן הקרוב ביותר צלחת לווין פרטית דרך מחשב HTPC, כלומר הכל דרך מחשב
ברזולוציה המירבית. לרוב רואים סרטים, לא ממש חובבי ספורט.
ידוע לי שפלזמות מתאימות יותר לשידורי טלויזיה ואני רואה שאנשים כאן ממליצים בחום על
50" של סמסונג Q91H. כצת מפריע לי שהוא לא FULL-HD.
אופציה אחרת שחשבתי היא 47" LCD של KTV עם פאנל של LG FULL-HD עם ניגודיות
של 1:1600. אני הייתי רוצה משהו לתווח ארוך, לכן FULL-HD קוסם לי יותר, אבל הניגודיות
של Q91 בטח יראה מדהים יותר.
אז קודם כל האם 47-50" לא יהיה גדולל מדי לדעתכם למרחק של 3.3 מטר?
ודבר שני על איזה מסך מבין השניים הייתם ממליצים?
האם Q91 יודע להראות 1080p?
תודה.
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
מסכי FHD הם כרגע בגדר "חסרון" בשידורי SD.
כמובן שבגלל ה-HTPC מומלץ לך יותר LCD ואני לא נחרץ כמו israeli2k לגבי הפער בין ה-Q91 לעומת ה-KTV.
ה-Q91 מצויינת ונותנת תמורה מעולה למחיר שאתה משלם, יש טובות ממנה אך לא באותו סדר גודל של מחיר.
ה-KTV לעומת זאת, לא מקוטלגת בשורה הראשונה של ה-LCD אך מנסיון אישי(יש לבן דודה שלי) היא לא רעה בכלל והיא למעשה 1:1 LG.
עכשיו אתה תצטרך להחליט מה הבחירה שלך, כי כבר ראיתי אנשים שלא היססו לקחת פלזמה אפילו שמדובר בשימוש עם HTPC.
לגבי ה-HDCP,
כניסת HDMI תקנית מחוייבת לפי הסטנדרט לתמוך ב-HDCP ולכן שאלת הופכת לרטורית.
בהצלחה.
כמובן שבגלל ה-HTPC מומלץ לך יותר LCD ואני לא נחרץ כמו israeli2k לגבי הפער בין ה-Q91 לעומת ה-KTV.
ה-Q91 מצויינת ונותנת תמורה מעולה למחיר שאתה משלם, יש טובות ממנה אך לא באותו סדר גודל של מחיר.
ה-KTV לעומת זאת, לא מקוטלגת בשורה הראשונה של ה-LCD אך מנסיון אישי(יש לבן דודה שלי) היא לא רעה בכלל והיא למעשה 1:1 LG.
עכשיו אתה תצטרך להחליט מה הבחירה שלך, כי כבר ראיתי אנשים שלא היססו לקחת פלזמה אפילו שמדובר בשימוש עם HTPC.
לגבי ה-HDCP,
כניסת HDMI תקנית מחוייבת לפי הסטנדרט לתמוך ב-HDCP ולכן שאלת הופכת לרטורית.
בהצלחה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
למיטב הבנתי (קריאתי) המסך הנ"ל לא יודע לקבל אות 1080p רק 1080i ומטה (כלומר אם תכניס לו 1080p לא תראה כלום)האם Q91 יודע להראות 1080p?...
למרות זאת זה לא אמור להפריע לך כל כך:
א. שידורי HDTV בעולם (ובעתיד בארץ) הם עד 1080i כלומר לא תהיה לך בעייה לראות את השידור (אם כי המסך לא ינצל לגמרי את האות ברזולוציה הגבוהה)
ב. ה HTPC שלך צריך לשדר ב NR של המסך ולכן אין לך שום סיבה להכניס לו אות שידור 1080p
osherov כתב:למיטב הבנתי (קריאתי) המסך הנ"ל לא יודע לקבל אות 1080p רק 1080i ומטה (כלומר אם תכניס לו 1080p לא תראה כלום)האם Q91 יודע להראות 1080p?...
למרות זאת זה לא אמור להפריע לך כל כך:
א. שידורי HDTV בעולם (ובעתיד בארץ) הם עד 1080i כלומר לא תהיה לך בעייה לראות את השידור (אם כי המסך לא ינצל לגמרי את האות ברזולוציה הגבוהה)
ב. ה HTPC שלך צריך לשדר ב NR של המסך ולכן אין לך שום סיבה להכניס לו אות שידור 1080p...
כך את הטלויזיה של פיליפס http://zap.co.il/model.asp?model_id=588135bartzi;1559629 כתב:לא אחי לא הבנת אותי נכון זה לקנות מחברה רשמית שמפיצה את המותג ולא סתם *** מותג אני מדבר על טושיבה lg פיליפס וכו'...למשל הטלויזיה שאתה המלצת עולה 8300 ולא בטווח שאתה נתת ואני מאמין שהיא איכותית ויש גם טובות יותר של lg...
יש לה נתונים מעולים:
ניגודיות : 1:5000
תגובה : 5 MS
רזולוציה
768מחיר:7339
או תטושיבה : http://zap.co.il/model.asp?model_id=582129
ניגודיות : 1:4000
תגובה: 6 MS
רזולוציה 1366:768
מחיר:8144
לא יודע למה הטושיבה עולה יותר ? אבל הנתונים של הפיליפס יותר טובים,חוץ מזה שאתה צריך לראות לבד את שתי הטלויזיות בחנות.
אם כבר הזכרת את HTPC שלי, לפי הבנתי 1080i עדיף מ-720p, אבל לא נראה לי שאפשר לקנפג מחשב שישדר 1080i, זה אומר
שאני מוותר מראש על רזולוצית 1080 בכלל או שאני אצטרך לשדר תמיד על 1080p.
שמעתי מעוד כמה אנשים שבגלל שמדובר על HTPC עדיף ללכת על LCD. מה הסיבה?
שאני מוותר מראש על רזולוצית 1080 בכלל או שאני אצטרך לשדר תמיד על 1080p.
שמעתי מעוד כמה אנשים שבגלל שמדובר על HTPC עדיף ללכת על LCD. מה הסיבה?
ראשית: אפשר להגדיר 1080i במחשב (30hz או 25hz)
שנית: יש יתרונות לשידור ב 1080i על 720p אבל יש גם חסרונות (בשידור ספורט עם הרבה תנועה למשל) אבל זה כבר עניין לשירשור אחר.
שלישית: אות של 1080 מוציא רזולוצייה של 1080 שורות (בדר"כ 1920x1080) נעזוב כרגע את המשמעות של ה i וה p
המסך ה HD-Ready לא יודע להציג את הרזולציה הנ"ל ולכן מה שהוא יעשה במידה והוא יקבל אות 1080i זה להוריד (downscale) את הרזולוציה ל 1366x768.
במידה ותשדר לו 1366x768 אז המסך פשוט יציג את התמונה כפי שהיא במקור בלי לשחק בגודל.
* למרות שנשמע הגיוני להגדיר במקרה הזה רזולוציה של 1366x768 במחשב יש עוד עניין קטן שצריך להסביר וזה כאשר אתה מנגן במחשב משהו ברזולוצית מקור של נניח 1920x1080 (לדוגמא סרט HDVD) במקרה כזה אם רזולוציית המחשב היא 1366x768 מי שיעשה downscaling ל 1366x768 זה המחשב ובמידה ואתה מוציא מהמחשב אות של 1920x1080 מי שיעשה downscaling זה המסך !
מי יעשה downscaling טוב יותר זה כבר עניין לא בטוח
הפתרון זה לקנות מסך Full HD של חברה אחרת לדוגמא סוני, סמסונג, טושיבה ועוד כמה אחרים (כולה צריך קצת יותר כסף
)
שנית: יש יתרונות לשידור ב 1080i על 720p אבל יש גם חסרונות (בשידור ספורט עם הרבה תנועה למשל) אבל זה כבר עניין לשירשור אחר.
שלישית: אות של 1080 מוציא רזולוצייה של 1080 שורות (בדר"כ 1920x1080) נעזוב כרגע את המשמעות של ה i וה p
המסך ה HD-Ready לא יודע להציג את הרזולציה הנ"ל ולכן מה שהוא יעשה במידה והוא יקבל אות 1080i זה להוריד (downscale) את הרזולוציה ל 1366x768.
במידה ותשדר לו 1366x768 אז המסך פשוט יציג את התמונה כפי שהיא במקור בלי לשחק בגודל.
* למרות שנשמע הגיוני להגדיר במקרה הזה רזולוציה של 1366x768 במחשב יש עוד עניין קטן שצריך להסביר וזה כאשר אתה מנגן במחשב משהו ברזולוצית מקור של נניח 1920x1080 (לדוגמא סרט HDVD) במקרה כזה אם רזולוציית המחשב היא 1366x768 מי שיעשה downscaling ל 1366x768 זה המחשב ובמידה ואתה מוציא מהמחשב אות של 1920x1080 מי שיעשה downscaling זה המסך !
מי יעשה downscaling טוב יותר זה כבר עניין לא בטוח
הפתרון זה לקנות מסך Full HD של חברה אחרת לדוגמא סוני, סמסונג, טושיבה ועוד כמה אחרים (כולה צריך קצת יותר כסף