רסיבר/מגבר - ק"ב מול סטריאו

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
braveman פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

רציתי לדעת אם בתחום של הרסיברים/מגברים קיימת הפרדה מוחלטת בין סטריאו לבין ק"ב?

כלומר - האם מכשיר שיודע לעבוד עם שני רמקולים בסטריאו פשוט לא יידע מה לעשות מול 5 רמקולים ולהיפך?

אני שואל מכיוון שאני רוצה לקנות כרגע רק שני רמקולים ולשמוע בסטריאו ובעתיד להוסיף עוד 3 ולהפוך לק"ב. אפשרי עם אותו רסיבר?

ofiras
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

המתמטיקה פשוטה:
רסיבר שיודע לעבוד גם עם 8 רמקולים או יותר יודע לעבוד גם, רק עם שניים בסטריאו.
מגבר סטריאו שיודע לעבוד רק עם שניים בסטריאו לא ידע לעבוד עם יותר.
ולכן קניית רסיבר לסטריאו והוספת רמקולים בעתיד היא אפשרות נוחה.
קניית מגבר עם שני רמקולים תחייב בעתיד גם הוספת רסיבר וניתן לשלב בינהם (תעשה חיפוש בפורום).
אבל מה עדיף? זה כבר שאלה הרבה יותר קשה, זה תלוי...
!If you want something done, do it yourself
http://www.mabel-tech.com

dupo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181

שליחה #3 

היי ברייבמאן,

לא מומלץ לערבב בין קומפוט לחמין וכאן אתה מציג עירבוב קשה יותר....שקול עם עצמך איזה תחום חשוב לך יותר והאם אתה מוכן להתפשר לכאן או לכאן , רסיבר ששימש במקום מגבר לסטריאו הוא פשרה גמורה ובזבוז כסף רציני למי שרוצה לשמוע סטריאו איכותי אך אם רצונך להתמקד בקולנוע ביתי אולי זה סידור נוח ויעיל , ההצעה האולטימטיבית מבחינתי זה סט-אפ לכל קטגוריה אך זאת דורשת השקעת זמן כסף וסלבנות.

בהצלחה.
משתמש עם רגל מעץ .

braveman פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67

שליחה #4 

טוב, בעקבות המלצתו של DUPO אני אעשה קצת סדר.

בעיקרון אני די חדש בכל התחום הזה, אין לי כיוון מיוחד שאליו אני מכוון ובנוסף אין לי אוזן רגישה כל כך שמחפשת משהו ספציפי. סתם בא לי לפנק את עצמי באיזו מערכת סאונד נחמדה (כרגע אין לי כלום...).

מכיוון שאני חושב שבתחומים האלו שווה לקנות דברים איכותיים שיחזיקו זמן אני לא כל כך מעוניין לקנות את החבילות של 5+רסיבר באיזה 2000 שקלים מכיוון שזה לא נראה לי רציני.

כרגע, לקנות רסיבר (מאמר מוסגר : רסיבר ומגבר זה לא אותו דבר, נכון? אז למה בשום חבילה לא מוכרים מגבר + רמקולים?) פלוס 5 רמקולים איכותיים נראה לי מוגזם מבחינה כספית.
לכן, מה שאני חשבתי לעשות זה לקנות מגבר + 2 רמקולים (הכל יד שנייה) בסכום של משהו כמו 3-4K, מתוך הנחה שבסכום כזה ועוד יד שנייה אני יכול למצוא דברים איכותיים. אם בשלב מאוחר יותר אני ארגיש שזה ממש בוער בעצמותיי ובנוסף יהיה לי כסף פנוי אני אוסיף עוד דברים.

קצת ארוך אבל אני אשמח להתייחסויות.

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #5 

תקנה רסיבר קולנוע ביתי שיש לו יכולות טובות בסטיראו (אונקיו,הרמן קרדון וכו')
וזוג רמקולים איכותים (ניתן מדפיים)

ובעתיד תוסיף סנטר +אחורים +סאב
בהצלחה
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”