האם ניתן לכוון ק"ב עם SPL סטריאו ?
כן.
אבל עדיף אנלוגי עם מחוג !
הרבה יותר קל לכוון מחוג למרכז הסקאלה מאשר מספרים שרצים.
יש דגם מאוד נפוץ של radioshack שמתאים בדיוק לצרכים בכ 30 $
זה:
http://www.hifi-writer.com/he/appliance ... -meter.jpg
אגב ה SPL הוא מונו כל ערוץ נמדד בנפרד !
אמיר
זה:
אמיר
יש זמין בארץ במחיר דומה ?amir_b כתב:כן.
זה:
אמיר...
לא מצאתי באתר של radioshak את ה SPL הזה.. רק אחד דיגיטאלי...
מצאתי משהו מאוד דומה ב EBAY בכמעט חינם.amir_b כתב:כן.
זה:
אמיר...
http://cgi.ebay.com/7-Range-Sound-Level ... dZViewItem
כיצד מכוונים ? על איזה תדר שמים את ה SPL ? ואז על איזה ווליום שמים את המערכת בזמן שמכוונים את העוצמה של כל רמקול ?
האם הדבר חייב להעשות עם דיסק מיוחד או שאפשר להשתמש בבדיקה של המערכת שעושה רעש כמו שלג בטלויזיה ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
המממ....MartinHSabag כתב:ומה זה ייתן לך בדיוק?...
מה זאת אומרת ?
האם זה לא נועד בשביל לכוון את העוצמה של הרמקולים כדי שיעבדו "בהרמוניה" ?
כלומר שהסנטר לדוגמא לא יהיה חלש מידי או חזק מידי יחסית לצידיים , ושהסאב ישפיע לטובה ולא לרעה ?!
אם אכייל את הרמקולים כמו שצריך עם מכשיר , אולי אבחין שאני יכול לשמוע ולהנות גם עם level נמוך יותר בסאב , לא ?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
כן, העיניין הוא שהאוזן במקרה הזה תעשה עבודה לא פחות טובה, ומה גם שמעבר לזה, הרבה מאוד אנשים אוהבים רמות שונות ממה ש"צריך להיות", כלומר, אחוריים חזקים יותר או פחות וכו'.
לדעתי זה מיותר.
מה שבאמת רלוונטי הוא SPECTRUM ANALYZER שיעזור לכוון את הסאב ולהשלים איתו את הקידמיים....
לדעתי זה מיותר.
מה שבאמת רלוונטי הוא SPECTRUM ANALYZER שיעזור לכוון את הסאב ולהשלים איתו את הקידמיים....
SPECTRUM ANALYZER - צריך לדעת להשתמש בו , לא ?MartinHSabag כתב:כן, העיניין הוא שהאוזן במקרה הזה תעשה עבודה לא פחות טובה, ומה גם שמעבר לזה, הרבה מאוד אנשים אוהבים רמות שונות ממה ש"צריך להיות", כלומר, אחוריים חזקים יותר או פחות וכו'.
לדעתי זה מיותר.
מה שבאמת רלוונטי הוא SPECTRUM ANALYZER שיעזור לכוון את הסאב ולהשלים איתו את הקידמיים.......
ולמה את זה אי אפשר לעשות עם האוזן?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
הדבר ששמת בתמונה זה בדיוק זה.מצאתי משהו מאוד דומה ב EBAY בכמעט חינם.
כיצד מכוונים ? על איזה תדר שמים את ה SPL ? ואז על איזה ווליום שמים את המערכת בזמן שמכוונים את העוצמה של כל רמקול ?
האם הדבר חייב להעשות עם דיסק מיוחד או שאפשר להשתמש בבדיקה של המערכת שעושה רעש כמו שלג בטלויזיה ?...
SPL - משמש לכוון בלאנס מדוייק בנקודה בה אתה יושב
ומאפשר קבלת אימאג' רב ערוצי מושלם (למוסיקה רב ערוצית ולסטריאו)
כמו כן באמצעות ה SPL + אקולייזר(ים) + דיסק מיוחד של כל ספקטרום השמע +טבלאות כיול ניתן לכוון את היענות התדר של המערכת - כלומר שתיהיה "פלאט" כמעט כמו מערכת ב שעולה עשרות אלפי שקלים ! ! (ארחיב בהמשך ואתייחס למגבלות)
כל המושגים שאתה שומע כאן בפורום שמתארים "צלילים חמים" "צלילים בהירים" וכו' נובעים מן העובדה שכל המגברים והרמקולים (לפחות ברמות הכניסה) הם לא "פלאט" לכול רמקול ומגבר יש את עקום ההיענות שלו ומכאן "נולדו" כל ה"גוונים" שמדברים עליהם .
השאיפה ממערכת טובה היא שתשחזר באופן מדוייק את הצליל שהיית שומע חי
כלומר שלא תוכל להבדיל כשנגן כינור עומד לידך ומנגן לבין הנגינה במערכת
תנאי הכרחי לכך (לא מספיק) הוא עקום העינות שטוח לגמרי לכול אורך הספקטרום
לגבי כוון בלאנס :
אתה שם את המגבר במצב TEST הוא משמיע רעש "וורוד" בכול רמקול לפי הסדר וחוזר חלילה כמה שניות לכול רמקול , אתה מעלה את הווליום עד שתקבל קריאה של 80 ד"ב
ברמקול הראשון ואז ברמקול הבא תוריד או תוסיף לפי הצורך
בסוף כל הרמקולים צריכים להראות 80 ד"ב ואז הבלאנס מכוון. עבור הסאב כלל אצבע +3 ד"ב
לגבי היענות תדר : (זה כבר לא פשוט)
כאן צריך CD מיוחד ואקולייזר(ים) עם כמה שיותר ערוצים וצריך גם אקולייזר נוסף מיוחד לסאב וצריך שברסיבר תהיה אפשרות לנתק פיזית בין ה pre ל PA הפנימי ולחבר את האקולייזר(ים) בינהם . (צריכים להיות מאחור ברזלים שנראים כמו פרסות שניתנים לשליפה לכל יחידת הגברה). בקיצור זה לא פשוט. בציוד ברמת כניסה יש בד"כ יציאת פרה שניתן לשרשר ל PA חיצוני נפרד ולסאב אקטיבי (ואז אפשר לחבר EQ בדרך) אבל סביר שבציוד שברשותך אין את האפשרויות האלה. לכן אין טעם שארחיב בשירשור הזה.
רק ברמה העקרונית:
בהנחה שיש לך EQ לכול ערוץ הגברה, אתה עם הדיסק משמיע את כל הספקטרום צריך לוודא
עם ה SPL שבכל תדר אתה מקבל אותה עוצמה ועם ה EQ אתה מגביר או מנחית כל קבוצת תדרים עד שתקבל עקום שטוח
לרמקולים הרגילים לבצע את הכיול עד בערך 70 הרץ ומ 70 ומטה להנחית עם ה EQ לגמרי .
מתחת ל 70 זה כבר סיפור אחר . בתחום של הסאב ה SPL כבר פחות יעיל כי גם לו יש היענות תדר בעייתית בתחום הזה. אפשר להשתמש ב SPL אבל אך ורק עם טבלאות כיול כדי לפצות על העקום של ה SPL עצמו.
ולכן כמו שמרטין אמר, עדיף להשתמש ב SPECTRUM ANALIZER בתחום הנמוך .
כאשר הטכניקה דומה עם ה EQ המיוחד של הסאב .
באופן מעשי תוכל ככל הנראה לחבר EQ (מיוחד) רק בין ה Pre ל סאב אני לא מאמין שאתה יכול לנתק את ה PA הפנימי לצורך חיבור EQ נוספים.
ולכן היות שתוכל לשלוט רק על ההיענות של הסאב עדיף SA על SPL
כמו שמרטין אמר.
העניין הוא ש SPL הוא מכשיר מאד זול ודי אמין אז שווה להשתמש בו אפילו רק בשביל הבלאנס ולא לוותר עליו .ששמעתי רק בסטריאו אז כיוונתי לפי האוזן אבל כשעברתי לק"ב ולמוזיקה רב ערוצית (שיש לי הרבה) אני משתמש ב SPL זה שווה בהחלט את ההוצאה של 120 ש"ח .
לגבי היענות התדר אני מרוצה מאוד מהמגבר מהסאב והרמקולים אני אוהב את הצליל של המערכת אז אני לא הולך להשקיע בכיול ההיענות. המגבר מבצע אצלי את החיתוך ב 100 הרץ ורק מה שמתחת ל 100 נשלח לסאב אז אין לי חפיפה ואין לי חורים הסאב יורד עד 25
ואני מרוצה ולא משתגע....
אמיר
תודה אמיר ,amir_b כתב:הדבר ששמת בתמונה זה בדיוק זה.מצאתי משהו מאוד דומה ב EBAY בכמעט חינם.
האם הדבר חייב להעשות עם דיסק מיוחד או שאפשר להשתמש בבדיקה של המערכת שעושה רעש כמו שלג בטלויזיה ?...
SPL - משמש לכוון בלאנס מדוייק בנקודה בה אתה יושב
ומאפשר קבלת אימאג' רב ערוצי מושלם (למוסיקה רב ערוצית ולסטריאו)
כמו כן באמצעות ה SPL + אקולייזר(ים) + דיסק מיוחד של כל ספקטרום השמע +טבלאות כיול ניתן לכוון את היענות התדר של המערכת - כלומר שתיהיה "פלאט" כמעט כמו מערכת ב שעולה עשרות אלפי שקלים ! ! (ארחיב בהמשך ואתייחס למגבלות)
כל המושגים שאתה שומע כאן בפורום שמתארים "צלילים חמים" "צלילים בהירים" וכו' נובעים מן העובדה שכל המגברים והרמקולים (לפחות ברמות הכניסה) הם לא "פלאט" לכול רמקול ומגבר יש את עקום ההיענות שלו ומכאן "נולדו" כל ה"גוונים" שמדברים עליהם .
השאיפה ממערכת טובה היא שתשחזר באופן מדוייק את הצליל שהיית שומע חי
תנאי הכרחי לכך (לא מספיק) הוא עקום העינות שטוח לגמרי לכול אורך הספקטרום
לגבי כוון בלאנס :
אתה שם את המגבר במצב TEST הוא משמיע רעש "וורוד" בכול רמקול לפי הסדר וחוזר חלילה כמה שניות לכול רמקול , אתה מעלה את הווליום עד שתקבל קריאה של 80 ד"ב
ברמקול הראשון ואז ברמקול הבא תוריד או תוסיף לפי הצורך
בסוף כל הרמקולים צריכים להראות 80 ד"ב ואז הבלאנס מכוון. עבור הסאב כלל אצבע +3 ד"ב
לגבי היענות תדר : (זה כבר לא פשוט)
כאן צריך CD מיוחד ואקולייזר(ים) עם כמה שיותר ערוצים וצריך גם אקולייזר נוסף מיוחד לסאב וצריך שברסיבר תהיה אפשרות לנתק פיזית בין ה pre ל PA הפנימי ולחבר את האקולייזר(ים) בינהם . (צריכים להיות מאחור ברזלים שנראים כמו פרסות שניתנים לשליפה לכל יחידת הגברה). בקיצור זה לא פשוט. בציוד ברמת כניסה יש בד"כ יציאת פרה שניתן לשרשר ל PA חיצוני נפרד ולסאב אקטיבי (ואז אפשר לחבר EQ בדרך) אבל סביר שבציוד שברשותך אין את האפשרויות האלה. לכן אין טעם שארחיב בשירשור הזה.
רק ברמה העקרונית:
בהנחה שיש לך EQ לכול ערוץ הגברה, אתה עם הדיסק משמיע את כל הספקטרום צריך לוודא
עם ה SPL שבכל תדר אתה מקבל אותה עוצמה ועם ה EQ אתה מגביר או מנחית כל קבוצת תדרים עד שתקבל עקום שטוח
לרמקולים הרגילים לבצע את הכיול עד בערך 70 הרץ ומ 70 ומטה להנחית עם ה EQ לגמרי .
מתחת ל 70 זה כבר סיפור אחר . בתחום של הסאב ה SPL כבר פחות יעיל כי גם לו יש היענות תדר בעייתית בתחום הזה. אפשר להשתמש ב SPL אבל אך ורק עם טבלאות כיול כדי לפצות על העקום של ה SPL עצמו.
ולכן כמו שמרטין אמר, עדיף להשתמש ב SPECTRUM ANALIZER בתחום הנמוך .
כאשר הטכניקה דומה עם ה EQ המיוחד של הסאב .
באופן מעשי תוכל ככל הנראה לחבר EQ (מיוחד) רק בין ה Pre ל סאב אני לא מאמין שאתה יכול לנתק את ה PA הפנימי לצורך חיבור EQ נוספים.
ולכן היות שתוכל לשלוט רק על ההיענות של הסאב עדיף SA על SPL
כמו שמרטין אמר.
העניין הוא ש SPL הוא מכשיר מאד זול ודי אמין אז שווה להשתמש בו אפילו רק בשביל הבלאנס ולא לוותר עליו .ששמעתי רק בסטריאו אז כיוונתי לפי האוזן אבל כשעברתי לק"ב ולמוזיקה רב ערוצית (שיש לי הרבה) אני משתמש ב SPL זה שווה בהחלט את ההוצאה של 120 ש"ח .
לגבי היענות התדר אני מרוצה מאוד מהמגבר מהסאב והרמקולים אני אוהב את הצליל של המערכת אז אני לא הולך להשקיע בכיול ההיענות. המגבר מבצע אצלי את החיתוך ב 100 הרץ ורק מה שמתחת ל 100 נשלח לסאב אז אין לי חפיפה ואין לי חורים הסאב יורד עד 25
ואני מרוצה ולא משתגע....
אמיר...
אני חושב שכדאי לעשות מזה איזה מיני מאמר או משהו , לא ?!
3 שאלות :
1. על איזה ווליום אני שם את המערכת שאני מכייל את הרמקולים ל 80db (לפני שאני מוסיף ומעלה לכל רמקול). שמתי לב שאני רואה DIVX פשוט שהאודיו הוא סטריאו , אז אני שם את הווליום של הסאב על -25 בערך , אבל שאני רואה סרט שהוא דולבי , אז כדי לקבל את אותה תחושה של עוצמת ווליום , אני מעלה את הווליום של הרסיבר ל -8 בערך...
2. הסאב לא משמיע רעש וורוד , הוא עושה מאין HUM... אז איך אני מכוון אותו , או שאני לא , ואני פשוט שם אותו על +3 יחסית לשאר הרמקולים ? ומה לגבי ה level וה cross של הסאב ? על כמה לשים אותם ?
3. אלו נתונים אני צריך על המגבר / רמקולים / הסאב בכדיל לדעת עד כמה הם מתאימים אחד לשני מבחינת תדרים וכו' (כל הקטע של החיתוך תדרים שכתבת על ה 100hz לא ברור לי לגמרי)
תודה רבה !!!!
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אמיר,
כמה הערות ברשותך:
כל תיקון של יותר מ-6-8 DB בהיענות, ייגררו רמות עיוותים קטלניות וכך שזה נחמד בתיאוריה שניתן לקחת רמקול שיורד רק עד 40 הרץ ובעזרת אקולייזר להוציא ממנו גם 20 הרץ, אבל בפועל זה יישמע רע מאוד....
כמה הערות ברשותך:
הלוואי וזה היה נכון....הבעיה היא כשאתה מנסה ל"תקן" או להוציא מרכיב (בעיקר רמקול) משהו שהוא לא מסוגל, אז אתה אולי תקבל "היענות שטוחה" אבל, עם עיוותיות שיבריחו אותך מהחדר.כמו כן באמצעות ה SPL + אקולייזר(ים) + דיסק מיוחד של כל ספקטרום השמע +טבלאות כיול ניתן לכוון את היענות התדר של המערכת - כלומר שתיהיה "פלאט" כמעט כמו מערכת ב שעולה עשרות אלפי שקלים ! ! (ארחיב בהמשך ואתייחס למגבלות)...
כל תיקון של יותר מ-6-8 DB בהיענות, ייגררו רמות עיוותים קטלניות וכך שזה נחמד בתיאוריה שניתן לקחת רמקול שיורד רק עד 40 הרץ ובעזרת אקולייזר להוציא ממנו גם 20 הרץ, אבל בפועל זה יישמע רע מאוד....
זה מחזיר אותנו לויכוח של מהו "מקור". האם זה מה שנשמע במציאות או מה שיש על הדיסק (שהקשר בינהם יכול להיות מקרי בהחלט) ולכן ה"שאיפה" הזו, בתחום שלנו, עד כמה שזה פרדוקסלי לשם של התחביב (נאמנות-גבוהה) היא אולי שאיפה אישית שלך מקסימום.השאיפה ממערכת טובה היא שתשחזר באופן מדוייק את הצליל שהיית שומע חי
תנאי הכרחי לכך (לא מספיק) הוא עקום העינות שטוח לגמרי לכול אורך הספקטרום...
כל הערותיך התקבלו בברכה .MartinHSabag כתב:אמיר,
כמה הערות ברשותך:
הלוואי וזה היה נכון....הבעיה היא כשאתה מנסה ל"תקן" או להוציא מרכיב (בעיקר רמקול) משהו שהוא לא מסוגל, אז אתה אולי תקבל "היענות שטוחה" אבל, עם עיוותיות שיבריחו אותך מהחדר.כמו כן באמצעות ה SPL + אקולייזר(ים) + דיסק מיוחד של כל ספקטרום השמע +טבלאות כיול ניתן לכוון את היענות התדר של המערכת - כלומר שתיהיה "פלאט" כמעט כמו מערכת ב שעולה עשרות אלפי שקלים ! ! (ארחיב בהמשך ואתייחס למגבלות)...
זה מחזיר אותנו לויכוח של מהו "מקור". האם זה מה שנשמע במציאות או מה שיש על הדיסק (שהקשר בינהם יכול להיות מקרי בהחלט) ולכן ה"שאיפה" הזו, בתחום שלנו, עד כמה שזה פרדוקסלי לשם של התחביב (נאמנות-גבוהה) היא אולי שאיפה אישית שלך מקסימום.השאיפה ממערכת טובה היא שתשחזר באופן מדוייק את הצליל שהיית שומע חי
תנאי הכרחי לכך (לא מספיק) הוא עקום העינות שטוח לגמרי לכול אורך הספקטרום......
מובן שלא התכוונתי להוציא מרמקול שיודע לרדת רק ל 70 למשל 20 ע"י בוסט ב EQ
בוודאי שאתה צודק שעיוותים ישמעו כמו קרטון מתנפנף .....
אולי לא ציינתי את זה כי מבחינתי זה ברור מאיליו אבל ברור ש Garbage in = Garbage out לכן טוב שהערת את הערתך אם דברי לא הובנו כהלכה או גרמו להטעייה.
הכוונה שלי שעם EQ ו SPL או SA אפשר ליישר עקום היענות שהוא פחות או יותר ישר כמו במערכת ברמת כניסה טובה לישר אותו כמעט לגמרי כמו במערכת יקרה בהרבה . ולא להוציא מה שאי אפשר.... (וטוב שכימתת את זה ב db )
ולגבי Hi-Fi - כן זה אידאל שלא ניתן להשגה אך צריך לשאוף להגיע אליו ......
נתתי את הדוגמא של הכנר רק להמחשה מה זה Hi-Fi .....
תודה על הערות
אמיר
לא חושב , אבל אם כן אז מכל השרשור כדי שגם ההסתייגויות וההערות יכנסו ....תודה אמיר ,
אני חושב שכדאי לעשות מזה איזה מיני מאמר או משהו , לא ?!...
אני לא יודע לכמה אתה מעלה את הווליום אצלך במגבר ולא חשוב אם הוא מראה db או מספרים מ 1 עד 10 .3 שאלות :
1. על איזה ווליום אני שם את המערכת שאני מכייל את הרמקולים ל 80db (לפני שאני מוסיף ומעלה לכל רמקול). שמתי לב שאני רואה DIVX פשוט שהאודיו הוא סטריאו , אז אני שם את הווליום של הסאב על -25 בערך , אבל שאני רואה סרט שהוא דולבי , אז כדי לקבל את אותה תחושה של עוצמת ווליום , אני מעלה את הווליום של הרסיבר ל -8 בערך......
המדידה של ה SPL היא מדידה אבסולוטית של "לחץ הקול" במקום בו אתה יושב
אתה צריך להביא את ה SPL לסקאלה של 80 ולהרים את הוליום הכללי עד שהמחוג יגיע ל 0
במצב test בפיצוי של הרמקולים בהתחלה תדאג שכל הרמקולים יהיו על 0 db
עכשיו נניח שהתחלת עם רמקול שמאלי קדמי תעלה את המאסטר ווליום של המגבר עד לקריאה של 80 ב SPL אחר כך יותר אל תיגע במאסטר ווליום הרמקול השמאלי שעומד על 0 משמש כיחוס לשאר הרמקולים עכשיו תעבור לסנטר נניח שאתה מקבל קריאה של 83 ב SPL אז את הסנטר תוריד מ 0 ל מינוס 3 כדי שהקריאה ב SPL גם תהיה 80 כלומר עכשיו הסנטר ורמקול שמאל שניהם גורמים לאותו "לחץ קול" במקום הישיבה שלך למרות במגבר יש בינהם פער של 3 db ככה אתה ממשיך לפי הסדר ליתר הרמקולים כאשר בכל רמקול את מוסיף או מוריד db ע"מ לקבל קריאה אחידה ב SPL .
המאסטר ווליום צריך להיות בערך באיזור שהמגבר שלך מראה 0 ( 80 db זו ההמלצה בספר של ה t751 שלי אך היות והמגבר שלך קצת יותר חלש (אני חושב שהוא 50W rms ) אז תבדוק בספר שלך אני חושב שאצלך צ"ל 75 db יש בספר פרק שלם על כיוון בעזרת SPL )
הסאב לא יכול להשמיע רעש הוא מכסה רק את התחום שמתחת ל 120 hz בערך.2. הסאב לא משמיע רעש וורוד , הוא עושה מאין HUM... אז איך אני מכוון אותו , או שאני לא , ואני פשוט שם אותו על +3 יחסית לשאר הרמקולים ? ומה לגבי ה level וה cross של הסאב ? על כמה לשים אותם ?...
ה"הום"שאתה שומע זה איזשהו תדר נמוך שהמגבר מוציא לסאב במצב TEST .
יכול להיות שהסאב שלך אפילו לא יכול לרדת לתדר הזה ! ואם תעלה אותו ל 83 db תצטרך "לברוח מהבית מרוב העיוותים" או שתהרוס את הסאב לכן בבדיקה של הסאב קרא בספר שלו לכמה הוא מסוגל לרדת ומכמה הוא מתחיל ואז תיקח sweep מתאים לתחום הזה מהאתר שנתנו לך לינק אליו
ותדאג לקבל מדידה של 83 db (אם ליתר הרמקולים מדדת 80 db ) . ה 3 בא לפצות על ירידה ממוצעת של 3 db בSPL בתחום הזה .
ה NAD כאשר הרמקולים מוגדרים כ LARGE מעביר ל SUB כל מה שנמצא בערוץ ה LFE של ה DD או ה DTS ולרמקולים האחרים הוא שולח את כל הספקטרום מ 20-20000 ואם אין LFE או שזה רק סטריאו הוא גם מנתב לסאב מה שמתחת לקרוסס אובר הפנימי שלו.3. אלו נתונים אני צריך על המגבר / רמקולים / הסאב בכדיל לדעת עד כמה הם מתאימים אחד לשני מבחינת תדרים וכו' (כל הקטע של החיתוך תדרים שכתבת על ה 100hz לא ברור לי לגמרי)...
עכשיו תראה בספר של הרמקולים לכמה הם באמת יורדים אם בספר כתוב 70 HZ אתה צריך לכוון את הקרוס אובר של הסאב ל 70 ואז הסאב יטפל בתדרים שמיתחת ל 70 עד כמה שהוא מסוגל להגיע. שהרמקולים שלך לא מסוגלים לטפל בו.
זה לא המצב הכי טוב כי אז המגבר שולח לרמקולים גם תדרים מתחת ל 70 ואז יהיו עיוותים וחפיפה מעוותת עם הסאב.
כאשר ב NAD אתה בוחר את סוג הרמקול SMALL אז מופעל הקרוס אובר הפנימי של המגבר במגבר שלי זה לא ניתן לכיוון ואני חושב שזה נחתך ב 80 hz קבוע או 100 הרץ (צריך לראות בספר פעם אחת כיוונתי ואני לא נוגע בזה) יכול להיות שאצלך במגבר זה כן ניתן לכיוון (קרא בספר! )
בכל אופן במצב SMALL ה NAD חותך נניח ב 80 (תראה בספר) ואז הוא מלכתחילה לא מעביר לרמקולים מה שמתחת ל 80 hz וכך הרמקול לא מנגן מה שהוא לא יכול ואז הוא מנתב את רק את כל מה שמתחת ל 80 מכל הרמקולים אל ה SUB .
כדי להבטיח שאין "חור" תיקח SWEEP שמתחיל נניח ב 150 HZ ונגמר בתדר הנמוך המינימלי של הסאב ותכוון גם את הקרוססאובר בסאב ל 80 הרץ
ותראה שהקריאה ב SPL אחידה לכל אורך ה SWEEP אם אתה רואה שבאיזור ה 80 המחט יורדת חזק ואחר כך חוזרת אז יש לך "חור" ז"א או שהסאב בפועל מכוון לפחות מ 80 או שהמגבר חתך מעל 80 (אולי ב 100 ואז יש לך חור של כ 20 הרץ ) אז מה שתעשה תרים את הסאב מ 80 הרץ לאט לאט בערך בקפיצות של 5 הרץ ל 85 90 95 וכך הלאה אתה תראה ב SPL שבכל קפיצה משך הזמן שהמחט ירדה מצטמצם כלומר אתה סותם את החור תמשיך ככה לאט לאט עד שהחור התמלא כלומר המחט יותר לא סוטה וחוזרת אלא נשארת במקומה . אל תעשה קפיצות גדולות כי אז אתה עלול לגרום לחפיפה עם הרמקולים הראשיים שזה גם לא הכי רצוי.
בהצלחה ,
אמיר