מה דעתכם על זה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
tzasha1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
אני מעוניין לבנות או יותר נכון להסב מחשב קצת ישן למחשב HTPC. רציתי להתייעץ לגבי החומרה שיש לי האם היא מספיקה (לפחות לצרכיים כרגע שאותם אני אפרט בהמשך).

יש לי לוח אם של GIGABYTE עם Hyper Threading עם מעבד פנטיום 4 2.8 וזכרון 512 DDR נדמה לי 400 מ.הרץ
כרטיס מסך NVIDIVA FX 5200 עם יציאת S-VIDEO + VGA + DVI
שתי יציאות דיגיטליות (גם אופטי וגם קואקסלי)
כמובן חיבור רשת וכונן קשיח USB + FIREWIRE+ DVD BURNER ודברים פחות קריטיים למחשב סלוני.
אין לי בבית YES או הוט ככה שבינתיים PVR לא ממש נחוץ בשלב זה.
זה ישמש בעיקר למוזיקה ולסרטים בייתים וסרטי DIVX ולא לסרטי DVD רגילים ששוכרים מספריה (יש DVD רגיל בשביל זה)

מטרידים אותי כמה דברים:
1. הגודל של המארז - הוא גדול ולכן חשבתי לשים בשכיבה מה גם שנדיר זאני אכניס דיסקים למחשב הזה
2. החום שיווצר זה אמור להיות בתוך המזנון אמנם יש פתח איוורור מאחור אבל עדיין לא מספיק אני חושב
3. רעש של המאווררים

מה דעתכם על הקונפיגורציה ועל השאלות?

האם ניתן לפרק את המחשב הנ"ל ולשים במארז קצת יותר אלגנטי כי לעניות דעתי החומרה עצמה מספיקה בשלב זה ואין צורך בהוצאה כספית מיוחדת עכשיו.

תודה צח

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

אכן, במפרט זה ניתן בהחלט לנגן את סוגי הקבצים שציינת. תוכל גם לנגן קבצי DIVX מסוג HR וגם קבצי MKV מסוג X264 720P (איכות קרובה מאוד ל-HD אמיתי). לכן, אין לך צורך מיידי בשידרוג.
לא צריכה להיות בעייה מיוחדת עם השכבת המחשב, והדרך הכי טובה היא פשוט לבדוק את זה מעשית (רעש + חום). במקרה של רעש מומלץ לשקול מארז חדש המיועד לסלון, וכן החלפת ספק הכוח (אם המארז לא כולל אותו) והמאוורר של המעבד.
יש היום מבחר יפה של מארזי מחשב סלוניים שקטים במגוון מחירים. שים לב שהרבה מארזים תומכים רק בלוח אם קטן יותר, מיקרו-ATX, כלומר עליך לוודא שאתה בוחר מארז שתומך בלוח אם ATX מלא (אני מניח שזה לוח האם שיש לך כרגע, לא ציינת דגם מדוייק).

tzasha1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

תודה. שאלות נוספות

שליחה #3 

האם ניתן להחליף רק את המאוורר של המעבד באחד מרעיש פחות או רק מיכוון שהוא חדש יותר הוא ירעיש פחות?

בכרטיס מסך ראיתי שהוא תומך ב-HD (דבר שהפתיע אותי לאור העובדה שזה נקנה לפני 5 שנים בערך) מה זה אומר בדיוק? האם זה ייתן לי משהו אם המחשב יהיה מחובר עם S-VIDEO לטלויזיה 34' של טושיבה לא פלזמה ולא LCD?

המחשב נקנה בזמנו כמחשב שולחני גדול כלומר אז הוא עם לוח אם רגיל אני מניח שזה נקרא ATX? עבור פנטיום 4 2.8

תודה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

דעתי היא שאתה חייב לערוך את הכותרת של ההודעה....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #5 

יש מאווררים שקטים מיוחדים למעבדים. לא מדובר באותו מאוורר פשוט שסופק לך ע"י אינטל.

חיבור SVIDEO לא ייתן לך איכות HD בכל מקרה. את איכות ה-HD תקבל דרך VGA או DVI (DVI איכותי יותר כי הוא דיגיטלי).

כמו שציינתי, יש מארזים למחשב קולנוע ביתי שמתאימים ללוח אם ATX מלא, כמו הטנור והמוצרט (גירסת גובה מלא) של ThermalTake. יש כמובן עוד הרבה דגמים שאתה יכול לנסות לחפש.

good__one
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 702
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #6 

MartinHSabag כתב:דעתי היא שאתה חייב לערוך את הכותרת של ההודעה....
...
מצטרף לדעתך.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”