דולבי פרולוג'יק2 משובש, רק דרך כרטיס הלכידה
שלום מאוד. זה מרגיש כאילו אני היחיד בעולם שדברים כאלה יכולים לקרות לו, ובכל זאת, אולי מישהו מכיר את התופעה.
במצב של צפיה בטלביזיה דרך המחשב, הרסיבר, בדולבי פרולוג'יק 2, מחליט לדחוף את כל הסאונד לרמקולים האחוריים בלבד. ובעברית, במקום שישמעו את חיים יבין דרך הסנטר, שומעים אותו, ואת כל פס הקול, דרך הרמקולים האחוריים.
הייתי שמח להאשים את הרסיבר (הרמן קארדון, אם זה קריטי), אבל אותו רסיבר, דרך אותו מחשב, מנווט מצוין באותו מצב פרולוג'יק2, כשמקור הסאונד הוא מוסיקה, סרט שהוקלט במקום אחר, או כל דבר שאינו סאונד העובר דרך כרטיס הלכידה. ושוב, שיהיה ברור, כשמחברים את הממיר ישירות לרסיבר, או כשמשמיעים סרט וידאו כלשהו דרך המחשב, הרסיבר מעביר את הדיבורים דרך הסנטר, בשלווה.
אגב, כאשר הרסיבר במצב של סטריאו, הסאונד מגיע ללא הפרעות לשני הרמקולים הקדמיים.
תודה, סליחה ושלום
במצב של צפיה בטלביזיה דרך המחשב, הרסיבר, בדולבי פרולוג'יק 2, מחליט לדחוף את כל הסאונד לרמקולים האחוריים בלבד. ובעברית, במקום שישמעו את חיים יבין דרך הסנטר, שומעים אותו, ואת כל פס הקול, דרך הרמקולים האחוריים.
הייתי שמח להאשים את הרסיבר (הרמן קארדון, אם זה קריטי), אבל אותו רסיבר, דרך אותו מחשב, מנווט מצוין באותו מצב פרולוג'יק2, כשמקור הסאונד הוא מוסיקה, סרט שהוקלט במקום אחר, או כל דבר שאינו סאונד העובר דרך כרטיס הלכידה. ושוב, שיהיה ברור, כשמחברים את הממיר ישירות לרסיבר, או כשמשמיעים סרט וידאו כלשהו דרך המחשב, הרסיבר מעביר את הדיבורים דרך הסנטר, בשלווה.
אגב, כאשר הרסיבר במצב של סטריאו, הסאונד מגיע ללא הפרעות לשני הרמקולים הקדמיים.
תודה, סליחה ושלום
דבר ראשון, זה לא רק אתה - מיקרוסופט מתעללת בכולם בצורה שווה
לגבי הבעיה, חסרים פרטים של איך אתה בעצם עובד - מה המקודדים ואיך הם מוגדרים.
אם תוכל לפרט אולי נוכל לעזור יותר...
ורק על מנת שיהיה לך יותר כיף - אחרי הגדרה נכונה של מקודדים וחיבור טוב, אתה תקבל תוצאה נפלאה
לגבי הבעיה, חסרים פרטים של איך אתה בעצם עובד - מה המקודדים ואיך הם מוגדרים.
אם תוכל לפרט אולי נוכל לעזור יותר...
ורק על מנת שיהיה לך יותר כיף - אחרי הגדרה נכונה של מקודדים וחיבור טוב, אתה תקבל תוצאה נפלאה
כל מה שמותקן על המחשב זה KLITE חסר יומרות. הוא עונה על כל הצרכים שלי, נכון להיום. אני לא משתמש במחשב לצפיה בחומרים אינטיליגנטיים מידי, אפילו לא מתיימר לנסות HD. גם סרטי DVD אני רואה בדרך כלל דרך מכשיר נפרד, יותר ידידותי לשימוש, וקורא זון 1 וזון 2 בלי להתחכם.
ושוב, מדגיש, כל תצורה אחרת, זולת סאונד שמגיע מכרטיס הלכידה (AVerTV MCE 785) עובדת מצוין. כולל קבצי וידאו שהועברו ממחשבים אחרים, מוסיקה, סרטי DVD, או הקטעים לדוגמא שמגיעים עם מערכת ההפעלה.
המחשב, אגב, מחובר לרסיבר בכבל אופטי או COAX. התופעה זהה בשני המקרים.
לטיפולך המסור, מודה
ושוב, מדגיש, כל תצורה אחרת, זולת סאונד שמגיע מכרטיס הלכידה (AVerTV MCE 785) עובדת מצוין. כולל קבצי וידאו שהועברו ממחשבים אחרים, מוסיקה, סרטי DVD, או הקטעים לדוגמא שמגיעים עם מערכת ההפעלה.
המחשב, אגב, מחובר לרסיבר בכבל אופטי או COAX. התופעה זהה בשני המקרים.
לטיפולך המסור, מודה
- Raviv-xionite
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 149
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
על מנת לבודד את הבעיה שווה אולי לנגן תוכן MPEG2 ולראות מה קורה.
אם אכן אתה מנגן DVD ממכשיר נפרד אני מניח שבמחשב אתה מנגן לרוב DIVX ודומיו ולכן הבעיה מתרחשת בניגון DVD (לאו דווקא מהכרטיס).
בדיקה כזאת תוכל להפריד את הבעיה בין הכרטיס למקודדים.
הייתי מנסה לנגן תוכן דומה עד כמה שאפשר למה שהכרטיס מוציא על מנת לבדוק זאת (כלומר - לא AC3 מDVD...)
במקביל הייתי יוצר קשר עם החברה של הרסיבר ושואל אותם מה יכול לגרום לבעיה כזאת.
דבר נוסף שאפשר לנסות הוא לחבר נגן MP3 עם קובץ סאונד פשוט לאותה כניסה (במקום) אליה התחבר המחשב ולראות (לשמוע) האם התוצאה זהה.
אני יודע שנתתי לך הרבה ש"ב
אז אני מניח שתעדכן בתוצאות רק עוד כמה ימים...
אם אכן אתה מנגן DVD ממכשיר נפרד אני מניח שבמחשב אתה מנגן לרוב DIVX ודומיו ולכן הבעיה מתרחשת בניגון DVD (לאו דווקא מהכרטיס).
בדיקה כזאת תוכל להפריד את הבעיה בין הכרטיס למקודדים.
הייתי מנסה לנגן תוכן דומה עד כמה שאפשר למה שהכרטיס מוציא על מנת לבדוק זאת (כלומר - לא AC3 מDVD...)
במקביל הייתי יוצר קשר עם החברה של הרסיבר ושואל אותם מה יכול לגרום לבעיה כזאת.
דבר נוסף שאפשר לנסות הוא לחבר נגן MP3 עם קובץ סאונד פשוט לאותה כניסה (במקום) אליה התחבר המחשב ולראות (לשמוע) האם התוצאה זהה.
אני יודע שנתתי לך הרבה ש"ב
קסיונייט - פתרונות מחשוב מתקדם לבית ולתעשיה - www.xionite.com www.xgene.co.il
כן, סיימתי את השיעורים מהר. כאמור, כל תוכן אודיו אחר עובד מצוין. כולל MPEG2 וכמובן שגם MP3. הבעיה קיימת רק בקבצים שמוקלטים - או משודרים LIVE - דרך כרטיס הלכידה. אני אנסה לדבר עם יצרן הרסיבר, אבל על פניו, מאחר נשמע לי שמקור הבעיה בכרטיס והגדרותיו.
- Raviv-xionite
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 149
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אתה בטוח שיש לך תוכן MPEG2?
האמת שניסיתי לחשוב מאיפה להביא תוכן כזה ולא כל כך הצלחתי...
חיברת נגן MP3? (לא מחשב)
האמת שניסיתי לחשוב מאיפה להביא תוכן כזה ולא כל כך הצלחתי...
חיברת נגן MP3? (לא מחשב)
קסיונייט - פתרונות מחשוב מתקדם לבית ולתעשיה - www.xionite.com www.xgene.co.il
אין בעיה למצוא קבצי MPEG2. למשל, חומר שנלכד במחשב אחר לפורמט הנ"ל, ושמור על דיסק.
נגן MP3 עובד סבבה. ושוב, גם קבצי MP3, או כל פורמט מוסיקלי אחר, שמשודר מאותו מחשב ממש, עובדים מצוין.
איך שלא מסובבים את זה, הכל מגיע בסוף אל כרטיס הלכידה, הדריירבים שלו, או ההגדרות.
נגן MP3 עובד סבבה. ושוב, גם קבצי MP3, או כל פורמט מוסיקלי אחר, שמשודר מאותו מחשב ממש, עובדים מצוין.
איך שלא מסובבים את זה, הכל מגיע בסוף אל כרטיס הלכידה, הדריירבים שלו, או ההגדרות.