רמקולים DALI וכיצד להגיע לשילוב מוצלח סטריאו איכותי/ק"ב
שלום לכולם
לאחר מספר ביקורים בחניות באזור המרכז, הבנתי שאני אוהב את הצליל של הרמקולים של DALI הרצפתיים.
שמעתי את סידרת Suite ואהבתי את הצליל של 1.7 יותר מה- 2.8.
אחר כך שמעתי את Mentor 6. מדהים. האמת בדיוק מה שרציתי וחלמתי עליו. כמובן שהבעייה – תקציב. ההגברה היתה בהתחלה NAD, אחר כך Audiolab ולקינוח MUSICAL FIDELITY .
אחרי קריאה מרובה באתר הבנתי שסדרת IKON נשארת נאמנה לקו הכללי של DALI אבל עם יותר פרוט מה- Suite (כמובן פחות מה- Mentor).
אני מתכנן את המערכת לסלון – שימוש 70% טלביזיה/ק"ב, 30% סטריאו לנשמה. גודל סלון 5.5X6 מטר.
המגבר הבסיסי צריך להיות בעל יכולות Upscaling טובות – לתמוך בפלזמה 50".
שאלות:
1. היכן ניתן לשמוע את סדרת IKON 5 ו-6 אחד ליד השני?
2. בהנחה שמגבר סטריאו יעודי ישמע טוב יותר ממגבר ק"ב, כיצד אני יכול להגיע למקסימום איכות, (שוב, ק"ב ו- Upscaling חובה) ואני לא רוצה תפעול מסובך על מנת לעבור מסטריאו לק"ב. כלומר:
a. קודם כל – איזה מגבר ק"ב נחשב למוביל בתחום הסטריאו. אהבתי מאוד את ה- NAD אבל גם הדגמים החדשים 765, 775, 785 לא עושים Upscaling.
b. האם חיבור מגבר סטריאו (בלבד ללא PRE) ליציאות מגבר הק"ב יתן תוצאה מספיק טובה? בהנחה שאני מחבר CD איכותי דרך מגבר ק"ב.
c. אילו אלטרנטיבות ממולצות?
תודה על העזרה
רוני
לאחר מספר ביקורים בחניות באזור המרכז, הבנתי שאני אוהב את הצליל של הרמקולים של DALI הרצפתיים.
שמעתי את סידרת Suite ואהבתי את הצליל של 1.7 יותר מה- 2.8.
אחר כך שמעתי את Mentor 6. מדהים. האמת בדיוק מה שרציתי וחלמתי עליו. כמובן שהבעייה – תקציב. ההגברה היתה בהתחלה NAD, אחר כך Audiolab ולקינוח MUSICAL FIDELITY .
אחרי קריאה מרובה באתר הבנתי שסדרת IKON נשארת נאמנה לקו הכללי של DALI אבל עם יותר פרוט מה- Suite (כמובן פחות מה- Mentor).
אני מתכנן את המערכת לסלון – שימוש 70% טלביזיה/ק"ב, 30% סטריאו לנשמה. גודל סלון 5.5X6 מטר.
המגבר הבסיסי צריך להיות בעל יכולות Upscaling טובות – לתמוך בפלזמה 50".
שאלות:
1. היכן ניתן לשמוע את סדרת IKON 5 ו-6 אחד ליד השני?
2. בהנחה שמגבר סטריאו יעודי ישמע טוב יותר ממגבר ק"ב, כיצד אני יכול להגיע למקסימום איכות, (שוב, ק"ב ו- Upscaling חובה) ואני לא רוצה תפעול מסובך על מנת לעבור מסטריאו לק"ב. כלומר:
a. קודם כל – איזה מגבר ק"ב נחשב למוביל בתחום הסטריאו. אהבתי מאוד את ה- NAD אבל גם הדגמים החדשים 765, 775, 785 לא עושים Upscaling.
b. האם חיבור מגבר סטריאו (בלבד ללא PRE) ליציאות מגבר הק"ב יתן תוצאה מספיק טובה? בהנחה שאני מחבר CD איכותי דרך מגבר ק"ב.
c. אילו אלטרנטיבות ממולצות?
תודה על העזרה
רוני
תקציב - בערך 20K. רמקולים, רסיבר, מגבר סטריאו. אם יכנס גם סנטר טוב- מה טוב, אם גם סאב בכלל טוב. שמעתי את הדאלי מול רמקולים הרבה, הרבה יותר יקרים ולא אהבתי, כך שאני מחפש איכות טובה - לא סוף,סוף הדרך כי אני לא יעמוד בזה. אבל אני כן רוצה להגיע לתוצאה טובה, כך שהתקציב מעט גמיש.
רוני
רוני
אני גם חושב שבשלב הראשון צריך להתמקד במשהו אחד - אחרת תשקיע הרבה כסף ולא תהיה מרוצה. ב-20K אפשר לקנות מערכת סטריאו או מערכת ק"ב לא רעה בכלל. שתיהן יחד (חדשות) באותו התקציב - תצטרך להסתפק ברמה "ממוצעת מינוס". אם כל הציוד יהיה יד שנייה - תוכל לקנות שתי מערכות נאות בתקציב הנ"ל, אבל ייקח לך (הרבה) זמן עד שתמצא בדיוק את מה שאתה רוצה.
ויטלי
כדי להשיג סאונד איכותי בסטריאו עלייך לחבר את הCD ישירות למגבר הסטריאו ולא דרך רסיבר הק"ב.
כל מגבר סטריאו עם מעגל AV או מה שנקרא כניסת PRE IN יאפשר לך מעבר נוח מסטריאו לק"ב כאשר מגבר הסטריאו מחובר ליציאת הPRE OUT של הרסיבר ק"ב.
לדוגמא מגבר הAUDIOLAB ששמעת יש לו מעגל כזה.
שלמה
כל מגבר סטריאו עם מעגל AV או מה שנקרא כניסת PRE IN יאפשר לך מעבר נוח מסטריאו לק"ב כאשר מגבר הסטריאו מחובר ליציאת הPRE OUT של הרסיבר ק"ב.
לדוגמא מגבר הAUDIOLAB ששמעת יש לו מעגל כזה.
שלמה