הדבר הראשון שיש לי להגיד ....שמחר (כלומר היום בערב) יש עוד הופעה באמפי שוני בבנימינה.
אם ההצגה המלהיבה שהייתה היום (אמש) בערב בת"א תחזור על עצמה גם שם ואין סיבה שלא.....פשוט , לא לרוץ ....אלא לטוס לקנות כרטיסים....ואין לי אחוזים במכירה.
איך אמר חבר שלי שהוא בעצמו נגן ומוסיקאי שהיה איתי בהופעה......החברה האלה מזדקנים בכבוד.
אמפי ואהל בת"א.....מקום קטן יחסית אבל אחד המקומות לטעמי הטובים ביותר להופעה.....ולא רק בגלל האינטימיות. כל מקום שתשב שם תרגיש טוב וקרוב לבמה יחסית.
עוד לא הייתה ההופעה שנפלתי שם.
המקום היה גדוש ומלא על גדותיו והכיל אולי 2000 רוקיסטים בנשמה שלא יחמיצו להקה בסדר גודל הזה. רובם המכריע היו רוסים.....והחברה האלה פשוט אוהבים רוק ומטאל.....הם לא מחמיצים אף הזדמנות לבוא ולהנות......הרבה שיער לבן היה שם וגם צעירים....מהדור הבא וזה שאחריו.....ואני מצדיע לחברה האלה מרוסיה שיודעים להנות ממוזיקה....באים להקשיב.....ומכירים את כל המילים. רואים שזו תרבות אחרת , ורק לטובה.
הכל התחיל בהפתעה. להקת חימום ישראלית. 3 פורשי הרכב המטאל שניקרא......."ריח מטאל " הקימו הרכב חדש והם ניגנו חומרים משלהם. יש להם זמר נהדר נגנים טובים . ואני אכתוב ממש בקרוב על הדיסק האחרון שלהם ( של "ריח מטאל " ) שבו הם עשו עיבודי רוק כבד פשוט נהדרים....לקלאסיקות של הזמר מזרחי והים תיכוני.
הם נתנו כמה קאברים של מטאל כמו למשל........"דלילה " של תום ג'ונס. כן לא טעיתי . ועוד חומרים שלהם והם בהחלט שבו את לב הקהל.
ואז הגיע הדבר האמיתי. היו ציפיות. כל מי שהכרתי שראה אותם אמר שהם גדולים בהופעה. ולמרות הביקור הרביעי שלהם בארץ....זו פעם ראשונה שיוצא לי לראות אותם.
ציפיות אמרתי??? מה שקיבלו כולם באמפי....היה הרבה מעל ומעבר.
חבל שההרכב הבריטי האגדי הזה חסה בזמנו בצילם של לד זפלין וסגול כהה, ואולי לא קיבלה את מה שמגיע לה.אבל הם בכל זאת הגיעו למעמד על , והכל בזכות.
חושך.....הסינטי הגיטרות והתופים......נותנים סאונד של אוירה ....הפרוז'קטורים נידלקים וזה מתחיל.
רבים אמרו שדיוויד ביירון....הסולן המקורי שמת....אין לו תחליף. והוא באמת היה ענק.
אבל..................איזה תחליף יש להם היום. ברני שואו.
סולן גדול....פרפורמר ענק.....איש מצועצע ומחויך.....לדעתי 50 מזמן מאחוריו...רזה אבל קצת כרס....מיכנס תכלת עם קישקושים בצבע כתום.....גופיה כתומה....ועליה ווסט שחור.....ואיך לא......מגפיים באיזה צבע???????? כתום. ושיער בלונדיני צבוע וארוך.
אחרי השיר הראשון הוא לא הבין איך זה שבהופעת רוק יושבים שלובי ידיים על כיסא כמו באופרה.
הוא הדליק את הקהל וקרא לכולם לבוא לקידמת הבמה. ואז התחיל ערב ענק של רוק ....ופרוג רוק.....הרבה גיטרות דיסטורשן .בקיצור. חגיגת רוק אמיתית.
כל הרפרטואר המפורסם של אורייה היפ היה שם.
על הבמה ......חבורה של פנסיונרים במרכאות כפולות ומכופלות....עושה בי"ס לרוק כאילו אומרת באיזה מסר סמוי......מי אמר שהעולם שייך לצעירים. אנחנו עושים רוק עוד יותר טוב מהם.....והם עשו את זה בענק.
מיק בוקס .....הגיטריסט והשריד האחרון להרכב המקורי .... הוא לא הגיטריסט הכי טוב בעולם.....אבל הוא פשוט ליהטט על גיטרה בסולואים נהדרים....לועג לגיל שממש לא מזיז לו ולנגינה הנהדרת שלו....וכל הזמן עם חיוך ותנועת יד אחת למעלה כמו איזה קוסם....מנגן על יד אחת בקלילות כאילו אומר.....חברה , את מה שאתם עושים ב2 ידיים אני עושה בקלות ביד אחת גם היום , בגילי המופלג. והוא עבר את ה60.
הבסיסט.....שנראה כאילו לפני ההופעה דפק החלקה יפנית בשיער הארוך והאפור שלו, החזיק את הגרוב של הלהקה ונישמע מצויין. והיה חסר לי קצת שהוא יתפרע על הכלי אבל הוא היה מצויין.
המתופף.....ראסל גילברוק הצעיר שבחבורה הבוגרת הזו. דווקא הוא היה הקרח.
אבל איזה מתופף. איזה כוח. איזו עוצמה. איזה מעברים. הוא היה גדול.....דפק בראש כמו שצריך והחזיק את הקצב ניפלא. וסאונד תופים מדהים.
הקלידן....שיער ארוך ....איך לא , עם יותר לבן משחור ....החזיק מאחור את קטעי האוירה....וגם בסולואים היה מצויין.
ושוב ....ברני שואו הזמר. רץ על הבמה ..ניהל עם הקהל דיאלוגים של בדיחות וחיוכים.....אבל איזה סולן ענק ....איזה יכולות קוליות להגיע גבוה ולהישאר צלול ונקי. באמת זמר רוק גדול.
והסאונד
לא היה חזק ואפשר היה לדחוף עוד ....אבל מי אמר שעוד ווליום יעשה את השיר טוב יותר.
ישבתי בשורה חמש....לא באמצע אלא יותר קרוב לעמדת הרמקולים הימנית ולפני ההופעה הייתי טרוד בזה.....שאני גומר על אוזניים. אבל לא. הם לא עברו את הגבול. זה לא הווליום. זו הייתה המוזיקה.
הם נישמעו הרבה יותר טובים מפעם. סאונד עכשווי יותר. יותר גרוב. יותר גיטרות דיסטורשן......אבל המלודיות לא הלכו לאיבוד.....ההרמוניה הקולית של כולם ....כמעט בכל שיר הייתה פשוט ניפלאה. וזה היה הייחוד שלהם. רוק כבד.....אבל מתוחכם יותר עם המון מלודיה.
באלאנס של הכלים היה שקוף לחלוטין. כל כלי ישב במקום. לא היתאמצת לשמוע מה מנגן ומי. חד וברור .פשוט תענוג.
הקהל שר כל ההופעה ....כשהסולן פשוט מכוון מיקרופון לקהל ששואג ושר איתו ביחד.
מופע ענק....נהדר...פיגוז....פצצה......מדהים וכן.....זה נישמע כמו קלישאות. אבל כך זה היה בדיוק. ביצועים מופלאים של קטע אחרי קטע.
קרוב לשעתיים שניגמרו כאילו עברה חצי שעה.
הקהל לא נתן להם ללכת....והם נתנו 3 קטעים בהדרן...ביניהם easy living .
הם פירגנו לקהל בענק.....לחיצות ידיים לקהל תוך כדי ההופעה....וכמובן בסיומה. זרקו את המפרטים..מקלות התיפוף לקהל. ואת כל מה שיכלו למזכרת מהערב המלהיב הזה. והדבר הכי יפה בסיום שהיה ממש לידי ממול....חברה מהקהל נתנו לזמר לחתום. והוא חתם. לא פעם ולא פעמיים. ספרתי חמש ואז הוא עשה סימן... לכו ליציאה חכו לי שם אני אחתום עוד.
כתבתי הרבה. אני יודע. הגיע להם. הם הזכירו לי את ג'טרו טול באיכות המופע והאוירה , וגם שם זה היה באמפי ....רק בקיסריה.
בקיצור חברים....אוריה היפ ....חיה....נושמת...בועטת בענק......וקוברת עמוק באדמה.....את כל מי שקבר והספיד את חבורת הפנסיונרים הזו.
תאמינו או לא.....הם סיפרו שהם עובדים על אלבום חדש .....והבטיחו לבוא שוב.
מה שאני יכול להוסיף....שהם פשוט מנגנים בכייף.. עם המון חשק ואהבת קהל. ורואים ומרגישים את זה. ולא פלא שעד היום אחרי למעלה מ35 שנה הם מחזיקים מעמד.
היום בערב.....יום ששי..הצאנס האחרון לכל הרוקיסטים. ולא רק חובבי אורייה היפ לראות את הדינוזאורים האלה בועטים ונותנים שיעור מאלף.....איך עושים בי"ס לרוק כבד מתקדם.
והמסר האחרון שהם כאילו העבירו לי...שהם גרמו לי לא לרצות לקנות תקליטים ישנים שלהם....אלא לקנות די וי די......בהופעה חיה בהרכב הזה....כאילו אומרים , כדאי לך, אתה תרויח .....גם תישמע אותנו מנגנים טוב יותר וגם תראה אותנו.
אוחחחחחחחח איזה טעם ניפלא של עוד הם השאירו לי בערב הזה . גם הם ניכנסו אצלי בקלות....לדירוג ההופעות הגדולות שזכיתי לראות .
רפי_א