[שאלה] טכנולוגית ה-HDMI
- siboni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 257
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
מכשירי DVD עם חיבור HDMI הופכים לנפוצים מיום ליום, ישנם דגמים רבים בשוק , והמחירים מתחילים ב500 ש"ח למוצרי המדבקה ועד לכמה אלפי שקלים למותגים היוקרתיים.
חשוב לשים לב שבדגמים הטובים יותר , בד"כ יש מעבד וידאו שמבצע upscale כך שיתאים ל720P או 1080I (סביר להניח שבדגמים הזולים זה לא קיים , או שקיים בצורה חובבנית משהו..)
לגבי yesmax - הוא אינו כולל חיבור HDMI.
חשוב לשים לב שבדגמים הטובים יותר , בד"כ יש מעבד וידאו שמבצע upscale כך שיתאים ל720P או 1080I (סביר להניח שבדגמים הזולים זה לא קיים , או שקיים בצורה חובבנית משהו..)
לגבי yesmax - הוא אינו כולל חיבור HDMI.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
לגבי DVD, עם HDMI :Marco כתב:אז ככה שלום כולם ;]
אני מעוניין לדעת האם יש מכשירי DVD אשר יש להם חיבור HDMI? אני ממש מעוניין לקנות קצת ציוד לקראת הLCD החדש, ובסנוף האם יס מקס תומך HDMI?...
http://www.oppodigital.com/
ויש גם את המכשיר הבא היכול לשמש גם כ- Streamer :
http://www.z500series.com/
לגבי שניהם, תוכל לעשות חיפוש באתר. יש המון מידע.
לגבי מקס ו- HDMI, לא קיים!!
הממיר שאמור להיות ב- YES ושיתמוך HD , יהיה כנראה זה:
http://www.adbglobal.com/files/3800C.pdf
בכל מקרה, בשלב ראשון הממירים של YES שיתמכו ב- HD לא יהיו בעלי יכולת הקלטה.
Giliboy
נערך לאחרונה על ידי Gili_Regev ב 11/10/2007 21:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
...
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
ה-400 הוא אחלה DVD, והוא עושה upscale ל-1080P.
Silence speaks louder than words
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
הוא לוקח תמונה של 576/480 שורות (במקרה של DVD) או פחות (במקרה של AVI) ומותח את התמונה ל-720 או 1080 שורות. גם המסך שלך עושה את אותה הפעולה, אבל עיבוד התמונה של ה-DVD הוא טוב יותר.Marco כתב:קודם כל סיבוני אני מודה לך על העזרה,
אני מצטער שאני עדיין קצת חדש בעסק ומנסה להשתלב ,
מה משמעות המשפט UpScale כך שיתאים ל720P או 1080I ?
סליחה על השאלה החובבנית....
Silence speaks louder than words
- siboni
-
- חבר פעיל מאוד

הי מרקו ,
ראשית , אין לך על מה להתנצל.. אף אחד לא נולד יודע.
זנית , זוהי בדיוק המטרה של הפורום והאתר בכלל - לשתף ידע ורעיונות.
לגבי upscale - מאחר וה DVD הוא לא HD , הרי שהוא מוציא בד"כ 500 שורות אופקיות (PAL).
עכשיו - ל LCD שלך יהיו 768 שורות (או 1080 אם תרכוש FULL HD) , כלומר , יש פה הרבה שורות שצריך למלא...
ולכן , ב DVD שיודע לבצע upscale , יש מן מעבד וידאו שמצליח, באמצעות כל מיני אלגוריתמים , לבצע "השלמה" של התמונה כך שהוא בעצם מדמה מצב שבו המקור יצא עם 720 או 1080 שורות...
זהו הסבר מאוד מאוד מאוד פשטני , אבל הוא עוזר להבין את הרעיון הכללי.
אני מאוד ממליץ לך לבצע חיפוש באתר , ישנם מאמרים מ-ע-ו-ל-י-ם ומקצועיים להפליא.
לגבי upscale - מאחר וה DVD הוא לא HD , הרי שהוא מוציא בד"כ 500 שורות אופקיות (PAL).
עכשיו - ל LCD שלך יהיו 768 שורות (או 1080 אם תרכוש FULL HD) , כלומר , יש פה הרבה שורות שצריך למלא...
ולכן , ב DVD שיודע לבצע upscale , יש מן מעבד וידאו שמצליח, באמצעות כל מיני אלגוריתמים , לבצע "השלמה" של התמונה כך שהוא בעצם מדמה מצב שבו המקור יצא עם 720 או 1080 שורות...
אני מאוד ממליץ לך לבצע חיפוש באתר , ישנם מאמרים מ-ע-ו-ל-י-ם ומקצועיים להפליא.
אני אחפש ואקרא עוד אבל רציתי לשאול, FULL HD פשוט נותן לי תמונה יותר ארוכה.? כלומר יש יותר שורות אז ככך גם התמונה יותר גדולה?siboni כתב:הי מרקו ,
אני מאוד ממליץ לך לבצע חיפוש באתר , ישנם מאמרים מ-ע-ו-ל-י-ם ומקצועיים להפליא....
אני מודה על ההסבר הפרטני ואני אריץ פה חיפוש כמובן בנוסף רק רציתי לשאול לגבי זה.
- siboni
-
- חבר פעיל מאוד

FULL HD הוא מסך הכולל 1080 שורות אופקיות.
המשמעות היא לא אורך או רוחב - אלא צפיפות של פיקסלים פר ס"מ של מסך...
כלומר , אם במסך 37 סטנדרטי קיימת רזולוציה של 1366*768 , הרי שב37 שהוא FULL HD יש 1920*1080 ...כלומר , על כל ס"מ מרובע במסך יש הרבה יותר פיקסלים.
למה זה טוב ? - כי כך אפשר להציג תמונה חדה ומלאת פרטים.
הבעיה עם מסכי FULL HD בארצנו הקטנטונת , היא שאיכות השידור היא גרועה (במקרה הטוב) , כך שהמסך צריך לבצע עבודת "השלמה" לרזולוציה החסרה.. (בד"כ זה בא לידי ביטוי בתמונה גרעינית משהו), וככל שהמסך כולל יותר פיקסלים שצריך למלא בתוכן כלשהו , ואז העבודה נהיית יותר קשה...
למעשה , צריך להבין שכל נושא הupscale (שעושה ה DVD או המסך ) הוא בעצם מילה מאוד יפה לניחוש... כלומר , בסופו של דבר , מדובר באלגוריתמים מתמטיים שמסתמכים הרבה על הסתברות כדי "לנחש" (בצורה מושכלת..) איך להשלים את התמונה.
אחרי הכל , המסך מייצר פרטים שלא הגיעו במקור השידור מלכתחילה..
מקווה שלא סיבכתי אותך..
המשמעות היא לא אורך או רוחב - אלא צפיפות של פיקסלים פר ס"מ של מסך...
כלומר , אם במסך 37 סטנדרטי קיימת רזולוציה של 1366*768 , הרי שב37 שהוא FULL HD יש 1920*1080 ...כלומר , על כל ס"מ מרובע במסך יש הרבה יותר פיקסלים.
למה זה טוב ? - כי כך אפשר להציג תמונה חדה ומלאת פרטים.
הבעיה עם מסכי FULL HD בארצנו הקטנטונת , היא שאיכות השידור היא גרועה (במקרה הטוב) , כך שהמסך צריך לבצע עבודת "השלמה" לרזולוציה החסרה.. (בד"כ זה בא לידי ביטוי בתמונה גרעינית משהו), וככל שהמסך כולל יותר פיקסלים שצריך למלא בתוכן כלשהו , ואז העבודה נהיית יותר קשה...
למעשה , צריך להבין שכל נושא הupscale (שעושה ה DVD או המסך ) הוא בעצם מילה מאוד יפה לניחוש... כלומר , בסופו של דבר , מדובר באלגוריתמים מתמטיים שמסתמכים הרבה על הסתברות כדי "לנחש" (בצורה מושכלת..) איך להשלים את התמונה.
אחרי הכל , המסך מייצר פרטים שלא הגיעו במקור השידור מלכתחילה..
מקווה שלא סיבכתי אותך..
הבנתי את הנושא של הציפות, ככל שיש צפיפות רבה יותר התמונה חדה וטובה יותר (ואני חשבתי שזה תמונה יותר ארוכה או רחבה ;])
האם אתה חושב שבקרוב איכות השידורים בממירים תשתנה? במידה ויצאו ממירים תומכים HDMI.?
ובאמת תודה רבה על העזרה.
דרך אגב חיפשתי מאמרים ולצצערי לא מצאתי כל מאמר על Upscale.
האם אתה חושב שבקרוב איכות השידורים בממירים תשתנה? במידה ויצאו ממירים תומכים HDMI.?
ובאמת תודה רבה על העזרה.
דרך אגב חיפשתי מאמרים ולצצערי לא מצאתי כל מאמר על Upscale.
- siboni
-
- חבר פעיל מאוד

הי ,
ע"פ מידע ששוחחר לתקשורת , yes עומדים להשיק שידורי HD ממש בקרוב (מדברים על כך שיהיה זמין עד סוף השנה הזו).
לא ברור מה היקף הערוצים שיכללו והאם הם יהיו בתשלום או לא. גם לא ברור האם נידרש לשלם תוספת מחיר על ממירי HD. אני מניח שזה חלק מאסטרטגיה שיווקית שעדיין לא גובשה סופית.
באופן עקרוני , הממיר החדש (בעל יציאת HD) אמור לבצע גם upscale לתוכן שאינו HD (אבל אך ורק דרך חיבור HDMI..).
לגבי upscale - אם לא מצאת מאמר כאן באתר , תנסה לבצע חיפוש בגוגל ,אני מבטיח לך שתמצא ה-מ-ו-ן חומר.
בינתיים צירפתי לך סקירה של שלושה נגני DVD של פיוניר , שבוצעה ב YNET. יש שם גם הסבר על נושא הUPSCALE/
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3443273,00.html
ע"פ מידע ששוחחר לתקשורת , yes עומדים להשיק שידורי HD ממש בקרוב (מדברים על כך שיהיה זמין עד סוף השנה הזו).
לא ברור מה היקף הערוצים שיכללו והאם הם יהיו בתשלום או לא. גם לא ברור האם נידרש לשלם תוספת מחיר על ממירי HD. אני מניח שזה חלק מאסטרטגיה שיווקית שעדיין לא גובשה סופית.
באופן עקרוני , הממיר החדש (בעל יציאת HD) אמור לבצע גם upscale לתוכן שאינו HD (אבל אך ורק דרך חיבור HDMI..).
לגבי upscale - אם לא מצאת מאמר כאן באתר , תנסה לבצע חיפוש בגוגל ,אני מבטיח לך שתמצא ה-מ-ו-ן חומר.
בינתיים צירפתי לך סקירה של שלושה נגני DVD של פיוניר , שבוצעה ב YNET. יש שם גם הסבר על נושא הUPSCALE/
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3443273,00.html