כיוון סאב sherwood sp-212

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
tzur פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני צריך שלושה הכוונות בנוגע לכיוון סאב אקטיבי של SHERWOOD דגם sp-212 ואני יודע שבסופו של דבר אין תחליף למה שהאוזן אומרת אבל אני מנסה להבין את החוקי אצבע
דבר ראשון קראתי במדריך באתר שצריך לכוון את התדר חיתוך בהתאם לתדר הכי נמוך שהרמקולים הקדמיים יכולים לתת ככה שהמעבר ביניהם יהיה רציף, הבעיה היא שהתדר הכי נמוך שהסאב שלי יכול לתת הוא 50HZ בעוד שהתדרים שהרמקולים הקדמיים שלי יכולים לתת הם 20-38...אני מניח שאני לא מסתכל על הנתונים הנכונים?
דבר השני הכפתור של ההחלפת פאזה...לאיזה מצב לשים אותו (פחות קריטי אני מניח בגלל שאני לא מבחין בהבדל כלל בין שני המצבים השונים)
ודבר אחרון אני משתמש בכבל RCA פשוט כדי לחבר את הסאב למגבר וראיתי לא מזמן שיש כבלים מיוחדים לסאב...הן שווים את ההשקעה?

הרמקולים הקדמיים שלי הם JBL E-80:
http://www.newpan.co.il/Index.asp?Artic ... 149&Page=1

מגבר ONKYO 505

ושוב פעם תודה אנשים! 8)

amir_b
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 268
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

היי,
זה כללי לכל הסאבים ולאו דוקא לסאב שלך:

1.תדר החיתוך - אם הסאב מסוגל לרדת רק ל 50 Hz ואילו הרמקולים יורדים ל 38 אז הסאב לא מוסיף כלום אלא רק גורע הרעיון שהסאב ישלים את מה שהאוזן והגוף יכולים להרגיש מיתחת ל 38 Hz . אם אתה רוצה לדעת את ההיענות של הרמקולים שלך
במדוייק יש דיסקים (אפשר למצוא ברשת) שמנגנים בקפיצות דיסקרטיות את כל תחום השמע
קח SPL ותשמיע דיסק כזה אם המגבר שלך איכותי והקרוס אובר בתוך הבוקסות גם איכותי אתה תראה ש ה SPL נשאר קבוע לכל תדר. כאשר אתה רואה שהSPL יורד ב 3 db כאן מתחילים הרמקולים שלך להפסיק להפיק באס אבל היות שגם הSPL לא FLAT אז תראה מתי
הוא יורד בכ 6 db זה צריך להיות תדר החיתוך אני מאמין שזה לא יהיה ב 38 hz כפי שטוען היצרן אלא בסביבות ה 80 Hz , ואז באמת הסאב ימלא לך מה שחסר מתחת ל 80 .

בד"כ החיתוך נעשה ברסיבר כשהרסיבר מוגדר לעבוד עם סטליטים קטנים וסאב אז הוא עושה את החיתוך בעצמו ותדר החיתוך מופיע בספר של הרסיבר
אז יש לכוון בסאב למצב bypass . אם אתה חושש שהחיתוך ברסיבר לא מדוייק והוא עלול לשלוח תדרים גבוהים מידי לסאב יש לכוון את תדר החיתוך בסאב לפי מה שהרסיבר היה אמור לחתוך לפי הספר (במקרה זה מה שהרסיבר לא חותך הסאב יחתוך).

2.מיקום הסאב - את המיקום האידאלי יש לבצע באופן הבא:
תניח את הסאב במקום שבו אתה יושב בד"כ ותפעיל את המערכת
תתחיל להסתובב בחדר , הנקודה שבה אתה מרגיש את הבאס הטוב ביותר זה המיקום האידאלי של בו יש למקם את הסאב.

לא תמיד זה אפשרי אז יש ככלל צריך לשאוף להניח את הסאב בפינת החדר במקום שהקירות נפגשים במרחק של כ 20 ס"מ מהקירות זה בד"כ יעצים את הבאס בגלל ההחזרה מהקירות.

אם אין לך אפשרות להניח בפינה אז תניח ליד קיר .

כפתור הפאזה צריך להיות כך שבמקום בו אתה יושב תשמע בס יותר חזק כלומר שהבאס של הסאב יהיה בהתאבכות בונה עם הבאס של שאר הרמקולים ולא בהתאבכות הורסת.
יש סאבים שכפתור הפאזה סיבובי ואתה יכול לכוון כל זוית בין 0-180 מעלות ויש סאבים שלכפתור יש רק שני מצבים או 0 או 180 .

3.כיוון העוצמה של הסאב - כיוון העוצמה של הסאב דורשת מכשור מתקדם וזה לא דבר פשוט כלל ועיקר
אני מכוון את הסאב לפי כלל אצבע שמתאים לטעמי האישי ע"י כך שאני מודד ב SPL שהסאב יתן קריאה של 3 db מעל לשאר הרמקולים בגלל שההיענות של ה SPL שהיא יותר נמוכה בתחום התדרים של הסאב
לדוגמא: נניח שבנקודה בה אני יושב אני מכוון כך שאשמע את כל הרמקולים עם רעש וורוד בעצמה שווה של 80 db אז אני דואג שאת הסאב אשמע (יותר נכון ש SPL ישמע) ב 83 db בערך בתדר של 40 Hz .

אני מקפיד לכוון את המערכת שלי תקופתית מכיוון שהכיוונים משתנים אפילו מהזזת הרהיטים
פריסה\קיפול של וילונות שטיחים וכו'

4. לגבי הכבל - הכבל חייב להיות אייכותי עם סיכוך מעולה בגלל שהסאב יורד ל 50 HZ הוא מסוגל להשמיע בקלות את התדר של רשת החשמל שנקלט בקלות ע"י כבל גרוע וארוך
גם כבל איכותי יש לשאוף שיהיה קצר ולהרחיק מכבלי חשמל.

זהו זה הכל על רגל אחת.

אמיר

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”