כניסה לעולם הסטראו עם marantz 1150

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם;
הרבה זמן לא ביקרתי פה מכל מיני סיבות. לאחרונה החלטתי להיכנס לעולם הסטראו אחרי שכבר נשבר לי לגמרי מהצליל של מגבר הק"ב שלי Denon 3803. למרות היותו מגבר יחסית מוזיקלי לקטגוריה הוא לא הצליח להפיק את הרגש ובמיוחד את הבאסים שאני אוהב במצב סטראו ללא סאב ועם סאב זה גם לא היה זה.
כמו שניתן להבין מהכותרת השתדרגתי אחורה בזמן למגבר הזה:
http://www.classic-audio.com/marantz/1150.html
מדובר במשקולת שמפיקה 75 וואט לערוץ וצורכת קרוב ל400 וואט יעיל כמו רכב אמריקאי מהתקופה. אבל הצליל אוי הצליל באסים בריאים מיד נעים, כמו שצריך. כרגע זה מחובר לרמקולים וורפידל וולדוס 5 (אצל חבר סיפור מורכב בפני עצמו) בעתיד יחובר לרמקולי הסנסוי הישנים שלי. קודם כל האם למשהו יש ניסיון עם המגבר ומכיר את המשמעות של כפונקציות המוזרות? כגון:
יש שני סליידרים של האיקוליזר איזה פעיל במצב סטראו?
מה המשמעות של כל הפילטרים?
ואם למשהו יש את ספר ההוראות אני אשמח לצלם (אם בקובץ אז מה טוב).
בכל מקרה לכל מי שמעוניין להיכנס לעולם הסטראו ותקציבו לא מרקיע שחקים יש עולם שלם של "וינטאג'" שיכול לתת תמורה יפה מאוד לכסף.
תודה מראש לכל העונים.
כל יום לומדים משהו חדש

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תתחדש !
אני לא מכיר את המגבר, אז לא יכול לעזור יותר מידי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

reuveney
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1830
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

תתחדש!!
מנסיון שהיה לי עם כמה וכמה מגברים וינטאג' ישנים וחזקים{בעיקר דגמים של סאנסוי}הם בהחלט נותנים דגש על הבאס!!
אגב מה עשית עם ה3803?

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

נשאר לק"ב בלבד

שליחה #4 

כנראה שאשתמש בו לק"ב בלבד במקרה כזה אפשר להשתמש במרנץ כמגבר כוח בלבד. כניסת main in ועם באס כזה לא צריך סאב. כמו כן אולי אוציא סיגנל מה TAPE OUT של הדנון כדי לנצל את ה DAC שלו בשידורי ה TV.
כל יום לומדים משהו חדש

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #5 

תתחדש ותהנה! להרבה מגברי וינטג' יש סאונד הרבה יותר טוב מרסיברים של קולנוע
בייתי (בסטריאו כמובן).

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

יצא לי לעשות ניתוח לאקזמפלר דומה מסוף שנות השבעים, התוצאה ממש ללקק את האצבעות :D

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

סיבה לחוסר בבאסים

שליחה #7 

לגבי הבאסים יש לי מעיין תאוריה אשמח לדעתכם. לדעתי מגבר הק"ב מתכננים להוציא באסים חלשים בגלל ההנחה שלבעל המגבר יהיה סאב. עכשיו גם אם בתפריט מסומן שאין סאב הבאסים בסטראו חלשים. אני לא יודע מה היתרונות של תכנון כזה? האם זה מאפשר להתהדר בהספק גבוהה למרות שבפועל אם היו באסים כמו שצריך אז המגבר היה בעל הספק נמוך יותר? בכלל האם יש אחידות בכל סקלת הצליל קרי צליל גבוהה בעוצמה מסוימת (dB) יצרוך אותה כמות זרם כמו צליל נמוך באותה עוצמה? בקיצור אם יש עוד הסברים לסיבה שבכמה מגברי הק"ב ביתי שאני שמעתי ברמות המחיר של 2.5-3.5K ש"ח (לא ספינות דגל) נראה שהפשרה בסטראו היא על באסים אשמח לשמוע.

תודה מראש,
כל יום לומדים משהו חדש

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #8 

ל gover התאוריה שלך נכונה ויש אפילו מה להוסיף לה : על פי רוב ההספק הנקוב במגברי קולנוע בייתי הוא בתנאי הגברה של כל רמקול בניפרד
כאשר יש שימוש כמה ערוצים בו זמנים כמו 2 או 5 או 3 ספק הכח של המגבר אינו סוחב בווליום גבוהה והמגבר מוציא צליל וגל מעווט שבנוסף גם עלול לפגוע ברמקולים שנהרסים לרוב לא ביגלל העוצמה אלה ביגלל העיווטים בגל שהמגבר מוציא בעוצמה גבוהה ולכן לא מומלץ להישתמש ביותר מחצי הווליום רק מעט מאוד יצרנים של מגברי קולנוע בייתי נותנים נתון של הספק אמיתי בו זמנית לכל הערוצים ומגברם שוקל בהתאם 20 קילו ומעלה... ביגלל מישקל השנאי.
לדוגמא:

AVR 7300 HARMAN/KARDON ששוקל 28 קילו
Denon AVCA11 שושקל 20 קילו
PIONEER VSA-AX10 Ai ששוקל 34 קילו.

ול gover תיתחדש יש לך מגבר מצויין שמור עליו.

אני מאמין שחלק מהפילטרים שיש לך הם:
MPX למניעת הפרעה בהקלטה בטייפ כאשר מקליטים מהטיונר (סינון תדר אפנן הטיונר שמיתנגש עים האיפנון של הטייפ)
SUBSOIC לסינון תדרים מאוד נמוכים שנובעים מעליה לירידה של המחט בתקליט לא ישר בעת שימוש בפטיפון שעלולים לגרם לממברנות של הוופר לנע יותר מידי ולהיכנס לויברציות מסוכנות.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”