מערכת קולנוע בייתית בשילוב סאונד משובחחח
שלום לכולם, אני מקווה שאני מכוון לפורום הנכון. אני קצת חדש בענייני ק"ב ואודיו בכלל ובפורום זה בפרט
אני מתכוון להעמיד מערכת סלונית שמקורה מחשב HTPC. אני עושה זאת משום שחלק גדול מהמוזיקה שלי וכן הסרטים נמצאים על מחשב, אני מתכוון גם שהוא יהיה המקור שלי למוזיקה דרך כונן הDVD שיהיה לו.
עד כאן מה שאני יודע... (או מה שאני חושב שאני יודע - אשמח לקבל פידבקים).
ההתלבטות היא כמובן על הדברים החשובים - רמקולים, מערכת הגברה\רסיבר, מסך. הלכתי עם ההתלבטות הזאת למישהו ועם תקציב של +20K (לא כולל המחשב) וכן עם הצהרה ברורה שחשוב לי מאוד הסאונד למוזיקה - יותר אפילו מסאונד הקפי לקולנוע ולהלן ההמלצה שקיבלתי:
מסך LCD 42 אינץ של LG או SHARP (מרחק היושבים הוא 3.5~ מטר)
רסיבר 661 של ימאהה
רמקולים - אני חושב שזה MOREL OCTAVE 5.2 M
אז מה שמעניין אותי לדעת זה מה חושבים פה על הקומבינה הזאת בעיקר בהתחשב בזה שאני בתור אחד שרוצה קולנוע בבית אבל יותר אכפת לו מסאונד בשביל המוזיקה
תודה,
מראש
אני מתכוון להעמיד מערכת סלונית שמקורה מחשב HTPC. אני עושה זאת משום שחלק גדול מהמוזיקה שלי וכן הסרטים נמצאים על מחשב, אני מתכוון גם שהוא יהיה המקור שלי למוזיקה דרך כונן הDVD שיהיה לו.
עד כאן מה שאני יודע... (או מה שאני חושב שאני יודע - אשמח לקבל פידבקים).
ההתלבטות היא כמובן על הדברים החשובים - רמקולים, מערכת הגברה\רסיבר, מסך. הלכתי עם ההתלבטות הזאת למישהו ועם תקציב של +20K (לא כולל המחשב) וכן עם הצהרה ברורה שחשוב לי מאוד הסאונד למוזיקה - יותר אפילו מסאונד הקפי לקולנוע ולהלן ההמלצה שקיבלתי:
מסך LCD 42 אינץ של LG או SHARP (מרחק היושבים הוא 3.5~ מטר)
רסיבר 661 של ימאהה
רמקולים - אני חושב שזה MOREL OCTAVE 5.2 M
אז מה שמעניין אותי לדעת זה מה חושבים פה על הקומבינה הזאת בעיקר בהתחשב בזה שאני בתור אחד שרוצה קולנוע בבית אבל יותר אכפת לו מסאונד בשביל המוזיקה
תודה,
מראש
Re: היי
הי, קודם כל תודה על התגובות. כבר מאוד עזרתם לי
שאלה אחת
תודה
שאלה אחת
אני יכול בתנאי אותו התקציב פחות-או-יותר לשפר את ההגברה? ובכלל זה שאני הולך על רסיבר שמתמחה בק"ב לא בא על חשבון סאונד של סטריאו?audio6 כתב:
לגבי הרמקולים מצויינים צריכים הגברה חזקה יותר...
תודה
לגבי השימוש במחשב כמקור קבל
רק תדאג לקנות לו כרטיס קול טוב או כרטיס קול פשוט + DAC
הצעות על מסך תוכל לקבל בפורום וידאו או אם תפרט מהן השימושים שלך במסך באחוזים אשמח להמליץ לך
לפי מה שכתבת אתה מעוניין בדגש על הסטריאו שבמצב כזה אני ממליץ על קניית מגבר סטריאו ורמקולים רצפתיים טובים השאלה מה יותר חשוב לך הסטריאו או הק"ב
כדאי גם לפרק את התקציב כמה תדגיש לשם קניית מערכת הסאונד וכמה למסך
אילו סוגי מוזיקה אתה שומע?
גודל החדר?
הצעות על מסך תוכל לקבל בפורום וידאו או אם תפרט מהן השימושים שלך במסך באחוזים אשמח להמליץ לך
לפי מה שכתבת אתה מעוניין בדגש על הסטריאו שבמצב כזה אני ממליץ על קניית מגבר סטריאו ורמקולים רצפתיים טובים השאלה מה יותר חשוב לך הסטריאו או הק"ב
גודל החדר?
מה היינו עושים בלי מוזיקה?
מבחינת הסאונד חשוב לי יותר הסטריאו, נראה לי שלפחות חצי מהתקציב מתאים לי שילך לסטריאו, אפילו קצת יותר - אבל אם תגיד לי ששווה לי להוסיף עוד קצת ולקבל גם איכות סטריאו וגם מסך טוב אז מעניין אותי לשמוע . המוזיקה שלי זה בעיקר ג'אז, בלוז, R&B, רוק אלטרנטיבי, גודל החדר 5X5ofek4490 כתב:... השאלה מה יותר חשוב לך הסטריאו או הק"ב
גודל החדר?...
תודה
אני יכול להגיד לך ממקור ראשון שברסיברים של NAD למשל יש דגש חזק מאוד על הסטריאו והמוזיקליות יחד עם יכולות הקולנוע ביתי .
סטריאו אני שומע ב NAD 712 שלי כבר למעלה מ 15 שנה !
כאשר שדרגתי ל ק"ב לפני 6 שנים בערך הלכתי ושמעתי את כל הרסיברים
שעמדו אז בתקציב שלי (שהיה 5000 ש"ח רק לרסיבר) וציפיתי לשמוע סטריאו באיכות שבה
אני הייתי רגיל לשמוע ב 712 שמעתי הרמן-קרדון , מרנץ , ימהה , דנון (ברמת מחיר זו)
כולם אכזבו אותי קשות עד ששמעתי את ה T-751 NAD שהיה אז דגם חדש והוא נשמע בסטריאו יפהיפה כמו שאני אוהב וכמו שאני רגיל וב 5.1 - סוף הדרך.
אז נכון שהוא היה כבר אז ספרטני לחלוטין יחסית למגברים אחרים באותה רמת מחיר (מצבי DSP,כמות כניסות, שיוך כניסות , תצוגות וכו') אבל קיבלתי מגבר שעובד כבר 6 שנים עם 0 תקלות יום יום באיכות סאונד מדהימה בסטריאו ו ק"ב.
זהו כמובן לא מגבר אודיופילי אלא רק מגבר ברמת כניסה אבל אחד הטובים לדעתי בקטגוריה של רמת כניסה. היות ואני לא מחשיב את עצמי לאודיופיל (אלא רק שרוט קלות ) זה מספק אותי בהחלט ואין לי שום כוונה להחליף אותו למשהו אחר.
עכשיו אני הולך לרתום אותו ל HTPC שאני בונה .
אגב, את ה 712 העברתי לחדר השינה והוא כל יום פותח לי את היום וסוגר אותו .
אני מאמין ש NAD עדיין מחוייבים למסורת ארוכת השנים שלהם שהמוזיקה היא במקום הראשון וממשיכים לתכנן ולייצר מגברים בתפיסה זו גם ברמת הכניסה שלהם .
האמת שאין לי שמץ של מושג מה המחירים היום אך
אני מניח שהמחירים היום זולים בהרבה ממה שהיו אני גם מניח שיש דגם שהחליף את ה T751 וגם דגם שהחליף אותו והם רק השתבחו עם הזמן.
אז בהחלט יש רסיברי קולנוע ביתי שעובדים בסטריאו מצויין ה T751 שאני בעליו הוא בטח רק אחד מהם...
הצעתי לך :
לך אל חדרי ההשמעה ותשמע בעצמך ! לא תעזור לך שום חוות דעת מאף אחד מלומדת ככל שתהיה!! אך אחד בעולם לא יכול להחליט במקום האזניים שלך ! ובטח שלא אני.
אם אתה אוהב מוזיקה האוזניים שלך לא יכולות לטעות ! אתה צריך לעצום את העיניים ומייד תראה שאתה מעדיף מגבר אחד על פני האחר . אחר כך תברר מה זה היה וזה מה שתקנה.
אם מה שתמצא חורג מהתקציב תדחה את הקניה ותחסוך עוד. או שאולי תחפש יד 2 .
אמיר
סטריאו אני שומע ב NAD 712 שלי כבר למעלה מ 15 שנה !
כאשר שדרגתי ל ק"ב לפני 6 שנים בערך הלכתי ושמעתי את כל הרסיברים
שעמדו אז בתקציב שלי (שהיה 5000 ש"ח רק לרסיבר) וציפיתי לשמוע סטריאו באיכות שבה
אני הייתי רגיל לשמוע ב 712 שמעתי הרמן-קרדון , מרנץ , ימהה , דנון (ברמת מחיר זו)
כולם אכזבו אותי קשות עד ששמעתי את ה T-751 NAD שהיה אז דגם חדש והוא נשמע בסטריאו יפהיפה כמו שאני אוהב וכמו שאני רגיל וב 5.1 - סוף הדרך.
אז נכון שהוא היה כבר אז ספרטני לחלוטין יחסית למגברים אחרים באותה רמת מחיר (מצבי DSP,כמות כניסות, שיוך כניסות , תצוגות וכו') אבל קיבלתי מגבר שעובד כבר 6 שנים עם 0 תקלות יום יום באיכות סאונד מדהימה בסטריאו ו ק"ב.
זהו כמובן לא מגבר אודיופילי אלא רק מגבר ברמת כניסה אבל אחד הטובים לדעתי בקטגוריה של רמת כניסה. היות ואני לא מחשיב את עצמי לאודיופיל (אלא רק שרוט קלות ) זה מספק אותי בהחלט ואין לי שום כוונה להחליף אותו למשהו אחר.
עכשיו אני הולך לרתום אותו ל HTPC שאני בונה .
אגב, את ה 712 העברתי לחדר השינה והוא כל יום פותח לי את היום וסוגר אותו .
אני מאמין ש NAD עדיין מחוייבים למסורת ארוכת השנים שלהם שהמוזיקה היא במקום הראשון וממשיכים לתכנן ולייצר מגברים בתפיסה זו גם ברמת הכניסה שלהם .
האמת שאין לי שמץ של מושג מה המחירים היום אך
אני מניח שהמחירים היום זולים בהרבה ממה שהיו אני גם מניח שיש דגם שהחליף את ה T751 וגם דגם שהחליף אותו והם רק השתבחו עם הזמן.
אז בהחלט יש רסיברי קולנוע ביתי שעובדים בסטריאו מצויין ה T751 שאני בעליו הוא בטח רק אחד מהם...
הצעתי לך :
לך אל חדרי ההשמעה ותשמע בעצמך ! לא תעזור לך שום חוות דעת מאף אחד מלומדת ככל שתהיה!! אך אחד בעולם לא יכול להחליט במקום האזניים שלך ! ובטח שלא אני.
אם אתה אוהב מוזיקה האוזניים שלך לא יכולות לטעות ! אתה צריך לעצום את העיניים ומייד תראה שאתה מעדיף מגבר אחד על פני האחר . אחר כך תברר מה זה היה וזה מה שתקנה.
אם מה שתמצא חורג מהתקציב תדחה את הקניה ותחסוך עוד. או שאולי תחפש יד 2 .
אמיר