מאגר לקוחות יס זמין לרשות השידור?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Hbar פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הצטרפתי ליס לפני כחודש ואחרי כשבועיים קיבלתי מכתב איומים מרשות השידור על כך שאני לא משלם אגרה ורשימה של תעריפים ע"פ מועד רכישת הטלויזיה שלי. למעשה לא הייתי בארץ עד לפני שנתיים ושילמתי אגרה בדירה הקודמת שלי ע"ש המשכיר, אבל מאוד הפתיע אותי קשר הנתונים המהיר שבין יס ורשות השידור. האם רשימת מאגר הלקוחות של יס היא ב public domain?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

הרשימה היא לא PUBLIC אבל כן, הם יכולים להעביר.
גם חנות שמוכרת לך מסך, מעבירה את הפרטים של הקונה לרשות השידור.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6605
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

Hbar,

האם שינית לאחרונה כתובת במשרד הפנים?

Hbar פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

ל-ride
לפני שנה ולא קיבלתי מאז שום דבר מרשות השידור

למרטין
שמעתי גם על זה, אבל זה נשמע לי כמו פגיעה רצינית בפרטיות. האם יש חוק שכופה על העברת נתונים כזו לרשות השידור?

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #5 

כן.יש חוק שמחייב חנות/סוחרים, לדווח לרשות השידור על פרטי הקונים במכירת טלוויזייות.
הגיע הזמן לחתוך רקמות

NimrodKadim
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218
נתן תודות: 0

שליחה #6 

Hbar כתב:שמעתי גם על זה, אבל זה נשמע לי כמו פגיעה רצינית בפרטיות. האם יש חוק שכופה על העברת נתונים כזו לרשות השידור?
...
זו העלמת מס! יש חוק שמחייב אותך במס לרשות השידור ואתה עובר עליו.

בדיוק כמו מי שמעלים מס הכנסה או מע"מ. הוא לא יכול לטעון בפגיעה בפרטיות כשהוא עובר עברה פלילית של העלמת מס.
I don´t know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve. Bilbo Baggins, TLOTR-TFOTR

genadyb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 163
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

אין קשר בין הדברים. פרטיות לחוד ואגרה לחוד. אם לרשות השידור יש סיבה לחשוד שאתה עובר על החוק הם יכולים להשתמש באמצעים החוקיים כדי לגלות זאת. העברת פרטים של רוכש הטלוויזיה היא אחד מהאמצעים. צו בית משפט הוא אמצעי אחר.
לא שמעתי מעולם שיש חוק שמאפשר לרשות השידור לדרוש מידע כזה מיס או חוק שמרשה ליס למסור את הפרטים האלה.

לצערנו רשות השידור נוקטת לעיתים באמצעים לא סבירים כדי לגבות תשלומי אגרה שמגיעים לה וגם כאלה שלא מגיעים לה. ראו למשל את סיפור המחסומים.

Hbar פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

לנמרוד
לא כתבתי שלא שילמתי. שילמתי לפני זה בדירה אחרת ושילמתי את האגרה ביום שקיבלתי את המכתב. זה נכון שלא רצתי אחריהם...
הנקודה היא בדיוק כפי שציין גנאדי אחריך.

NimrodKadim
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

תקרא את חוק רשות השידור. אני קראתי אותו.
אני לא מצדיק את קיום רשות השידור ובטח לא את גביית האגרה.

העניין הוא שזה חוק, ולמען האמת אחד הנוקשים (כיאה לחוק מס). החוק הוא מעל הכל. גם צו מבית משפט (שנדרש למשל לצורך חיפוש בבית) הוא בא מכוח החוק. אין מה לעשות, זו מדינת חוק.

ממש כמו שלמס הכנסה ישנה גישה (תוך פגיעה בפרטיות שלך) מלאה לרשימות עובדים, והחוק דורש מכל מעסיק לדווח למס הכנסה, ממש כמו שלביטוח לאומי ישנה גישה לנתונים אודות רכב שבבעלותך, דירות, תעסוקה וכו', כך יש גם לרשות השידור כשהיא מנסה לאכוף את עניין גביית המס.

העניין הוא שבגלל המיאוס, המוצדק אני מוכרח להוסיף, של הציבור ברשות השידור, כל עניין האגרה הפך ללא פופולרי ולכן התחמקות ממנו, או התייחסות אליו שלא בחומרה הראויה ככל מס אחר, הפכה ללגיטימית בקרב הרבה אנשים.

המצב דומה אצל חלק מהאוכלוסיה בכל הקשור למע"מ, אבל זה כבר סיפור אחר.

אני חושב שזה לגיטימי שלרשות שגובה מס מהאזרחים ישנה הסמכות לדרוש מגופים שונים אינפורמציה אודות אזרחים המחייבת אותם לשלם מס.
I don´t know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve. Bilbo Baggins, TLOTR-TFOTR

NimrodKadim
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

genadyb כתב:אין קשר בין הדברים. פרטיות לחוד ואגרה לחוד. אם לרשות השידור יש סיבה לחשוד שאתה עובר על החוק הם יכולים להשתמש באמצעים החוקיים כדי לגלות זאת. העברת פרטים של רוכש הטלוויזיה היא אחד מהאמצעים. צו בית משפט הוא אמצעי אחר.
לא שמעתי מעולם שיש חוק שמאפשר לרשות השידור לדרוש מידע כזה מיס או חוק שמרשה ליס למסור את הפרטים האלה.

לצערנו רשות השידור נוקטת לעיתים באמצעים לא סבירים כדי לגבות תשלומי אגרה שמגיעים לה וגם כאלה שלא מגיעים לה. ראו למשל את סיפור המחסומים.
...
המדינה לא צריכה צו מבית משפט בכדי לאכוף את החוק. המקרה יחידי (!) שבו המדינה צריכה צו מבית משפט הוא המקרה שהחוק דורש צו מבית משפט. כן, גם בית המשפט בסך הכל עושה מה שהחוק אומר.

חוץ מזה, שחובת יס להעביר את הנתונים האלה לא צריכה להגיע דרך החוק. יס היא לא רשות ממשלתית ובטח שלא יחוקקו חוקים עבור גוף מסחרי כזה או אחר. יס פועלת במסגרת רישיון שנתנה לה המדינה (משרד התקשורת) ואני בטוח שהוא ארוך מאוד ומפורט מאוד וגם כולל תקנות (שוב, לא חוקים) המחייבות את יס במסגרת הרישיון שניתן לה.

אם אתה חושב שהתקנות האלה המחייבות את יס להעביר פרטים אלו או אחרים לידיעת רשויות המס, אז אתה מוזמן לעתור לבג"ץ כדי שזה יבדוק אם המדינה עושה משהו בניגוד לחוק כלשהו.

genadyb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

זה לגיטימי כל עוד זה במסגרת החוק, וכמו שכתבתי, לפעמים הרשות "מפרשת" את החוק בצורה נרחבת מדי.
האם מותר להם גם לדרוש, ללא צו, מחברת האשראי את פירוט העסקאות שלך? שמא אולי קנית טלוויזיה?
או לדרוש מ"רייטינג" את פרטי המנוי שלך, כי אולי ככה הם יגיעו אליך?

יש חוק, אני לא זוכר אותו לפרטים, ולדעתי הוא בגדול מחייב אותך ואת חנויות החשמל לדווח לרשות. זהו.

genadyb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

נמרוד, אל תגזים. תיכף גם תגיש שהמשטרה יכולה לצותת לך ללא צו, כי היא בסך הכל רוצה לוודא שאתה לא עובר על החוק.
במדינה שלנו עדיין יש חוקים ואלה בין השאר מחייבים גם את הרשויות של המדינה.

עכשיו הנה הקישור לרשיון חברת יס: http://www.moc.gov.il/new/documents/cou ... s_lic1.pdf. סעיפים רלוונטיים 12.6 ונספח ז'. לדעתי עובדת היותי מנוי ביס מוגנת בין השאר ע"י חוק מאגרי מידע שיס כפופה לו.

ולמען הסר כל ספק בלבך, אני משלם את האגרה, למרות שאת התמורה אני לא ממש רואה.

NimrodKadim
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

genadyb כתב:נמרוד, אל תגזים. תיכף גם תגיש שהמשטרה יכולה לצותת לך ללא צו, כי היא בסך הכל רוצה לוודא שאתה לא עובר על החוק.
במדינה שלנו עדיין יש חוקים ואלה בין השאר מחייבים גם את הרשויות של המדינה.

עכשיו הנה הקישור לרשיון חברת יס: http://www.moc.gov.il/new/documents/cou ... s_lic1.pdf. סעיפים רלוונטיים 12.6 ונספח ז'. לדעתי עובדת היותי מנוי ביס מוגנת בין השאר ע"י חוק מאגרי מידע שיס כפופה לו.

ולמען הסר כל ספק בלבך, אני משלם את האגרה, למרות שאת התמורה אני לא ממש רואה.
...
צר לי, אבל קשה לי להסכים איתך. ואגב, אני לא מודאג שאתה לא משלם אגרה.

המשטרה לא יכולה לצותת ללא צו כי החוק לא מאפשר זאת. אבל החוק כן מאפשר מרשות השידור לדרוש את הרשימות האלה וכן את המוכרים (יתרה מכך, החוק מחייב את המוכרים לדווח).

ברור שהחוק נקבע תוך שיקול דעת המתחשב בפגיעה בפרטיות האזרח מול יכולת אכיפה. ואכן דרישה לצותת לאזרח זו פגיעה חמורה בפרטיותו מול הסיכוי הקלוש שיפליל עצמו בשיחת טלפון ולכן כן החוק קבע שנדרש צו.

אבל לדווח לרשות השידור שאתה לקוח יס פוגעת בפרטיותך באופן מזערי אבל מספקת ראיה חד משמעית אם אתה עבריין (לא משלם אגרה ובעל יכולת לצפות בשידורי טלויזיה). אז פה החוק קבע שאין צורך בצו.

שופט הוא לא מעל החוק, הוא בסך הכל מאפשר לאכוף אותו.

ושוב, זה לא העניין עם זה צודק או לא, ואם החוק שקל נכון את הפגיעה בפרטיות. בשורה התחתונה זה החוק.

genadyb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

NimrodKadim כתב:אבל החוק כן מאפשר מרשות השידור לדרוש את הרשימות האלה וכן את המוכרים (יתרה מכך, החוק מחייב את המוכרים לדווח).
...
איזה חוק? אני לא מכיר חוק כזה. תביא מראה מקום.

genadyb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אגב עיון באתר רשות השידור מגלה שעובדי הרשות נהנים מפטור.
מעניין.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #16 

genadyb כתב:
NimrodKadim כתב:אבל החוק כן מאפשר מרשות השידור לדרוש את הרשימות האלה וכן את המוכרים (יתרה מכך, החוק מחייב את המוכרים לדווח).
...
...
רצית חוק? קיבלת: תקנות רשות השידור (אגרה בעד החזקת מקלט טלוויזיה), תשמ"א-1981
(http://www.nevo.co.il/Law_word/law01/p213m1_019.doc)

הסעיף המעניין הוא סעיף חמש: "הודעה על רכישת מקלט". הנה כמה ציטטות נבחרות משם:
"(א) אדם הרוכש מקלט טלוויזיה יודיע על כך למנהל בכתב, תוך שלושים ימים מיום קבלת המקלט, ויציין בהודעתו את שמו המלא, מענו ומספר זהותו".

"(א) מסר סוחר מקלט טלוויזיה, בין בדרך של מכירה בין בדרך של השאלה או השכרה, ישלח באמצעות הדואר הודעה על כך בכתב למנהל, לפי טופס כאמור בתקנת משנה (ב), עד ה-5 לכל חודש לגבי מכירות, השאלות והשכרות שבוצעו בחודש שלפני כן."
You are never fully dressed without a smile

genadyb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

Shed כתב:
genadyb כתב:
...
...
רצית חוק? קיבלת: תקנות רשות השידור (אגרה בעד החזקת מקלט טלוויזיה), תשמ"א-1981
(http://www.nevo.co.il/Law_word/law01/p213m1_019.doc)

הסעיף המעניין הוא סעיף חמש: "הודעה על רכישת מקלט". הנה כמה ציטטות נבחרות משם:
"(א) אדם הרוכש מקלט טלוויזיה יודיע על כך למנהל בכתב, תוך שלושים ימים מיום קבלת המקלט, ויציין בהודעתו את שמו המלא, מענו ומספר זהותו".

"(א) מסר סוחר מקלט טלוויזיה, בין בדרך של מכירה בין בדרך של השאלה או השכרה, ישלח באמצעות הדואר הודעה על כך בכתב למנהל, לפי טופס כאמור בתקנת משנה (ב), עד ה-5 לכל חודש לגבי מכירות, השאלות והשכרות שבוצעו בחודש שלפני כן."
...
shed, אחרי שקראת את מה שציטטת פה תגיד - האם חברת יס/הוט סוחרת בטלוויזיות? אם כן - החוק חל עליהן כאשר הן מוכרות לך מקלט. כאשר הן לא מוכרות לך מקלט (והן לא מוכרות טלוויזיות) הן אינן נכנסות תחת חוק זה. מה עדיין לא ברור פה?

Hbar פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

לגנאדי: אני יודע שהסעיף הזה קצת הורחב כי אנשים רצו לראות טלויזיה במחשב בעזרת כרטיס ולא לשלם, וזה לא עבד. לכן, מאחר ואתה מקבל ממיר המכיל טיונר, זו יכולה להיות הסיבה לכלילת יס תחת הסעיף הזה. לעומת זאת, מעניין מאוד מה עושה הוט כאשר מישהו מתחבר בחיבור אנלוגי ולא לוקח ממיר.

לכולם: הפוסט הזה התפתח הרבה מעבר למה שציפיתי. אני מאוד שמח ומודה על הדיון המעמיק.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #19 

גנאדי - שים לב שהחוק מדבר על מקלט טלוויזיה ולא מכשיר טלוויזיה. יס והוט שמים אצלך ממיר אשר מכיל טיונר == מקלט טלוויזיה. זה שהוא לא מכיל מסך לא מעניין כאן, שכן החוק מדבר על אחזקת מקלט ולא אחזקת מסך.

hbar - כאשר מישהו מתחבר להוט בלי ממיר - יש לו מכשיר טלוויזיה אשר כולל מקלט. אחרת הוא לא יוכל לראות גם את השידורים האנלוגים.
You are never fully dressed without a smile

Hbar פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

Shed: ברור, אבל הוט לא סיפקה לא את זה ולכן לא אמורה לדווח

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”