בכל מקרה את ספיידרמן 3 עוד לא ראיתי וזו הייתה הזדמנות טובה לצפות בסרט הזה ועוד בבלו-ריי (זה אחד הסרטים היחידים שראיתי לראשונה בHD...)
הסרט ממש נחמד ומלא אקשן, ואני בטוח שרבים מכם צפיתם בו, אבל זו לא הנקודה כאן.
הסרט הוא בנפח 42GB בכיווץ AVC (או H264 אם תרצו) עם ביטרייט של בין 26-30Mbps, נתונים שאולי מבטיחים איכות תמונה טובה מאוד אבל כבר נתקלתי בסרטים עם ביטרייט גבוה בכיווץ איכותי שהקידוד שלהם היה פשוט נוראי (קחו למשל את "300" בגרסת HDDVD), אך הפעם לא כך היה הדבר...
הקידוד של הסרט הוא פשוט מושלם!!! התמונה הייתה הכי טובה שראיתי אי פעם!!! (אולי פרט ל"סופרמן חוזר" שראיתי במקרן 2K בלונדון...חחח) זה היה פשוט תענוג לצפות בסרט בלי שום תופעות כיווץ או קידוד לקוי...
אני רק יכול לדמיין איך זה לצפות בכזה סרט על מקרן או מסך 1080P עם רסיבר שתומך בפורמטים החדשים של הסאונד... (אני צופה על מסך NEC 61XR4 ישירות מהמחשב שלי...)
מבחינת סאונד קצת התאכזבתי אבל זה בגלל שאין לי יציאת HDMI במחשב ולסרט אין פסקול DOLBY DIGITAL אל רק DOLBY TRUE HD וPCM, ושניהם לא יכולים לעבור ב5.1 על כבל אופטי...
בכל מקרה, לכל מי שרוצה לחוות את האיכות האמיתית של בלו-ריי, אני ממליץ מאוד לצפות בסרט הזה!!! (אני מניח שגם ספיידרמן 1 ו-2 ייראו טוב כמו 3 אבל שום דבר לא מובטח...)
הלוואי שהסרטים הבאים שיוצאים בבלו-ריי ייראו ככה...
אור