תמיכה בחברת YES-כן קראתם נכון

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
theezway פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

אני לקוח של חברת YES באזור המרכז וגם אני סובל מהפרעות לאחרונה.
אני מבין כל לקוח שרוצה לעזוב בתקופה ואני בוודאי שמבין את כל הלקוחות שרוצים פיצוי.
אבל אני (לפחות בשלב זה) לא רוצה לא את זה ולא את זה.

אני עוד זוכר את הימים שבהם היה בארץ רק את הוט (אז הכבלים). שילמנו בערך את אותו הסכום וכמעט לא היה מה לראות. בשנים האחרונות אני ממש מרוצה מYES - יש סרטים טובים וסדרות מעולות. אני ממש מרגיש כאילו שהחברה השקיעה בי בשנים הללו.

והעניין הוא שהיא בהפסדים לאורך כל השנים האלה. להגיד שהם עכשיו יחזירו כסף לכל הלקוחות על חודש, זה בעצם לחתוך את ההכנסות שלהם בלמעלה מ- 8% ולחברה שגם ככה כל הזמן מפסידה (והאמת שלא נראה לי שהתקלות האלה ייגמרו בחודש) - זה כמו להגיד להם להתאבד! ואז מה יקרה, בסוף נהיה שוב רק עם HOT ובהעדר תחרות - המבחר יהיה בהתאם.

בקיצור, לפני שזועקים ובאים בטענות ומתנתקים - בואו נחשוב רגע קדימה לאיפה זה מוביל. בהנחה שהתקלות האלה אכן נובעות מסיבות בטחוניות שאינן תלויות בYES (ונכון לעכשיו אני מאמין להסבר זה, כי אני לא חושב שזו סתם חברה חובבנית) - אני עוד נותן להם צ'אנס. אני גם מליץ על כך לאחרים שהם בעד שתהיה לנו פה תחרות בריאה לייבא סרטים וסדרות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #2 

היום עלה תשדיר של מנכ"ל יס - רון איילון בין השידורים שבו הוא מסביר את הסיפור.

האמת שזה די קורע את הלב...

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6605
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

את האמת גם אני הייתי מרוגז קשות, אבל המחשבה שיקרה משהו ליס ונישאר רק עם הוט (וכבר ראינו כמה שהסיפור הזה גרוע), אני מצטרף לקריאה של theezway. אני משוכנע שהבעייה תיפטר נקבל את הפיצוי שמגיע לנו ללא זעקות ועצבים על מחלקת שירות הלקוחות. כל מה שצריך זה עוד קצת סבלנות

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

לי אין תקלות, ואין לי כאן כוונה לדרוש פיצוי כל שהוא.

הפיצוי היחידי שאני רוצה זה ש YES יביאו לנו כמה שיותר רכש מחו"ל.
אפילו סדרות מאנגליה ואוסטרליה.
השנה אין לנו למה לצפות, וזה מבאס.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2127
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #5 

אכן המצב לא טוב ויהיה רע לנו אם נישאר שוב במונופול של הוט. לא נראה לי שזה יקרה.

א. אולי זה יזרז את הליכי ה DVB-T בארץ.
ב. אני מניח שמאחר ויס קונים את שירות העברה בלווין מחברת חלל קשה לי להאמין שהם יהיו מחויבים לשלם לחלל על שירות לקוי שיס מקבלים.
ג. תמיד יהיו לקוחות נאמנים כמו theezway שילכו עם יס באש ובמים ובפריזים.

לסיכום, מה שעלול להרוג את יס זה לא הפיצוי של חודש אלא עזיבת מנויים. אבל נראה לי שזה יהיה בסדר גודל של 10% ולא יותר.

גם ככה יש זליגה קבועה של לקוחות הן מיס והן מהוט לצלחות פרטיות אז אולי הארוע הזה יזרז יגביר קצת את התהליך הזה.

ofirc6
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

האם השידורים בצלחות הפרטיות עוברים בצורה תקינה?
"המציאות אינה יותר מאשליה, אשליה עקשנית מאוד"
אלברט איינשטיין

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

יש גם פגיעה בצלחות פרטיות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

צודק בהחלט, אבל יש גם אבל...

שליחה #8 

(Y) כאחד מראשוני הלקוחות של YES- ואני חייב לציין -לקוח מרוצה,
אני בהחלט אוהב את הכיוון של הפוסט הזה.

האבל שלי מתייחס לדרך שבה הם טיפלו בתקשור הבעיה, ולקריסה (המובנת) של מרכז שירות הלקוחות.
טיפול זריז יותר ועצמתי יותר היה יכול להוריד די הרבה מהקולות המתלהמים.
ויש עוד אבל- זה לא מאוחר מידי, עוד לא ראיתי את הודעת המנכל - זה צריך להיות הכיוון.

אני מקווה:
1. שהבעיה הטכנית תגיע לפתרון מהיר (מה שלא בטוח הולך להיות).
2. שהם אכן ישנו את קו ההסברה שלהם.
3. שבסופו של יום יזכרו את הלקוחות שנשארו נאמנים להם גם בתקופה הזאת.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

כלקוח ממורמר של הוט, גם אני אוהב את הפוסט הזה. theezway אומר הרבה דברים הגיוניים. (Y)
Silence speaks louder than words

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #10 

(Y)
...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

Re: צודק בהחלט, אבל יש גם אבל...

שליחה #11 

barvfr כתב:3. שבסופו של יום יזכרו את הלקוחות שנשארו נאמנים להם גם בתקופה הזאת.
...
על זה דווקא לא הייתי בונה...

shayhe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 410
שם מלא: שי
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #12 

אורן מוסט מתאר את ההתמודדות של סלקום כחברה צעירה בזמן משבר.
http://hitech.themarker.com/tmc/article ... 1009_52336

צריך לזכור שחברת YES היא חברת בת של בזק, זאת לא עוד איזו חברה קטנה שיכולה להימחק מחר. יש לה גב של אחת החברות הכי חזקות במשק.

בכל מקרה כנראה שבימים הקרובים Yes תגדיל את הפיצוי שלה ללקוחות ותפתח לקהל את הערוצים שבתשלום.

NirCohen
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #13 

theezway - אני רוצה לציין שאני תומך בהצעה שלך.
לפני בערך יומיים חידשתי את המנוי שלי ליס למרות התקלות האחרונות.
ליס לעומת הוט יש תמיכה בשידורים במסך רחב מזה זמן רב, דבר שהוא מאוד שימושי עבורי ועבור הלקוחות שיש להן טלויזיה 16:9.
למרות שאני חושב השרות לקוחות של יס הוא על הפנים (במקרה הטוב), אבל הוא טוב הרבה יותר מהשרות לקוחות של הוט (אל תטעו, אם יס תיפול השרות לקוחות של הוט יהיה עוד יותר גרוע ממה שהוא היום).

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 93 פעמים

שליחה #14 

shayhe כתב:אורן מוסט מתאר את ההתמודדות של סלקום כחברה צעירה בזמן משבר.
http://hitech.themarker.com/tmc/article ... 1009_52336

צריך לזכור שחברת YES היא חברת בת של בזק, זאת לא עוד איזו חברה קטנה שיכולה להימחק מחר. יש לה גב של אחת החברות הכי חזקות במשק.

בכל מקרה כנראה שבימים הקרובים Yes תגדיל את הפיצוי שלה ללקוחות ותפתח לקהל את הערוצים שבתשלום.
...
הפרדוקס בכל העניין שדווקא הגב ש YES מקבלת מבזק - נמצא בעוכריה דבר אשר מציב אותה בשורה ראשונה עם מגבלות הרגולטוריה

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1010
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #15 

אני חייב לציין שלמרות שכמעט ולא חוויתי תקלות, זה נראה לי פטטי שמציעים לתמוך ביס אך ורק מתוך פחד להישאר לבד עם הוט.
עם הוט ועם יס כשחקנים יחידים בזירה שוק תכני טלויזיה אני כבר מזמן מרגיש פרנואידי וחסר אונים.
הרגולטור, או משאחראי לכך, חייב לפתוח את השוק הזה ליותר תחרות, אז, עם 4 או 5 אופציות של ספקי תוכן אף אחד לא היה מאלה על הדעת לפתוח שרשור כמו זה.
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #16 

mark13 כתב:אני חייב לציין שלמרות שכמעט ולא חוויתי תקלות, זה נראה לי פטטי שמציעים לתמוך ביס אך ורק מתוך פחד להישאר לבד עם הוט.
עם הוט ועם יס כשחקנים יחידים בזירה שוק תכני טלויזיה אני כבר מזמן מרגיש פרנואידי וחסר אונים.
הרגולטור, או משאחראי לכך, חייב לפתוח את השוק הזה ליותר תחרות, אז, עם 4 או 5 אופציות של ספקי תוכן אף אחד לא היה מאלה על הדעת לפתוח שרשור כמו זה.
...
התמיכה (שלי לפחות ) ביס היא לא בגלל "הפחד להישאר רק עם הוט" היא בגלל:
1. יס נותנת לי שירות ומוצר טוב במשך מספר שנים. בסה"כ אני לקוח מרוצה.
2. התקלה הנוכחית היא לא באשמת יס, לא בתחום אחריותה, ולמעשה לא היתה שום פעולה שיס היתה יכולה לעשות על מנת למנוע או לצמצם את הנזק.

אין טעם "להעניש" חברה על משהו שלא תלוי בה.

כמו שאני רואה את זה, האשם הגדול בתקלה הזו - זו מדינת ישראל. משרד התקשורת מכר תדרים, גורם זר עולה על התדרים האלה - והמשרד בקושי מתפקד בתחום הזה.

הנה עוד דוגמא, היפוטתית, אבל לא דמיונית:
בעזה מחליטים לפרוש רשת סלולרית, בתדרים 900MHz, האות שלהם מפיל את הרשת של אורנג' באשקלון. מה קורה אז?

השרשור הזה חשוב במיוחד לנוכח כל אותם טוקבקיסטים שלא מצליחים לראות מעבר לאף של הממיר שלהם. מבחינתם יס אשמה, והם קיבלו עוד הזדמנות לזעוק "ככה המדינה שלנו נראית".

אני מציע גם לשים דברים בפרופורציה. אני לא חושב שיס על סף קריסה. כשסלקום רק נכנסה לשוק הסלולר, עם כמה עשרות אלפי מנויים בלבד, היא סבלה מרשת לא יציבה במשך מספר חודשים. כל אותם חודשים - סלקום לא חייבה אף לקוח (קרי, אפס הכנסות). וראו זה פלא - למרות שהיא היתה בשלב חדירה לשוק (שלב קריטי לכל דבר ועניין), ועם מצוקת מזומנים סלקום שרדה.

בכל הסאגה הזו, הנפגע הכי גדול זה יס, היא גם מפסידה לקוחות, גם מפסידה תדמית, וגם תפסיד מזומנים.
You are never fully dressed without a smile

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1010
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #17 

Shed כתב:...ולמעשה לא היתה שום פעולה שיס היתה יכולה לעשות על מנת למנוע או לצמצם את הנזק.
...
נקודה זו לא כ"כ מובנת מאליה, אולי כן היו דברים שיס יכלה לעשות כדי שהשידורים שלה יהיו חסינים יותר לרעשים ?

חוץ מזה, למה שהלקוחות יגנו על יס? זה לא ממשלה שאותה בחרת, כאן זה חוקי השוק, כאן זה הג'ונגל. אם חברה לא מצליחה לתת מה שהלקוח שילם עבורו, אז טבעי שהיא תפסיד, ללא שום קשר של מי האשמה בתקלה.

תגיד, עם בעולם מקבילי, היה מתברר שחברת חפציבה לא אשמה בפשיטת רגל של עצמה, היתה בחיים חושב להמליץ לרוכשי הדירות שימשיכו לשלם בגלל ש " עד עכשיו חפציבה בנתה בניינים ודירות טובות במשך מספר שנים ופשיטת ה רגל לא באשמתה"
מה? זה לא ניתן להשוואה בגלל שזה שירות וזה מוצר? בגלל שזה 200 ש"ח לחודש וזה חסכונות חייך?

בקיצור, יס לא חברים שלי (וגם לא שלך, צר לי לבשר לך). יש בינינו הבנה עסקית בלבד, אני מעביר להם סכום כסף כל חודש ע"מ שמהחור בקיר ייצאו תמונות קטנות שאח"כ הטלוויזיה שלי מגדילה כדי שאוכל לראות. ואני בטוח, אבל בטוח 100%, שכאשר אני לא אוכל להעביר להם את הכסף "מסיבות שהם לא באשמתי" הם לא "ייתמכו" בי אפילו לשניה.
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #18 

mark13 כתב:
Shed כתב:...ולמעשה לא היתה שום פעולה שיס היתה יכולה לעשות על מנת למנוע או לצמצם את הנזק.
...
נקודה זו לא כ"כ מובנת מאליה, אולי כן היו דברים שיס יכלה לעשות כדי שהשידורים שלה יהיו חסינים יותר לרעשים ?

חוץ מזה, למה שהלקוחות יגנו על יס? זה לא ממשלה שאותה בחרת, כאן זה חוקי השוק, כאן זה הג'ונגל. אם חברה לא מצליחה לתת מה שהלקוח שילם עבורו, אז טבעי שהיא תפסיד, ללא שום קשר של מי האשמה בתקלה.

תגיד, עם בעולם מקבילי, היה מתברר שחברת חפציבה לא אשמה בפשיטת רגל של עצמה, היתה בחיים חושב להמליץ לרוכשי הדירות שימשיכו לשלם בגלל ש " עד עכשיו חפציבה בנתה בניינים ודירות טובות במשך מספר שנים ופשיטת ה רגל לא באשמתה"
מה? זה לא ניתן להשוואה בגלל שזה שירות וזה מוצר? בגלל שזה 200 ש"ח לחודש וזה חסכונות חייך?

בקיצור, יס לא חברים שלי (וגם לא שלך, צר לי לבשר לך). יש בינינו הבנה עסקית בלבד, אני מעביר להם סכום כסף כל חודש ע"מ שמהחור בקיר ייצאו תמונות קטנות שאח"כ הטלוויזיה שלי מגדילה כדי שאוכל לראות. ואני בטוח, אבל בטוח 100%, שכאשר אני לא אוכל להעביר להם את הכסף "מסיבות שהם לא באשמתי" הם לא "ייתמכו" בי אפילו לשניה.
...
אני אענה נקודה נקודה.
1. האם יס היתה יכולה לעשות משהו כדי להפוך את השידורים לחסינים יותר? התשובה היא לא. יס לא מייצרת את הממירים, לא מפתחת מודלציות תקשורת או מודמים. היא ספקית תוכן. בנוסף, ההפרעה בה מדובר היא לא משהו זניח, מדובר במכ"מ אשר משדר בעוצמות של כמה אלפי וואטים, אות CW (ולא פולסי). אולי זה נשמע סינית - אבל מדובר בחוסם אולטימטיבי.
כל העולם יודע שאם תשים צלחת לווין ליד תחנת בסיס של wimax - הצלחת לא תתקשר עם הלווין - לא משנה מה תעשה. אותו כנ"ל כאן.

2. מי אמר שהלקוחות מגינים על יס? יס תחזיר את הכסף שנגבה (בין אם בזיכוי ובין אם בחודשי שידור חינם). בשורה התחתונה מי שיישא בנטל הכספי (ברובו המכריע לפחות) זה יס, לא הלקוחות. הלקוחות מפסידים זמן בו הם לא קיבלו שירות.

3. הדוגמא של חפציבה לא רלוונטית. חפציבה היא חברה שקרסה, כאן מדובר בכח עליון. אם אתה רוצה להשליך לתחום הנדל"ן, נסה לבדוק מה קורה כאשר חפציבה בונה בניין, ויום לפני מסירת המפתח לדייר יש רעידת אדמה והוא מתמוטט.
מה קורה כאשר יש רעידת אדמה יום אחר מסירת המפתח ללקוח?

4. אף אחד לא אמר שיס הם חברים שלי, או שאני צריך לצאת מגידרי כדי שיהיה להם נחמד ונוח בחיים. הטענה הבסיסית שלי היא שאין טעם בלצעוק על יס, או להכריז בכל טוקבט כי "זו חברה בזיון". המצב מאעפן, המצב מעצבן, המצב מרגיז - אבל הוא לא באשמת יס. הם קורבן כאן בדיוק כמונו.
You are never fully dressed without a smile

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 93 פעמים

שליחה #19 

Shed כתב:
mark13 כתב:
...

...
אני אענה נקודה נקודה.
1. האם יס היתה יכולה לעשות משהו כדי להפוך את השידורים לחסינים יותר? התשובה היא לא. יס לא מייצרת את הממירים, לא מפתחת מודלציות תקשורת או מודמים. היא ספקית תוכן. בנוסף, ההפרעה בה מדובר היא לא משהו זניח, מדובר במכ"מ אשר משדר בעוצמות של כמה אלפי וואטים, אות CW (ולא פולסי). אולי זה נשמע סינית - אבל מדובר בחוסם אולטימטיבי.
כל העולם יודע שאם תשים צלחת לווין ליד תחנת בסיס של wimax - הצלחת לא תתקשר עם הלווין - לא משנה מה תעשה. אותו כנ"ל כאן.

2. מי אמר שהלקוחות מגינים על יס? יס תחזיר את הכסף שנגבה (בין אם בזיכוי ובין אם בחודשי שידור חינם). בשורה התחתונה מי שיישא בנטל הכספי (ברובו המכריע לפחות) זה יס, לא הלקוחות. הלקוחות מפסידים זמן בו הם לא קיבלו שירות.

3. הדוגמא של חפציבה לא רלוונטית. חפציבה היא חברה שקרסה, כאן מדובר בכח עליון. אם אתה רוצה להשליך לתחום הנדל"ן, נסה לבדוק מה קורה כאשר חפציבה בונה בניין, ויום לפני מסירת המפתח לדייר יש רעידת אדמה והוא מתמוטט.

4. אף אחד לא אמר שיס הם חברים שלי, או שאני צריך לצאת מגידרי כדי שיהיה להם נחמד ונוח בחיים. הטענה הבסיסית שלי היא שאין טעם בלצעוק על יס, או להכריז בכל טוקבט כי "זו חברה בזיון". המצב מאעפן, המצב מעצבן, המצב מרגיז - אבל הוא לא באשמת יס. הם קורבן כאן בדיוק כמונו.
...
מסכים עם כל מילה (Y)

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #20 

Shed כתב:
mark13 כתב:
...

...
אני אענה נקודה נקודה.

...
הישראלי הממוצע תמיד יעדיף להאשים מישהו, על פני ניתוח עובדות... זה יותר קל ועל הדרך הוא יצליח אולי לקבל פיצוי שאף אחד אחר לא יקבל, ואז הוא ידפוק את המערכת...

אגב, מאיפה קיבלת את המידע לגבי המכ"ם? אפשר אולי לינק?

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”