האם הHTPC דולק אצלכם כל הזמן?
חבר תקרא את זה ב YNETShed כתב:פעם אחרונה שכיביתי את המחשב היתה במעבר דירה, ביולי האחרון.
אני לא מתכוון לכבות אותו שוב, עד למעבר הדירה הבא....
לשם השוואה, מקרר צורך כ-725 וואט, נגן DVD רק כ-25 וואט, והטלוויזיה
בערך 100 וואט. מחשב משחקים עם ביצועים גבוהים שכולל מאיץ גרפי חזק, כוננים קשיחים מרובים, כוננים אופטיים, קורא זיכרון פלאש וצג LCD בן 30 אינץ' עשוי לצרוך עד 750 וואט! אם תשאירו חיה כזו עובדת בלי הפסקה, תוכלו לראות תוספת של 150-200 ש"ח
בחשבון החשמל החודשי שלכם. אאוץ'
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
בנוסף מחשבי HTPC לא מגיעים לצריכה כזאת של חשמל.
ההיתי אומר בסביבות ה150W בעומס מלא ו50-75W ללא עומס (תלוי במעבד וכ.מסך).
אלא אם כן יש לכם P4
ההיתי אומר בסביבות ה150W בעומס מלא ו50-75W ללא עומס (תלוי במעבד וכ.מסך).
אלא אם כן יש לכם P4
1. לא מדובר כאן במחשב משחקים עם כרטיס גרפי זללן. להיפך - מדובר במחשב שתוכנן להיות שקט, משתמש ברכיבי קירור פאסיבים (למשל הכרטיס מסך שלי הוא ללא מאוורר), וצורך פחות חשמל.midan1 כתב:חבר תקרא את זה ב YNETShed כתב:פעם אחרונה שכיביתי את המחשב היתה במעבר דירה, ביולי האחרון.
אני לא מתכוון לכבות אותו שוב, עד למעבר הדירה הבא....
לשם השוואה, מקרר צורך כ-725 וואט, נגן DVD רק כ-25 וואט, והטלוויזיה
בערך 100 וואט. מחשב משחקים עם ביצועים גבוהים שכולל מאיץ גרפי חזק, כוננים קשיחים מרובים, כוננים אופטיים, קורא זיכרון פלאש וצג LCD בן 30 אינץ' עשוי לצרוך עד 750 וואט! אם תשאירו חיה כזו עובדת בלי הפסקה, תוכלו לראות תוספת של 150-200 ש"ח
בחשבון החשמל החודשי שלכם. אאוץ'
...
בנוסף, ב-ynet לקחו גם את צריכת החשמל של מסך ה-LCD. כאן אין מסך LCD, יש את מסך הטלוויזיה אשר כבוי רוב הזמן, ונדלק רק כאשר צופים בתכנים.
תוסיף על זה את מנגנוני ה-power save שמופעלים ואשר מכבים את הדיסק הקשיח, מורידים מהירות מעבד ומכבים busים שונים כאשר אין בהם שימוש וקיבלת "חיה" שלא זוללת חשמל, בטח לא בסכום של 100 שקלים לחשבון החודשי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אצלי ה HTPC מועבר למצב של Hybernate כשאני לא משתמש בו. אבל אני לא רואה טלוויזיה או מקליט דרכו - בשביל זה יש לי את היס מקס.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
האם ישנם מצבי שינה (S2/S2 וכו) אשר מהם הויסטה מדיה סנטר יודע להתעורר במקרה של הקלטה מתוזמנת?
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אזלי זה דולק רק 24/7
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- kobyb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 763
- נתן תודות: 55 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
הויסטה יודע להתעורר מ SLEPP S1/S2 גם בזמן הקלטה מתוזמנת וגם בעזרת כפתור ה POWER בשלט.
בכדי שהשלט יעיר את המחשב ממצב SLEEP יש להגדיר בBIOS (בלוחות שתומכים) שיציאת הUSB של הבלסטר תתעורר במצב SLEPP S1/S2
אכן אין טעם להשאיר את המחשב דולק ופעיל 24/7 - SLEEP מוריד את צריכת החשמל כמעט לאפס.
בכדי שהשלט יעיר את המחשב ממצב SLEEP יש להגדיר בBIOS (בלוחות שתומכים) שיציאת הUSB של הבלסטר תתעורר במצב SLEPP S1/S2
אכן אין טעם להשאיר את המחשב דולק ופעיל 24/7 - SLEEP מוריד את צריכת החשמל כמעט לאפס.
נערך לאחרונה על ידי kobyb ב 10/10/2007 10:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
There is no spoon
אצלי המחשב "הולך לישון" לבד, ו"מתעורר" לבד.
הולך לישון = מוריד תדר מעבד, מכבה דיסקים, מוריד מהירות סיבוב מאווררים, מוריד BUS.
אני לא חושב שיש איזו סיבה בעולם שהמשתמש יתחיל להתעסק עם להדליק/ לכבות/ להכניס ל-sleep / להוציא מ-sleep מכשיר כמו HTPC.
דרך אגב, אם אני שכחתי את הטלוויזיה פתוחה, היא תיסגר לבד כאשר המחשב מכבה תצוגה למסך.
הולך לישון = מוריד תדר מעבד, מכבה דיסקים, מוריד מהירות סיבוב מאווררים, מוריד BUS.
אני לא חושב שיש איזו סיבה בעולם שהמשתמש יתחיל להתעסק עם להדליק/ לכבות/ להכניס ל-sleep / להוציא מ-sleep מכשיר כמו HTPC.
דרך אגב, אם אני שכחתי את הטלוויזיה פתוחה, היא תיסגר לבד כאשר המחשב מכבה תצוגה למסך.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
הורדה מהאינטרנט מפסיקה לעבוד במצב הזה, לא?
Silence speaks louder than words
אם המשתמש מכניס את המחשב ל-slepp - ההורדה נעצרת.MetalliJoe כתב:הורדה מהאינטרנט מפסיקה לעבוד במצב הזה, לא?...
לעומת זאת, אם נותנים למחשב לנהל את עצמו, הוא לא יכנס ל-sleep מלא, אבל הוא יכבה מסך ויוריד מהירות מעבד ומאווררים. במקרה הזה - ההורדה לא נפגעת.
האם אתה משתמש בהגדרות הוינדוס לניהול צריכת החשמל או בתוכנה חיצונית?Shed כתב:אצלי המחשב "הולך לישון" לבד, ו"מתעורר" לבד.
דרך אגב, אם אני שכחתי את הטלוויזיה פתוחה, היא תיסגר לבד כאשר המחשב מכבה תצוגה למסך....
אצלי עובד שרת הקלטות - 24/7 - כמובן עם כבוייי דיסקים כאשר לא בשימוש.
כל שאר הקליינטים מתחת לטלויזיות בבית - מתנהגים כמו כל ממיר רגיל -> מוציאים אותם מ-STANDBY עם השלט ומכניסים אותם ל-STANDBY עם השלט. כך שבעצם הם כבויים כאשר לא בשימוש.
אורן.
כל שאר הקליינטים מתחת לטלויזיות בבית - מתנהגים כמו כל ממיר רגיל -> מוציאים אותם מ-STANDBY עם השלט ומכניסים אותם ל-STANDBY עם השלט. כך שבעצם הם כבויים כאשר לא בשימוש.
אורן.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני משתמש בלינוקס.עודד33 כתב:האם אתה משתמש בהגדרות הוינדוס לניהול צריכת החשמל או בתוכנה חיצונית?Shed כתב:אצלי המחשב "הולך לישון" לבד, ו"מתעורר" לבד.
דרך אגב, אם אני שכחתי את הטלוויזיה פתוחה, היא תיסגר לבד כאשר המחשב מכבה תצוגה למסך.......
לדעתי, הגדרות power management של windows יתנו מענה מצויין.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני מכבה את המחשב בלילה כי המאווררים משגעים אותי בגלל הרעש שלהם, שהוא לא גדול אבל בשקט של הלילה הוא בכל זאת מפריע. ה-HTPC שלי הוא די חזק, E6600, כך שהוא מתחמם ודורש הרבה איוורור. איך מגדירים למחשב לנהל את ה-SLEEP? אני מתכוון להורדת מהירות המעבד והמאווררים.
Shed כתב:אם המשתמש מכניס את המחשב ל-slepp - ההורדה נעצרת.MetalliJoe כתב:הורדה מהאינטרנט מפסיקה לעבוד במצב הזה, לא?...
לעומת זאת, אם נותנים למחשב לנהל את עצמו, הוא לא יכנס ל-sleep מלא, אבל הוא יכבה מסך ויוריד מהירות מעבד ומאווררים. במקרה הזה - ההורדה לא נפגעת....
Silence speaks louder than words