עזרה בבחירת מארז ל HTPC...
אהלן,
אני חדש בתחום ורוצה לבנות מחשב HTPC...
אני לא מעוניין במארז מפואר עם תצוגה.. כנראה שהמחשב יהיה מוסתר בכלל (בתוך ארונית כזאת..)
בכל מקרה דבר ראשון רציתי קצת פרטים על מה לדעתכם עדיף, מארז בגודל רגיל (מחשב סטנדרטי, רק שוכב) או המארזים הממש קטנים?
לרגילים, כמובן שלוח אם סטנדרטי מתאים. (ולכן כל היתרונות של אופציות הרחבה וכדומה..)
על הקטנים אין לי ממש מושג. כלומר האם הם יקרים/זולים יותר? מה הם חסכו שם (כלומר האם יש להם חיבור PCIE, תומכים במעבדים החדשים......
כלומר חוץ מהיופי והקומפקטיות, האם יש למארזים הקטנים יתרון?
אני חדש בתחום ורוצה לבנות מחשב HTPC...
אני לא מעוניין במארז מפואר עם תצוגה.. כנראה שהמחשב יהיה מוסתר בכלל (בתוך ארונית כזאת..)
בכל מקרה דבר ראשון רציתי קצת פרטים על מה לדעתכם עדיף, מארז בגודל רגיל (מחשב סטנדרטי, רק שוכב) או המארזים הממש קטנים?
לרגילים, כמובן שלוח אם סטנדרטי מתאים. (ולכן כל היתרונות של אופציות הרחבה וכדומה..)
על הקטנים אין לי ממש מושג. כלומר האם הם יקרים/זולים יותר? מה הם חסכו שם (כלומר האם יש להם חיבור PCIE, תומכים במעבדים החדשים......
כלומר חוץ מהיופי והקומפקטיות, האם יש למארזים הקטנים יתרון?
כעיקרון כול היתרון במארזים הקטנים זה היופי העדינות והמראה המתאים לסלון.
הנה המארז שאני בחרתי http://www.nmediapc.com/product1.htm
אני קניתי חומרה מתאימה פחות או יותר לצרכים שלי ובכול מקרה המארז יתאים גם למעבר וכמובן הוא מתאים לסלון
זה אחד המארזים הפחות עדינים ויותר מאסיבי
רוב המארזים באים אם אופציה לחיבור USB קדמי וחיבור firewire - ויש כאלה עם יותר תוספות
במארזים הדקים חסכו במספר הסלוטים כך שבדרך כלל הם מתאימים ללוחות מיני שבאים עם 1 או 2 סלוטים ומחברים אליהם כרטיס
הרחבה לשני סלוטים כשהוא בא במאוזן ללוח.
הלוחות האלו באמת יותר יקרים אבל זה בעיקר משום שי בהם תוספות שמתאימות לHTPC (מה שאפשר להשיג גם בלוחות גדולים)
אם אתה לא שם את המחשב במקום שרואים אז אני ממליץ לך להשקיע יותר בחומרה...
כמובן שבמארזים הקטנים קשה יותר לדאוג לקירור גם מספיק טוב וגם מספיק שקט
במקרה שלך אתה יכול ללכת גם על מארז גדול שיהיה בו מקום לכול מה שצריך...
הכי חשוב שתהיה לך את החומרה המתאימה (המינימום לדעתי זה כרטיס מסך מתאים - מעבד חזק - קירור שקט - דיסק קשיח גדול- כרטיס לכידה\TV - כרטיס קול AC3 עם יציאה אופטית וכרטיסי זיכרון של לפחות ג'יגה וצורב די וי די)
כמו שאמרתי אם אתה מסתיר את המארז אז לא חשוב אם הוא יהיה שוכב עומד או אפילו פשוט.
הנה המארז שאני בחרתי http://www.nmediapc.com/product1.htm
אני קניתי חומרה מתאימה פחות או יותר לצרכים שלי ובכול מקרה המארז יתאים גם למעבר וכמובן הוא מתאים לסלון
זה אחד המארזים הפחות עדינים ויותר מאסיבי
רוב המארזים באים אם אופציה לחיבור USB קדמי וחיבור firewire - ויש כאלה עם יותר תוספות
במארזים הדקים חסכו במספר הסלוטים כך שבדרך כלל הם מתאימים ללוחות מיני שבאים עם 1 או 2 סלוטים ומחברים אליהם כרטיס
הרחבה לשני סלוטים כשהוא בא במאוזן ללוח.
הלוחות האלו באמת יותר יקרים אבל זה בעיקר משום שי בהם תוספות שמתאימות לHTPC (מה שאפשר להשיג גם בלוחות גדולים)
אם אתה לא שם את המחשב במקום שרואים אז אני ממליץ לך להשקיע יותר בחומרה...
כמובן שבמארזים הקטנים קשה יותר לדאוג לקירור גם מספיק טוב וגם מספיק שקט
במקרה שלך אתה יכול ללכת גם על מארז גדול שיהיה בו מקום לכול מה שצריך...
הכי חשוב שתהיה לך את החומרה המתאימה (המינימום לדעתי זה כרטיס מסך מתאים - מעבד חזק - קירור שקט - דיסק קשיח גדול- כרטיס לכידה\TV - כרטיס קול AC3 עם יציאה אופטית וכרטיסי זיכרון של לפחות ג'יגה וצורב די וי די)
כמו שאמרתי אם אתה מסתיר את המארז אז לא חשוב אם הוא יהיה שוכב עומד או אפילו פשוט.
לגבי כרטיס קול
אם יש לך רסיבר תעדיף כרטיס קול עם יציאת אודיו דיגיטלית איכותית - דיגיטלית אומר שהפענוח (AC3/Dolby Digital/DTS/etc) יעשה ברסיבר.
ככלל עדיפה יציאה קואקסלית ולא אופטית שכן העברת הסיגנל על-ידי אור גוררת שתי המרות (אחת מחשמל לאור ושנייה מאור לחשמל) מעבר להמרות דיגיטל לאנלוג הכרחיות. זכור ש"אין המרות חינם". השתמש בחיבור אופטי רק אם המרחק שעליך להעביר את הסיגנל הוא גדול, שכן היתרון היחיד של אור על חשמל הוא העדר Signal Degradation.
ככלל עדיפה יציאה קואקסלית ולא אופטית שכן העברת הסיגנל על-ידי אור גוררת שתי המרות (אחת מחשמל לאור ושנייה מאור לחשמל) מעבר להמרות דיגיטל לאנלוג הכרחיות. זכור ש"אין המרות חינם". השתמש בחיבור אופטי רק אם המרחק שעליך להעביר את הסיגנל הוא גדול, שכן היתרון היחיד של אור על חשמל הוא העדר Signal Degradation.
Soli Deo Gloria
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
Re: לגבי כרטיס קול
לא רלוונטי.wizard כתב:אם יש לך רסיבר תעדיף כרטיס קול עם יציאת אודיו דיגיטלית איכותית - דיגיטלית אומר שהפענוח (AC3/Dolby Digital/DTS/etc) יעשה ברסיבר.
ככלל עדיפה יציאה קואקסלית ולא אופטית שכן העברת הסיגנל על-ידי אור גוררת שתי המרות (אחת מחשמל לאור ושנייה מאור לחשמל) מעבר להמרות דיגיטל לאנלוג הכרחיות. זכור ש"אין המרות חינם". השתמש בחיבור אופטי רק אם המרחק שעליך להעביר את הסיגנל הוא גדול, שכן היתרון היחיד של אור על חשמל הוא העדר Signal Degradation....
המרות מצורה אחת לצורה שניה של חומר דיגיטלי לא פוגעת באיכות, בהנחה שאין שגיאות בהמרה (ולא צריכה להיות).
זה כמו שתגיד לי שכשאתה צורב (יש שם כמה וכמה "המרות") המידע לא עובר כמו שהוא (מגנטי על ה-HDD, חשמלית ב-BUS, אופטי בעינית של הצורב, מכאנית על הדיסק)
נכון מאוד
ואם אפשר אני אוסיף ואומר בצורה מפורטת יותר אבל גם פשוטה........
מידע שמגיע בצורה דיגיטלית (לדוגמא בכבל אופטי) מגיע בתור מידע של אפסים ואחדות (0011010100101) כך שהמחשב או הרסיבר פשוט מפענח את הקידוד הזה למידע שיוצא כסאונד מהרמקולים בדיוק כמו שהוא מגיע מהDVD או כול מה שמחובר אליו באופטי.
כמו שמרטין אמר אין כאן המרה אלא רק פיענוח של הקידוד ורק אם המידע הלא מקודד (001010011) מגיע בצורה שגויה אז יהיו בעיות כי אז אין לרסיבר מידע מקודד תקין לפענח.
אז לרוב הכול תלוי במידע ולא בצינור (כבל אופטי או חיבור דיגיטלי אחר) המוביל של המידע (במידע והוא תקין).
ואם אפשר אני אוסיף ואומר בצורה מפורטת יותר אבל גם פשוטה........
מידע שמגיע בצורה דיגיטלית (לדוגמא בכבל אופטי) מגיע בתור מידע של אפסים ואחדות (0011010100101) כך שהמחשב או הרסיבר פשוט מפענח את הקידוד הזה למידע שיוצא כסאונד מהרמקולים בדיוק כמו שהוא מגיע מהDVD או כול מה שמחובר אליו באופטי.
כמו שמרטין אמר אין כאן המרה אלא רק פיענוח של הקידוד ורק אם המידע הלא מקודד (001010011) מגיע בצורה שגויה אז יהיו בעיות כי אז אין לרסיבר מידע מקודד תקין לפענח.
אז לרוב הכול תלוי במידע ולא בצינור (כבל אופטי או חיבור דיגיטלי אחר) המוביל של המידע (במידע והוא תקין).
מה אתם אומרים פשוט על כרטיס on board עם יציאה אופטית? יעשה את העבודה? (יש לי מגבר..)
איפה מוצאים מארזים בארץ?
goodoffer, המארז שרשמת ניראה לי קצת מגושם.. הייתי מעדיף אותו הדבר בדיוק רק הכל שחור. הכי פשוט.. יש לך מושג איפה אפשר לקנות??
ועוד משהו, כדי "להשקיט" את המערכת.. מה בדיוק צריך לעשות? צריך מארז מיוחד? או אני צריך לקנות ספק כוח מיוחד (והאם יש עוד דברים...)
איפה מוצאים מארזים בארץ?
goodoffer, המארז שרשמת ניראה לי קצת מגושם.. הייתי מעדיף אותו הדבר בדיוק רק הכל שחור. הכי פשוט.. יש לך מושג איפה אפשר לקנות??
ועוד משהו, כדי "להשקיט" את המערכת.. מה בדיוק צריך לעשות? צריך מארז מיוחד? או אני צריך לקנות ספק כוח מיוחד (והאם יש עוד דברים...)
אני בעצמי משתמש בכרטיס קול משולב בלוח (בקישור מלמטה תראה את הלוח ) שיש לו גם יציאה אופטית ואין שום הבדל בין אופטי מהלוח או מכרטיס נפרד.
http://www.abit.com.tw/page/en/motherbo ... ifications
למארז שאני קניתי חייב לוח קטן יחסית ולא לוח סטנדרטי - micro - ATX (בדרך כלל 3 סלוטים + AGP ויש גם כאלה עם אקספרס)
את המארז שאני קניתי אתה יכול להביא גם בשחור (כמו שראית באתר היצרן) אבל שים לב שהלוח שאני קניתי לא מנצל את כול האופציות שיש לי במארז לכן אני צריך להוסיף כרטיס לקורא כרטיסים שיש לי בחלק הקדמי.
המארז מגיע עם ספק שקט ומאוורר נוסף מאחור - אתה צריך לקנות מאוורר שקט גם למעבד - אחד טוב עולה בערך 200 ש"ח
המארז לא חייב להיות מיוחד אלא בעיקר החומרה צריכה להתאים ל HTPC (אל תסתכל בקנקן אלא במב שיש בתוכו).
http://www.abit.com.tw/page/en/motherbo ... ifications
למארז שאני קניתי חייב לוח קטן יחסית ולא לוח סטנדרטי - micro - ATX (בדרך כלל 3 סלוטים + AGP ויש גם כאלה עם אקספרס)
את המארז שאני קניתי אתה יכול להביא גם בשחור (כמו שראית באתר היצרן) אבל שים לב שהלוח שאני קניתי לא מנצל את כול האופציות שיש לי במארז לכן אני צריך להוסיף כרטיס לקורא כרטיסים שיש לי בחלק הקדמי.
המארז מגיע עם ספק שקט ומאוורר נוסף מאחור - אתה צריך לקנות מאוורר שקט גם למעבד - אחד טוב עולה בערך 200 ש"ח
המארז לא חייב להיות מיוחד אלא בעיקר החומרה צריכה להתאים ל HTPC (אל תסתכל בקנקן אלא במב שיש בתוכו).
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. כן יספיק.boim כתב:מה אתם אומרים פשוט על כרטיס on board עם יציאה אופטית? יעשה את העבודה? (יש לי מגבר..)
איפה מוצאים מארזים בארץ?
ועוד משהו, כדי "להשקיט" את המערכת.. מה בדיוק צריך לעשות? צריך מארז מיוחד? או אני צריך לקנות ספק כוח מיוחד (והאם יש עוד דברים...)...
2. יש שירשורים בנושא מארזים עם לינקים ותמונות, עשית חיפוש?
כן עשיתי חיפוש יותר מפעם אחת 
באמת יש הרבה מידע... על חלק גדול מהשאלות שלי קיבלתי תשובות, אבל נשארו עדיין כמה:
- האם מארז יכול להשפיע על הרעש (אני לא מתכוון לספק כוח/מאווררים שבו.. אלא רק למארז הפיזי)
- האם יש בעיה לאכסן את המחשב בתוך ארונית (כלומר בתוך ארון עץ סגור? מאחורה הוא יהיה פתוח, אבל המרחק מהקיר יהיה דיי קרוב...)
- איפה אפשר למצוא בארץ מארזים שוכבים פשוטים?
ועוד כמה שאלות שלא קשורות למארז (אני כבר בשוונג
):
- מה יותר חשוב לניגון HD, המעבד או הזכרון?
- כנראה שאני אקנה 1 ג'יגה זכרון, איזה מעבד מומלץ? איך ה dual core של אינטל מתפקד בכל העניין של ה HD?
ושוב תודה !
באמת יש הרבה מידע... על חלק גדול מהשאלות שלי קיבלתי תשובות, אבל נשארו עדיין כמה:
- האם מארז יכול להשפיע על הרעש (אני לא מתכוון לספק כוח/מאווררים שבו.. אלא רק למארז הפיזי)
- האם יש בעיה לאכסן את המחשב בתוך ארונית (כלומר בתוך ארון עץ סגור? מאחורה הוא יהיה פתוח, אבל המרחק מהקיר יהיה דיי קרוב...)
- איפה אפשר למצוא בארץ מארזים שוכבים פשוטים?
ועוד כמה שאלות שלא קשורות למארז (אני כבר בשוונג
- מה יותר חשוב לניגון HD, המעבד או הזכרון?
- כנראה שאני אקנה 1 ג'יגה זכרון, איזה מעבד מומלץ? איך ה dual core של אינטל מתפקד בכל העניין של ה HD?
ושוב תודה !
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
בודאי. החומר ממנו עשוי הקייס, מיקום הרכיבים, הדרך בה הרכיבים מחוברים לקייס (ה-HDD למשל) וכו'.האם מארז יכול להשפיע על הרעש (אני לא מתכוון לספק כוח/מאווררים שבו.. אלא רק למארז הפיזי)...
תלוי בקירור שתארגן. אם יהיה מספיק איורור, אז לא תהיה בעיה.האם יש בעיה לאכסן את המחשב בתוך ארונית (כלומר בתוך ארון עץ סגור? מאחורה הוא יהיה פתוח, אבל המרחק מהקיר יהיה דיי קרוב...)...
יש המון חנויות מחשבים ברשת. אישית לא מכיר אותם, אבל חפש בשירשורים הדביקים או בכלל איפה שמציעים איפה לקנות.איפה אפשר למצוא בארץ מארזים שוכבים פשוטים?...
גם וגם.מה יותר חשוב לניגון HD, המעבד או הזכרון?...
באתר של מייקוסופט יש דרישות מינימום לניגון חומר HD.
אל תשכח את הכרטיס מסך כמובן....
ה-DC לא קשור בכלל. כל הרעיון שלו הוא ביצוע פעולות במקביל (ניגון סרט במקביל לסריקה של וירוסים וביצוע VIDEO CONFERENCE וכו'), זה לא אומר שהוא מעבד חזק יותר אלא פשוט שני מעבדים זהים שעושים פעולות שונות.איך ה dual core של אינטל מתפקד בכל העניין של ה HD...
למה לא קשור? כל מה שצריך זה מפענח שתומך בזה.. DC לא נולד רק כדי להריץ 2 תוכניות במקביל, אלא גם תוכנית אחת (מרובת threadים..)
ולכן רציתי לדעת אם כבר יש תמיכה בזה...
ואפרופו כרטיס מסך, קראתי פה בפורום שה 6600GT מותאם במיוחד ל HD.. מה הכוונה "מיוחד"? מה יש לו שלאחרים אין?
ולכן רציתי לדעת אם כבר יש תמיכה בזה...
ואפרופו כרטיס מסך, קראתי פה בפורום שה 6600GT מותאם במיוחד ל HD.. מה הכוונה "מיוחד"? מה יש לו שלאחרים אין?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
קשור לתמיכה בDIRECTX לגסי הצגת ופענוח וידאו דחוס ע"י הכרטיס.
אני קראתי את זה באתר של ATI אבל זה כנראה גם נכון לNVIDIA....
אני קראתי את זה באתר של ATI אבל זה כנראה גם נכון לNVIDIA....
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -