HTPC הכוונה
לפני רכישה של HTPC
אשמח לדעת מה דעתכם המקצועית על המפרט הזה
מחשב HTPC מדיה סנטר MAX-2500
מחיר:6,890 ש"ח
Max 2500 -מדיה סנטר כולל מערכת הפעלה ברשיון VISTA PRIMIUM .
מארז מהודר ושקט במיוחד, עם כניסות FIREWIRE- ו USB מהצד .
מידות חיצוניות – גובה 13- ס"מ , רוחב 43- ס"מ , עומק 42- ס"מ .
( 1,87GHz Dual Core) AMD ATHLON 3800 מעבד .
ASUS - AMD AM2 Socket 690G לוח אם .
ניתן לשידרוג עתידי) FHD תומך ) ATI Radeon X1250 .
250Gb SATA II – דיסק קשיח.
זכרון : 2Gb RAM .
SONY אופטי ( DVD\CD כונן (צורב .
CD-R X48 DVD-\+R X18 .
HDMI +DVI+ VGA .
IEEE 1394 x 1 USB 2,0 x 2 (on side panel) .
USB 2,0 X4 (back) .
1 x PCI Express x16 .
1 x PCI Express x1 .
2 x PCI .
HDAudio Support SPDIF Coaxial .
Vista Home Premium Fully Installed And Prepared.
3 שנות אחריות מלאה לכל הרכיבים .
מפרט טכני: CPU Support AMD® Socket AM2 Athlon64 / Athlon64 FX / Athlon64 X2 / Sempron .
AMD Cool 'n' Quiet™ Technology .
AMD64 architecture enables simultaneous 32-bit and 64-bit computing .
AMD Live!™ Ready .
Chipset : AMD 690G .
ATI SB600 .
Front Side Bus 2000 / 1600 MT/s .
Memory : Dual channel memory architecture .
4 x 240-pin DIMM, support max.
8GB DDR2 800/667/533 ECC and Non-ECC,un-buffered memory .
VGA : Integrated ATI Radeon X1250-based graphics .
Maximum shared memory of 256 MB .
Supports HDMI™ Technology with HDCP compliant with max resolution 1920 x 1080p .
Supports YPbPr component TV-out with max resolutions 1280 x 720p and 1920 x 1080i .
Supports DVI-D with max.
resolution 2560x1600 (@ 60Hz) Supports RGB with max resolution 2048 x 1536 (@85Hz) .
Dual VGA output support: RGB & DVI/HDMI , DVI & HDMI , TV-out(YPbPr/AV/S) & DVI/HDMI , (Simultaneous output for YPbPr, AV, S, and RGB is not supported) .
Expansion Slots : 1 x PCI Express x16 , 1 x PCI Express x1 , 2 x PCI , Storage : 1 x UltraDMA 133/100 .
4 x Serial ATA 3Gb/s supporting RAID 0, RAID 1,RAID10 .
LAN PCIe Gb LAN .
Audio : ALC883 High Definition Audio 6-channel CODEC .
Supports Jack-Sensing, Enumeration, and Jack-Retasking .
Supports S/PDIF out on bundle card port .
Overclo-cking .
Features : SFS (Stepless Frequency sel-ection) from 200MHz to 400MHz at 1MHz increment .
Adjustab-le CPU Voltage at 0.
0125V increment .
ASUS C.
P.
R.
(CPU Parameter Recall) .
IEEE 1394 Supports 2 x 1394a ports .
USB 10 USB2,0/1,1 ports .
Special Features .
ASUS MyLogo2 .
ASUS CrashFreeBIOS3 .
ASUS EZ Flash2 .
ASUS Q-Fan .
ASUS O,C Profile .
ASUS Music Alarm .
Back Panel I/O : Ports : 1 x Parallel , 1 x PS/2 Mouse , 1 x PS/2 Keyboard , 1 x IEEE 1394a , 1 x DVI , 1 x VGA , 1 x RJ45 , 4 x USB 2.
0/1.
1 , 6-channel Audio I/O , Internal I/O : Connectors : 3 x USB 2,0 connector supports additional 6 USB 2,0 ports , High Definition Front panel audio connector , COM port connector , CD audio-in connector , 1 x S/PDIF output connector , CPU / Chassis/ Power Fan connectors .
Chassis Intrusion connector .
IEEE 1394 connector .
24-pin EATX power connector .
4-pin ATX 12V Power connector .
O/S Compatibility Windows Vista/XP .
Support CDUser' s manual
אשמח לדעת מה דעתכם המקצועית על המפרט הזה
מחשב HTPC מדיה סנטר MAX-2500
מחיר:6,890 ש"ח
Max 2500 -מדיה סנטר כולל מערכת הפעלה ברשיון VISTA PRIMIUM .
מארז מהודר ושקט במיוחד, עם כניסות FIREWIRE- ו USB מהצד .
מידות חיצוניות – גובה 13- ס"מ , רוחב 43- ס"מ , עומק 42- ס"מ .
( 1,87GHz Dual Core) AMD ATHLON 3800 מעבד .
ASUS - AMD AM2 Socket 690G לוח אם .
ניתן לשידרוג עתידי) FHD תומך ) ATI Radeon X1250 .
250Gb SATA II – דיסק קשיח.
זכרון : 2Gb RAM .
SONY אופטי ( DVD\CD כונן (צורב .
CD-R X48 DVD-\+R X18 .
HDMI +DVI+ VGA .
IEEE 1394 x 1 USB 2,0 x 2 (on side panel) .
USB 2,0 X4 (back) .
1 x PCI Express x16 .
1 x PCI Express x1 .
2 x PCI .
HDAudio Support SPDIF Coaxial .
Vista Home Premium Fully Installed And Prepared.
3 שנות אחריות מלאה לכל הרכיבים .
מפרט טכני: CPU Support AMD® Socket AM2 Athlon64 / Athlon64 FX / Athlon64 X2 / Sempron .
AMD Cool 'n' Quiet™ Technology .
AMD64 architecture enables simultaneous 32-bit and 64-bit computing .
AMD Live!™ Ready .
Chipset : AMD 690G .
ATI SB600 .
Front Side Bus 2000 / 1600 MT/s .
Memory : Dual channel memory architecture .
4 x 240-pin DIMM, support max.
8GB DDR2 800/667/533 ECC and Non-ECC,un-buffered memory .
VGA : Integrated ATI Radeon X1250-based graphics .
Maximum shared memory of 256 MB .
Supports HDMI™ Technology with HDCP compliant with max resolution 1920 x 1080p .
Supports YPbPr component TV-out with max resolutions 1280 x 720p and 1920 x 1080i .
Supports DVI-D with max.
resolution 2560x1600 (@ 60Hz) Supports RGB with max resolution 2048 x 1536 (@85Hz) .
Dual VGA output support: RGB & DVI/HDMI , DVI & HDMI , TV-out(YPbPr/AV/S) & DVI/HDMI , (Simultaneous output for YPbPr, AV, S, and RGB is not supported) .
Expansion Slots : 1 x PCI Express x16 , 1 x PCI Express x1 , 2 x PCI , Storage : 1 x UltraDMA 133/100 .
4 x Serial ATA 3Gb/s supporting RAID 0, RAID 1,RAID10 .
LAN PCIe Gb LAN .
Audio : ALC883 High Definition Audio 6-channel CODEC .
Supports Jack-Sensing, Enumeration, and Jack-Retasking .
Supports S/PDIF out on bundle card port .
Overclo-cking .
Features : SFS (Stepless Frequency sel-ection) from 200MHz to 400MHz at 1MHz increment .
Adjustab-le CPU Voltage at 0.
0125V increment .
ASUS C.
P.
R.
(CPU Parameter Recall) .
IEEE 1394 Supports 2 x 1394a ports .
USB 10 USB2,0/1,1 ports .
Special Features .
ASUS MyLogo2 .
ASUS CrashFreeBIOS3 .
ASUS EZ Flash2 .
ASUS Q-Fan .
ASUS O,C Profile .
ASUS Music Alarm .
Back Panel I/O : Ports : 1 x Parallel , 1 x PS/2 Mouse , 1 x PS/2 Keyboard , 1 x IEEE 1394a , 1 x DVI , 1 x VGA , 1 x RJ45 , 4 x USB 2.
0/1.
1 , 6-channel Audio I/O , Internal I/O : Connectors : 3 x USB 2,0 connector supports additional 6 USB 2,0 ports , High Definition Front panel audio connector , COM port connector , CD audio-in connector , 1 x S/PDIF output connector , CPU / Chassis/ Power Fan connectors .
Chassis Intrusion connector .
IEEE 1394 connector .
24-pin EATX power connector .
4-pin ATX 12V Power connector .
O/S Compatibility Windows Vista/XP .
Support CDUser' s manual
היי,
לפי דעתי האישית:
1.מעבד רצוי 4400 לפחות
2.מהתאור נובע שמדובר בלוח אם של אסוס M2A-VM-HDMI
לוח אם מתקדם לא רע רק קח בחשבון שבלוח זה יציאת ה HDMI ו SPDIF והTV נמצאים על "רזור כארד" שתקוע בסלוט של ה PCI-E X16 מה שאומר שבמידה ותחליט לשדרג ולהוסיף כרטיס מסך תאלץ לוותר על ה HDMI והSPDIF וה TVout
אני במקומך הייתי לוקח לוח אם של ג'יגהבייט:
אם אתה צריך mATX אז GA-MA69GM-S2H
ואם ATX מלא אז GA-MA69G-S3H
שני לוחות אם אלו משתמשים באותו הצ'יפסט כמו האסוס ועולים פחות או יותר אותו מחיר .
הם עדיפים(בעיני) ולו רק מהסיבות הבאות:
א)ה HDMI ו SPDIF והאופטי נמצאים על המחברים האחוריים ולא על "רזור כארד" כך שהמחבר X16 פנוי להרחבות.
ב)הלוחות תומכים ב CrossFire עבור אותו מחיר במידה ותרצה לשדרג
ג)הקודק בכרטיסים אלו הינו המתקדם ביותר שיש היום שהוא ה ALC889A (לעומת ALC883 באסוס) קודק זה ע"פי הביקורות המקצועיות משתווה לכרטיס קול איכותי עם רמת רעש של פחות מ 106 ד"ב וכולל DTS CONNECT שזה פיצ'ר חשוב ביותר
ביותר למחשב HTPC זהו מקודד DTS פנימי בחומרה שעובד כל הזמן ומאפשר ליציאת ה SPDIF להוציא תמיד סטרים DTS כאשר לא חשוב הפורמט שמתנגן ואפילו מסטריאו רגיל!
ד)במידה ותרצה לנצל את כל היציאות האפציונליות בלוח הברקטים של ג'יגה זמינים וזולים לעומת הברקטים של אסוס שכמעט ולא ניתן להשיג בארץ.
3.המפרט מבלבל אותך עם התאור יתר של לוח האם ומטשטש את החומרה
א). מארז מפואר ? הייתי נזהר מאוד
ב). 2G זכרון ? - סתם מושג - צריך לציין יצרן דגם CL ומהירות (800MHz 667Mhz וכד')
ג).ספק כח ?
ד).צורב DVD סוני - שוב חסר תיאור
ה).יכולות מולטי מדיה - לא מפורט
ו). דיסק 250G - שוב, אין פרטים !
ז). קירור מעבד?
אני הייתי נזהר מאוד מהספק שנתן לך את המפרט הזה !!!
מפרט זה מופנה למי שלא מבין ומכיל פירוט יתר רק של לוח האם ומחסיר בכוונה תחילה את הפרטים המהותיים ע"מ לעשות רושם על מי שלא מבין.
והמחיר נראה מופקע .
זהו - טוב שהתייעצת !
כל מב שכתבתי הוא על דעתי בלבד ומבוסס על הידע שלי בלבד.
אמיר
לפי דעתי האישית:
1.מעבד רצוי 4400 לפחות
2.מהתאור נובע שמדובר בלוח אם של אסוס M2A-VM-HDMI
לוח אם מתקדם לא רע רק קח בחשבון שבלוח זה יציאת ה HDMI ו SPDIF והTV נמצאים על "רזור כארד" שתקוע בסלוט של ה PCI-E X16 מה שאומר שבמידה ותחליט לשדרג ולהוסיף כרטיס מסך תאלץ לוותר על ה HDMI והSPDIF וה TVout
אני במקומך הייתי לוקח לוח אם של ג'יגהבייט:
אם אתה צריך mATX אז GA-MA69GM-S2H
ואם ATX מלא אז GA-MA69G-S3H
שני לוחות אם אלו משתמשים באותו הצ'יפסט כמו האסוס ועולים פחות או יותר אותו מחיר .
הם עדיפים(בעיני) ולו רק מהסיבות הבאות:
א)ה HDMI ו SPDIF והאופטי נמצאים על המחברים האחוריים ולא על "רזור כארד" כך שהמחבר X16 פנוי להרחבות.
ב)הלוחות תומכים ב CrossFire עבור אותו מחיר במידה ותרצה לשדרג
ג)הקודק בכרטיסים אלו הינו המתקדם ביותר שיש היום שהוא ה ALC889A (לעומת ALC883 באסוס) קודק זה ע"פי הביקורות המקצועיות משתווה לכרטיס קול איכותי עם רמת רעש של פחות מ 106 ד"ב וכולל DTS CONNECT שזה פיצ'ר חשוב ביותר
ביותר למחשב HTPC זהו מקודד DTS פנימי בחומרה שעובד כל הזמן ומאפשר ליציאת ה SPDIF להוציא תמיד סטרים DTS כאשר לא חשוב הפורמט שמתנגן ואפילו מסטריאו רגיל!
ד)במידה ותרצה לנצל את כל היציאות האפציונליות בלוח הברקטים של ג'יגה זמינים וזולים לעומת הברקטים של אסוס שכמעט ולא ניתן להשיג בארץ.
3.המפרט מבלבל אותך עם התאור יתר של לוח האם ומטשטש את החומרה
א). מארז מפואר ? הייתי נזהר מאוד
ב). 2G זכרון ? - סתם מושג - צריך לציין יצרן דגם CL ומהירות (800MHz 667Mhz וכד')
ג).ספק כח ?
ד).צורב DVD סוני - שוב חסר תיאור
ה).יכולות מולטי מדיה - לא מפורט
ו). דיסק 250G - שוב, אין פרטים !
ז). קירור מעבד?
אני הייתי נזהר מאוד מהספק שנתן לך את המפרט הזה !!!
מפרט זה מופנה למי שלא מבין ומכיל פירוט יתר רק של לוח האם ומחסיר בכוונה תחילה את הפרטים המהותיים ע"מ לעשות רושם על מי שלא מבין.
והמחיר נראה מופקע .
זהו - טוב שהתייעצת !
כל מב שכתבתי הוא על דעתי בלבד ומבוסס על הידע שלי בלבד.
אמיר
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
המפרט שהצגת אפשר להשיג בפחות מחצי המחיר!!! מאיפה הבאת את המפרט הזה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מחיר מזעזע (7000 ש"ח??!!) בשביל מחשב חלש יחסית, ועוד בלי כרטיס PVR. מי הגנבים האלה?...
את אותו מפרט ניתן להשיג בכ-3000-3500 ש"ח.
את אותו מפרט ניתן להשיג בכ-3000-3500 ש"ח.
עוד נקודה:
לפעמים רצוי להתחיל מהסוף - זאת אומרת, לשאול ולענות על השאלה: מהם הצרכים המרכזיים שלך? לדוגמא, אם אין בכוונתך להקרין תוכן HD, אז אפשר ללכת על מחשב חלש יחסית, במיוחד אם תשים כרטיס לכידה עם מקודד בחומרה. אם אין לך טלוויזיה HD ואין לך כוונות להוסיף אחת באופק הנראה לעין, למה להוציא הרבה כסף על יכולות שלא ימומשו?
אחרי שתפרט ותגדיר יותר מהם הצרכים שלך (לדוגמא, רק להקרין סרטים וקצת הקלטות, או מוזיקה וסרטים בSD), אפשר לעזור יותר. וב7000 ש"ח, זה הרבה מאוד להוציא על מחשב לסלון, ובכלל.
בהצלחה!
לפעמים רצוי להתחיל מהסוף - זאת אומרת, לשאול ולענות על השאלה: מהם הצרכים המרכזיים שלך? לדוגמא, אם אין בכוונתך להקרין תוכן HD, אז אפשר ללכת על מחשב חלש יחסית, במיוחד אם תשים כרטיס לכידה עם מקודד בחומרה. אם אין לך טלוויזיה HD ואין לך כוונות להוסיף אחת באופק הנראה לעין, למה להוציא הרבה כסף על יכולות שלא ימומשו?
אחרי שתפרט ותגדיר יותר מהם הצרכים שלך (לדוגמא, רק להקרין סרטים וקצת הקלטות, או מוזיקה וסרטים בSD), אפשר לעזור יותר. וב7000 ש"ח, זה הרבה מאוד להוציא על מחשב לסלון, ובכלל.
בהצלחה!
avirokach כתב:הם הגזימו עם ה- 7000 ש"ח, בגדול!
האם זה מה שהתכוונת?
http://www.homecinema.co.il/index.asp?id=225...
כן ראיתי את המכשיר באתר שלהם
היי
ראשית תודה על התשובות אנסה להשיג מפרט מפורט יותר
2 קשה להגדיר צרכים ממכשיר כזה בשביל צרכים פשוטים יש לי את הדי וי די או אני יכול להשתמש במזרים מדיה רגיל
יש לי מסך תומך HD ומעבר לכך אני אוהב דברים עם תוכן שיכולים לבוא לידי ביטוי אם לא עכשיו אז אולי בעוד חצי שנה לכן אני מעדיף מוצר אייכותי (כמובן שהכול יחסי) חשבתי שזה מוצר אייכותי מעניין הייכן נית להשיג את המכשיר בחצי מחיר כמו שמישהוא אמר כאן
אשמח לקבל מפרט טוב מאוד לא כולל מארז (במיפרט המארז הוא יפה) בעלות סבירה נכון לעכשיו
ראשית תודה על התשובות אנסה להשיג מפרט מפורט יותר
2 קשה להגדיר צרכים ממכשיר כזה בשביל צרכים פשוטים יש לי את הדי וי די או אני יכול להשתמש במזרים מדיה רגיל
יש לי מסך תומך HD ומעבר לכך אני אוהב דברים עם תוכן שיכולים לבוא לידי ביטוי אם לא עכשיו אז אולי בעוד חצי שנה לכן אני מעדיף מוצר אייכותי (כמובן שהכול יחסי) חשבתי שזה מוצר אייכותי מעניין הייכן נית להשיג את המכשיר בחצי מחיר כמו שמישהוא אמר כאן
אשמח לקבל מפרט טוב מאוד לא כולל מארז (במיפרט המארז הוא יפה) בעלות סבירה נכון לעכשיו
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מפרט טוב מאוד שמישהו בנה לאחרונה, אותו לוח אם כמו במוצר שהבאת:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=39004
מארז יפה ואיכותי - Antec Fusion, עולה כ-400 ש"ח יותר מהמארז NSK2400 שהוזכר בלינק. אתה יכול לקנות את המפרט הזה כמעט בכל חנות מחשבים. אני קניתי בפלונטר.
מארז יפה ואיכותי - Antec Fusion, עולה כ-400 ש"ח יותר מהמארז NSK2400 שהוזכר בלינק. אתה יכול לקנות את המפרט הזה כמעט בכל חנות מחשבים. אני קניתי בפלונטר.
pixies כתב:מפרט טוב מאוד שמישהו בנה לאחרונה, אותו לוח אם כמו במוצר שהבאת:
מארז יפה ואיכותי - Antec Fusion, עולה כ-400 ש"ח יותר מהמארז NSK2400 שהוזכר בלינק. אתה יכול לקנות את המפרט הזה כמעט בכל חנות מחשבים. אני קניתי בפלונטר....
תודה האמת אני רואה שהדעות בלינק קצת חלוקות לגבי מס' דברים
חשוב גם שהמארז יהיה שקט מאוד
תודה אבדוק
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

שני הדגמים של אנטק שקטים מאוד ואיכותיים מאוד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ב-Antec Fusion יש VFD (תצוגה), והחדשים יותר נמכרים גם עם שלט, מקלט IR ומשדר IR Blaster.
ספק כוח - כלול.
קירור מעבד - אני משתמש ב- ThermalTake Golden Orb II. עולה כ-150 ש"ח. עבור מעבדי AMD יש לוודא שקונים את הגירסא העדכנית של המאוורר הכוללת קליפ למעבדי AMD בתושבת AM2.
PVR - אני ממליץ על ה-M785 של AverMedia. גם ה-Hauppauge PVR150 הפופולרי שכולם קונים בסדר.
כרטיס מסך - כלול בלוח האם שהומלץ במפרט. אין צורך בכרטיס מסך נוסף.
ספק כוח - כלול.
קירור מעבד - אני משתמש ב- ThermalTake Golden Orb II. עולה כ-150 ש"ח. עבור מעבדי AMD יש לוודא שקונים את הגירסא העדכנית של המאוורר הכוללת קליפ למעבדי AMD בתושבת AM2.
PVR - אני ממליץ על ה-M785 של AverMedia. גם ה-Hauppauge PVR150 הפופולרי שכולם קונים בסדר.
כרטיס מסך - כלול בלוח האם שהומלץ במפרט. אין צורך בכרטיס מסך נוסף.
לגבי המארזים (הAntec NSK2400 & Antec Fusion) - הם למעשה אותו מארז, פרט לעובדה שבפיוז'ן יש מסך VFD והחזית שלו עשויה מאלומיניום כאשר בNSK 2400 החזית היא מפלסטיק (אם כי לא מרגישים שזה פלסטיק). מעבר לכך, הספק הכלול (חשוב כי זה מוזיל עלויות למרות שהוא איכותי) מאוד שקט, וכך גם המאווררים המגיעים עם המארז. לגבי האסטטיקה, זה כבר עניין אחר - אבל אני חששתי מענייני רעש וחום וקניתי את הNSK 2400 ומאוד הופתעתי לטובה. המארז שקט לגמרי והמערכת לא מתחממת בכלל. מומלך מאוד.