מתלבט - מסך או מקרן? פרטים בפנים
הי,
אני מתכנן בקרוב (טווח של חודש-חודשיים) לשים סוף סוף קולנוע ביתי מודרני בסלון (היום יש לנו טלוויזיה CRT 29 אינץ ו-DVD שעלה 150 שקל)
ההתלבטות היא לגבי התצוגה. אני מסתפק במסך HD-READY כשהשימושים הם:
90% מחשב (סרטים, משחקים, גלישה...)
10% DVD
מרחק הישיבה הוא בדיוק 4 מטר.
באופן טבעי חשבתי על מסך LCD 46-50 אינץ', אבל בתקציב של כ-10K קשה למצוא מסכים כאלה בכלל, שלא לדבר על האיכותיים יותר. ואני לא יודע אם הם ירדו במחירים בצורה דרסטית בזמן הקרוב. לצערי 42 אינץ' לא נראה לי מספיק גדול למרחק הזה.
לכן עלתה האופציה של מקרן - כמו ה PTAE900, שלכאורה עונה על כל הדרישות, כולל התקציב. אבל בתור אחד שאין לו נסיון עם מקרנים, אני אשמח לשמוע האם הוא יכול להוות תחליף נאות למסך "נורמלי"? (מבחינת נוחות שימוש, איכות, פוטנציאל לבעיות וכו)
תודה מראש...
אני מתכנן בקרוב (טווח של חודש-חודשיים) לשים סוף סוף קולנוע ביתי מודרני בסלון (היום יש לנו טלוויזיה CRT 29 אינץ ו-DVD שעלה 150 שקל)
10% DVD
באופן טבעי חשבתי על מסך LCD 46-50 אינץ', אבל בתקציב של כ-10K קשה למצוא מסכים כאלה בכלל, שלא לדבר על האיכותיים יותר. ואני לא יודע אם הם ירדו במחירים בצורה דרסטית בזמן הקרוב. לצערי 42 אינץ' לא נראה לי מספיק גדול למרחק הזה.
לכן עלתה האופציה של מקרן - כמו ה PTAE900, שלכאורה עונה על כל הדרישות, כולל התקציב. אבל בתור אחד שאין לו נסיון עם מקרנים, אני אשמח לשמוע האם הוא יכול להוות תחליף נאות למסך "נורמלי"? (מבחינת נוחות שימוש, איכות, פוטנציאל לבעיות וכו)
תודה מראש...
זה עוד 3500 ש"ח, לא?israeli2k כתב:מצטרף ל- guyezra.
דא"ג, ה- 50Q91 של סמסונג לא רחוקה מהתקציב שלך, והיא איכותית....
זה דיי הרבה...
וגם שלשימושים שלו הוא צריך LCD
אם 40" מתאים לך אז יש לך את ה-R81.
תחכה לעוד המלצות, אני לא מכיר עוד דגמים איכותיים בתקציב ובגודל הזה.
- shayhe
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 410
- שם מלא: שי
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
אם השימושים שלך הם בדיוק מה שכתבת, מקרן ישמש אותך בצורה הטובה ביותר (למעט אולי גלישה).Quellious כתב:
10% DVD
...
הייתי מציע להשאיר את הטלויזה 29 אינצ לצפייה בחדשות, ומקרן עבור סרטים + משחקים.
צריך לקחת בחשבון שלמחיר המקרן צריך להוסיף מסך, כבילה, מתקן תליה ואולי גם התקנה.
יכול להגיע לעוד 5000 שקל.