עזרה בהחלטה אם לקנות את הפלזמה PS42Q91H
אני מתחבט ומתלבט איזה טלויזיה לקנות ואשמח להיעזר בכם על מנת להחליט מה לקנות.
אני מחפש מסך לשימושים:
50% צפייה בטלויזיה HOT.
25% משחקים בXBOX360.
25% סרטי DIVX.
מרחק הצפייה הוא 3 מטר ולכן אני רוצה לקנות 42 אינץ (לפחות על הגודל אני סגור כבר).
והתקציב הוא מקסימום 10,000 שקל.
הדילמה שלי היא בין:
1. LCD - 42LD9000
2. Plasma - PS42Q91H
פחות או יותר הייתי סגור כל הזמן על LCD בגלל שאני מאוד מפחד מנושא הצריבות, ולא רוצה למצוא את עצמי דואג כל שעתיים-שלוש לטלויזיה שמא חס וחלילה שכחתי את הטלויזיה דולקת אם איזה לוגו בוהק, וגם בגלל הסיבה שבגלל שאני צופה בהרבה סרטי DIVX ושוב מפחד בגלל הבעיה של צפייה בסרטים עם פסים שחורים שיכול לייצר בעיות(!?).
אבל אתמול ביקרתי בחנות וראיתי את הפלזמה PS42Q91H בפעולה ואכן אין שום צל של ספק שרואים הרבה יותר טוב טלויזיה עם הפלזמה הזאת מאשר כל טלויזיה LCD אחרת.
ושוב אני בדילמה אם לקנות LCD או שמא פלזמה.
מה כדאי? פלזמה או LCD?
ושאלה נוספת:
אני יודע שרזולוציית HD READY היא 720 ומעלה שזה אומר 1280x720 לפחות.
ושמתי לב שלפלזמה יש רזולוציה של 1024x768.
האם זה אומר שהפלזמה לא עובדת ברזולוציה של HD READY?
האם הטלויזיה מבצעת שינויים והתארמות כדי להציג HD?
ואם כבר, האם מישהו יוכל לומר לי איך הפלזמה עובדת עם XBOX360 וסרטי DIVX?
אני מחפש מסך לשימושים:
50% צפייה בטלויזיה HOT.
25% משחקים בXBOX360.
25% סרטי DIVX.
מרחק הצפייה הוא 3 מטר ולכן אני רוצה לקנות 42 אינץ (לפחות על הגודל אני סגור כבר).
והתקציב הוא מקסימום 10,000 שקל.
הדילמה שלי היא בין:
1. LCD - 42LD9000
2. Plasma - PS42Q91H
פחות או יותר הייתי סגור כל הזמן על LCD בגלל שאני מאוד מפחד מנושא הצריבות, ולא רוצה למצוא את עצמי דואג כל שעתיים-שלוש לטלויזיה שמא חס וחלילה שכחתי את הטלויזיה דולקת אם איזה לוגו בוהק, וגם בגלל הסיבה שבגלל שאני צופה בהרבה סרטי DIVX ושוב מפחד בגלל הבעיה של צפייה בסרטים עם פסים שחורים שיכול לייצר בעיות(!?).
אבל אתמול ביקרתי בחנות וראיתי את הפלזמה PS42Q91H בפעולה ואכן אין שום צל של ספק שרואים הרבה יותר טוב טלויזיה עם הפלזמה הזאת מאשר כל טלויזיה LCD אחרת.
ושוב אני בדילמה אם לקנות LCD או שמא פלזמה.
מה כדאי? פלזמה או LCD?
ושאלה נוספת:
אני יודע שרזולוציית HD READY היא 720 ומעלה שזה אומר 1280x720 לפחות.
ושמתי לב שלפלזמה יש רזולוציה של 1024x768.
האם זה אומר שהפלזמה לא עובדת ברזולוציה של HD READY?
האם הטלויזיה מבצעת שינויים והתארמות כדי להציג HD?
ואם כבר, האם מישהו יוכל לומר לי איך הפלזמה עובדת עם XBOX360 וסרטי DIVX?
שלום,
לפי השימושים שלך אין ממש דרך להגיד לך חד משמעית מה עדיף לך.
בכל מקרה, אתה יכול להיות בטוח שאם תקנה את ה-Q91 אתה תהיה מרוצה בכל דבר.
גם ב-Xbox וגם בכבלים, אבל אני הייתי לוקח LCD רק בגלל ה-Xbox לדעתי זה שווה את זה.
ב-LCD אתה תראה כבלים פחות טוב ואת ה-Xbox יותר טוב, ככה שאתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך.
אם אתה רוצה לקחת LCD אני הייתי הולך על ה-40 של סמסונג R81 - למרות שלדעתי LCD צריך עד 37
.
בקיצור, אנחנו לא יכולים להגיד לך, אתה צריך לחשוב עם עצמך מה יותר חשוב לך:
פלזמה: כבלים - רואים טוב, Xbox - רואים טוב
LCD: כבלים - רואים סביר, Xbox - רואים מדהים!
זאת ההחלטה... בהצלחה
לפי השימושים שלך אין ממש דרך להגיד לך חד משמעית מה עדיף לך.
בכל מקרה, אתה יכול להיות בטוח שאם תקנה את ה-Q91 אתה תהיה מרוצה בכל דבר.
גם ב-Xbox וגם בכבלים, אבל אני הייתי לוקח LCD רק בגלל ה-Xbox לדעתי זה שווה את זה.
ב-LCD אתה תראה כבלים פחות טוב ואת ה-Xbox יותר טוב, ככה שאתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך.
אם אתה רוצה לקחת LCD אני הייתי הולך על ה-40 של סמסונג R81 - למרות שלדעתי LCD צריך עד 37
בקיצור, אנחנו לא יכולים להגיד לך, אתה צריך לחשוב עם עצמך מה יותר חשוב לך:
פלזמה: כבלים - רואים טוב, Xbox - רואים טוב
LCD: כבלים - רואים סביר, Xbox - רואים מדהים!
זאת ההחלטה... בהצלחה
ואוו, הכנסתם אותי לחתיכת דילמה...
האם ההבדל בפלזמה הזאת לבין מסכי LCF באיקס בוקס הוא עד כדי כך גדול או שעיניי הממוצעות לא ירגישו בהבדל?
דבר נוסף, איך המסך מתמודד עם סרטי high defenition ועם סרטי DIVX?
ואם אפשר תשובה לשאלה ששאלתי בקשר לרזולוציה של הפלזמה לעמות הLCD
האם ההבדל בפלזמה הזאת לבין מסכי LCF באיקס בוקס הוא עד כדי כך גדול או שעיניי הממוצעות לא ירגישו בהבדל?
דבר נוסף, איך המסך מתמודד עם סרטי high defenition ועם סרטי DIVX?
ואם אפשר תשובה לשאלה ששאלתי בקשר לרזולוציה של הפלזמה לעמות הLCD
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
הרזולוציה של ה-Q91 היא 1024X768 ולכן היא כן HD READY.
יש לה לפחות 720 שורות אופקיות ואנכיות ולכן היא תומכת ב-720P ואפילו ב-768P אם אני לא טועה.
ב-LCD הרזולוציה הטבעית היא 1366X768 ולכן היא חדה יותר עבור שימושי מחשב וגם חסינה מפני צריבות.
יצא לי לראות את ה-Q91 והיא נותנת תמורה מצויינת לכסף שלך.
היא מעולה לסרטי DVIX ולסרטי HD.
שוב, בגלל שרוב השימוש שלך הוא שידורי טלויזיה לעניות דעתי עדיף לך פלזמה.
יש לה לפחות 720 שורות אופקיות ואנכיות ולכן היא תומכת ב-720P ואפילו ב-768P אם אני לא טועה.
ב-LCD הרזולוציה הטבעית היא 1366X768 ולכן היא חדה יותר עבור שימושי מחשב וגם חסינה מפני צריבות.
יצא לי לראות את ה-Q91 והיא נותנת תמורה מצויינת לכסף שלך.
היא מעולה לסרטי DVIX ולסרטי HD.
שוב, בגלל שרוב השימוש שלך הוא שידורי טלויזיה לעניות דעתי עדיף לך פלזמה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
אז ממה שאני מבין ממכם זה שהפלזמה הזאת טובה מאוד אבל בLCD הייתי מקבל איכות יותר טובה בXBOX360?
האם חוץ מהXBOX360 הפלזמה תספק לי את אותה האיכות שהייתי יכול להוציא מטלויזיה LCD באותו טווח מחיר?
האם ההבדל ברזולוציות (1024X768 בפלזמה לעומת 1366X768 בLCD) אומר שפלזמה מציגה קצת פחות טוב מקורות HD מאשר בLCD?
אני מתנצל אם אני "מציק" עם השאלות שלי אני פשוט רוצה להיות בטוח עם הקנייה שאני מתכנן לבצע.
האם חוץ מהXBOX360 הפלזמה תספק לי את אותה האיכות שהייתי יכול להוציא מטלויזיה LCD באותו טווח מחיר?
האם ההבדל ברזולוציות (1024X768 בפלזמה לעומת 1366X768 בLCD) אומר שפלזמה מציגה קצת פחות טוב מקורות HD מאשר בLCD?
אני מתנצל אם אני "מציק" עם השאלות שלי אני פשוט רוצה להיות בטוח עם הקנייה שאני מתכנן לבצע.
כן, ב-LCD תוציא מה-XBOX איכות טובה יותר, וכן, הפלזמה יותר מתספק אותך בהכל כולל ה-XBOX רק לא כמו ב-LCD (רק לגבי ה-XBOX).kisin כתב:אז ממה שאני מבין ממכם זה שהפלזמה הזאת טובה מאוד אבל בLCD הייתי מקבל איכות יותר טובה בXBOX360?
אני מתנצל אם אני "מציק" עם השאלות שלי אני פשוט רוצה להיות בטוח עם הקנייה שאני מתכנן לבצע....
לשידורי TV לא תוכל למצוא LCD טובה יותר מהפלזמה הזאתי כי פשוט לא רואים טוב ב-LCD את השידורים בארץ.
לגבי הרזולוצייה אני לא רוצה להגיד לך במאה אחוז, אבל אני דיי בטוח שזה לא בגללה, זה בגלל השיטות השונות שהמסכים עובדים עליהם.
שלום לכם גנובים
בכל מקרה הXBOX בצורתו הטבעית עובד 720P כך שזה בדיוק בשבילו לקחת פלזמת HD READY
יום טוב ולילה טוב

יום טוב ולילה טוב
is watching divx/xvid movies (with black lines) can be a problem in this plasma?
usually im watching 3-4 movies in the weedend and afraid that will be bad for the plasma.
p.s: im wrting in english because there is no hebrew in the computer im right now
usually im watching 3-4 movies in the weedend and afraid that will be bad for the plasma.
p.s: im wrting in english because there is no hebrew in the computer im right now