שאלה לגבי כבל HDMI ארוך (מעל 10 מטר)
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
בעבר קניתי כבל HDMI 15 מטר פשוט וחיברתי אותו בין די וי די פיוניר 490 לבין מקרן פאנאסוניק 900. זה היה רחוק מלעבוד. הם לא הצליחו בכלל לעבור את שלב ה HAND SHAKE.
מה שעשיתי בסוף זה לשים את ה די וי די במרחק כזה שכבל 5 מטרים מספיק וקניתי כבל קואקסלי 10 מטר לרסיבר. הכל עובד מצוין.
החודש אני מתכנן לקנות HTPC. המטרה בגדול, לעתיד, היא לעבוד עם HTPC + ממיר HD (כשיהיה כמובן) שמשורשרים לרסיבר וממנו למקרן. לדי וי די אני מעריך שלא יהיה שימוש.
אבל אז עדיין הרסיבר נמצא במרחק של כבל 15 מטר. האם יש פתרון לכך? אפילו פתרון יקר. לפי מה שהבנתי יש כבלי HDMI שעולים 1000+ ש"ח ל 15 שיכולים להעביר סיגנל במרחק כזה. האם אני טועה? יש למישהו ניסיון?
תודה מראש
מה שעשיתי בסוף זה לשים את ה די וי די במרחק כזה שכבל 5 מטרים מספיק וקניתי כבל קואקסלי 10 מטר לרסיבר. הכל עובד מצוין.
החודש אני מתכנן לקנות HTPC. המטרה בגדול, לעתיד, היא לעבוד עם HTPC + ממיר HD (כשיהיה כמובן) שמשורשרים לרסיבר וממנו למקרן. לדי וי די אני מעריך שלא יהיה שימוש.
אבל אז עדיין הרסיבר נמצא במרחק של כבל 15 מטר. האם יש פתרון לכך? אפילו פתרון יקר. לפי מה שהבנתי יש כבלי HDMI שעולים 1000+ ש"ח ל 15 שיכולים להעביר סיגנל במרחק כזה. האם אני טועה? יש למישהו ניסיון?
תודה מראש
פיתרון אחד הוא לייבא. למשל כאן כבלי HDMI מעודכנים (V.1.3A) ברמת המחירים שציינת בתוספת מסים
http://www.ramelectronics.net/html/HDMI ... ables.html
http://www.ramelectronics.net/html/HDMI ... ables.html
אני קניתי מכאן - http://www.techmod.co.il/scripts/prodLi ... tegory=120
כבל באורך של 7.5 מטר שעובד מצויין.
לפני שרכשתי דיברתי עם בעל האתר בטלפון והוא אמר שגם הכבלים הארוכים שלהם עובדים ב - 1080p, ובמידה ותהיה לי בעיה הוא יזכה אותי על הרכישה.
ברור לי שכבל של 7.5 רחוק מלהתנהג כמו כבל של 15 מטר, אבל אם הוא מתחייב להחזיר את התשלום במידה והכבל לא יצליח לשמש אותך, אולי כדאי לנסות אותו לפני שאתה הולך להזמין כבל מחו"ל ביותר מאלף ש"ח.
כבל באורך של 7.5 מטר שעובד מצויין.
לפני שרכשתי דיברתי עם בעל האתר בטלפון והוא אמר שגם הכבלים הארוכים שלהם עובדים ב - 1080p, ובמידה ותהיה לי בעיה הוא יזכה אותי על הרכישה.
ברור לי שכבל של 7.5 רחוק מלהתנהג כמו כבל של 15 מטר, אבל אם הוא מתחייב להחזיר את התשלום במידה והכבל לא יצליח לשמש אותך, אולי כדאי לנסות אותו לפני שאתה הולך להזמין כבל מחו"ל ביותר מאלף ש"ח.
נכון, אין כל נזק בלנסות קודם מקנייה כבל יקר יותר. אבל הכבלים של הלינק שצירפתי הם בפורמט האחרון שמיועדדים לשידור 1080P בהתאם לתנאים מחמירים יותר , להבטיח LIPSYNCH , פורמטים עתידים (בקרוב יחסית) של צבע וכו'
http://en.wikipedia.org/wiki/High-Defin ... _Interface
http://en.wikipedia.org/wiki/High-Defin ... _Interface
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

קודם כל תודה רבה
דבר שני, CREED, לא סתם פתחתי את האשכול הזה. קניתי כבל במחיר דומה (מכאן שכנראה איכות הכבל דומה), אצל סופטק. הכבל לא התאים ולא הצליח לסנכרן בין הדי וי די למקרן.
LITO, דווקא ממה שקראתי בלינק הראשון שנתת, הם לא מוכנים להתחייב על 1080P. במקרה שלי זה בעייתי. יש לי היום מקרן 720P. רק בעוד כמה שנים אני מתכוון להחליף אותו ל 1080P. אם אז זה לא יתאים, אני אצטרך לזרוק את הכבל לפח.
תודה רבה לשניכם
דבר שני, CREED, לא סתם פתחתי את האשכול הזה. קניתי כבל במחיר דומה (מכאן שכנראה איכות הכבל דומה), אצל סופטק. הכבל לא התאים ולא הצליח לסנכרן בין הדי וי די למקרן.
LITO, דווקא ממה שקראתי בלינק הראשון שנתת, הם לא מוכנים להתחייב על 1080P. במקרה שלי זה בעייתי. יש לי היום מקרן 720P. רק בעוד כמה שנים אני מתכוון להחליף אותו ל 1080P. אם אז זה לא יתאים, אני אצטרך לזרוק את הכבל לפח.
תודה רבה לשניכם
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

SHAYHE,
כמה עלה הכבל אם אפשר לשאול?
בין מה למה זה מחובר? לפי מה ששמעתי, יש חשיבות גם לעוצמת המשדר והמקלט. אצלי בודאות כבל 15 מטר לא עבד בין פיוניר 490 למקרן פאנאסוניק 900. הטעות שעשיתי זה שלא בדקתי אם זה עובד בין הרסיבר למקרן.
תודה
כמה עלה הכבל אם אפשר לשאול?
בין מה למה זה מחובר? לפי מה ששמעתי, יש חשיבות גם לעוצמת המשדר והמקלט. אצלי בודאות כבל 15 מטר לא עבד בין פיוניר 490 למקרן פאנאסוניק 900. הטעות שעשיתי זה שלא בדקתי אם זה עובד בין הרסיבר למקרן.
תודה
שמת לב למרחקים שעליהם הם מסתייגים? החל מ 35 מטר.kingikra כתב:קודם כל תודה רבה
.
תודה רבה לשניכם...
אני קראתי אותך נכון, אתה חושב על עוד כמה שנים כאשר תחליף את המקרן הנוכחי. לכבל הזה יש קונקטור לפורמטים העתידים בעתיד הקרוב.
בלינק הזה תוכל לקרוא ביקורת על כבל שלהם (ואחרים) מדור קודם:
http://www.hometheaterhifi.com/other/ca ... hmark.html
בהצלחה בכל החלטה שתיקח!
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אצלי יש כבל 15 מטר (שמחובר לפנסוניק 900) ב HDMI, עלה לי 600 שקל.
רואים נפלא.
איזה טכנולוגיות צריך?
רואים נפלא.
איזה טכנולוגיות צריך?
אני חושב שכדאי להיות מוכן, אם היום מתקינים כבל HDMI למקרן , כדי לקבל LIPSYNCH נכון בין רסיבר עם HDMI 1.3 לבין תצוגה עם אותו קונקטור כאשר שומעים דרך הרסיבר DD או DTS בפורמטים החדשים, כדי שנוכל לראות במסך שתומך בפורמטים החדשים של צבע (DEEP COLOR למשל) סרטים באותם פורמטי צבע ממקור כמו BLU RAY או HDDVD או סטרימר מתקדם שגם יתמום בורמטים אלה (זה נראה בלתי אפשרי?) ועוד. אני אומר אם כבר, אז כבר... אבל זה עניין של דעה אישית של כל אחד.
בכל מיקרה, אני אקח את הסיכון כנראה, בקרוב. אבדוק קודם כמה יעלה כבל באותן תכונות כאן כדי להיות בטוח שאין טעם לייבא, אבל אני לא מפקיד הרבה תקוות בבדיקה.
זה גם נכון לגבי מסכים דקים, אבל במיקרה כזה לא קריטי לקנות "FUTURE PROOF" (ברור שבגלל המרחקים הקצרים ובעיקר קלות ההחלפה).
בכל מיקרה, אני אקח את הסיכון כנראה, בקרוב. אבדוק קודם כמה יעלה כבל באותן תכונות כאן כדי להיות בטוח שאין טעם לייבא, אבל אני לא מפקיד הרבה תקוות בבדיקה.
זה גם נכון לגבי מסכים דקים, אבל במיקרה כזה לא קריטי לקנות "FUTURE PROOF" (ברור שבגלל המרחקים הקצרים ובעיקר קלות ההחלפה).
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

זה מה שראיתי:lito כתב:שמת לב למרחקים שעליהם הם מסתייגים? החל מ 35 מטר.kingikra כתב:קודם כל תודה רבה
.
תודה רבה לשניכם...
אני קראתי אותך נכון, אתה חושב על עוד כמה שנים כאשר תחליף את המקרן הנוכחי. לכבל הזה יש קונקטור לפורמטים העתידים בעתיד הקרוב.
בלינק הזה תוכל לקרוא ביקורת על כבל שלהם (ואחרים) מדור קודם:
http://www.hometheaterhifi.com/other/ca ... hmark.html
בהצלחה בכל החלטה שתיקח!...
* 1080p cannot be Guaranteed at these lengths, you will need to test with your application
Black end is for the display, the red is for the source.
בלי שום התיחסות לאורך.
תודה רבה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

600 זה כנראה יותר איכותי ממה שקניתי. מה המשדר שלך (די וי די, HTPC, רסיבר וכו')?איתי_הגיתי כתב:אצלי יש כבל 15 מטר (שמחובר לפנסוניק 900) ב HDMI, עלה לי 600 שקל.
רואים נפלא.
איזה טכנולוגיות צריך?...
תודה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

תודהlito כתב:אני חושב שכדאי להיות מוכן, אם היום מתקינים כבל HDMI למקרן , כדי לקבל LIPSYNCH נכון בין רסיבר עם HDMI 1.3 לבין תצוגה עם אותו קונקטור כאשר שומעים דרך הרסיבר DD או DTS בפורמטים החדשים, כדי שנוכל לראות במסך שתומך בפורמטים החדשים של צבע (DEEP COLOR למשל) סרטים באותם פורמטי צבע ממקור כמו BLU RAY או HDDVD או סטרימר מתקדם שגם יתמום בורמטים אלה (זה נראה בלתי אפשרי?) ועוד. אני אומר אם כבר, אז כבר... אבל זה עניין של דעה אישית של כל אחד.
זה גם נכון לגבי מסכים דקים, אבל במיקרה כזה לא קריטי לקנות "FUTURE PROOF" (ברור שבגלל המרחקים הקצרים ובעיקר קלות ההחלפה)....
אשמח לשמוע על הניסיון.
kingikra כתב:lito כתב:רק הסבר: הכוכבית * מופיעה ברשימה על יד הפרטים של הכבלים באורך 35 מטר ויותר בלבד. זה אומר שזה מתייחס רק אליהם.kingikra כתב: זה מה שראיתי:
* 1080p cannot be Guaranteed at these lengths, you will need to test with your application
Black end is for the display, the red is for the source.
בלי שום התיחסות לאורך.
תודה רבה...
אני משפץ דירה אז אני צריך להעביר כבלים עכשיו. המקרן אקנה בעוד כמה חודשים, מעט אני מקווה. אז אספר לך...
......
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

קח בחשבון שזה המחיר שהמתקין לקח.600 זה כנראה יותר איכותי ממה שקניתי. מה המשדר שלך (די וי די, HTPC, רסיבר וכו')?
תודה...
אני מניח שזה עלה לו חצי...
כרגע יוצא מה PS3, ובקרוב-מתישהו יצא מהרסיבר.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

ציטוט: "רק הסבר: הכוכבית * מופיעה ברשימה על יד הפרטים של הכבלים באורך 35 מטר ויותר בלבד. זה אומר שזה מתייחס רק אליהם.
אני משפץ דירה אז אני צריך להעביר כבלים עכשיו. המקרן אקנה בעוד כמה חודשים, מעט אני מקווה. אז אספר לך
...
"
לא שמתי לב לכוכבית.
אני לא יכול לחכות כמה חודשים. אני מתכנן לקנות בשבועות הקרובים HTPC וחייב את זה כבר עכשיו.
תודה
אני משפץ דירה אז אני צריך להעביר כבלים עכשיו. המקרן אקנה בעוד כמה חודשים, מעט אני מקווה. אז אספר לך
לא שמתי לב לכוכבית.
אני לא יכול לחכות כמה חודשים. אני מתכנן לקנות בשבועות הקרובים HTPC וחייב את זה כבר עכשיו.
תודה
נערך לאחרונה על ידי kingikra ב 10/10/2007 11:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

הבנתיאיתי_הגיתי כתב:קח בחשבון שזה המחיר שהמתקין לקח.600 זה כנראה יותר איכותי ממה שקניתי. מה המשדר שלך (די וי די, HTPC, רסיבר וכו')?
תודה...
אני מניח שזה עלה לו חצי...
כרגע יוצא מה PS3, ובקרוב-מתישהו יצא מהרסיבר....
אני עדיין לא יכול לקחת את הסיכון ולקנות כבל במחירים האלה כי זה בודאות לא עבד לי בין המקרן שיש גם לך לבין פיוניר 490.
נראה לי שבכל זאת אני אלך על הכבל שהעולם הדיגיטלי מוכר ב 1000 ואז אני אצטרך להחזיק אצבעות לכשיהיה לי מקרן 1080P.
תודה
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

אל תחזיק אצבעות.
מאותו חשש בדיוק, ביקשתי מהמתקין לבדוק את הכבל הזול בצורה "חשודה" לפני שהוא מתקין אותו בקיר,
ולפני שאני משלשל כסף.
בעתיד נשתמש ב HDMI אלחוטי...

מאותו חשש בדיוק, ביקשתי מהמתקין לבדוק את הכבל הזול בצורה "חשודה" לפני שהוא מתקין אותו בקיר,
ולפני שאני משלשל כסף.
בעתיד נשתמש ב HDMI אלחוטי...